Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12
    Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.233, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Red face Problem kod podizanja windowsa

kad palim komp, kod natpisa windows xp, na brzine se pojavi plavkasti ekran, i to tak brzo da se ne može vidit kaj piše, i resetira se i tak svaki put, da ga ostavim valjda bi tak 100 god.
    Proje mi se znalo događat da kad ga palim se jednom resetira i polije je dobro, ali sad mi se ne može učitat operativni.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 5s 32GB
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    21.014
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.014, Nivo: 35
    Bodovi: 21.014, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni se to događalo kad sam imo Pandu-antivirus, u svakom slučaju otiđi u SafeMode i tam nekaj probaj napravit
    There are no shortcuts in evolution.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao nix1001
    Meni se to događalo kad sam imo Pandu-antivirus, u svakom slučaju otiđi u SafeMode i tam nekaj probaj napravit
    imam pandu, ali ne na tom operativnom, nego na ovom s kojim sam sad spojen 98se, oba operativna su na istom disku, ali različitim particijama.
    Na xpu, nemam nikakve antiviruse, firewal i dr, samo sp1 i 2, i to mi je dovoljno.
    Da ne zaboravim napisati, probao safe mode, nište ne podiže ga ni tada, kaj god uzmem by prompt, il nekaj drugo uvijek isto stalno se resetira i opet, i opet, i opet..... ludnica, ako je iako moguče da ne formatiram disk, da bar mogu s ovog operativnog na onaj na kojem je xp, pa da skinem sve šta je korisno i napravim format C: i problem riješen, ali 98 se ne čita NFS sustav zapisivanja.
    Imao sam dosta problema svakakvih, manje više je izbacilo poruku i onda znaš kaj ne štima al ovak, kak da ja znam kaj je. instaliral nisam niš, jednino što sam zadnje radio je da sam gledo slike s moba, tj imo sam spojen kabl na usb, al ne vjerujem da bi zbog toga bilo problema.
    ajd pomozite, bar nekak da uspijem doč do podataka, na nfs particiji.

Super-forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    MOTOROLA Defy +
    Operater
    tele
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    windowsi u ti u laganom ku*** ak uspiješ dič windowsw skini neki program koji popravlja greške u windowsima (tune up) ak ne pomogne negine ti formatiranje
    A KAJ SAD TI GLEDAS�

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    p900
    Operater
    tele2,vip
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ili si instaliraj 2000icu ona vidi ntfs i radi na ntfs...pokupi podatke.....izbrsi oboje i to je to......
    zene kazu boli glava,boli glava a ja kazem da kupu jastuk

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kao prvo probaj napravit repair Wina. Ak ne pomogne, instaliraj Win bez formatiranja, samo preko postojećih. Spasi podatke i onda formatiraj.

Što se tiče spašavanja podataka, možeš na još par načina: preko neke live distribucije Linuxa, Hiren's Boot CD-a, spojit disk na drugi komp,...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dugo podizanje windowsa

= Citat = Izvorno postao domy_os
    Kao prvo probaj napravit repair Wina. Ak ne pomogne, instaliraj Win bez formatiranja, samo preko postojećih. Spasi podatke i onda formatiraj.

Što se tiče spašavanja podataka, možeš na još par načina: preko neke live distribucije Linuxa, Hiren's Boot CD-a, spojit disk na drugi komp,...
    spojio sam disk na drugi komp, uspješno skinu sve vrijedne podatke, vratio disk u drugi komp, i spremio se formatirat disk, a kad ono jednom mi prepozna 1 particiju kao fat na njuoj je 98, a za drugu mi napiše kao da particija nije formatirana, i ponudi formatiranje, kaj ja i jželim, ali on meni neda, napiše da je kao neki hardWare problem s diskom, i resetira komp, i tako probo ja par puta, i svaki put mi je drugačije, neki put mi uopče ne prepozna ni fat ni ntfs particiju, a drugi put prepozna jednu i drugu, i kad je uredno prepoznal Ntfs part na kojoj je xp tek tada mi ponudi reinstalacijum, ali ja sam odabral formatiranje.
    I formatiro ja disk, stavio SP1 i 2 i zakrpe, par programa, i onda Neki dan windowsi mi se počnu otvarati, očitavati, one bijele vodoravne crtice na dnu ekrana idu oko 5 min od početka do polovice, kraj samo preleti, zašto, što se kod tih crtica dešava, učitava?
    inače nemam niti jedan novi program več sve šta je na kompu bilo i prije a radio je super.
    Dali je disk dao svoje?
    Aha jučer mi se bez razloga dok sam bio na netu restartao, e da mi je to napravi dok sam skidao neki veči file dial upom, bacio bi ga s drugog kata.

Dal ima koji program kojim mogu beckupirat svježe podignute windowse sa svim programima, tj sa svime što trebam, driveri, lozine za internet, sve, baš sve. i da taj beckup vratim kada dođe do problema, ako je moguče samo na formatirani disk, ako ne onda samo na instalirane windowse.
    Sorry zbog dugog teksta.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao alex1
    spojio sam disk na drugi komp, uspješno skinu sve vrijedne podatke, vratio disk u drugi komp, i spremio se formatirat disk, a kad ono jednom mi prepozna 1 particiju kao fat na njuoj je 98, a za drugu mi napiše kao da particija nije formatirana, i ponudi formatiranje, kaj ja i jželim, ali on meni neda, napiše da je kao neki hardWare problem s diskom, i resetira komp, i tako probo ja par puta, i svaki put mi je drugačije, neki put mi uopče ne prepozna ni fat ni ntfs particiju, a drugi put prepozna jednu i drugu, i kad je uredno prepoznal Ntfs part na kojoj je xp tek tada mi ponudi reinstalacijum, ali ja sam odabral formatiranje.
    I formatiro ja disk, stavio SP1 i 2 i zakrpe, par programa, i onda Neki dan windowsi mi se počnu otvarati, očitavati, one bijele vodoravne crtice na dnu ekrana idu oko 5 min od početka do polovice, kraj samo preleti, zašto, što se kod tih crtica dešava, učitava?
    inače nemam niti jedan novi program več sve šta je na kompu bilo i prije a radio je super.
    Dali je disk dao svoje?
    Aha jučer mi se bez razloga dok sam bio na netu restartao, e da mi je to napravi dok sam skidao neki veči file dial upom, bacio bi ga s drugog kata.

Dal ima koji program kojim mogu beckupirat svježe podignute windowse sa svim programima, tj sa svime što trebam, driveri, lozine za internet, sve, baš sve. i da taj beckup vratim kada dođe do problema, ako je moguče samo na formatirani disk, ako ne onda samo na instalirane windowse.
    Sorry zbog dugog teksta.

E sad ima tu svasta nesto sto se moze uzet u obzir.
    Dakle ak sam ja tebe dobro shvatio imas jednu particiju koju si formatiral uspjesno i stavil na nju win xp, a drugu koju nisi nikak uspjel formatirat i imas win 98????

Moj prijedlog ti je sljedeci:
    Skini si s neta sve sto ti treba; driveri, programi, dalje sve vrijedne podatke skupa s svim driverima i sve sto ti treba ljepo zaprzi na CDje.
    Nakon toga instaliraj si Partition Magic, u njemu napravi particije kako zelis od svojeg diska, ili jos bolje pretvori cijeli disk u jednu jedinu particiju.
    Nakon restartanja, Partition Magic ce odradit svoje, tj formatirat disk, onako kako si mu ti reko!
    Sad ubaci instalacijski CD od Win XP-a, napravi nove particije, te napravi full Format, ne quick (trajat ce duze, ali je zdravije za disk)
    Instaliraj nove windowse xp gore (stavi ih u NTFS formatu), stavi si sve drivere i to je to, sad si siguran da to sljaka kak spada.

Ak oces provjerit jel ti disk sjeban, odi na stranice od proizvodjaca diska te skini utility za diskcheck, nemoj koristit onaj neki koji to radi iz windowsa, jer su ti popriclino nepouzdani, nego onaj koji to radi iz dos-a!

