Pozdrav!
Nedavno sam dobila iphone 4s 32gb i ne radi mi wi fi, odnosno ne mogu se spajati na kućni wireless. sve sam pokušala,unijela šifru,prčkala po postavkama moba ali ništa. napominjem da se preko drugih dvaju androida koje imamo u kući sasvim normalno spojimo na net kad unesemo šifru wirelessa.
rečeno mi je kako je to zato što je mobitel pravljen za tajvansko tržište, a budući da o tome ne znam ništa,zanima me o čemu se radi. zanima me je li mogu išta napraviti po tom pitanju ili da se pozdravim sa internetom na ovom mobitelu.
također, kad pokušam otvoriti igrice,piše mi :''sim is not ready.'' napominjem da je sa porukama i pozivima sve besprijekorno.
hvala unaprijed na pomoći!
1. da li je iPhone možda zaključan na neku Tajvansku mrežu? Ako je, vjerojatno je unlockan.
2. Ako nije unlockan, nego je tvornički otključan, onda bi ti preporučio Restore. Bez dizanja iz backupa.
A nisam još čuo da se iPhone radi za "neko" tržište, pa da se zbog toga ne bi spajao na naše mreže. Ili bilogdje drugdje (jedino u Americi, to je druga priča).
Isto tako, da li ti radi WiFi na nekoj drugoj mreži? Probaj isto napraviti hotspot sa jednim androidom, ako mogu, i spojit se, i kombiniraj zaštite (Bez zaštite, WEP, WPA, i tako).
Kada bi znali da li je unlockan/jailbreakan, tj. zaključan na njihovu mrežu, bilo bi lakše![]()
One day, sky went blue...
kako ću znati je li zaključan na neku drugu mrežu? tj. je li to mogu pronaći negdje u postavkama? u njemu normalno koristim tomato karticu,tako da ne mislim da tu ne bi trebalo biti problema! osim wi fi-a koji sam uspjela uspostaviti ali nikako da zapamti šifru od mog kućnog interneta (ne znam ni za to gdje se nalazi u opcijama, prčakala sam ali nisan uspjela pronaći), ne radi mi gotovo niti jedna aplikacija, appstore, igrica i sl.( iman osjećaj da sam dobila ili potpuno sjeban mobitel ili nekakav lažnjak a s obzirom na to od koga sam ga dobila, mislim da ne bi trebao biti lažnjak!
npr. kad otvorim appstore piše mi MSDC not ready
kad otvorim videos,music,photos piše mi da nema ničega (što bi i trebalo bit istina jer nisam ništa slikavala ni snimala) a opet kad gledam memoriju piše mi da su 14 od 32 gb zauzeta
kad idem otvoriti igricu npr.fruit slice, piše mi SIM card is not ready (a noramlno pišem poruke i zovem)
Zadnji uredio imaticx : 19-02-2013 u 20:42
Najbolje da napraviš restore.
ali kako?? (nije zezancija, stvarno ne znam kako)
postoji jedna opcija koja se zove ''restore factory settings'', to sam probala i ništa se nije promijenilo.
napravila sam url za slike i linkala ih,ali mi pokazuje prazan post kad refresham stranicu. ?
Kad uploadas sliku moras kopirati cijeli kod u ovoj kucici "IMG Code for Forums & Message Boards"
Zadnji uredio imaticx : 20-02-2013 u 18:55 Razlog: ispravljeni linkovi
Idi u settings - general - about i tu su svi podaci o mobitelu. Poslikaj mi cijeli taj izbornik i posalji na PM (da ne ide javno) da vidim sta pise
iPhone 5s 16 GB
Da, s prijeda baš vuče na fake proizvod.
Evo dobio sam na pm slike pa ih stavljam tu (editirane). Moje misljenje je da je uredaj fake, ali stavio sam serial na apple stranice i nade ga, stavio ga u jedan imei checker i isto ga nade. Pa nije valjda da svaki uredaj ima isti imei ili...? Font je u meniju malo drugaciji, taj baseband ne postoji, pravi je 1.00.13 (ili tako nesto), ne postoji desno "OK" u izborniku....
![]()
iPhone 5s 16 GB
tu je od ispod
To je lažnjak. Pogledajte ono "OK" gore desno u izborniku. Pozdrav.
a kako to kod vas izgleda, taj ok?
aha. nemam iphone, zato pitam. ali čak i meni koja se nisam nagledala iphoneova ova prednja okrugla tipka čudno izgleda. kao da ju je netko nabio unutra malo preduboko? mislim da ne bi bilo loše dati uređaj nekome tko ima 4s da ga usporedi sa svojim. ili jednostavno pokušati spojiti na itunes?
Hah, ovo je baš mućka... iza i s donje strane izgleda kao original, prednja je fušeraj teški, a fw... pravi iOS nema OK, drugačiji font itd. A ovo što ga nalazi na Apple stranici je stvarno misterija. Kinezi bome dobro kopiraju...![]()
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
poprilično sam sigurna da nema šarafa, baš se vide u centru rupice gdje bi navoj šarafa trebao biti.
Pa zato sto nije originalA inace solidna kopija, tko se ne razumije nece ni skuziti, tek kad otvori appstore ili ga spoji na itunes. A to za apple sto ga prepoznaje ni meni nije jasno. Valjda su sredili da svaki telefon ima isti serial number (ako je to moguce), ali nije mi jasno za imei
iPhone 5s 16 GB
Možda je kloniran IMEI. Kaj to nebi trebalo biti kažnjivo? Mjenjanje ili kloniranje IMEIa? Kao kod broja šasije kod auta?
Ima šarafe ali su duboko, mali crni ako dobro vidim, displej je malo nizak, kockica na home buttonu mi se čini malo ukoso iako je aparat slikan ukoso i malo je preudubljena.
uređaj je fake koliko vidim.
Najbolje bi ti bilo skinuti iTunes i probati spojit mobitel pa vidjet jel se može napraviti restore. Tj vidjet da li ga itunes uopće prepoznaje
Druga opcija je da samo spojiš mobitel kablom u PC. Ako ti ga prepozna kao USB stick što bi napravio s androidom - imaš fake.
Da li se može skinuti zadnji poklopac i doći do baterije? Ako da - fake
onaj dio MSDC bi bio da micro sd card, a iphone nekoristi micro sd.
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Bookmarks