Eto, prijatelj je imao jako lose iskustvo sa Peugeotom Hrvatska, te smo napravili otvoreno pismo koje ce biti poslano medijima, takodjer se radi francuski prijevod koji ide na ruke Francuskom izaslaniku za ekonomske poslove u RH uz proslijedjivanje Peugeotu u Francuskoj.

Ovo stavljam na ovaj forum kako bi znali s cime se mozete susresti pri kupnji novog Peugeota. Bio bih zahvalan ako bi proslijedili to na druge forume.

Hvala!

Poštovani,

U lipnju 2007. godine kupio sam osobno vozilo marke Peugeot 207, 1.6 VTI Sport pack za 118 000,00 kn. Vozilo me služilo cijelih četiri mjeseca odnosno 3966 km, a nakon toga počelo se gasiti u vožnji.
Vozilo je predano na popravak u ovlašteni servis ( Automaksimir d.o.o. , Kraljevićeva 12, Zagreb ) 29.10.2007.
26.11.2007. javili su mi da je kvar otklonjen i da preuzmem vozilo. Nakon pređenih cca. 500m auto se ponovno ugasio u vožnji te sam ga vratio natrag u servis.
Nakon zakonskog roka od 45 radnih dana koji je istekao 20.12.2007. uputio sam zahtjev da mi se po članku 5. Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/2007) i članku 400. i 410. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/2005) moje vozilo zamjeni istim takvim novim i bez greške. Zahtjev je, nakon kontaktiranja koncesionara kod kojeg sam kupio auto, upućen u Peugeot Hrvatska d.o.o., Odjel za pritužbe, n/r gđa.Ivi Kaubač.
Peugeot Hrvatska d.o.o. mi je 03.01.2008. odgovorio:
„Poštovani,
Primili smo Vaš dopis, od 21.12.2007., vezano za problematiku gašenja vozila u vožnji.

Vezano za gore navedeno, obavještavamo Vas da je kontaktiran Glavni ured za tehničku pomoć u Francuskoj. Također, kontaktirali smo ovlaštenog koncesionara koji nas je obavijestio da Vam je dodjeljeno zamjensko vozilo tijekom servisiranja predmetnog vozila.
Obzirom da su to sve informacije kojima raspolažemo, molimo Vas za još strpljenja, kako bismo dodatno istražili slučaj.

Mreža ovlaštenih koncesionara i dalje Vam stoji na raspolaganju.

S poštovanjem
Odjel za pritužbe
Peugeot Hrvatska d.o.o.“

Od tada nikoga više nije bilo moguće dobiti ni telefonski ni osobno. Nakon što sam obavijestio Peugeot Hrvatska i Automaksimir da ću cijelu priču dati u novine kontaktirao me gosp. Joško Komušar iz Peugeot Hrvatska i pozvao na sastanak sa glavnim direktorom.
Sastanak je održan 04.02.2008. u prostorijama Peugeot Hrvatska na kojem su prisustvovali uz glavnog direktora (nažalost nisam uspio zapamtiti ime jer je dotični iz Vijetnama), gosp. Komušar i gosp. Dodig.
Sastanak je započeo sa ucjenama glavnog direktora i podrugljivim pitanjem :“ jel znate Vi koliko traju sudski sporovi u Hrvatskoj?“. Odmah na početku su izračunali i umanjili cijenu mog vozila za 5 000,00 kn zato što sam ga vozio 4 mjeseca. Naručivanje identičnog vozila su odmah odbacili jer se takvo mora čekati i do tri mjeseca, „ a njima je zamjensko vozilo preskupo“. Zatim su mi počeli nuditi vozila sa skladišta, slabije opremljena i slabije jačine motora koja su , naravno, i jeftinija od mojeg vozila, „ i to bez nadoplate“ i vozilo sa dieselskim motorom uz nadoplatu od 15 000, 00 kn. Kako se nismo uspjeli dogovoriti, sastali smo se još jedanput sa gosp.Dodigom. Ponudili su mi drugo vozilo ( Peugeot 307, karavan) uz nadoplatu od 26 900,00 kn.

Stvarno ne vidim razloga zašto bih plaćao nešto što nisam ni naručio niti želio. Ispada, na kraju, da sam još i kriv što prodaju neispravna vozila i da trebam plaćati nečije greške.
Htio bih ovim putem upozoriti buduće kupce vozila Peugeot 207, 1.6 VTI, 120KS, da se ne upuštaju u kupnju jer problem sa motorom još nije rješen ni u tvornici ni u ovlaštenim servisima.

Sa štovanjem,

Goran Ocvirk
hortikul@zg.htnet.hr