Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 35

Tema: PDA troboj

Hybrid View

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

PDA troboj

Pozdrav svima!
    Trenutno imam pda uređaje sa Palm OS-om i Windows Mobile 5, a donedavno sam koristio Symbian UIQ uređaj (SE p800). S obzirom da je p800 moj prvi uređaj s pravim PDA funkcijama (stylus, PIM funkcije itd...) i da sam zbog njega počeo uopće kupovati slićne uređaje, zanima me šta mislite hoće li se symbian nametnuti kao neka konkurencija na PDA tržištu uređaja s obzirom da Palm OS rapidno gubi bitku od WM-a u zadnje vrijeme? Mislim naravno novim uređajima Sonyericsson P990, m600 i w950 i.
    Mislim da imaju potencijala, ali niko ih ne uzima previše ozbiljno (bit će jer do sada nisu izdali niti jedam PDA uređaj već su svi bili smartphone-ovi).
    Kakva su vaša iskustva???
    Idealan uređaj za mene bi bio p910i s 312 Mhz procesorom, 128 mb interne memorije, UMTS-om, 1,3 Mb kamerom i WI-FI-om.... Tad bi se opet vratio na symbian....
    Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uiq nema šta tražit na uređajima bez gsm modula,a niti aplikacije za njega nisu toliko profesionalne kao one pisane za wm.palm je eto izgubio bitku a wm posto a mislim i osto dominantan.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    5800XM/HP iPAQ910/Centro
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sodom
    uiq nema šta tražit na uređajima bez gsm modula,a niti aplikacije za njega nisu toliko profesionalne kao one pisane za wm.palm je eto izgubio bitku a wm posto a mislim i osto dominantan.
    Ne bih se složio da je palm izgubio bitku jer im 7. u Njemačku dolazi 68.000 novih treo 680 uređaja baziranih na Palm OS 5.4.9. Za Božić. Ali da je malo posustao jest. Mislim na palm os, palm je više, jer proizvodi i wm uređaje. Čisto da ne bude zabune.

Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Joj što je ovo dosadna tema, već se sve zna....
    = Citat = Izvorno postao sodom
    Kratko i jasno...nije istina, ima stvarno mnoštvo profi aplikacija za UIQ symbian platformu (mali je problem kod prelaska na 3.0 ali sredit će se to)
    = Citat = Izvorno postao speedcats
    Ne bih se složio da je palm izgubio bitku
    Izgubio je on odavno bitku.
    Konkurirati ne može WM-u, a niti symbianu po meni.
    Jednostavno su napravili preveliku rupu u proizvodnji, i još nisu napravili dostojnog nasljednika već odavno zastarjelog sustava.

Nema smisla o tome sada razvući cijelu raspravu.
    Zna se da WM vodi zbog ogromne količine tehničkih aplikacija iz raznovrsnih struka napisanih za njega.
    Prije je bilo slično i na Palm os-u, ali kako su oni prestali sa napredovanjem sustava tako su i tvorci third-party aplikacija prestali pisati za njega.
    Sada je tu već povelika rupa za nadoknaditi ja bih rekao.
    Symbian napreduje poprilično brzo, i prednjači pred WM-om zbog jednostavnosri korištenja, ali velim...nema kralja do WM-a.
    Mogu reći da znam jer koristim sve tri platforme.

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    šta je ovo nitko se sa nikime neslaže,ovo je prava rasprava

@speedcats
    palm je izgubio bitku u ondosu na ono što je počeo sa pda uređajima, dok je wm bio još u povojima takorečeno ,sada wm caruje i jasno se može reč da je palm os u pozadini scene.

@observer
    što se tiče profesionalizma kod aplikacija na uiq uspoređuj ih sa mnogobrojnijim wm aplikacijama koje imaju mnogo više za pojedino poslovno područje, sa kojima se može jednostavno puno više učinit,kompletna podrška sinhronizacije dokumenata and so on...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo sad je SE otkupio UIQ u cijelosti i dalje će ga sami razvijati. Valjda imaju nešto pametno u planu. Možda nešto i bude od njega, ali do tad, ko živ ko mrtav.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    HTC Touch/MDA vario
    Operater
    vip-kakicu
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iako se o tome već prićalo prije 1,5 godinu doduše ne i o palm-u, http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=8344&page=2 kakvo je sad stanje šta se tiće symbiana ne znam. Ako se i nešto promjenilo ipak bih dao prednost windows platformi. Mislim da nitko ne može napraviti uređaj savršeno kompatibilan za windowse od samog windowsa.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove