Eto, vidim da je ovaj dio foruma relativno mrtav..

Naime vec sam bio pisao usporedni test N9500 i iPAQ hw6515 u jednom casopisu, gdje sam se tjedan dana druzio sa Nokiom 9500 i odlucio je imati. , Zahvaljujuci clanu Solidusu i nasoj trampi dosao sam do Nokie 9500.

Kao prvo slikice:

http://www.the-gadgeteer.com/assets/nokia9500-9.jpg
http://www.the-gadgeteer.com/assets/nokia9500-11.jpg

Znaci za one koji ne znaju, radi se o uredjaju dosta duge tradicije i ne tako privlacnog trendy dizajna i velicine. Izvana velicine malo vece od kucnog dect telefona, zapravo skriva pravi mali "notebook".

Kako mi je to svakodnevni telefon, i kako ima zbilja dobru torbicu koja se stavi na remen, uopce se ne osjecam zakinutim zbog njegovih gabarita.

Koristenje telefona:

Znaci, sam uredjaj kada je sklopljen ima funkcije normalne nokie (S40), i takav je i meni. sto je najbolje, pisanje poruka,upravljanje kontakat i ostalih regularnih obaveza telefona-obavlja savrseno.

Cak mi se i svidja velicina, jer je kao normalan telefon, cvrst u ruci i prikladan za razgovore.

Kada se otvori, onda u biti pokazuje svoju moc. Naime koristim ga za svakodnevno pisanje i slanje e-maila, gdje je zbilja praktican, ponekad kada sam na biciklu slusam Mp3 (nabavio sam slusalice za njega koje su dosta kvalitetne i imaju ulogu i hands free-a) radi se o Nokia HDS3 slusalicama.

Takodjer na poslu i kod kuce koristim wi-fi router i spajanje na net, od kuda i pisem ovaj tekst. Instaliran je Opera preglednik koji super radi. Takodjer na njemu je i IM+ chat program (MSN,ICQ itd..).

Baterija traje u takvom rezimu oko 3 dana, no kako ima docking, svaku vecer se nadje na dockingu i tako se napuni do jutra.

Zamjerke? mozda jedino vibra koju nema, no zvucnik je toliko glasan da i sam njegov speakerphone mod radi super, naime dovoljno ga je otvorit i normalno u voznji razgovarat! bez hadsfree-a.

A sad najveca mana koju svi govore za takav uredjaj-velicina!

Osobno nije me ulovio trend furanja mobitela na spagici oko vrata, a to definitivno nije ovaj mobitel za takvu vrstu nosenja. Njegova torbica je prakticna i ne smeta kada je na pojasu, a u sportskim izdanjima ima mjesta i u onim obicnim pederusama. Tako da nevidim problem velicine. Poruke se mogu tipkati i jednom rukom u otvorenom izdanju.

Sporost? Pa S80 OS je malo spor, mozda je i slabiji proc u doticnom uredjaju, no do sada nisam vidio velike probleme u samom radu, niti ga jednom morao resetirati. Za razliku od raznih W.M. smartphoneova koje sam koristio.

Svakako preporucam sms-freakovima, webnwallk freakovima, i ostalim ljudima kojima nije toliko bitna velicina.. a u ostalom.. zar nisu pripadnice lijepseg spola uvijek govorile: "Sto vece to bolje.."

Ako kome treba jos kakav info iz prve ruke! tu sam!