kao što u naslovu kaže, ne znam kako otvoriti kućište HG kompjutera. Crna je kutija koja ima samo na zadnjoj strani vijke, koje sam sve skinula i ništa se nije dogodilo.
kao što u naslovu kaže, ne znam kako otvoriti kućište HG kompjutera. Crna je kutija koja ima samo na zadnjoj strani vijke, koje sam sve skinula i ništa se nije dogodilo.
pa, nebu se rasklopilo ko transformer nakon kaj skineš vijke
potegni bočnu stranicu unatrag.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
a loooooooooooool pitanjaaaaa.
Kada skines sve vijke vidjeces da na poklopcu ima udubljenje povuci nazad.Ali kada neznas otvoriti kuciste onda nepreporucujem da cackas onda po hardveru.
kak nejde u rikverc? Nemrem dat slije jer neznam o kojem je kučištu riječ. Daj ti slijeIl model kučišta, il iz ponude hg spota.
jako mi je teško sad naći upravo to kućište. evo ti ponuda Hg Spota. Neko crno. Kutija je onak da nema nikakve vijke i izgleda dosta krhko pa se bojim ići silom na nju i pokušavati.. a šta misliš da bočna strana ide u rikverc? moram sve vijke skinuti ili. vidim da ima i iznutra vijaka, kako ću do njih?
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=1
nego, cilj mi je ugraditi zvučnu karticu novu na njihovu jadnu, koja dođe 30 kuna.. i znam kako se to ( od prilike) radi, jedino ne znam sa driverima, ali pretpostavljam da ako kupim novu zvučnu da ona dolazi sa driverima.
ova koju sad imam ima neke čudne zvukove. malo glasno, malo tiho. da li je problem u njoj ili? ako bi recimo uzela neku za 300 kuna ,da li bi zvuk bio normalan? ovo je C-Media Wave Device.
nadam se da mi ne bute preporučili mijenjanje svih dijelova, jer toliko novaca nemam.. ali, da li bi zvučna bolja mogla pomoći?
krivi link..
no, ugl, ak je komp iz hgspotove ponude, onda je kučište neka kina za 200kn.
Bočna mora ić unatrag, jesi skinula sve šarafe?
Ima i verzija di moraš dić gornji poklopac pa bočnu povuć gore. Makar sumnjam da je to
dal je tak bilo od početka ili si nekaj kopala po programu za zvučnu? Samo od sebe ne bi smijelo.
ova za 30 ti bu dobra, dobiš drivere, upikneš i instaliraš.
ček jesi ti sad uštekala novu zvučnu??? i reci imaš li ti cd od matične ili zvučne pa samo da reinstaliraš drivere zvučne
stara kartica je sound blaster live, ali nemam cd od drivera, pa nemam pojma kako bi ju instalirala. nešto preko neta, ali ne znam kako
ima još osim live ima nekoliko (dosta)vrsta live kartice a za novu ti netreba ništa ekstra skupo (ako nemaš zvučni sistem 5,1 7,1...)
http://hr.europe.creative.com/support/downloads/
eto nađi svoju skini i instaliraj![]()
možda već pomalo smješno izgleda, ali ne znam kako tu mogu skinuti svoj driver? Ima dosta veliki izbor, pa ne znam koji.. Na mojoj zvučnoj piše Sound Blaster Live 5.1, ali tamo je dana i neka digitalna sa 5.1, pa ne znam koja ide? I kad to skinem, kaj onda? Normalno, prije toga bi uopće trebala instalirati zvučnu,ali to je stara zvučna, koju godinu, pa ne znam jel se isplati. bolja je od ove u svakom slučaju, ali možda bolje kupiti posve novu? ili ne
e,da i budući snimam neke stvari na mikrofon, zato mi treba dobra zvučna, koja ujednačeno snima. jer na starom sam snimala sa istim mikrofonom i nije se dešavalo ovo sad
ovo mi je bila jako loša ideja, da sama idem instalirati zvučnu karticu. osim što sam se jako nagutala prašine, ništa pametno nisam napravila. ok, uspjela sam otvoriti kućište, ali ovo kućište nema nikakve veze sa kućištem mojeg starog kompjutera i nisam imala pojma kako prespojiti staru zvučnu karticu na ovo. ne znam i kako nisam primijetila da utori od stare nemaju veze sa utorima nove. na staroj već imam formirano dosta utora kao i na novoj, ali je nastavak od stare puno duži. jer ima neko neki tutorijal kako se to radi? na staroj imam one roze i zelene utore i još neki dosta dugi, a to nigdje na novom kompjuteru ne stane i nemam pojma gdje šta ide. kako to naučiti. mislila sam da će to biti nešto puno jednostavnije. uf!
uh, što si ti brate pametan! pa da imam nekog "frenda" koji se razumije u kompjutere, kaj ne misliš da bi ga već milijun puta zvala? btw, ovo je stoti put već da čujem komentar da pozovem imaginarnog "frenda"..nema. ili sama naučiti, ili pljunuti serviseru pare.. bilo bi ok da nešto i sama naučim. samo bih trebala znati di šta ide. nego, malo sam usisavala kućište i brisala prašinu i sad je zvuk, kao da se manje "udaljava", ali kao da je i "mutniji".
ali, ovo da pozovem "frenda" mi je najbolje od svih savjeta koje sam čula. ajd da se sjetim, da li imam nekog frenda servisera? hm... not!!![]()
Kada si imala staru zvučnu karticu jesi li instalirala koji driver ili ti je plug&play
stara zvučna je bila u starom kompjuteru i tad je normalno radilo. a onda sam stavila stari hard disk u novi kompjuter i normalno imam sve novo, ali nepovezano. mislila sam sad staviti iz onog starog kompjutera ok zvučnu u novi, ali mislim da to nema smisla. bolje kupiti novu. može ispasti sa tom, da se potrgala u međuvremenu ili nešto pa da bezveze stavljam. uzeti ću neku ok zvučnu i to je to. sad sam vidjela da se zvučna ne može dirati sa prstima, a ja jesam malo prije brisala prašinu i dirala sa prstima, ali nema veze. jedino mi stvara problem to što je u mom kompjuteru sve zbrda zdola postavljeno.
Tamo gdje idu utori za mikrofon, rozi, zeleni, na staroj je odmah povezana i zvučna a na novom tamo nema ničeg, osim nečeg kratkog crnog. pa ne znam baš kako to raditi.
malo sam pogledala neke tutoriale na you tube i oni to prikazuju da odmah imam neke kao naslonjače u koje ide zvučna, a ja takvo što nemam uopće na novom kompjuteru. i ovdje su meni ti naslonjači sa prednje strane, a tamo su bili sa zadnje. tako da nisam uopće mogla naći sad svoju zvučnu. i na starom kompu su bile tri kartice neke u tim naslonjačima, a na novoj su samo dvije. ali, vidim da na youtube, profesionalci postave zvučnu u dvije minute. meni će to malo potrajati.bojim se nešto bezveze staviti, pa da mi crkne komp ili nešto. da li se može imati dvije zvučne na kompjuteru?
neko će imati noćne more od ovih mojih briga!![]()
![]()
Zadnji uredio kompjuterica : 24-09-2007 u 22:51
Bookmarks