Koliko slobodnog prostora imas na particiji gdje se nalaze Windowsi,i kolika je uopce ta particija? Koliko sam citao po netu,cuo sam da winsi krenu stekat kad se slobodan prostor na particiji s windowsima smanji ispod 10-ak %...
Pozdrav!
Imam problem sa otvaranjem My computera.
Kliknem na ikonu My Computer i pokaže mi se prazan folder sa lampom kao da učitava,traži.Ostavim ga tako neko vrijeme te se pokaže normalno ali bez particije C,D,E i USB stickova.
Na cijelom kompjuteru je prazno 9,02 GB od 183 GB.
Evo slika:
Unaprijed hvala na pomoći.
Koliko slobodnog prostora imas na particiji gdje se nalaze Windowsi,i kolika je uopce ta particija? Koliko sam citao po netu,cuo sam da winsi krenu stekat kad se slobodan prostor na particiji s windowsima smanji ispod 10-ak %...
To ti je onda to... Ili se rijesi nepotrebnih stvari,ili dizi nove winse (preporucam).
Lakse je zaprzit osobne stvari i komp drzati cistijim,pa ce i on bolje radit...![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
@ Smuchac nebi instaliravao nove windowse jer nemam gdje staviti muziku sa kompjutera(100-tinjak GB).Malo offtopic ali jel mi možete reći bi li windows vista blokirala na ovakvoj konfiguraciji:
AMD Sempron 2600+
ATi Radeon 9600 PRO 256mb
200 GB HDD + sad sam vidio na akciji u ve-mila 320gb za 375kn što znači 520GB.
1GB RAM
Ili se treba još nešto poboljšati?
Vista puno više traži mjesta nego XP pa bi ti bilo bolje ostati na starome!
Poboljšanje nađi u tome da skineš sa kompa sve što ti ne treba direktno na njemu.
Vidim imaš TuneUp Utilities 2009 pa ti oni dosta mogu pomoći u svemu tome!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Možda ti je najbolje pomoću Partition Magica kreirati posebnu particiju samo za OS, u slučaju XP-a 6-7GB i instalirati čiste Windowse.
@ X: u tvom slucaju imas i 20% slobodnog prostora,a kod njega je na 60 GB samo 2,5 slobodno...
@ mstaglicic: Kupi si novi disk,i pretresi glazbu na njega,i zatim oderi starog s novim windowsima. Ovako je pitanje dana kad ce ti se skroz smrznut. Imao sam posla s krcatim diskovima,pa ti ne preporucam rizik. Kod instalacije windowsa odi na full format a ne na quick,i lijepo temeljito ga formatiraj...
I odvikni se slaganja glazbe na particiju gdje su windowsi. Sad vidis sta se desava...![]()
Niste viruse uzei u obzir? Skeniraj ti komp mozda imas i nekoliko uljeza,to se i meni dogadjalo (vrlo slicna situacija) i imao sam nekoliko spyware-a ,malware-a i ostalih gluposti....ako ne to,poslusaj njih...
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
poslusaj Smuchac-a nikad MUZIKA na disk gdje su Winsi!!!
to je zlatno pravilo!
###1410989180026
Ma bratov mi je kompjuter star već 3 godine pa su mu i na C i D i E disku pjesme.
A ja genijalac preksinoć izbrisao hiberfil.sys i NTLDR.exe jer su zauzimali ukupno 2.5gb na C disku koji je bio prepun.Te datoteke su bile izvan mape Windows i ja nakon toga igrao San Andreas i ugasio kompjuter.Palim ga jučer ujutro kad ono zapne na drugoj slici i kaže NTLDR missing press ctrl+alt+del to reset.
Instalirani su novi windowsi xp + office 2007 na D disk,My Computer otvara dobro.Na C disku sad ima 8.5 gb od 61.5gb.Kompjuter se ne smrzava više,ne blokira,sve 5.
Jel može biti što kompjuteru ako izbrišem na C disku mapu windows(staru) a na D disku su mi novi od jučer instalirani windowsi?
Takoder postoje neki fajlovi koji su u starin windowsima,a svejedno ih ne da obrisat,tako da ti preporucam da pocupas sa C: particije sve sta ti sluzi,pa da i nju formatiras...
Sve sam napravio i brat mi je rekao da brišem vista teme i ostale teme za Xp (ima ih oko 100-120).Njih sam maknuo te mi je sad komp malo brži.Brat mi je instalirao na D disk jer je kompjuter toliko zblesan da ispravnu lozinku na loginu nije htio prihvatiti.Sad je sve u redu,otvara My Computer,kompjuter mogu koristiti odmah čim se učita windows.Nema blokiranja,jedino što mi je u kvaru je DVD-RW pržilica koja kad stavim CD/DVD grebe po CD-u.Stavio sam nov novcati K800 PC Suite koji je u roku od 2 minute bio full izgreban sa donje strane,ostale neoriginalne(pržene) CD/DVD čita super.
Big thanks na pomoći.Ako mi nešto zatreba pitat ću.
Zasad
![]()
Bookmarks