Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Samsung S730

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Samsung S730

Danas sam ga kupia pa cu samo jedan brzinski pregled, kad ga malo vise ispucam bit ce malo detaljnije.

IMa 7.2 MP, 3X opticki zoom (5.8-17.4). ISO 1000. znaci nekakav standard.

Trazia sam aparat koji mi je manji, a opet da mi nudi nesto. Canon A560 me se jaaako svidia, ali on mi je malo velik, a ja brzo idem na put i jednostavno mi je nezgrapan za 10 dana backpackinga po kisnoj Skotskoj.

Prva stvar koja mi se svidja je to sto se jako brzo pali te je spreman za rad u roku 2-3 sekunde. Jako je ugodan u ruci te jednostavan za uporabu. Iako mislim da mu je plastika mogla biti malo bolja.
    Nezgrapnost je kriva zasto mi se ne svidjaju npr. olympusi u ovoj cjenovnoj kategoriji (FE210, FE270 i sl), neka glatka plastika, stalno mi klizi u ruci.

Na pozadini dominira 2'5 incni ekran koji je jako dobar, cak i kad sunce direktno svijetli u njega (probavao san to na balkonu).

Ima 8 moda snimanja: Auto, ASR (advanced Shake Reduction), Portrait, Night, Movie Clip, Scene (Children, Landscape, close up, text, sunset, dawn, backlight, firework, beach & snow), prog (program) te M (manual).

Zadnja dva su zanimljiva. program automatski odredi optimalnu postavku, ali mozes opet sve sam mijenjati. Kod manualnog sve je moguce mijenjati.
    Imao sam problema s slikom u zatvorenom prostoru (boljka svih manjih digitalaca) ali me iznenadio s white balance-om koji je meni osobno jako dobar. Bar koliko sam mogao vidit u par slika koje sam opalio s balkona.

Kod manualnog podesavanja moguce je promijeniti:
    ISO 80-100-200-400-800-1000
    METERING: Multi i Spot
    Kombinacije s bojama RGB te
    kod IMage adjusta - saturation.
    White balance (s naglaskom da nisam bas zadovoljan s auto AWB).

Na displayu ima sve prikazano, bez obzira u kojem si modu. Od ISO-a, vremena, datuma, stanja baterije, broja preostalih slika, metering-a itd.

Takodjer sam probavao po kuci macro focus, koji mi se svidio, morat cu probat malo vani na cvijecu pa da vidimo kakose snalazi.

Sve u svemu jako sam zadovoljan s njim na prvi pogled. Javim se za par dana kad ga bolje testiram.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za osvrt na doticni model.

Ako nije problem, u detaljnijemu osvrtu, koji najavljujes, da opises kakav je odziv objektiva prilikom pritiska na W/T tipke zooma, kod modela Samsunga koje sam imao prilike isprobati, upravo je to bilo nesto sto me najvise zivciralo i bilo najlosije ozvedeno na aparatu.

Pored toga zanimaju me rezultati sa ISO 400 i ISO 800 pa ako mozes okinuti koju fotku i UL ju negdje u punoj rezoluciji pa ovdje staviti lunk, bilo bi odlicno.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zeza me photobucket, ne da mi puno rezoluciju nego samo do 1mb. Zna li netko drugi site koji ce mi dopustit punu rezoluciju,a bez placanja?

Doma imam modem pa ce te pricekati sa slikama dok ne odem na fax i uploadam ih.

Znaci sve u svemu sam zadovoljan. Pri visim ISO pojavljuje se buka, a to se narocito primjeti u zatvorenom prostoru. Preko Manuala i Programa se vrlo lako moze sredit slika kako vam najbolje odgovara, medjutim za npr. okolis, lica, ljudi u kretnji najlakse je korisit Scene mode koji ja sasvim zadovoljavajuci.

Sto se tice zooma, meni je dobar iako nekad zna bit malo frustrirajuci, ali slozio bih se s tobom Bimbi da je to mozda najslabiji dio aparata. Napominjem jos jedan put, da ne bi bilo zabune, zoom nije za bacit, te ako ne trazite puno bit ce vam sasvim dobar. (kao npr. meni sad za pocetak)

Vise nego zadovoljan sam s macro modom koji i mi daje dovoljnu ostrinu slike.
    Takodjer sam primjetio da ako koristite macro s punim zoomom, znaci s malo vece udaljenosti daje cistije slike tj. umjesto s 10cm slikam sa 50cm.

Takodjer slika se moze popravljati na aparatu, sto meni koji nemam photoshop (celeron 433, nista ja ne mogu pokrenit ) dosta pomaze.
    Postoji Resize, Rotate, Color, Special color (Color filter i color mask), IMage adjust (contrast, brightness, saturation, add noise), Fun (gdje se mogu dodavat oblacici kao u crticima, stavljati nosevi i sl pizdarije koje ce vise veselit teense).

Color filter znaci filtrira boje te ako su prejake smanji ih.
    Color Mask - mogucnost ostavljanje dijela slike u boji dok ostatak slike stavi u crno-bijelo.

JOs nesto, nakon sta se koristi flash postoji bar 3-4 sec sto morate cekat prije iduce slike, dok bez flasha mozete ponovno slikati za menje od 1 sec.

Kad budem slikao malo po prirodi, bit cu precizniji.

Any more questions?

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo san stavia par slika s putovanja na net:
    http://www.pticica.com/galerija.aspx?korisnikid=6214

Pogledajte pa mi recite sta mislite. Sami site ne prihvaca puno rezoluciju tako da san morao sve resize-at na 1024/768 rezoluciju.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sliku u punoj rezoluciji možeš staviti na imageshack.us ukoliko ju smanjiš ispod 1Mb, a to ne moraš raditi smanjivanjem rezolucije, nego samo povećati kompresiju. To možeš napraviti i s ACDSee-om i starijom verzijom koja će ti raditi na tvom PC-u.
    Ne znam koje baterije si koristio, ali s kvalitetnijima možeš skratiti vrijeme punjenja blica i time je prije spreman za slijedeću fotku.
    Ukoliko ti je opseg zooma malo premali, pogledaj ovo:
    Dodatne leće za kompakte

Iako je doživljaj kvalitete slike jako subjektivan, moje mišljenje je da kvaliteta (mislim na tehničku kvalitetu), odgovara kompaktu i novcima.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To sa blicom mi se dogadjalo prije nego san kupia punjive baterije tj. ona prva 2 dana. sad nemam problema s onolimim vremenom cekanja.

Fala ti sta si mi reka za ACDSee. E da, nisan ima pojma da postoje predlece, sad razmisljam da kupim jednu.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Novi HTC-ovi (S730, P6500, Dual Touch i Shift)
    By rospaya in forum Windows Mobile
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 19-11-2007, 15:45
  2. samsung e250 ili samsung z500 ?
    By omahen in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 08-06-2007, 10:48
  3. samsung d600 vs. samsung d800 vs. samsung x820
    By loop in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 03-11-2006, 20:28
  4. Odgovora: 22