Kad to sve napravis, provjeris, dovedes u red, onda jos iz windowsa, napravi defragmentaciju diska, te error check!
    Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
    Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=Smrt]E sad ima tu svasta nesto sto se moze uzet u obzir.
    Dakle ak sam ja tebe dobro shvatio imas jednu particiju koju si formatiral uspjesno i stavil na nju win xp, a drugu koju nisi nikak uspjel formatirat i imas win 98????

imal sam dvije particije i još imam, jednu sa 98-micom, to mi je kao pričuva za internet, i jednu sa xp om, i s tom di mi je xp sam imal problema tj komp mi se je kod učitavanje restartao, ponovo i ponovo,

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa velim, moguce da se xp iz nekih razloga kolje s tom drugom particijom, tj neznam u kojoj si formatiral to di ti je xp.
    A osim toga tko jos koristi win 98, te zasto?, tak i tak je Microsoft, prestal davat potporu za njega.
    Spremi si sve podatke, gazi cijeli disk, formatiraj ga cijelog u full formatu, stavi frishke win xp, defragmentiraj disk, obavezno skini od proizvodjaca diska utillity za pregled diska.

Razlozi:
    Imao sam slucaj kad mi je disk imao Bad sectore, bez obzira sto sam ja formatiro C particjiu, stavio nove win gore, on mi je stvaro probleme, slicne kao kod tebe.

Nakon toga sam potjero disk utillity, ustanovio bed secotre, on ih je popravio, formatiro disk cijeli, ponovo stavio win gore, defragmentiro disk te je bilo sve u redu (sljedecih 6 mj. kad sam ustanovio da loshe napajanje mi je shebalo disk).

Ustanovi stanje diska, gazi cijeli disk, stavi samo jedne windowse i to na jednom file systemu!
    Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
    Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    v360,2*V550,V3,Milestone
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    24.233
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moj prijedlog ti je sljedeci:
    Skini si s neta sve sto ti treba; driveri, programi, dalje sve vrijedne podatke skupa s svim driverima i sve sto ti treba ljepo zaprzi na CDje.

Imam sve pri ruci, na Dvd-ima, ali predprošli put sam imal problema s driverom za modem, inače ga xp nađe sam i instalira, ali predprošli put sam več živce izgubil, koji god driver stavio, je odgovara hardveru, zbog toga bi radio beckup.

Nakon toga instaliraj si Partition Magic, u njemu napravi particije kako zelis od svojeg diska, ili jos bolje pretvori cijeli disk u jednu jedinu particiju.
    Nakon restartanja, Partition Magic ce odradit svoje, tj formatirat disk, onako kako si mu ti reko!
    Sad ubaci instalacijski CD od Win XP-a, napravi nove particije, te napravi full Format, ne quick (trajat ce duze, ali je zdravije za disk)
    Instaliraj nove windowse xp gore (stavi ih u NTFS formatu), stavi si sve drivere i to je to, sad si siguran da to sljaka kak spada.
    Sve radim kak si napisal osim Partician magica, particije radim u dosu, tak sam se naučil, jednom ih napravim i miran sam.

Ak oces provjerit jel ti disk sjeban, odi na stranice od proizvodjaca diska te skini utility za diskcheck, nemoj koristit onaj neki koji to radi iz windowsa, jer su ti popriclino nepouzdani, nego onaj koji to radi iz dos-a!
    Check disk, taj radi iz dos-a, npr kad resetiram komp onda mi ponudi da pregleda bisk. Al budem skino od proizvođača utility. Maxtor disk

Kad to sve napravis, provjeris, dovedes u red, onda jos iz windowsa, napravi defragmentaciju diska, te error check![/QUOTE]
    neznam šta bi defregmacija pomogla pošto su wind svježi, nema ni 2 dana, a nisam ništa značajno brisao.
    aha još sam prije zaboravil napisati, prije formatiranja neispravne ntfs particije napravil sam Back up s vindovsovim alatom, ovaj kaj je pod sistem tools, i kad sam podigo windovse napravio sam restore tog beckupa, pa može bit da je u registriu zbrka, pa zbog toga ide sporo??

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    HTC DESIRE HD
    Operater
    Sve za Mene 600
    Godina
    34
    Bodovi
    10.842
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.842, Nivo: 24
    Bodovi: 10.842, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pokusaj ako si maknuo sve vazne podatke sa diska izbrisat obe particije i kreirat novu te onda na njoj instalirat windowse tako mi je prijatelju bilo pa smo to izbrisali instalirali windowse i onda je sve normalno radilo....

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. aktivacija windowsa problem
    By Ifrit in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 29-08-2006, 11:59
  2. problemi prilikom podizanja windowsa
    By RAUL in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 08-06-2006, 18:01
  3. Instalacija Windowsa XP na VIA KT400 ploču
    By gog in forum Operacijski sustavi