Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SE K800 napokon! K510
    Operater
    VIP
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon S3 IS vs Sony H5

Bok!

Evo, frend me zamolio da pitam, on sad nije u mogucnosti da ide na net.
    Vidim da je ova usporedba dosta aktualna. Canon S3 i Sony H5.

Vjerujem da ce svaki, recimo to, "fotofil" preferirat Canon, ko sto ih uvijek i cujem da samo Canon i Nikon valjaju.

Ali, citam da je zbilja i Sonyev model cisto vrijedan suparnik ovome.

Dal imas ti mozda koji savjet koji bi bio bolji za covjeka koji bi uopce prvi puta kupio neki fotic.
    Kolko sam shvatio, glavne razlike su u ekranu, Sony ima puno veci i bolju rezoluciju, a Canon ima zakretni.
    Frend kaze da mu je veliki ekran bitan, ali mislim da kad ce ga koristiti, da ce mu vise korisno biti sto je zakretan, a ne super veliki.

Drugo je podjednako, ili? Vidim da i Canon sad ima vrlo kvalitetan movie mod, skoro pa neogranicene duljine, ali zdere megabajte.

A tehnicki detalji. Ciji cip je kvalitetniji? Optika?
    Jel istina da Sony ne koristi svoj cip?

I jos jednu stvar me pitao. Ne znam dal ce mu to puno trebat, ali dal se moze na oba modela lagano mijenjat objektivi, stavljat novi, itd...
    Cemu to opce sluzi? Dobije se veci zoom, ili razliciti filtri, ne znam, ne razumijem se bas.

Znam da se najvjerojatnije dosta toga spominje, mozda vec u tu na forumu, ali stvarno ne stignem previse surfati, kasno dolazim doma, i ne stignem bas traziti. Na prvu ruku sam upisao u google S3 vs H5, i nasao mi je brdo stranica.

Pa ako stignes, i imas vremena, bi bih ti zahvalan.

Samo jos jedna napomena, oba modela moze dobiti za cijenu oko 3100kn.
    Things will not calm down, in fact, they will calm up!
    Definitivno su u pravu!! Ja sam postao zvukoholicar!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, kako i sam kazes, mnogo je toga vec receno o tvojim dvojbama ovdje na forumu. Dosta su se spomnjali doticni modeli i pokusavalo se objasniti dje bi i kad koji model mogao biti u prednosti.

Istina i cinjenica jest da ja osobno o tome mogu samo naklapati, jer niti sam u rukama imao S3 IS niti sam imnao prilike oprobati H5. Tako da je sve sto o doticnim aparatima kazem kombinacija iscitavanja njihovih tehnickih karakteristika, reviewa dostupnih na netu i moga osobnoga dojma i ocekivanja s obzirom na modele prethodnike.

Tako cu se sto vise pokusati drzati cinjenica, pa u tome duhu:

Optika je na podjednakoj razini kvalitete iako je u modela prethodnika manje mana bilo u Canonovih modela.

Canon jest poboljsao mogucnosti svoga movie moda u posljednje vrijeme, dok je Sony - jev movie mod oduvijek na visokoj razini, tako da su aparati i tu podjednaki.

Sto se promjene objektiva tice , niti jedan od dva navedena foto aparata nije SLR model, tako da nemaju mogucnost izmjene objektiva. Imaju samo mogucnost koristenja konvertera.
    Izvedba kucista, kvaliteta i ergonomija tu su negdje, uz po meni prednost Canona u vidu pomicnoga display - a. Sony jevi su H modeli u usporedbi sa Canon IS modelima redovito imali vece dimenzije display - eva.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobro večer!!

Evo, nova sam ovdje i malo čitam karakteristike ova dva fotoaparata. Gledala sam dosta po netu, ali još uvijek neznam koji aparat uzeti.
    Trenutno imam Power shot A7O i više nije pretjerano za upotrebu. Odradio je svoje i napravio tisuće i tisuće slika. Boej su se skroz promjenile, zoom ne radi kako treba, ekran postaje ljubičast pa ga moram tresti

Tako da..pozitivna i negativna iskustva imam s njim i sada je definitivno vrijeme za novi fotić.
    Favorit mi je bio canon eos 350 d, ali trenutno nisma u financijskoj mogućnosti uzeti njega, iako bi sda cijena trebala pasti..ali uz njega treba kupiti i drugi objektiv, bljeskalicu...

Tako da..uži izbor su ova 2 aparata.

