Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Radi li tko u Ericssonu?

Od vas forumaša ili nekoga koga pozate da radi u (da ne bi bilo zabune) u Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu ili Splitu ili u Mrduši Donjoj . Zanimaju me neki čisto subjektivni dojmovi zaposlenika u toj firmi, jerbo moja fata oće promijenit radno mjesto, a ima mogućnost zaposlenja u Ericssonu.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imam ja par kolega s faxa koji su se nedavno tamo zaposlili, zagrebački ericsson. i dojmovi su podijeljeni. također, ovisi što tvoja fata je po struci i u koji odjel bi išla, ovi ljudi kaj ja znam su završili po raznim developer odjelima, i tu je stanje šaroliko, od kul posla do dosadnih poslova...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa ovako. Ona je matematičar (prof mat.) sa znanstv. magisterijem (ne igra ulugu) i čuli smo da Erikson zapošljava i matematičare. Bila je na jednom razgovoru i lik je rako da će je opet zvat. To bi se trebalo dogodit ovih dana. Radi se uglavnom o programiranju a matematičare uzimaju radi različitog pristupa programiranju. Još je rekao da primaju ljude u "valovima" i da ih sve šalju na tečaj, ne zam kakav, ali pretpostavljam da se radi o učenju za programere. Bed je u tom što bi de facto "bila vraćena" na dan kad je završila faks, ali s druge strane krenula bi s većom plaćom u učila stvari koje su korisnije od ovih što sad uči. Trenutno radi kao asistent na jednom faksu u Splitu, i dosta joj je toga, a i meni nje , pogotovo sad kad su uvalili Bolonju, zgusnuli gradivo, tako da njih 3 asistentice prebijaju 200% norme i ne ostaje vremena za znanstveni rad, a rokovi pritišću.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE k750 i, N 6600
    Operater
    dojče-telezvon i VIP
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reci Fati da diže sidro sa faksa, nema ništa gore od "sigurnog" posla koji je potplaćen i iscrpljujući.

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @mile - dakle za developera ju hoće.. e sad, loše može proći ako završi na tome da dobije tuđi programski kod i traži i ispravlja greške u tome. par ljudi kaj su završili na tome mi pričaju da je to davež. a sad, kolegica koja je diplomirala s 5.00 na feru je isto tam završila, ali mi je rekla da je tražila da radi baš na researchu i nije htjela prihvatit posao ako joj to ne zajamče. i kad su skužili da cura zna kaj hoće, našli su joj mjesto u research odjelu i rekla mi je da joj se čini okej, bila je u švedskoj već na školovanju, vidio sam ju negdje poč. prosinca, veli da joj je okej jedino još nije bila dobila svoj projekt da radi nešt konkretno (to tak jedno oko 3 mjeseca je normalno da te samo malo kao uče a ne daju ti projekt na kojem baš radiš. i onda lagano šiziš jer niš konkretno ne radiš... osim ak nije da ima posla pa da ranije dobiš, al svi novi uglavnom čekaju par mjeseci na svoj projekt).

a sad oko odjela kaj je gledala kaj drugi rade, čini joj se super taj research. dok je rekla baš za te kaj rade debagiranje tuđih radova da joj je to grozno.

eto, sve ovisi kao developer za što imaju mjesta i di će te smjestit.

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Poznanik veli da je OK u Ericssonu, plaća i sve okolo, no da su mogućnosti za napredovanje male. Tipa, imaš relativno OK plaću za nekog tko je friško uletio s faksa, malo ti je povise kroz neko vrijeme (ovisno o koječemu, ne znam sad točno pa neću niti ulaziti u to) i onda tako stoji i ne mrda sljedećih xxx godina. Ne znam kako je s tim raznim odjelima, to mi je pričao prije nekih godinu dana i nisam ga baš nešto ispitivao..
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    SE K608i U6
    Operater
    T nešto Vip vodaroda
    Godina
    59
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    frend je otišao tamo raditi i po broju(novih i stalno novih) auta zaključujem da je super ali otišao je iz velike firme gdje je bio faca a u Ex-u je došao i dobio da radi što je htio i sve pet i sad ono ali .......ali izgleda ko smrt ,podočnjaci do koljena i sad ti odluči što hoćeš od života
    -puno para ,totalnu predanost firmi i na raspolaganju od 0-24 ili ........
    abdbda

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @abd - developeri, bar oni na startu karijere ne spadaju u 0-24 dostupne. tvoj frend je druga kategorija, ako je iz jake firme prešao na mjesto koje je htio, to je neko sasvim drugo radno mjesto od onog što smo mi komentirali. pitaj frenda kaj mu je radno mjesto pa javi.

a ovo što WB kaže - yup, priča se da je tak. sporo je napredovanje. a plaću možeš napredovat ako radiš više i to uspješno, pa dobivaš bonuse čak i mislim nekih 25% da se može dobit bonusa ako si među najboljima po tom nekom načinu mjerenja uspješnosti zaposlenika. jedino ne znam na kojoj vremenskoj bazi to ocjenjivanje ide

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tenks momci, ovo je već nešto. Svaka informacija je korisna.

@Zappan, a reci jel znaš koliko dugo polaze te "tečajeve" i šta uopće uče, mislim na ove koji su došli s faksa. Jer recimo, ona baš i nije nešto u programiranju. Učila je na faksu, ali ovo bi doslovno bilo od početka. Kakve su tu šanse?

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e to ne bih znao što točno uče i kako.. niti znam u čemu se programira niti koje znanje očekuju od programera, uglavnom uzimaju stvarno dost ljudi s FER-a kojima programiranje i nije struka (smjer radiokomunikacija koji se s programiranjem za vrijeme faxa skoro oupće ne bave...)

a koliko dugo, generalno toliko dugo dok se ne otvori neki novi projekt za koji se okuplja tim koji radi na njemu i dok te ne ubace u taj tim. tad imaš 'svoj' projekt i radiš nekaj konkretno... tak nekak to ide, ne znam baš detalje.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tenks Zapp, pomogao si dosta
    Kako stvari stoje, okušat će sreću, pa kud puklo da puklo

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. radio na v500 koji stvarno radi
    By potaj@co in forum Motorola
    Odgovora: 48
    Posljednji post: 13-02-2007, 16:34
  2. V3 poslije flasha ne radi tipkovnica
    By Skyward in forum Motorola
    Odgovora: 29
    Posljednji post: 23-08-2006, 18:24
  3. BT dongle ne radi kako treba
    By DragonSoul in forum Mreža
    Odgovora: 32
    Posljednji post: 17-02-2006, 22:59
  4. Mob radi i ne radi nakon promjene maske!
    By sirius in forum Motorola
    Odgovora: 21
    Posljednji post: 10-09-2005, 15:15
  5. NE radi slušalica pri pozivu!?!
    By MC Spanjolac in forum Motorola
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 20-03-2005, 17:57

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke