Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon IXUS 850 vs Olympus mju 750

Dilema je možda stara ali cijena više nije. Olympus se može kupiti+torbica,256MB card za cca 2350 a Canon je oko 3000 kuna. Je li vrijedi te novce i sto je toliko bolje?
    Hvala svima unaprijed:

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zar nitko nema neki pametan savjet. Molim svakako javite se.. Cekam bebu za cca 10-ak dana i do tada moram imati jedan compact model (jer mi treba i za putovanja).

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsTagger Second ClassSocial

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    HTC Desire 510
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Bodovi
    33.654
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.654, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o bože svejedno je... ako misliš slikat ko profesionalac treba ti puno bolji fotić od ta 2 stativ i tak...

ako ti treba za bebu i društvo i da je lijep uzmi mjua...
    Seriously?

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije bas svejedno - posebno cijena.
    Ljepota nije bitna. Mozda kvaliteta video zapisa treba prevagnuti. Koliko je 30 fps kvalitetnija od 15 fps kod mjua?
    U svakom slučaju hvala.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsTagger Second ClassSocial

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    HTC Desire 510
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Bodovi
    33.654
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    joj to ti se i nevidi... a ako misliš snimat kupi kameru...

prvo oćeš fotkat sad ti je snimanje bitnije lol

fotić nije za snimanje... tako da... i što više fps-a to više papa memorije...

a razlika je nikakva...
    Seriously?

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Compov Pregledaj post
    joj to ti se i nevidi... a ako misliš snimat kupi kameru...

prvo oćeš fotkat sad ti je snimanje bitnije lol

fotić nije za snimanje... tako da... i što više fps-a to više papa memorije...

a razlika je nikakva...
    Naravno da bi bilo najbolje kupiti kameru i fotoaparat. Potrošiti jedno 7000 kuna (ili više) i to je to...
    Moje je pitanje bilo upućeno jer se ne razumijem u sve te opcije aparata a volio bi kupiti nesto po tipu best buy

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao alf! Pregledaj post
    Dilema je možda stara ali cijena više nije. Olympus se može kupiti+torbica,256MB card za cca 2350 a Canon je oko 3000 kuna. Je li vrijedi te novce i sto je toliko bolje?
    Hvala svima unaprijed:
    Po meni...ludost je utopiti 3000 kn u ovakav aparat. Za taj novac...

Mislim stoji cinjenica da postoje razlike od modela do modela i sto se konstrukcijskih rijesenja tice i sto se tice optike i opcija koje aparat nudi korisniku, ali rezultati su poprilicno slicni.

Oprobao sam prilicno mnogo ultra compact digitalaca i mogu reci da je prilicno tesko u savjet ukalkulirati i ono sto aparat nudi i ono sto korisnik trazi i cijenu...jer i cijena cini prilcnu razlku...zar ne?

Npr. cura mi koristi Benq DC E520...i ne mogu reci da je aparat znatno losiji od Canon ili Sony ekvivalenta...OK...nesto losiji jest, ali je i 500-700 kn jeftiniji, sto je u ovoj klasi prilicna kolicina novca.

Ukratko, dva aparata koja si naveo su u vrhu ponude proizvodjaca u ultra compact klasi, dakle za koji god odlucis ne mozes pogrijesiti. Sto se videa tice 30 fps, je naravno i primjetno bolje od 15 fps, ali niti jedno niti drugo nije dovoljno dobro da bi time snimao dijete ili pogotovo porod (ekipa u zadnje vrijeme brije na to )

Moja odluka bi u ovoj dvojbi bila Olympus.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Po meni...ludost je utopiti 3000 kn u ovakav aparat. Za taj novac...

Mislim stoji cinjenica da postoje razlike od modela do modela i sto se konstrukcijskih rijesenja tice i sto se tice optike i opcija koje aparat nudi korisniku, ali rezultati su poprilicno slicni.

Oprobao sam prilicno mnogo ultra compact digitalaca i mogu reci da je prilicno tesko u savjet ukalkulirati i ono sto aparat nudi i ono sto korisnik trazi i cijenu...jer i cijena cini prilcnu razlku...zar ne?

