Ovako.
Otkad mi je grom spržio Siemens router, dobio sam novi, ZyXEL. U posljednjih 10-ak dana je svjetlo stalno treperilo, čak i onda kad nisam na netu pa sam si skužio da se netko spaja na moj router. Prošli mjesec mi je promet bio 10 GB iako ja mjesečno napravim prosječno 3-4.
No, nije mi previše smetalo jer ionako plaćam Flat.
Ali, u posljednjih par dana sam se zainatio. Danas sam nazvao T-Com SZK gdje su me uputili na njihovu stranicu i Manual što i kako zaštititi mrežu. Popodne sam u nekih 5 minuta sve naštimao i sada je mreža zaštićena.
E, sada, svjetlo više ne treperi (dvije signalne lampice koje su gotovo neprekidno treperile), ali kad sam s mojim laptopom išao na prvo spajanje mreže, lap je pronašao opet moju staru "nezaštićenu" mrežu i drugu-koju sam zaštitio. Pokušao sam se prvotno spojiti preko ponuđene "nežaštićene" (koja više ne postoji) i javio je da se Windowsi ne mogu spojiti.
Nakon toga normalno se spojio na zaštićenu mrežu (uz traženje passa).
Može li mi netko kazati zašto laptop pronalazi i nudi (što je važnije) ovu nepostojeću, staru nezaštićenu vezu? U T-Com službi su mi kazali da je možda u laptopu ostala stara informacija koju on tumači kao "mrežu koja mu je za dohvatiti", ali mi baš nisu zvučali uvjerljivo.
Pa, evo pitam vas, jesam li napokon zaštitio svoju mrežu ili nisam? Da, kako maknuti uopće ovu staru nezaštićenu mrežu s popisa dostupnih mreža?

Odgovori uz citat
Bookmarks