Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 32
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Temperatura za Pentium 4

Sestra mi ima Pentium 4 i gasi se sam od sebe, s obzirom da nitko ne zna sta je, sumnjam da je temperatura, ali ja ne znam koja je normalna, pa ako itko zna, molila bi da mi kaze da li je sve u redu s tmperaturom...nekako mi ovih 120 C bode oci, al ja bas nemam pojma

Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    k700i
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao user_name
    Sestra mi ima Pentium 4 i gasi se sam od sebe, s obzirom da nitko ne zna sta je, sumnjam da je temperatura, ali ja ne znam koja je normalna, pa ako itko zna, molila bi da mi kaze da li je sve u redu s tmperaturom...nekako mi ovih 120 C bode oci, al ja bas nemam pojma

120°C nemoze nikak bit, to ti ploca laze. Da je tolko odavno bi riko proc.
    Jel znas mozda koji je to P4? Jel s478, ovaj noviji LGA775? Barem brzinu procesora?

Ako neznas skini Everest, program sve ispise.

Inace, ako se pregrijava, nista do novog hladnjaka, ili barem promjene paste na ovom starom. (BOX vjerovatno)

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Panzer
    120°C nemoze nikak bit, to ti ploca laze. Da je tolko odavno bi riko proc.
    Jel znas mozda koji je to P4? Jel s478, ovaj noviji LGA775? Barem brzinu procesora?
    Ako neznas skini Everest, program sve ispise.
    Inace, ako se pregrijava, nista do novog hladnjaka, ili barem promjene paste na ovom starom. (BOX vjerovatno)
    Pise s775
    Everest smo skinuli i ovu 3. temperaturu uopce ne prikazuje, nego za procesor prikazuje ovu 2., trenutno je 41 temp., to mi se cini normalno. Al nije mi jasno uopce za sta je onda ta treca kou prikazuje...
    Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    k700i
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pise s775
    Everest smo skinuli i ovu 3. temperaturu uopce ne prikazuje, nego za procesor prikazuje ovu 2., trenutno je 41 temp., to mi se cini normalno. Al nije mi jasno uopce za sta je onda ta treca kou prikazuje...
    Nekaj je zabrijao program. Meni je ta treca bila oko 80 C, kaj je nemoguce s mojim hladenjem.
    Temperatura od 40-45 je normalna. Probaj opteretit komp, pa onda vidjet temperaturu. Preko 60-65 nije preporucljivo da ide.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    MOTOFONE
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    21.706
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.706, Nivo: 35
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa pobogu, otvori kučište i pipni... prvo hladnjak procesora, pa onda memoriju, pa pipni grafičku...

eee da... grafičku...

Grafička kartica je jedini uređaj koji može raditi pri 120°C i da se taman tu negdje ruši...

stoga, pogledaj kako radi hladnjak na njoj, reci koju imaš i tak to...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Krompirko
    Pa pobogu, otvori kučište i pipni... prvo hladnjak procesora, pa onda memoriju, pa pipni grafičku...

eee da... grafičku...

Grafička kartica je jedini uređaj koji može raditi pri 120°C i da se taman tu negdje ruši...

stoga, pogledaj kako radi hladnjak na njoj, reci koju imaš i tak to...
    Hmm, ja ga se bas ne usudim otvarat , a graficka je:
    Sapphire Radeon x800GTO, PCI-E, 256 Mb

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    MOTOFONE
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    21.706
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    UUU,,, bit ce da je ona...
    ako uopce postoji senzor, bit ce da je ona...

Inače, skini si rivatuner i pogledaj temperaturu grafičke, pa pogledaj brzinu vrtnje ventilatora, jer iz onog programčića, kao da je kooler na pripadajućem senzoru na 0%

Ja sam imao problema sa X800XL koja se grijala na 100 °C al je bila puna prašine

inače prašina sa X800 ventilatora bi ti se trebala čistit svaka 3 mjeseca...

ako je ono ta temperatura, izgleda da ćeš morati otvoriti komp...
    nije to ništa strašno, samo ga otvori i reci dali ti grafička kartica jako buči... jel joj je ventilator iznimno brz ili stoji nepomičan... aj pa javi

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Krompirko
    UUU,,, bit ce da je ona...
    ako uopce postoji senzor, bit ce da je ona...