Npr. cura mi koristi Benq DC E520...i ne mogu reci da je aparat znatno losiji od Canon ili Sony ekvivalenta...OK...nesto losiji jest, ali je i 500-700 kn jeftiniji, sto je u ovoj klasi prilicna kolicina novca.

Ukratko, dva aparata koja si naveo su u vrhu ponude proizvodjaca u ultra compact klasi, dakle za koji god odlucis ne mozes pogrijesiti. Sto se videa tice 30 fps, je naravno i primjetno bolje od 15 fps, ali niti jedno niti drugo nije dovoljno dobro da bi time snimao dijete ili pogotovo porod (ekipa u zadnje vrijeme brije na to )

Moja odluka bi u ovoj dvojbi bila Olympus.
    Bimbi stvarno ti puno hvala na iscrpnom odgovoru i savjetu. Vjerojatno mi je trebala samo potvrda mojoj dilemi i to je to. Vec sutra cu slikati i snimati s novim Olypusom pa kakav god bio.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao alf! Pregledaj post
    Bimbi stvarno ti puno hvala na iscrpnom odgovoru i savjetu. Vjerojatno mi je trebala samo potvrda mojoj dilemi i to je to. Vec sutra cu slikati i snimati s novim Olypusom pa kakav god bio.
    Covjece...ovo je bilo lako... ...kad bi se svi ovako lako dali nagovoriti

Salu na stranu...pokusavao sam naci linkove na neke teme na forumu na kojima sam bas objasnjavao taj omjer ulozeno dobiveno u ultra compact klasi...ali nije mi uspjelo (sramota...ali sto ces kad previse pisem )

Bit svega je da ti modeli u ultra compact klasi lice kao jaje jajetu, svi su manje vise slicnih performansi i slicnoa izgleda. Svaki proizvodjac ima svoje karakteristicnosti i na tome bazira svoj image i na taj nacin zadrzava vjerne kupce.

Realno gledano...kupnja foto aparata u ovoj klasi najneisplativija je kupnja, jer za prilicnu kolicinu novca kupac od aparata prilicno malo dobiva, gledajuci iskljucivo fotografske mogucnosti aparata. Istina je da kupas kupnjom aparata u ovoj klasi kupuje i image koji odredjeni modeli nose...kupuje na neki nacin i lijep privjesak, foto aparat koji je dizajniran da bude ukras uz svaku zensku torbicu ili svaki muski dzep. Dobiva proizvod koji ce mu pruziti prihvatljivu kvalitetu fotografija i mogucnost da zabiljezi trenutke koji su mu vazni, koji ce biti male mase i malih dimanzija i stoga vjerojatno uvijek uz korisnika.

Na poslijetku...ipak najbolji je onaj aparat koji najvise koristimo i svakako je neumjesno govoriti na nacin da se omalovazava nekoga tko zeli kupnju iskljucivo u ultra compact klasi ili da se deklarira kako takav o fotografiji nema pojma. Jednostavna cinjenica jest da ce necije fotografske potrebe potpuno zadovoljiti i jedan pripadnik ultra compact klase i u tome nema nicega losega. Lijepo je biti toliko realan i prosuditi svoje potrebe ispravno.

Tako u konacnici dolazimo do zakljucka kako je najbolji upravo onaj aparat sa kojim ce korisnik biti zadovoljan. Vjeruj mi neces biti nista zadovoljniji sa Ixusom u odnosu na mju a 100 eura razlike radje dobro zapij i pojedi sa ekipom kad se klinac/klinka rodi

Sto se videa tice...ako zelis nesto gledljivo...kao uspomenu...kamera ti je jedini izlaz i realno i potpuno rijesenje!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    HTC HD2
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Covjece...ovo je bilo lako... ...kad bi se svi ovako lako dali nagovoriti

Salu na stranu...pokusavao sam naci linkove na neke teme na forumu na kojima sam bas objasnjavao taj omjer ulozeno dobiveno u ultra compact klasi...ali nije mi uspjelo (sramota...ali sto ces kad previse pisem )

Bit svega je da ti modeli u ultra compact klasi lice kao jaje jajetu, svi su manje vise slicnih performansi i slicnoa izgleda. Svaki proizvodjac ima svoje karakteristicnosti i na tome bazira svoj image i na taj nacin zadrzava vjerne kupce.

Realno gledano...kupnja foto aparata u ovoj klasi najneisplativija je kupnja, jer za prilicnu kolicinu novca kupac od aparata prilicno malo dobiva, gledajuci iskljucivo fotografske mogucnosti aparata. Istina je da kupas kupnjom aparata u ovoj klasi kupuje i image koji odredjeni modeli nose...kupuje na neki nacin i lijep privjesak, foto aparat koji je dizajniran da bude ukras uz svaku zensku torbicu ili svaki muski dzep. Dobiva proizvod koji ce mu pruziti prihvatljivu kvalitetu fotografija i mogucnost da zabiljezi trenutke koji su mu vazni, koji ce biti male mase i malih dimanzija i stoga vjerojatno uvijek uz korisnika.

Na poslijetku...ipak najbolji je onaj aparat koji najvise koristimo i svakako je neumjesno govoriti na nacin da se omalovazava nekoga tko zeli kupnju iskljucivo u ultra compact klasi ili da se deklarira kako takav o fotografiji nema pojma. Jednostavna cinjenica jest da ce necije fotografske potrebe potpuno zadovoljiti i jedan pripadnik ultra compact klase i u tome nema nicega losega. Lijepo je biti toliko realan i prosuditi svoje potrebe ispravno.

Tako u konacnici dolazimo do zakljucka kako je najbolji upravo onaj aparat sa kojim ce korisnik biti zadovoljan. Vjeruj mi neces biti nista zadovoljniji sa Ixusom u odnosu na mju a 100 eura razlike radje dobro zapij i pojedi sa ekipom kad se klinac/klinka rodi

Sto se videa tice...ako zelis nesto gledljivo...kao uspomenu...kamera ti je jedini izlaz i realno i potpuno rijesenje!

Danas bio u gradu i sad nemaju vise ni jedan - moraju ga naručiti (vjerojatno bi u Zgb našao, Pula - selo).
    Što se tiče image s aparatom ultracompact klase to sam davno prerastao. Najbitnija mi je veličina te nošenje u džepu (znam kako je bilo sa starim aparatom. Neda mi se ga se vuci sa sobom - zadnji put sam ga koristio ...hmmm ... )
    Kad si već spomenuo kameru dolazimo na puno dvojbi (DVD,HDD,mini DV ili stara dobra traka). Kad sam to malo pregledavao tek sam tu bio izgubljen. U jednom trenutku sam izabrao kameru ali me frend odgovorio.- kaže da ja nisam za to (neće mi se nosti torba, pa prebacivati 30 GB u kompjutor - imam li ja uopće 30 GB slobodnog prostora na HDD laptopa - pa nemam, itd ja ostao bez kamere)
    To je bio prije 10-ak dana a kamera: Sony DCR-SR90E.- cijena oko 6000 kn.

Bit će klinac i dobro će se zaliti i pojesti
    Zadnji uredio alf! : 06-03-2007 u 21:44

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    IXUX 850 je dobar, ali Panasonic je

http://www.bmfoto.co.yu/review/IXUS8...US900_FX01.php

Olympus zaboravi

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. canon ixus 750 vs sony vs olympus
    By tonnka in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 05-01-2007, 20:53
  2. Canon Ixus 40 vs Canon PS A610
    By Flashy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 26-08-2006, 17:50
  3. Canon IXUS i zoom ili Ixus 55
    By fragola in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 20-07-2006, 15:33
  4. Canon A520 vs Canon A95 vs Olympus C765
    By a in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 01-06-2005, 16:33
  5. Olympus vs Canon
    By Hrvoje xyz in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 23
    Posljednji post: 05-02-2005, 00:15

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove