Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 35

Tema: PDA troboj

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

PDA troboj

Pozdrav svima!
    Trenutno imam pda uređaje sa Palm OS-om i Windows Mobile 5, a donedavno sam koristio Symbian UIQ uređaj (SE p800). S obzirom da je p800 moj prvi uređaj s pravim PDA funkcijama (stylus, PIM funkcije itd...) i da sam zbog njega počeo uopće kupovati slićne uređaje, zanima me šta mislite hoće li se symbian nametnuti kao neka konkurencija na PDA tržištu uređaja s obzirom da Palm OS rapidno gubi bitku od WM-a u zadnje vrijeme? Mislim naravno novim uređajima Sonyericsson P990, m600 i w950 i.
    Mislim da imaju potencijala, ali niko ih ne uzima previše ozbiljno (bit će jer do sada nisu izdali niti jedam PDA uređaj već su svi bili smartphone-ovi).
    Kakva su vaša iskustva???
    Idealan uređaj za mene bi bio p910i s 312 Mhz procesorom, 128 mb interne memorije, UMTS-om, 1,3 Mb kamerom i WI-FI-om.... Tad bi se opet vratio na symbian....
    Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uiq nema šta tražit na uređajima bez gsm modula,a niti aplikacije za njega nisu toliko profesionalne kao one pisane za wm.palm je eto izgubio bitku a wm posto a mislim i osto dominantan.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sodom
    uiq nema šta tražit na uređajima bez gsm modula,a niti aplikacije za njega nisu toliko profesionalne kao one pisane za wm.palm je eto izgubio bitku a wm posto a mislim i osto dominantan.
    Ne bih se složio da je palm izgubio bitku jer im 7. u Njemačku dolazi 68.000 novih treo 680 uređaja baziranih na Palm OS 5.4.9. Za Božić. Ali da je malo posustao jest. Mislim na palm os, palm je više, jer proizvodi i wm uređaje. Čisto da ne bude zabune.

Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Joj što je ovo dosadna tema, već se sve zna....
    = Citat = Izvorno postao sodom
    Kratko i jasno...nije istina, ima stvarno mnoštvo profi aplikacija za UIQ symbian platformu (mali je problem kod prelaska na 3.0 ali sredit će se to)
    = Citat = Izvorno postao speedcats
    Ne bih se složio da je palm izgubio bitku
    Izgubio je on odavno bitku.
    Konkurirati ne može WM-u, a niti symbianu po meni.
    Jednostavno su napravili preveliku rupu u proizvodnji, i još nisu napravili dostojnog nasljednika već odavno zastarjelog sustava.

Nema smisla o tome sada razvući cijelu raspravu.
    Zna se da WM vodi zbog ogromne količine tehničkih aplikacija iz raznovrsnih struka napisanih za njega.
    Prije je bilo slično i na Palm os-u, ali kako su oni prestali sa napredovanjem sustava tako su i tvorci third-party aplikacija prestali pisati za njega.
    Sada je tu već povelika rupa za nadoknaditi ja bih rekao.
    Symbian napreduje poprilično brzo, i prednjači pred WM-om zbog jednostavnosri korištenja, ali velim...nema kralja do WM-a.
    Mogu reći da znam jer koristim sve tri platforme.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    HTC Touch/MDA vario
    Operater
    vip-kakicu
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iako se o tome već prićalo prije 1,5 godinu doduše ne i o palm-u, http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=8344&page=2 kakvo je sad stanje šta se tiće symbiana ne znam. Ako se i nešto promjenilo ipak bih dao prednost windows platformi. Mislim da nitko ne može napraviti uređaj savršeno kompatibilan za windowse od samog windowsa.

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    šta je ovo nitko se sa nikime neslaže,ovo je prava rasprava

@speedcats
    palm je izgubio bitku u ondosu na ono što je počeo sa pda uređajima, dok je wm bio još u povojima takorečeno ,sada wm caruje i jasno se može reč da je palm os u pozadini scene.

@observer
    što se tiče profesionalizma kod aplikacija na uiq uspoređuj ih sa mnogobrojnijim wm aplikacijama koje imaju mnogo više za pojedino poslovno područje, sa kojima se može jednostavno puno više učinit,kompletna podrška sinhronizacije dokumenata and so on...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo sad je SE otkupio UIQ u cijelosti i dalje će ga sami razvijati. Valjda imaju nešto pametno u planu. Možda nešto i bude od njega, ali do tad, ko živ ko mrtav.

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i kao takav bit če zastupljen samo na smartphonovima,ništa više od toga.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A kako stvari stoje, uskoro će svi PDA uređaji imat i GSM/UMTS modul pa će smarthpnovi i PDA postati jedno. (IMHO)

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile
    A kako stvari stoje, uskoro će svi PDA uređaji imat i GSM/UMTS modul pa će smarthpnovi i PDA postati jedno. (IMHO)
    Ovdje si nikako ne slazem. Vec se godinama prijeti da je klasican PDA mrtav, no ja jos uvijek ne vidim to posustanje. UVIJEK ce se naci netko kome treba klasican PDA, a ne mobitel.

Natrag na temu: Palm propada, jedino ga moze spasiti ALP koji opako kasni. UIQ je slabo zastupljen, a SE modele bazirane na njemu izdaje svakih par godina. W950 i P990 se bas nisu nametnuli, pa sumnjam da ce biti popularni.

WM je ipak Microsoftovo cedo, pa ce biti najpopularniji htjeli mi to ili ne .
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolega rospaya je to sve fino sročio i rekao kratko i jasno kako i jest.
    Također mislim da se PDA uređaji neće objediniti sasvim u smartphone kombinaciju, uzmite samo npr. poslovne i inžinjerske aplikacije koje se koriste na terenskim ppc-ima i onda se predaju nekome drugome unutar kompanije...dakle to nikako ne može biti neki smartphone već isključivo nešto tipa pda ili tableta.

Što se tiše symbiana moram napomenuti ta gledate općenito symbian platformu a ne samo UIQ klasu, jer ćete naći i na ostalima serijama dosta zanimljivih i nadasve ozbiljnih aplikacija (to što se priča za SE i UIQ preuzimanje mogu si to gurnuti zna se di...pa nije SE jedini koji radi na toj ili takvoj platformi).

Mislim ovako...palm je odavno izgubio na tržištu i na daleko zadnjem je mjestu, symbian platforma je negdje u sredini i postoji mnoštvo aplikacija koje će zadovoljiti potrebe 95% ljudi koji žele pda, a što se tiče WM tu ne moramo pričati previše, to je sustav all-in-one, i dovoljno govori činjenica da se inžinjerski program koji se koristi u mojoj struci može naći pisan samo za WM platrormu i da single licence košta 1500$

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slazem se sto kolega veli (medusobno ulizivanje )...

S60 platforma je za light PDA usere kojima nije potreban touchscreen i taj nacin rada. Primjecujem da neki odbacuju PDA radi takvog moba jer ima treba samo ozbiljniji PIM i jos neke sitnice sto sve imaju na S60 mobu.

S80 i S90 su jos uvijek autsajderi. Svaka cast 9500 i 9300i no nisu bas pretjerano popularni. Nisam bas proucavao, no mislim da su ih uglavnom kupovali bivsi Psion fanovi... Slabo je prihvacen u SAD-u, kao i ostatak Symbiana.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Godina
    50
    Bodovi
    12.477
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.477, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moja iskustva su takva da je ipak WM - top operativni sustav, jer nudi velike mogucnosti od prisutnog software-a do kompatibilnosti sa raznim uredajima i samim Win racunalima.
    Moj put je krenuo od iPAQ-a, S60 (raznih proizvodaca), P900, Palm T3 i opet na kraju WM 5.0.

iPAQ 3970 je bio odlican uredaj uz kojeg je i obican telefon sa BT-om dobio novi smisao.
    S60 je OS po meni odmah iza WM-a.
    P900 je tada bio top ali danas kad sagledam i nije bio nesto.
    Palm T3 i njihov operativni sustav po meni - katastrofa (bez uvrede).
    I napokon WM u Variu po meni - to je to sto se trazi.
    ONE X & Sensation & Desire by HTC

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni WM nikako nije top. Jedino ako se gleda trenutna ponuda i ono sto je dostupno, no IMHO previse je manjkav.
    www.gadgethive.com

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Godina
    50
    Bodovi
    12.477
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rospaya
    Meni WM nikako nije top. Jedino ako se gleda trenutna ponuda i ono sto je dostupno, no IMHO previse je manjkav.
    Pa i moramo gledati kroz prizmu trenutne ponude jer nemamo neki OS koji nije manjkav da bi mogli njega uzeti za primjer.
    ONE X & Sensation & Desire by HTC

