Danas sam ga kupia pa cu samo jedan brzinski pregled, kad ga malo vise ispucam bit ce malo detaljnije.
IMa 7.2 MP, 3X opticki zoom (5.8-17.4). ISO 1000. znaci nekakav standard.
Trazia sam aparat koji mi je manji, a opet da mi nudi nesto. Canon A560 me se jaaako svidia, ali on mi je malo velik, a ja brzo idem na put i jednostavno mi je nezgrapan za 10 dana backpackinga po kisnoj Skotskoj.
Prva stvar koja mi se svidja je to sto se jako brzo pali te je spreman za rad u roku 2-3 sekunde. Jako je ugodan u ruci te jednostavan za uporabu. Iako mislim da mu je plastika mogla biti malo bolja.
Nezgrapnost je kriva zasto mi se ne svidjaju npr. olympusi u ovoj cjenovnoj kategoriji (FE210, FE270 i sl), neka glatka plastika, stalno mi klizi u ruci.
Na pozadini dominira 2'5 incni ekran koji je jako dobar, cak i kad sunce direktno svijetli u njega (probavao san to na balkonu).
Ima 8 moda snimanja: Auto, ASR (advanced Shake Reduction), Portrait, Night, Movie Clip, Scene (Children, Landscape, close up, text, sunset, dawn, backlight, firework, beach & snow), prog (program) te M (manual).
Zadnja dva su zanimljiva. program automatski odredi optimalnu postavku, ali mozes opet sve sam mijenjati. Kod manualnog sve je moguce mijenjati.
Imao sam problema s slikom u zatvorenom prostoru (boljka svih manjih digitalaca) ali me iznenadio s white balance-om koji je meni osobno jako dobar. Bar koliko sam mogao vidit u par slika koje sam opalio s balkona.
Kod manualnog podesavanja moguce je promijeniti:
ISO 80-100-200-400-800-1000
METERING: Multi i Spot
Kombinacije s bojama RGB te
kod IMage adjusta - saturation.
White balance (s naglaskom da nisam bas zadovoljan s auto AWB).
Na displayu ima sve prikazano, bez obzira u kojem si modu. Od ISO-a, vremena, datuma, stanja baterije, broja preostalih slika, metering-a itd.
Takodjer sam probavao po kuci macro focus, koji mi se svidio, morat cu probat malo vani na cvijecu pa da vidimo kakose snalazi.
Sve u svemu jako sam zadovoljan s njim na prvi pogled. Javim se za par dana kad ga bolje testiram.

Odgovori uz citat
) dosta pomaze.
Bookmarks