Paz 'vako!
Koristim tele2 u Splitu već nekoliko dana i tek sinoć se poklopilo da sam vodio razgovor dok je mob bio spojen baš na tele2 mrežu, inače je bio stalno pod Vip-om. I šta, kvaliteta zvuka očajna. Najprije sam pomislio da su neke smetnje, slab signal i sl. ali nakon više razgovora i testiranja pri punom signalu - ista stvar. Ako ste koristili Cronet mrežu prije dolaska Vipa na tržište, onda znate o čemu pričam. Naime, Cronet je u zlatno doba monopola koristio FR (full rate) ili čak HR (half rate) kodiranje zvuka. Dolaskom Vipnet-a koji je odmah uveo EFR (enhanced full rate) i Cronet se u roku nekoliko mjeseci do godinu dana potpuno prebacio na EFR.
I sad me ovo sa tele2 podsjeća na tu lošu kvalitetu zvuka uzrokovanu zastarjelim algoritmima u kodiranju.
Pitanje br.1 Koja je šema u Zagrebu, jel se i u ZG osjeti lošija kvaliteta zvuka?
Pitanje br.2 Ima li netko informaciju o kodiranju u Tele2 mreži. (tomislav10, javi se)
Razlika je čak i kad zovem službu za korisnike. Puno lošije se čuje i više šumova je kad je mob na Tele2 neko na Vip-U.

Odgovori uz citat

Bookmarks