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Talking

= Citat = Izvorno postao observer

Mislim ovako...palm je odavno izgubio na tržištu i na daleko zadnjem je mjestu
    Ako misliš na Palm OS onda si upravu, no nije baš na zadnjem mjestu, ako ćemo statistićki govoriti (psion???), a ako misliš na Palm Inc. onda pogotovo nisi u pravu jer su izašla već 3 Palm Trea bazirana na WM 5-ici, kolko znam, pa u tom slučaju Palm i dalje živi. USB kablovi, cradle, user interface i sl i dalje su vrlo slični aplikacijama na palm os treu, npr. sms chat.
    Već smo razglabali o tome, a mislim da je palm izabrao wm5 kako bi se održao dok ne izdaju nešto sa vlastitim os-om. Iako su mi na početku WM treo-vi bili bljak čujem da su drugi oduševljeni (recenzije) pa se ne bi bunio da ga dobijem pod bor za Božić

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako misliš na Palm OS onda si upravu, no nije baš na zadnjem mjestu
    da, naravno mislim na OS.
    I kada kažem da je na zadnjem mjestu onda mislim na poredak sva navedena OS-a do sada gore...mislim da to ne treba pojašnjavati sve, nismo mala djeca.
    a mislim da je palm izabrao wm5 kako bi se održao dok ne izdaju nešto sa vlastitim os-om.
    Not going to happen
    Taman i da izbace nešto novije trenutno toliko kaskaju da se nikome neće dati prepravljati aplikacije za njih.
    They are simply too far behind.

P.S. ova "rasprava" se cijelo vrijeme vrti oko jedne točke da tako kažem.
    Cijelo vrijeme se vrtimo u krug a svi znamo kakvo je stanje na tržištu...
    Ovaj thread nema cilja

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E da, možda sam zaboravio navesti samo blackberry uređaje, odnosno neki njihov OS, s obzirom da su vraški popularni u SAD-u i Canadi, ali meni nisu nešto jer nemaju tuschscreen i dobru podršku za multimediju, ali valjda će se i to popraviti. Oni su dobra konkurencija WM-u jer imaju jako dobru statistiku prodaje i zarade....
    Tak da WM nije jedini:-))))
    Zna neko možda statistiku prodaje smartphone i PDA uređaja??? Neku službenu?

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sluzbena ne postoji, a cesto vidim jako razlicite statistike tako da trenutno ne vjerujem nikome

Blackberry jednostavno nije PDA... A IMNSHO nije niti smartphone jer ne nudi NIKAKVE mogucnosti koje prosjecni sminkerski Samsung ne moze pruziti.
    www.gadgethive.com

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Zamsung & Win Mobile
    Operater
    T-Mobile 098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne kuzim uopce tu hajku oko BB-a... cak i mene ovaj novi model rajca, a kad uzmes u obzir druge platforme fakat ne dobijes nista s tim...
    www.gadgethive.com Gadget E-Zine
    PDA / SMARTPHONE / GADGET

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Blackberry kao uslugu mozes koristiti i na mpx200, samo sto ljudi to ne gledaju tako.
    www.gadgethive.com

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    HTC One X
    Operater
    VIPNet
    Godina
    42
    Bodovi
    14.484
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.484, Nivo: 29
    Ukupna aktivnost: 9,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Blackberry uređaji su IMO bacanje novaca. Mislim da nakon dolaska web'n'walka (koji je samo 20ak kuna skuplji od Blackberry usluge) mi ta usluga neće previše zaživjeti kod nas. A ako ti baš treba Blackberry, uzmeš si neki normalniji uređaj (tipa E61, jel ), i imaš i Blackberry i funkcionalan uređaj.
    Testis unnus, testis nullus!

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Blackberry je za velike korporacije i Firme, ne znam nikoga tko koristi blackberry za privatne razloge. Živimo u doba max adsl-a:-)))
    Iako bi volio isporobati blackberry klijent na svom MDA-u:-))) Noviji modeli su jako zanimljivi. Npr. Pearl.

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam ga neko vrijeme isprobavao na Qteku 9000 (MDA Pro) i sve u svemu usluga je odlicna, a nije niti skupa. Mislim da je oko 100 kn kod VIP-a.
    www.gadgethive.com

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    HTC One X
    Operater
    VIPNet
    Godina
    42
    Bodovi
    14.484
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rospaya
    Mislim da je oko 100 kn kod VIP-a.
    Je, al za tu lovu uzmeš w'n'w, što je po meni puno isplativiji izbor.
    Testis unnus, testis nullus!

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove