Sa tim pitanjem i pritužbom njima na mejl. Oni bi trebali najtočnije odgovoriti, mada čisto sumnjam da koriste EFR.
Paz 'vako!
Koristim tele2 u Splitu već nekoliko dana i tek sinoć se poklopilo da sam vodio razgovor dok je mob bio spojen baš na tele2 mrežu, inače je bio stalno pod Vip-om. I šta, kvaliteta zvuka očajna. Najprije sam pomislio da su neke smetnje, slab signal i sl. ali nakon više razgovora i testiranja pri punom signalu - ista stvar. Ako ste koristili Cronet mrežu prije dolaska Vipa na tržište, onda znate o čemu pričam. Naime, Cronet je u zlatno doba monopola koristio FR (full rate) ili čak HR (half rate) kodiranje zvuka. Dolaskom Vipnet-a koji je odmah uveo EFR (enhanced full rate) i Cronet se u roku nekoliko mjeseci do godinu dana potpuno prebacio na EFR.
I sad me ovo sa tele2 podsjeća na tu lošu kvalitetu zvuka uzrokovanu zastarjelim algoritmima u kodiranju.
Pitanje br.1 Koja je šema u Zagrebu, jel se i u ZG osjeti lošija kvaliteta zvuka?
Pitanje br.2 Ima li netko informaciju o kodiranju u Tele2 mreži. (tomislav10, javi se)
Razlika je čak i kad zovem službu za korisnike. Puno lošije se čuje i više šumova je kad je mob na Tele2 neko na Vip-U.
Sa tim pitanjem i pritužbom njima na mejl. Oni bi trebali najtočnije odgovoriti, mada čisto sumnjam da koriste EFR.
To i ja mislim, u službi za korisnike kažu na njima nije dostupna ta informacija.
Ne Službu zvati, oni skoro ni najosnovnije ne znaju. Mejl treba poslati. Zapravo, trebalo bi se više potužiti, nego se zanimati koriste li ili ne EFR.
Evo poslao mejl. Sad čekam.
Ja sam isprobao na Samsungu X100 i zvuk mi je bio super (jednak kao na VIP-u) no preko Sony Ericssona J300i kojeg sam kupio u sklopu Tele2 pretplate zvuk je dosta los.
Zanimljivo. Tek mi sad ništa nije jasno.
Niti meni, osim da mozda (u slucaju da Tele2 ne koristi EFR) Samsung X100 se malo bolje nosi s niskim rateovima pa proizvodi bolji zvuk....nemam pojma....
ja neznam, ja držim tele2 karticu u siemensu s45 i cijelo vrijeme zvuk je dobar (nisam puno razgovarao ali je uvijek pri razgovoru bio odličan ko i na drugim mrežama). Meni cijelo vrijeme na ekranu piše hr vip i isppod toga tele2... ovako:
HR VIP
TELE2
Ne znam kako to ide, ali ja mislim da i ako jesi na VIP roamingu da svejedno koristis Tele2 centralu, a od VIP-a koristis samo odasiljace tako da bi, po mojem misljenju, zvuk trebao biti isti bio ti na Tele2 ili u Tele2 nacionalnom roamningu.
mislim dane koriste...
samsung ima neku opciju poboljsavanja zvuka tako da on nije relevantan..
Kad si u roamingu onda kristiš VIp (IMO)
Inače nema još odgovora na mejl.
Evo sam dobio odgovor:
Poątovani,
Zahvaljujemo Vam na interesu.
Tele2 mreľa koristi se "Enhanced Full Rate" kodom zvuka.
Ukoliko imate poteąkoća sa zvukom na mobilnom uređaju
molimo Vas da se obratite ovlaątenom servisu, a ukoliko nije do
uređaja postoji mogućnost da Vam prilikom razgovora smeta neki od
objekata u blizini ili alarmnih sustava koji utječu na mobilne uređaje.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite Tele2 Sluľbi za korisnike.
Pod brojem 095 1000 444 Vam stojimo na raspolaganju.
Srdačan pozdrav,
Vaą Tele2
I sad sam ja ovdje lud.
Ovo sa servisom mi je najluđe, a možda mi od objekata smeta mjesec.
Ma to ti vanzemaljci sa Kozjaka rade smetnjeIzvorno postao Drug Mile
![]()
![]()
Zadnji uredio RAUL : 24-11-2005 u 22:00
Druže, a ti ne znaš da kad ti zazvoni mobitel, da se sve doma pogasi i poizšteka.![]()
Ja sam sad ipak uvjeren da su vanzemaljci.![]()
Na nekim baznim stanicama u Zagrebu ukljucen je GPRS iako ga mreza jos nije aktivirala, ali ovo je dobar znak, znaci da ipak nesto rade po tom pitanju![]()
Kako ti znaš da je uključen GPRS? Mislim jesi li to uhvatio s nekim net monitorom?
Kod mene nikada do sada problema sa kvalitetom zvuka (sa signalom ih je bilo, ali kada bi jednom uhvatio OK signal, ciji god on bio, Vip ili Tele2, zvuk je bio vrlo dobar)!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
na sony ericssonima ima jedna sličica kod signala kad je dostupan gprsIzvorno postao Drug Mile
![]()
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Nikad nisam imao SE, pa zato nemam pojma. Inače na Nokijama se vidi tek das se spoji.
da ne SE imas NEMA GA, DOSTUPAN JE, SPOJEN Je-. 3 ikonice razlicite.
Nisam skužio ovo iznad.
Mislim da se meni kod Tele2 javlja ta ikonica DOSTUPAN JE, spojen ne moze jos bitiInace ikonica se pojavljuje kad se mob spoji na neke bazne stanice, ne na sve. Valjda su poceli testirati GPRS, a sigurno znam da to rade na baznim stanicama HRT Dom, Utrina, Rudarsko-naftni faks, Sheraton.
Ne mogu dočekat, baš me zanima koliko će spustit cijene GPRS-a.
Bookmarks