Hej! Pozdrav svima!
Dakle, kupujem fotić i imam par pitanja. Htio bi par dobrih savjeta da ne kupim neki šit. Nisam neki profi fotograf i fotić mi treba za slikanje na izletima, rođendanima i sličnim stvarima. Mislim platiti oko 1.500 kn, ALI:
- Jel se može za tu lovu kupiti pošten fotić
- Koji fotić kupiti
Kad kažem pošten fotić, mislim da mi slike ispadnu super, da nije kompliciran za korištenje, da nije preglomazan (recimo neka kompakt klasa), da po mraku može dobro slikati, jer mi netreba fotić koji slika ko kamera od mobitela.
Gledo sam po forumima, raznim stranicama i slično, pa sam izdvojio dva komada:
- Sony w120
- Canon ixus 70.
Buraz mi ima Canon, neki malo stariji, ali mu super slika, a platio ga je oko 2500 kn. On forsira Canon. Mislim da za tu lovu (1500 kn) se pošten canon nemože kupiti, jer osim ixusa 70 svi koštaju prilično puno. Pitanje je kakav je taj ixus 70.
Za Sony w120 sam čito neke recenzije i reakcije su većinom pozitivne. Na jednoj sam pročitao da nakon ISO 800 slika mutna i neupotrebljiva - šta to znači i šta taj ISO je? (dummy me). Uglavnom, kupio bi Sony, jer košta oko 1300 kn, ima dosta fora opcija (smile shutter, razni modovi za slikanje, stabilizacija i sl.) a i super izgleda. Ipak, brinem se da kad ga kupim da mi svaka druga slika ne bude šumovita i bezvezna.
Hvala vam svima koji ćete mi pomoći, a najviše pomoći očekujem od bimbija, naravno![]()

). Uglavnom, kupio bi Sony, jer košta oko 1300 kn, ima dosta fora opcija (smile shutter, razni modovi za slikanje, stabilizacija i sl.) a i super izgleda. Ipak, brinem se da kad ga kupim da mi svaka druga slika ne bude šumovita i bezvezna.
Odgovori uz citat
Cestitke na kupnji.
Bookmarks