Imam brzinu spomenutu u naslovu i zanima me kojom brzinom u KB/s bi trebao skidati?
Naime skidam s rapida, ponekad, obicno ujutro rano i navecer kasno mi je brzina 29,9KB/s,dok tokom dana se spusti na 20KB/s?
Kojom brzinom bi trebao skidati?
Imam brzinu spomenutu u naslovu i zanima me kojom brzinom u KB/s bi trebao skidati?
Naime skidam s rapida, ponekad, obicno ujutro rano i navecer kasno mi je brzina 29,9KB/s,dok tokom dana se spusti na 20KB/s?
Kojom brzinom bi trebao skidati?
To ti je ok brzina, čak dosta brza...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Vrlo vjerojatno zavisi od servera sa kojeg skidaš. Inače za 256 kbps bi u najidealnijim uvjetima mogao dobiti do 32 kb/s, ali kako je to nemoguće, ovih skoro 30 je odličan rezultat.
Kak nemoguće,nije mi jasno, preko t-coma sam skida 90KB/s, cak i vise ponekad, i sad sam preso na voljatel spomenutu brzinu ali imam flat, znaci voljatel reze brzinu, zakaj ne propuste do 40, pa bude konstantno 30KB/s, neznam dal to tak ide, ali voljatel mi regulira brzinu...
Sigurno sad neko skida s rapida i dam se kladiti da ne skida s brzinom 20KB/s, ako ima 1mbit brzinu...
Znam ja da sam limitiran, i da nemogu skidati preko 32KB, pa zašto onda ne skida bar 30 konstantno nego pada na 20KB/s, to meni nije jasno!S rapida se može skidat 90KB/s i više bez problema, zašto onda meni ne skida 30KB/s, šta limitirali su mi preko dana 20KB/s a preko noci kad spavam 30KB/s.![]()
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ako je Voljatel tebi dao 256/128 brzinu, nema teorije da ikako izvučeš više jer je to ograničenje kod providera. Isto tako sa tcomom možeš skidati 1mbit ako se spojiš preko njih i nikako više od toga. Isto tako nije moguće dobiti punih 256kbps zbog udaljenosti, kablova itd itd. Svugdje dolazi do gubitaka, kod nekoga manjih a kod nekoga većih.
I ovih 90kB/s kod tcoma je malo ako pogledaš da teoretski sa 1mbit možeš skidati 128kB/s. Realno je nekih 100-105kB/s
Kolko mi je poznato, samo provideri kabelskog interneta daju nešto veću brzinu da bi na kraju kod korisnika brojka ispala što bliža onoj na papiru (mislim da sam nešto sično pročitao tu na forumu).
Za 256kbps je odlično ako skida 29-30kB/s. Ako ti nekada skida i manje, provjeri si dal imaš u pozadini nekih programa koji koriste net..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Btw. ja imam 768 kbps brzinu i skidami(i to torrente) brzinom 92 kB po seck a to je moj maximum.SAmo zato jer ja imam WADSL i samo sam 50 m udaljen od AP.A moj frend na obicnom(zicnom)ADSL ima 1 mbps i ako postigne 95 to je ONOOOOO.Samo zato jer kao sto si rekao gubi se na kablovima,samom vezom tvog providera......
Gubici i ostalo sve to stoji,ali da sam recio uzeo brzinu 512/256, onda bi skidao vjerojatno 40-50KB/s,ali se i placa vise.
Voljatel meni limitira na brzinu 256/128 koju sam uzeo,ako je maximum 32KB/s, zašto meni vec cijelo jutro skida 20-21KB/s?
jedno pitanje:
Jeli tako da provajderi koriste neke bandwich limitere kojima limitiraju nasu vezu.Jel vidite svima pise spaja se na 100 mbps.
Kada bi bilo moguce ukloniti taj limit dobili bi ultra brz net.E sada jel to izvodivo?
Nije točno. Oni svakog korisnika limitiraju na neki meni nepoznat način, ovisno koju brzinu si zatražio.
Ovo što ti piše 100mbps je veza između kompa i modema (dakle LAN), a od modema prema cijelom svijetu je obična brzina providera. Nek te ne zabrinjava tih 100mbps, to ne možeš promjeniti, niti možeš na bilo koji način hakirati sustav da bi postigao veću brzinu dl-a. Zaboravi!
I btw, to što ti frend ima brzinu 96 a ti 92, ne znači da ti nemaš gubitaka. Ti se bežično spajaš samo doma, a od kompa ide telefonski kabel prema cijelom svijetu, centrali, tvom susjedu... Ako je kabel loš, možeš ti doma imati neznam kakav AP ali tebi će onda i veza biti loša. Frend ima očito loše instalacije, al to je već druga tema za raspravu, ovdje se priča o nećem drugom.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Samo jedna stvar - pogledaj iza APointa gdje ti se spaja utičnica za telefon, a to ti je ovo:
http://www2.warwick.ac.uk/services/i...dware/rj11.jpg
Ti nemaš wireless ADSL - ti imaš WLAN. ADSL imaš preko žice kao i ja, moj susjed ili netko iz Zagreba... Pročitaj manual koji si dobio, pitaj nekog tko se kuži u to i poštedi se ovoga.
Mozda voljatel nema dovoljnu propusnost svojih internet veza,ja sam jedan mjesec imao njihov flat preko t-comove veze i jako sporo mi je skidao,max do nekih 80k na 1mbit vezi..
ode ova tema u bespuća besmislenog trkeljanja
![]()
Bookmarks