Inače, skini si rivatuner i pogledaj temperaturu grafičke, pa pogledaj brzinu vrtnje ventilatora, jer iz onog programčića, kao da je kooler na pripadajućem senzoru na 0%

Ja sam imao problema sa X800XL koja se grijala na 100 °C al je bila puna prašine

inače prašina sa X800 ventilatora bi ti se trebala čistit svaka 3 mjeseca...

ako je ono ta temperatura, izgleda da ćeš morati otvoriti komp...
    nije to ništa strašno, samo ga otvori i reci dali ti grafička kartica jako buči... jel joj je ventilator iznimno brz ili stoji nepomičan... aj pa javi
    Skinuli smo ATItool i trenutno pokazuje 47 stupnjeva, znaci ipak nije graficka. Stvarno mi nije jasno sta je...Pa jel moguce da Speedfan pokazuje bezveze tu trecu temperaturu?

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    MOTOFONE
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    21.706
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    naravno da je moguce...

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    MT11i
    Operater
    BHmobile
    Godina
    35
    Bodovi
    13.540
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.540, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a sta ako je do drugih komponenti,npr.hard diska, skini si hdd tune i provjeri temp., osim toga skini i prime95 pa vidi jel sve ok s memorijom, ako ne upali, skini si sisoft sandra 2006 ili slican benchmark program i testiraj kompjuter, trebalo bi zapet na tom djelu gdje je pogreska i reci ce ti sta je greska (samo da dobro procitas i razumijes engleski, rijec po rijec bi ti se sve trebalo tako rijesiti), moze ti biti da se graficka zagrijava zbog detalja u igri, mom drugu se automatski resetira kompjuter kad odvrne elder scrolls 4 oblivion ''do daske'' detalje do maksimuma, a grafulja mu je 6600 gt, kad je opipam, tope mi se prsti i tolko bude zagrijana, nadam se da ce ovo pomoci

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa sta nije ovo gdje pise HDO temperatura od hard disca? Inace, trenutacno je HDO temperatura 50...a slikano je cim smo upalili komp.

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    k700i
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa sta nije ovo gdje pise HDO temperatura od hard disca? Inace, trenutacno je HDO temperatura 50...a slikano je cim smo upalili komp.
    50 stupnjeva je malo previse za HDD, vole riknut od takvih temperatura. Moji su na 30C, ali hladeni sa 3x92mm ventovima.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm, ma najbolje da se kupi bolji ventilator, vjerojatno je do toga. Hvala svima na odgovorima

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ok a zake su svi zabrijali da je temp u pitanju??

Ajmo prvo redom:
    Pri startanju kompa odite u BIOS te tamo provjerite temperature dok je komp hladan, ondak nakon nekog vremena kaj radi restartajte komp i ponovo provjerite temperature.

ukoliko se stvarno radi o povishenim temperaturama, uzroci su sljedeci; jako slabo napajanje > kupite neko brand name napajanje, od nekakvih 360 do 450 W (meni je takvo napajanje snizilo temperature za 10 C), drugo loshi su ventilatori, pa uzmite neki bolji ventilator, trece kaj moze biti je da je kuciste loshe pa ima losh protok zraka i loshe ventilatore.

E sad kaj se rusenja tice moze biti; memorija da ne valja, il procesor, nesto da ne stima.
    Ak se radi o harwareoskoj grehski otidjite u Event Viewer (CP > Performance nad maitenece > Administrative tools), nadjite greshku koja je srushila racunalo te vidite na koji dio harwarea se odnosi.
    Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
    Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    MOTOROLA Defy +
    Operater
    tele
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kupi si još jedan ventilator za kučište (ZALMAN 30kn) meni je drastično snizio temp.
    A KAJ SAD TI GLEDAS�

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Smrt
    Ok a zake su svi zabrijali da je temp u pitanju??

Ajmo prvo redom:
    Pri startanju kompa odite u BIOS te tamo provjerite temperature dok je komp hladan, ondak nakon nekog vremena kaj radi restartajte komp i ponovo provjerite temperature.

ukoliko se stvarno radi o povishenim temperaturama, uzroci su sljedeci; jako slabo napajanje > kupite neko brand name napajanje, od nekakvih 360 do 450 W (meni je takvo napajanje snizilo temperature za 10 C), drugo loshi su ventilatori, pa uzmite neki bolji ventilator, trece kaj moze biti je da je kuciste loshe pa ima losh protok zraka i loshe ventilatore.

