Dilema je možda stara ali cijena više nije. Olympus se može kupiti+torbica,256MB card za cca 2350 a Canon je oko 3000 kuna. Je li vrijedi te novce i sto je toliko bolje?![]()
Hvala svima unaprijed:
Dilema je možda stara ali cijena više nije. Olympus se može kupiti+torbica,256MB card za cca 2350 a Canon je oko 3000 kuna. Je li vrijedi te novce i sto je toliko bolje?![]()
Hvala svima unaprijed:
Zar nitko nema neki pametan savjet. Molim svakako javite se.. Cekam bebu za cca 10-ak dana i do tada moram imati jedan compact model (jer mi treba i za putovanja).![]()
o bože svejedno je... ako misliš slikat ko profesionalac treba ti puno bolji fotić od ta 2 stativ i tak...
ako ti treba za bebu i društvo i da je lijep uzmi mjua...
Seriously?
Nije bas svejedno - posebno cijena.
Ljepota nije bitna. Mozda kvaliteta video zapisa treba prevagnuti. Koliko je 30 fps kvalitetnija od 15 fps kod mjua?
U svakom slučaju hvala.
joj to ti se i nevidi... a ako misliš snimat kupi kameru...
prvo oćeš fotkat sad ti je snimanje bitnije lol
fotić nije za snimanje... tako da... i što više fps-a to više papa memorije...
a razlika je nikakva...
Seriously?
Po meni...ludost je utopiti 3000 kn u ovakav aparat. Za taj novac...
Mislim stoji cinjenica da postoje razlike od modela do modela i sto se konstrukcijskih rijesenja tice i sto se tice optike i opcija koje aparat nudi korisniku, ali rezultati su poprilicno slicni.
Oprobao sam prilicno mnogo ultra compact digitalaca i mogu reci da je prilicno tesko u savjet ukalkulirati i ono sto aparat nudi i ono sto korisnik trazi i cijenu...jer i cijena cini prilcnu razlku...zar ne?
Npr. cura mi koristi Benq DC E520...i ne mogu reci da je aparat znatno losiji od Canon ili Sony ekvivalenta...OK...nesto losiji jest, ali je i 500-700 kn jeftiniji, sto je u ovoj klasi prilicna kolicina novca.
Ukratko, dva aparata koja si naveo su u vrhu ponude proizvodjaca u ultra compact klasi, dakle za koji god odlucis ne mozes pogrijesiti. Sto se videa tice 30 fps, je naravno i primjetno bolje od 15 fps, ali niti jedno niti drugo nije dovoljno dobro da bi time snimao dijete ili pogotovo porod (ekipa u zadnje vrijeme brije na to)
Moja odluka bi u ovoj dvojbi bila Olympus.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Covjece...ovo je bilo lako......kad bi se svi ovako lako dali nagovoriti
Salu na stranu...pokusavao sam naci linkove na neke teme na forumu na kojima sam bas objasnjavao taj omjer ulozeno dobiveno u ultra compact klasi...ali nije mi uspjelo (sramota...ali sto ces kad previse pisem)
Bit svega je da ti modeli u ultra compact klasi lice kao jaje jajetu, svi su manje vise slicnih performansi i slicnoa izgleda. Svaki proizvodjac ima svoje karakteristicnosti i na tome bazira svoj image i na taj nacin zadrzava vjerne kupce.
Realno gledano...kupnja foto aparata u ovoj klasi najneisplativija je kupnja, jer za prilicnu kolicinu novca kupac od aparata prilicno malo dobiva, gledajuci iskljucivo fotografske mogucnosti aparata. Istina je da kupas kupnjom aparata u ovoj klasi kupuje i image koji odredjeni modeli nose...kupuje na neki nacin i lijep privjesak, foto aparat koji je dizajniran da bude ukras uz svaku zensku torbicu ili svaki muski dzep. Dobiva proizvod koji ce mu pruziti prihvatljivu kvalitetu fotografija i mogucnost da zabiljezi trenutke koji su mu vazni, koji ce biti male mase i malih dimanzija i stoga vjerojatno uvijek uz korisnika.
Na poslijetku...ipak najbolji je onaj aparat koji najvise koristimo i svakako je neumjesno govoriti na nacin da se omalovazava nekoga tko zeli kupnju iskljucivo u ultra compact klasi ili da se deklarira kako takav o fotografiji nema pojma. Jednostavna cinjenica jest da ce necije fotografske potrebe potpuno zadovoljiti i jedan pripadnik ultra compact klase i u tome nema nicega losega. Lijepo je biti toliko realan i prosuditi svoje potrebe ispravno.
Tako u konacnici dolazimo do zakljucka kako je najbolji upravo onaj aparat sa kojim ce korisnik biti zadovoljan. Vjeruj mi neces biti nista zadovoljniji sa Ixusom u odnosu na mju a 100 eura razlike radje dobro zapij i pojedi sa ekipom kad se klinac/klinka rodi
Sto se videa tice...ako zelis nesto gledljivo...kao uspomenu...kamera ti je jedini izlaz i realno i potpuno rijesenje!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Danas bio u gradu i sad nemaju vise ni jedan - moraju ga naručiti(vjerojatno bi u Zgb našao, Pula - selo).
Što se tiče image s aparatom ultracompact klase to sam davno prerastao. Najbitnija mi je veličina te nošenje u džepu (znam kako je bilo sa starim aparatom. Neda mi se ga se vuci sa sobom - zadnji put sam ga koristio ...hmmm ...)
Kad si već spomenuo kameru dolazimo na puno dvojbi (DVD,HDD,mini DV ili stara dobra traka). Kad sam to malo pregledavao tek sam tu bio izgubljen. U jednom trenutku sam izabrao kameru ali me frend odgovorio.- kaže da ja nisam za to (neće mi se nosti torba, pa prebacivati 30 GB u kompjutor - imam li ja uopće 30 GB slobodnog prostora na HDD laptopa - pa nemam, itd ja ostao bez kamere)
To je bio prije 10-ak dana a kamera: Sony DCR-SR90E.- cijena oko 6000 kn.
Bit će klinac i dobro će se zaliti![]()
i pojesti
![]()
Zadnji uredio alf! : 06-03-2007 u 21:44
IXUX 850 je dobar, ali Panasonic je
http://www.bmfoto.co.yu/review/IXUS8...US900_FX01.php
Olympus zaboravi
![]()
Bookmarks