Izvorno postao
Krompirko
Evo ovako. detaljan postupak.
Ti moraš očitati sve tcom korisnicke račune, dakle ti moraš dati zahtjev za ping ogromne količine tcom ip adresa. Znači, već korištenjem net toolsa ti postaješ zanimljiv, jer oni na svojoj konzoli vide tko je acesirao pojedini IP, a vidi se nepravilnost ako recimo josip_su čiji je IP 89.172.123.222 u jednoj minuti zatražio pristup 100tinama IP adresa.
no za čitanje, listanje te nitko neće okrivit.
Njegov ip 89.172.123.222 se dana npr 28.02.2007 automatski bilježi, i bilježi se automatski njegova MAC adresa ADSL modema da je preko nje predan zahtjev za očitanje.
U ovom koraku, svaki član tcoma može automatski saznati ime prezime, adresu tko je zatražio te podatke.
LOGovi ostaju kod tcoma mjesec dana minimalno. ( bar je tako sa stranim operatirema )
e sad, da netko to zanemari, idemo dalje... josip pronađe žrtvu i spaja se preko browsera na njegov router. Ako je taj žrtvin router nezaštičen ( tcom kad postavlja opermu ti ne osigurava opremu nego ti da upute kako je osigurati ( manual od routera ). upadaš u njegov router i očitavaš korisničko ime i lozinku.
e sad, kako žrtva koristi router to znači da je njen router spojen 24 sata dnevno na tcom, odnosno da je on sa svojim korisničkim imenom i lozinkom ulogiran 24 h dnevno, neovisno o tome jeli njegovo računalo uključeno ili isključeno.
Sad, kako 2 korisika ne mogu istodobno koristiti isto korisničko ime, žrtvu moramo ugasiti sa neta. jedan je način da mu promjenimo šifru na njegovom routeru, dok je drugi način da mu resetiramo router, u svakom slučaju naš cilj je totalno onesposobiti njegov router da se spaja na internet.
Ti se logirajući njegovim korisničkim imenom automatski upisuješ tamo kod tcoma u logove da je MAC adresa jednog routera ( tvog ) koristila 2 korisnička imena za pristup.
E sad, sve je divno i krasno ako se korisnik sam pobrine i kao niš nezna i sam podesi opet svoj router, no u slučaju da korisnik nema pojma podesiti svoj router ( a to je čest slučaj, jer da zna podesit svoj router, automatski bi bio pitan da postavi drugu šifru i glup je ako je ne postavi )
u svakom slučaju, žrtva kojoj si provalio je neuka i ne razumije se. Stoga će nazvati tcom servisera, a oni prvo traže korisničko ime. Žrtva im da korisničko ime i može odmah očitati da je tu još jedna mac adresa, koja nebi trebala biti, odnosno tvoja. U mjesec dana ti mogu poslati inspekciju ako korisnik to zatraži. Jer ovo je neovlašten pristup i kažnjiv je po zakonu RH.
Naravno, mnogi od vas kažu, a šta ako ja hoću samo par megabajta, e pa to je glupost... tih par megabajta radije potroši na svom računu nego na tuđem. Mislim nemoralno je od tebe raditi nekome drugome štetu. Nije ni zabavno.
Ja sam prije radio take gluposti ( ima par godina ) pa sam se opekao, kad sam mislio da nema korisnička služba pojma...
Sad ako išta napravim, to je eto da promjenim žrtvi password routeru da se takvi poput vas ne spoje i automatski vama smanjim probleme i njima.
Tako bi i vi trebali.
Osim svega toga, korištenje ovakih gotovih stvari je totalna šprdačina. I da ne kažem kurč.... pred drugima je glupost. Okanite se čoravog posla.
I bolji od vas naj...... a kud vi...
Bookmarks