Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Threaded View

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    May 2009
    Bodovi
    5.829
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.829, Nivo: 18
    Bodovi: 5.829, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[E71] dreambox - pc -nokia e71,video streaming, upute

znam da ovo nije za svakoga,jer je prilično hardverski zahtjevno, ali ako netko hoće probati, evo uputa:
    potreban hardver:
    1. dreambox satelitski receiver ( po mogućnosti ne 500s, nego jači)
    2. jači pc ( bar 2x2GHz)
    3. neka symbian nokia ( moja je e71)
    4. adsl ruter

potreban software za pc:
    1. vlc player
    2. dreamview 0.15

potreban software za nokiju
    1. core player ( meni je 3.0 rušio sve internet preglednike osim bolt-a, pa sam koristio 2.5. radi isto dobro.)

krenimo redom:
    prvo na pc instalirati vlc player sa uključenom activex pri instalaciji. zatim instalirati dreamview i slijediti upute iz readme file-a oko registracije .OCX file-ova. na visti je potrebno pokrenuti CMD kao administrator. pokrenuti dreamview,postaviti u option,preferences IP adresu,korisničko ime i lozinku od dreamboxa,povući bukete sa dreamboxa (oni koji imaju ovaj receiver znaju o čemu pričam). na istoj kartici, preferences, kliknuti na stream output string i kopirati ovaj kod:

:sout=#transcode{vcodec=mp4v,vb=512,acodec=mp4a,ab =64,channels=1,audio-asy
    n,width=320,height=240}:duplicate{dst=display,dst= std{access=http,mux=asf,d
    st=195.168.1.35:8080}} :sout-all

malo objašnjenja:
    vb je bit rate, sa 512 slika izgleda savršeno,ako vam trza,smanjite ovu vrijednost. E71 ima jedan zvučnik pa sam ja stavio audio kanal na 1 i smanjio na samo 64 kb/s. ovo st= upišite svoju lokalnu adresu od pc-ja koji će raditi kao streaming server,port po izboru,ja sam odabrao 8080

nakon toga ok, odaberite neki kanal,kad dođe slika,idete na stream,output i izaberete start output.prvi put će vas windowsi pitati želite li dopustiti pristup ovom programu izvana,stavite na unblock.streming počinje.slika na dreamview-u se pogoršava,ovisno koji ste vb odabrali u kod-u iznad.
    slijedeće je pokretanje core playera na vašoj nokiji. odaberite open url i utipkajte slijedeće:
    http://192.168.1.35:8080

dakle, ip adrersa pc-ja i port isto ko i u kodu iznad.potvrdite sa ok, pričekajte da se napuni buffer 6-7s i eto slike na mobitelu, savršene kvalitete!

promjena programa:
    otvoriti web preglednik na nokiji, otvoriti web interface od dreamboxa-a, dakle
    http://192.168.1.3 (ovo je moj dreambox, vi stavite adresu svog)
    upišite korisničko ime i lozinku, otvara se web interface gdje vidite svoje bukete,promjenite program, stream se sada mijenja pa kad se vratite u core player,idete na menu i izaberite next. dobro je možda i kod promnjene programa prije na core playeru staviti play/pause da se program ne zablesira.

sve ovo je još uvijek u lokalnoj wlan mreži,a kako ovo gledati preko neta?

1. otvoriti svoju dyndns adresu na www.dyndns.org ili nekom sličnom servisu
    2. upisati je u ruter u dns postavke
    3. otvoriti port prema pc-u koji radi streaming, znači u našem slučaju će to biti port 8080 prema pc-ju 192.168.1.35 ( ponavljam,vi stavite svoje portove i adrese)
    4. pokrenuti core player na nokiji i upisati ovako
    http://vašadyndnsadresa:8080 (ili svoj port)

nedostaci ovakvog gledanja tv-a je skup hardware, pc koji radi streaming mora biti upaljen i da ponovim, stare kante ne igraju, neki core 2 duo poželjan. wlan mreža mora biti dostupna jer gledanje preko mreže operatera bi vas natjeralo da dignete kredit.
    ako netko želi probati streaming neka se javi na pm,kako je ovo dreambox, gotovo svi kanali na svim satelitima u našoj orbiti su dostupni!
    dosta stvari nisam namjerno objašnjavao jer uputa za imate po netu koliko hoćete ( otvaranje dyndns-a, port forwarding ) kao i linkove na programe vlc i dreamview.oni su slobodni i ima ih na "googlu"
    kad uhvatim vremena, snimit ću ovo sa kamerom i staviti na youtube da vidite kako to izgleda u praksi
    Zadnji uredio halflife : 31-07-2009 u 11:30

2. 'Hvala' kaže:

Slične teme

1. Windows 95 na iPhone -u [UPUTE i VIDEO]
    By bruda20 in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 24-07-2009, 12:07
  2. streaming - Video nadzor
    By KaKaV NeReD in forum Symbian aplikacije (software)
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 08-06-2007, 10:55
  3. D900 video streaming
    By drofa in forum Samsung
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 14-01-2007, 17:09
  4. E1000 i video streaming problem
    By GoGs in forum Općenito
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 25-04-2006, 11:33
  5. Odgovora: 6
    Posljednji post: 01-09-2005, 22:20