Pa, za postojece pretplatnike i nije tako lose (koji nemaju ugovornu obvezu)
jer ako produlje ugovor na slijedecih 12 mjeseci
dobiju mobitel jeftinije
i 50% popusta na mj. naknadu (recimo ovaj Moji Najbolji 200 bi bio dobar)
dakle , ugovor produljiš na 12 mjeseci, i citavih 12 mjeseci placas 100 kn mjesecno , i imas 500 minuta u bilo koje vrijeme za pozive prema 5 najdrazih brojeva (vecina ljudi i ne zove puno vise toliko cesto) uz 0,25 kn po pozivu
a za pozive prema ostalim brojevima cjenik nije tako loš
0,79 unutar T-Mobile-a
1,59 prema ostalim mrezama
0,29 sms
1,49 mms
dakle ako uzmemo da prosjecan korisnik u HR potrosi oko 160 kn mjesecno (pretplatnik), odna svakom korisniku ostaje još lufta 60 kn po tim cijenama da zove i salje poruke ostalima (onim sretnicima koji nisu među 5 najdražih i najboljih)
ako gledamo da VIP svoju "ostale mobilne 0kn" opciju naplacuje dodatno 150 kn i ima "samo" 400 min ali SAMO "od 19-07 i vikendom" (dakle moras uzet Model 50 + 150 kn Ostale mobilne) (iako VIP nudi za puno vise brojeva, a ne samo 5, zna se da smo iza 19h sati valjda doma, pa mozemo zvati sa fiksnih telefona ili preko interneta (messengeri i sl.)
A sad jos treba i TELE2 ponudit nesto 0 kn prema svim mrezama uz naknadu od recimo 150 kn i uspostavu poziva 0,25 kn i ogranicenje od 1000 min (to bi bilo cool)
Uglavnom, po meni, veliki plus za T-Mobile (ali samo ako je netko vec korisnik T-Mobile-a i nema ugovornu obvezu)
jer 0,29 kn za SMS sam mislio da moze samo TELE2
dakle za one koji trose oko 160 kn mjesecno na pretplati:
za pretplatnike koji zovu sve mreže : Moji najbolji (12 mjeseci po 100 kn + 60 kn dodatne potrosnje)
za pretplatnike koji zovu vecinom unutar T-Mobile-a: Flex 60 + Unlimited (fiksno 160 kn)
naravno, jos dodati i radijsku frekvenciju
Preporučam još pričekati TELE2 ako išta odgovore
VIP je svoju sramotu ("ostale mobilne" opcija) predstavio, tužno od njih.
po meni ostale Flexove (300-700) mogu slobodnu ukinuti

Bookmarks