sto, nitko ne zna???
Zanima me koji wav format koristi Siemens MC60, tj. koliko KHz (ili MHz), bita, stereo ili mono.... i s kojim programom se mogu konvertirati tonovi za MC60
iPhone 5s 16 GB
sto, nitko ne zna???
iPhone 5s 16 GB
Promaklo mi ovo, ali kad malo razmislim, ne sjećam se da sam vidio taj podatak. U svakom slučaju je mono, a koliko bita, iskreno nisam o tome ni razmišljao.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ajd jel mozes negdje pronaci, ipak se vise kuzis u toTrebalo bi mi kolike su postavke i s kojim programom. Ma cura mi ima MC60 i htjela bi sve one Bozicne pjesme da joj snimim
![]()
iPhone 5s 16 GB
Iskopat ću to negdje, koliko se sjećam Siemens Data Suite (preteča Mobile Phone Managera) ima u sebi nekakav program za uređivanje melodija. Samo mislim da se radi o mid formatu.
Ako nije tajna, reci koje melodije trebaš. Možda ih imam u arhivi, pa i na taj način riješimo problem. Postoje i programi amr to wav i wav to amr, ali ih sad ne mogu naći na hardu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Trebaju mi neke bozicne, bilo kakve, ali da je wav. Nasao sam neki programcic koji pretvara za siemensa mc60, ali ima dosta sumova na mobu. koliko sam ja uspio naci na netu, on koristi wav IMA ADPCM format. evo sad sam poslao jedan mms na siemensa (namam kabelIzvorno postao Sljaka
) pa cu vidjet kako ce ispast pa javim
iPhone 5s 16 GB
Ja sam konvertirao Sox GUI-jem i OK je ispalo.![]()
probao sam i ja s tim. na komp. je super, ali kad se prebaci na mob, krci dosta. Sad sam nasao na komp. stari Cool Edit i napravio, malo je bolja kvaliteta zvuka ali ipak krci malo. Ma isprobavao bih ja, samo nemam kabel, nego moram prvo prebaciti na W810 pa onda MMS-om na MC60Izvorno postao domy_os
![]()
iPhone 5s 16 GB
Ja sam na C55 koristio IMA ADPCM, 4 bita, 16kHz mono, i zvučalo je OK.
To bi trebalo funkcionirati i na MC60... btw, provjeri jel imaš taj codec u Windowsima (Control Panel -> Sounds and Audio Devices).
Imam samo Microsoft ADPCM.Izvorno postao mrle
iPhone 5s 16 GB
Mislim da treba baš taj, IMA ADPCM. Ako ga nemaš, možeš ga dodati, evo upute kako:
http://www.free-codecs.com/guides/Ho...ws_XP_2000.htm
evo instalirao samIzvorno postao mrle
Kasnije cu probati u Cool editu sa ovim postavkama sto si dao. Jedini problem je sto nemam kabel pa sam ogranicen na 100 Kb koliko stane u MMS
iPhone 5s 16 GB
Ako hoćeš manji file, možeš koristiti i 8 kHz sample rate, naravno uz dosta lošiju kvalitetu.
I ako radiš u cool editu, probaj malo sa filterima normalizirati zvuk, inače će ti jako krčati na 4 bita :-)
evo uspio sam nesto napraviti ali od 8000 kHz
http://www.sendspace.com/file/ulfyd4
pa ako netko ima kabel da proba prebaciti da vidim hoce li valjati
iPhone 5s 16 GB
Umjesto MMS-a za prebacivanje probaj koristiti http://www.mobfile.com/, btw. ako ti negdje zapne to je od sezam-picike![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
nista nisam uspio rijesiti, sta god stavio, krci na mobu. mozda je greska u firmwareu (verzija 7, t-mobile?)
iPhone 5s 16 GB
Ja sam probao ovu melodiju koju si postao, normalno zvuči i ništa ne krči. Za MC60 ima noviji firmware (mislim da je verzija 13 zadnja) ali ne vjerujem da je u tome problem, možda ti je otišao zvučnik?
zvucnik valja jel normalno pusta midi melodije, a ova bas krciIzvorno postao mrle
iPhone 5s 16 GB
Ja mislim da vam je puno jednostavije to prebacivanje u format za siemens napraviti iz sound forge-a... Jednostavno ucitas pjesmu koju hoces i odes na save as, odaberes microsoft wav, onda odes na custom i tamo nadjes taj IMA ADPCM format, odredis koja kvaliteta i to je to... svaka pjesma moze biti oko 800kb...
E da, a to sto tebi krci melodija je vjerojatno do zvucnika moba i opcenito kvalitete te melodije... I meni normalno pusta midi, cak i kad ih pojacam do kraja, ali kad pustim wav onda pocne krciti, ali bude i puno glasnije nego midi (sto je vjerojatno i razlog krcenja)...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
Ako ti krči zvučnik, postoji vjerojatnost da nije dobro učvršćen.
Rastavi mob i provjeri da li se zvučnik pomiče u svom ležištu u svim smjerovima, vodoravno i okomito. Isto tako kad ga odvojiš provjeri da li je ona ljepljiva spužvica po rubu zvučnika dovoljno ljepljiva da zvučnik ne pleše.
Kad ustanoviš "kvar" pokušaj ga učvrstiti, samo pazi da ne potrgaš plastiku koja drži zvučnik. Isto tako, dobro je po samom rubu zvučnika staviti tanki, ali vrlo tanki sloj vate koji bi trebao ublažiti nepoželjne vibracije. Vata ni u kom slučaju ne smije ići preko membrane zvučnika, jer će ga "gušiti".
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
OK. probat cu to ali ne vjerujem da je u tome problem. Nego samo na ovoj melodiji krci. sve ostale su uglavnom OK. jedino ako sam snimam s njega neki zvuk isto se cuje krcanje. dok za razgovore i ostale melodije radi sve OKIzvorno postao Sljaka
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks