Ergonomija?
Vijek trajanja baterije?
BTW-jel konačno dostupan kod nas taj model?
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Ergonomija?
Vijek trajanja baterije?
BTW-jel konačno dostupan kod nas taj model?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Kakva je situacija sa programima za E71?
Zbog svojeg specifičnog ekrana i reze, pretpostavljam da ima problema sa "normalnim" programima za 3rd ed.
Nije li to malo jači problem?
Jer...budimo iskreni, ako je tako, nikad se neće dogoditi da svi programi koje trebamo budu napisani i u verziji za E71.
Korisnik će se brzo naći u situaciji da se jednostavno pomiri s tim da neki program koji je tako želio instalirati, nije moguće instalirati.
To nije nikakav problem. Istina, nisam toliko upoznat sa programiranjem za S60, no recimo kod Windows Mobilea, 99% aplikacija radi normalno u landscape i portrait nacinu bez ikakvih problema. Doslovno se radi o tri klika kod programiranja...
No da, svi programi koje sam do sada isprobao rade savrseno i ne vidim razloga zasto ne bi.
@ Moby
Ne znam dal je dostupan kod nas, valjda ce biti uskoro. Trajanje baterije... heh, imam ga tek par sati pa ne znam
Ergonomija je, trenutno, odlicna. Bez problema koristim mobitel sa jednom rukom, sve je prakticno i nalazi se gdje i treba. Super je sto uopce nije sirok, unatoc punoj tipkovnici. Upravo drzim N95 na njemu i E71 je mozda 2-3 m siri.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Lijepo izgleda, iako je vjerojatno jako dobar upijač otisaka prstiju.
Jačina melodija-jel u rangu s N serijom ili klasična Eseries priča (melodije prigušene, katkada i jedva čujne)?
Ako imaš Manual za mob, bi li virnuo u SAR zračenje (nešto mi govori da ima preko 1, iako po netu takvu informaciju još ne mogu dobiti).
Office-jel kao kod E90, Full version u kojem možeš i pisati dokumente/uređivati ih...?
U Mobisu!
Sa aplikacijama nema nikakvih problema...
E61i ima isto tako okrenut displey iste rezolucije. sve aplikacije koje rade na S60 3rd rade normalno i na E61i. prema tome, nema bi se trebalo desiti da ne rade na E71...
mob izgleda sasvim OK, samo mi smeta što su mu smanjili displey (u odnosu na E61(i) )...
Jesi možda probao navigaciju?
Da li su instalirane Nokia Maps ili neki drugi program?
Mislim da ću ja pričekati da u t-mobile dođe E66 (jer ima veći displey od E71)...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Imam par pitanja, rospaya:
Kako se tipka njime, mislim na udobnost i brzinu, dali je kao kod E61 ili...
Ležanje u ruci, ukupni dojam u smislu veličine (širina) i telefoniranja, nije glomazan.
I zadnje, sama brzina OS-a, predpostavljam da je na nivou običnih telefona, ipak se radi o 369 MHz procesoru. Te kvaliteta izrade.
Hvala.
@ Moby, SAR je 1,3 W/kg, no ne znam zasto bi te to mucilo kad je limit 2 W/kg, a eventualni problemi bi dosli tek sa puno, puno vecim SAR-om.
Zvuk je... pa valjda normalan. Nemam neke kriterije sto se toga tice, no sigurno je dovoljno glasan. Samo poklopac od baterije hvata otiske, osim njega se nigdje ne vide. Quickoffice je full, editiranje i stvaranje dokumenata, sve ima.
@ Ico, Nokia Maps 2.0 dolazi na E71 i radi odlicno, odmah je uhvatio lokaciju i bez problema navigirao i prikazivao kartu. Ekran je nazalost manji od E61/i, no to je razumna zrtva za ovakvu velicinu mobitela.
@ HCSC, mobitel imam od 10, 11 ujutro i vec sada mogu tipkati sa jednom ili obje ruke bez gledanja. Tipke su mrvicu male, no naviknuo sam jako brzo i nemam nikakvih problema sa time.
Malo je siri od ostalih mobitela, no to je sve prihvatljivo, narocito zbog male debljine i finog dizajna. Kao sto sam i ranije napisao, mobitel sve radi bez natezanja ili stekanja - video, web, office - sve je odlicno. Kao i na N81, napravio sam stress test sa hrpom otvorenih aplikacija i sve je radilo tip-top.
www.gadgethive.com
rospaya, imam još jedno pitanje, kamera? Mislim, kakva je u odnosu na druge Nokia modele s 3.2MP i AF (N73, N80... ili nekim SE od 3.2MP).
Ne znam koliko je Usporedi.hr relevantan za suditi jel se mob pojavio ili ne, ali izgleda da se prodaje po cijeni od 3.500kn.
http://www.usporedi.hr/katalog/proizvodi/2/pogled/5960/
U Mobisu!
koliko vidim, to je neki BOBO mobitel shop.
Na mobisovim stranicama još ništa...
i pomalo čudno, ali po njihovim cijena E66 je skuplja za 150kn od E71.
Ja čekam da dođu u Mobis i onda su i službeno u prodaji kod nas...
i onda čekanje do 4.mj iduće godine da istekne ugovor i da uređaji dođu u t-mobile i pravac po E66...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
459 € u Njemačkoj.
Znači u Mobisu će biti....hmmm....daa.... nekih 3.999,00
Evo je najeftinije na E-bayu
Sa poštarinom 2330 kn + 25% PDV+Carina
Ko voli nek izvoli:http://cgi.ebay.com/New-Nokia-E71-Qu...742.m153.l1262
Ovo je definitivno moj idući ljubimacSamo da cijena "na fertrag" ne bude divlja
![]()
evo i review:
http://www.gsmarena.com/nokia_e71-review-266.php
jos jedan review:
http://www.mobile-review.com/review/nokia-e71-en.shtml
Zadnji uredio Vepar : 27-07-2008 u 07:54
Konacna presuda: trenutno najbolji mobitel na trzistu. Razumijem da ima i drugih sa istim ili boljim hardverom, boljim softverom ili boljom ergonomijom, no trenutno ne postoji niti jedan smartphone koji je tako dobro spojio dobru ergonomiju, hardver, softver i sveukupno iskustvo u jedan uredaj koji je, bar meni - savrsen.
Naravno, uvijek postoji ali... S60 mora dobiti vece osvjezenje i pripremiti se za buducnost. Shvacam da se pobjednicki konj ne mijenja, no jos od 6600 S60 nije imao niti jednu ozbiljnu promjenu i prilagodbu zbog koje bi bio spreman za buducnost.
Kao da ga krpaju i krpaju da ide uz trendove, no prelazak na Symbian 9.1 nije ono sto trebamo.
www.gadgethive.com
Mozes bez problema!
Eto pridruzujem se rospayi, danas sam preuzeo svoj primjerak koji cu testirati! Prvi dojam je wow
Dojmila me zavrsna obrada, uredjaj stvarno ostavlja dojam cvrstoce, usudio bih se reci neunistivosti.
Daljnje cu dojmove isto pisati kako testiram uredjaj, vidjet cu kako se ponasa pri navigaciji, mail accountima, svakodnevnom koristenju....
www.gadgethive.com
Preview video a uskoro i test na protalu http://www.youtube.com/watch?v=rw_iF7UraY0
Za sada sam odusevljen ovim uredjajem![]()
evo dostupan i u tim.-u vec neko vrijeme cijena 429€
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
Pitanje za rospayu i beetleman-a, dali vaša verzija E71 ima aplikaciju Dictionary ili ti ga Riječnik, predpostavljam da ima te dali je s HR na Eng. i obrnuto. Koliko vidim po netu, app. Dictionary se ugrađuje u E71. Dali imaju to i vaši primjerci namjenjeni za Hr tržište, ili ste ih vi od vana nabavili.
Drugo dali se radi o Nokia Map's 2.0 ili starijoj verzije.
i zadnje, kamera. Mislim, kakva je u odnosu na druge Nokia modele s 3.2MP i AF (N73, N80... ili nekim SE od 3.2MP).
Ima Rjecnik, no HR sam morao downloadati s neta (minuta posla). Ima i Maps 2.0, dok je kamera osrednja, zrnaste slike kod blizih i mracnih fotki, ali sa dobrim osvjetljenjem nije losa. U svakom slucaju mrvicu losija od N73.
www.gadgethive.com
Sto se tice fotki, eto mala usporedba, kako trenutno imam i Diamonda sa 3.2 mpx kamerom, E71i radi puno bolje kako dnevne tako i nocne fotografije.
Fotic nije top ponude, ali vrlo dobro fotografira.
Eldar kaže da je max brzina prijenosa podataka preko USB kabela 2 mbps, a preko BT 100 kbps ???
Može li netko provjerit/potvrdit ovu informaciju ili je Eldar bio na tripu dok je testirao?
Bookmarks