Koji router? Možda je u njemu problem jer po nekoj logici stvara dvije zasebne mreže, jednu bežičnu i jednu žičnu. Eventualno postavke firewalla i shareanja na kompovima...
Evo, opet problem.
Već sam jednom uspio spojiti laptop i komjuter.
Tada su oboje bili žicom povezani na ruter.
I mogao sam dijeliti datoteke i printer najnormalnije.
No, sada imam bežični ruter i komp se spaja žično na njega, a laptop bežično.
I ne uspijevam ih spojiti.
Upisao sam IP adrese (različite- naravno), DNS- ove, subnet mask i default gateway.
Kod kompjutera na Local Area Connection, a na laptopu na Wireless Area Network Connection.
Napravio home network, pa probao i wireless network.
I nikako ne uspijeva.
Sve sam napravio kao i prije- ali neće ništa prepoznati.
Ima li nekakva posebna napomena za povezivanje bežičnog i žičnog laptopa i kompjutera?
![]()
Zadnji uredio georgy : 10-12-2008 u 23:15
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Koji router? Možda je u njemu problem jer po nekoj logici stvara dvije zasebne mreže, jednu bežičnu i jednu žičnu. Eventualno postavke firewalla i shareanja na kompovima...
hmm....nisam siguran da se to moze uraditi ali jedna tema sto sam nasao slican problem pa vidi
http://sofaware.infopop.cc/eve/forum...4/m/4611098134
Nokia 6060 -> Nokia 6030 -> Samsung e700 -> Samsung -> e800 -> Sony Ericsson k510i -> Sony Ericsson k700i -> Samsung e250 -> Samsung j700 -> Samsung e250(again) -> Samsung S5230 - tocco lite
:)
Ako ti ne vidi komp na mreži, probaj u explorer upisat ip adresu, ja sam imao isti problem.
U my network places me ne vidi komp, a kad upišem \\ip kompa onda radi.
E i da, orvori cmd i upiši ipconfig/all i probaj pingat, prvo s jednog kompa do rutera, pa sa drugog, pa onda s pingaj s kompa na komp.
Ako sve prolazi onda je najvjerovatnije negdeje probem u grup policies, a gdje ne bih ni ja znao.
Ma, nikako ne uspijeva.
Probao sam i šta kažu u ovoj temi koju je apostol dao i pingao sam, ali ništa.
A, nema veze.
Hvala obojici na pomoći.
![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
realno gledano, ako su oba kompa na istom ruteru, a različitim tipovima mreže, oni već sami po sebi koriste različite ip-ove.
tako da bi sve trebalo raditi po defaulu, samo uz konfiguriranje mreže.
Bookmarks