Koja je razlika u makro snimanju i brzini okidanja? to mi je naime vrlo bitno ...

Nekako, gledajući po internetu, više mi se sviđaju slike napravljene sa Sonyem, više mi se sviđaju boje i oštrina slike. Pogotovo kada su u pitanju portreti. No, to je teško procijeniti obzirom na mali broj slika koje sam vidjela...

Ima li netko više slika da mi pošalje od ova dva aparata??

pozdrav i unaprijed hvala!!:bunny:

I da, zaboravih reći...na većini fotografija su moji psi i svi drugi psi
    Također mi je jako bitno fotografiranje u pokretu.
    Zadnji uredio labri : 01-10-2006 u 23:08

Svježe registriran
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo, da sama sebi odgovorim! Ipak će biti Canon S2, jer Canon je Canon. Mislim da ovaj 1 mp ništa ne znači kod Sonya. Jedino mi se sviđa ekran, ali opet Canonov se može okretati što mi je još bitnije. Uglavnom, odluka je pala, iako bih ja Canon EOS 350 S 2 objektiva

Hvala bez obzira!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao labri
    Evo, da sama sebi odgovorim! Ipak će biti Canon S2, jer Canon je Canon. Mislim da ovaj 1 mp ništa ne znači kod Sonya. Jedino mi se sviđa ekran, ali opet Canonov se može okretati što mi je još bitnije. Uglavnom, odluka je pala, iako bih ja Canon EOS 350 S 2 objektiva

Hvala bez obzira!
    Po meni sasvim logicna odluka!

S3 je identican aparat S2 IS, uz kozmeticke izmjene izvana na samome kucistu.

Cijena je ipak osjetno niza a s obzirom na iste performanse aparata, razumna je kupnja upravo S2 modela, dok su jos prisutni na trzistu.

Kako sam vec i vise puta napisao na forumu, i ja bih preferirao S2 ili S3 modele pred Sony H serijom. Daju mi ipak nest kvalitetnije fotografske rezultate uz manje mana na fotografijama. To je ipak najbitnije, premda je sama izvedba kucista i kvaliteta display - a na Sony - jevoj strani.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi..hvala puno!!

Ali tek sada vidim svoj lapsus..biti će S3, ane S2. Ljepša mi je boja
    I slažem za Sonyev display, iako..Canonov mogu zatvoriti pa je manja mogućnost ogrebotina i sl. iako je meni najbitnije kakve sliek radi, a pravu kvalitetu vidim tek kada prebacim u komp, jer preko tako velikog displaya kao što je Sonyev, može se dobiti krivi uvid, pa čak slike znaju izgledati mnogo bolje nego kada se prebace.

Hvala

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao labri
    Bimbi..hvala puno!!

Ali tek sada vidim svoj lapsus..biti će S3, ane S2. Ljepša mi je boja
    I slažem za Sonyev display, iako..Canonov mogu zatvoriti pa je manja mogućnost ogrebotina i sl. iako je meni najbitnije kakve sliek radi, a pravu kvalitetu vidim tek kada prebacim u komp, jer preko tako velikog displaya kao što je Sonyev, može se dobiti krivi uvid, pa čak slike znaju izgledati mnogo bolje nego kada se prebace.

Hvala
    Istina je da je S3 estetski mnogo bolje odradjen. Crna boja kucista daje odredjenu ozbiljnost aparatu, navodno je cak i grip nesto kvalitetnije izveden. Ipak i cijena je osjetno veca u odnosu na S2 IS.

Sto se velicine display - a tice...lijepo je a nekada i korisni imati display vecih dimenzija, ali i 2,5 incha je dovoljno da bi se nazvalo velikim. Display na Sony aparatima, pogotovo ovaj 3 incha dijagonale, visoke je kvalitete i razlucivosti, ali postoje i bitniji parametri koje bi covjek potrazio na foto aparatu, mislim da je bas u tim parametrima Canon S2 IS i S2 is nesto bolji i od H2 - ojke i H5 - ice.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pogledajte Panasonica F50 (ili F30)
    Camera Obscura - the best camera ever :)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-05-2007, 10:41
  3. SONY DSC H5 ili CANON S3 IS
    By kronar in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 31-07-2006, 14:05
  4. Preporuka ultra zoom (Sony H... vs Canon S... IS)!
    By Sunny in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 20-07-2006, 15:31
  5. sony s80 vs. canon a520
    By smart_bug in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 31-05-2005, 22:39

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke