Ovo bi mogla biti korisna tema ako zaživi pa je zato naslov općenit.
A problem u mom slučaju je sljedeći:
Kupio sam u 6. mjesecu ove godine proizvod na 5 čekova/rata. Svaki ček je uredno popunjen i napisani su datumi kada se skidaju s računa. Otplata je trebala krenuti od sljedećeg mjeseca pa nadalje.
Prvi ček je skinut s računa u 9. mjesecu ove godine, tek nakon moje posjete prodavaču. Ispada da sam ga trebao za svaki ček moliti da ga realizira na vrijeme. Drugi ček je realiziran tek u 11. mjesecu.
Al najveća piz* tek sad dolazi. U 12. mjesecu, znači nedavno, su sa računa realizirana 2 čeka odjednom. Zamisli šok kad dođeš na bankomat i odbije te zbog iznosa na računu.
Tko tu odgovara, banka koja je primila čekove "starih" datuma i realizirala ih ili prodavač? Kolko sam upoznat, banka ne smije realizirati čekove prije ili poslije datuma koji na njemu piše. Znači prodavač je napravio grešku, ali koliku?
Upravo printam zakon o zaštiti potrošača, tek ću ga navečer stići proučiti, a mene zanima što vi mislite. Volio bi da ozbiljno komentirate, a ne nešto tipa "odi tamo i razbij mu izlog". Hvala!

Odgovori uz citat

) jer je zakon o čekovima još uvijek relikt socijalizma. Nema nekog reda. Nitko trgovca ne prisiljava da ček napati npr. 15. u mjesecu, kad ga može naplatiti i kasnije. Boli njega qurac za tvoj minus na tekućem.
al mene najviše boli ta neozbiljnost i manjak dobre volje poslovnih ljudi (u mom primjeru jedan mali poduzetnik sa malim servisom i trgovinom - sumnjam da mu se svaki dan obrću bicikle u trgovini). 
Bookmarks