E sad kaj se rusenja tice moze biti; memorija da ne valja, il procesor, nesto da ne stima.
    Ak se radi o harwareoskoj grehski otidjite u Event Viewer (CP > Performance nad maitenece > Administrative tools), nadjite greshku koja je srushila racunalo te vidite na koji dio harwarea se odnosi.
    Hmm, izglada da i nije temp., evo sad se resetiro cim smo upalili komp i onda jos jednom minutu nakon sto se upalio opet, nije se stigo ni zagrijat...nevjerojatno, komp je star 3 mj...

:wonderfull electric:
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    22.828
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.828, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa kaj nema nikoga u Samoboru da vam raskupusa komp i vidi kaj ne valja?

dal se neposredno prije restarta pojavi plavi ekran (na frtalj sekunde..)
    When shit turns to gold, the poor will be born without ass

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isključi automatski restart da vidiš šta piše na BSOD-u...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A kak? Jos si glupi windowsi na hrvatskom...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao V3rt!g(o)
    pa kaj nema nikoga u Samoboru da vam raskupusa komp i vidi kaj ne valja?

dal se neposredno prije restarta pojavi plavi ekran (na frtalj sekunde..)
    Pa gledo ga je lik kod kojeg su ga kupili i naravno, koji je zakljucio da je to radi windowsa pa ga je formatirao. Nisam prijmjetila BS, samo se zacrni ekran...

:wonderfull electric:
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    22.828
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ak su ga kupili kod "lika" onda bi trebala biti neka garancija, "lik" to mora riješiti kak got zna.....

jbg, sumnjam da se da riješiti tak preko postova, jer može biti hrpa stvari koje su problem......treba biti pred kompom

Ovo za restartanje:

my computer properties/advanced tab/ pod "startup and recovery" klikni settings i isključi automatic restart

hehe, prevedi na hrv
    When shit turns to gold, the poor will be born without ass

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    MT11i
    Operater
    BHmobile
    Godina
    35
    Bodovi
    13.540
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm, izglada da i nije temp., evo sad se resetiro cim smo upalili komp i onda jos jednom minutu nakon sto se upalio opet, nije se stigo ni zagrijat...nevjerojatno, komp je star 3 mj...
    meni je slicno bilo kad sam stavio rivu tnt2 u komp i snimio drivere od nvidije i sam se restarta ko lud ne stigne se ucitat do kraja... pa sam probao na standard vga i deinstalirao drivere, pa je uzeo ''obicne'' drivere od windowsa (ne nvidia) pa je proradilo, jesil sta overklokao, moze biti i do toga.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao V3rt!g(o)
    Ak su ga kupili kod "lika" onda bi trebala biti neka garancija, "lik" to mora riješiti kak got zna.....

jbg, sumnjam da se da riješiti tak preko postova, jer može biti hrpa stvari koje su problem......treba biti pred kompom
    Kuzis, kad je lik kreten, nije stvar samo da zelim rijesit stvar, nego bar otprilike znat sta bi moglo bit da mu ne saljemo komp ko tutleki zadnji. Kuzis, lika poznaju i kao bavi se time a zaj... ih je di god je stigo jel zna da nisu imali pojma na kompu i sad problemi s kompom starim 3 mjeseca, a on nema pojma sta je.

= Citat = Izvorno postao dino123456789
    meni je slicno bilo kad sam stavio rivu tnt2 u komp i snimio drivere od nvidije i sam se restarta ko lud ne stigne se ucitat do kraja... pa sam probao na standard vga i deinstalirao drivere, pa je uzeo ''obicne'' drivere od windowsa (ne nvidia) pa je proradilo, jesil sta overklokao, moze biti i do toga.
    Ne, nije bas nista dirano na njemu.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok, iskljucila sam "Automatski pokreni ponovo", valjda je to to. Pa cemo vidjet... A u event vieweru sam nasla pod applications neklu gresku i par upozorenja, al nemam pojma kaj znace
    Za Error pise source: Application Hang, a za Warning Microsoftfax i EvntAgnt....?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni to smrdi il na ultraslabo napajanje, il na shebane Ramove, il jos gorje shebanu maticnu plocu, plus moze biti i s hardom da neke ne shtima, al to je manje vjerovatno.
    Ajd ti ljepo napisi ovdi specifikaciju cijele konfiguracije (kuciste i napajanje obavezno).
    Drugo, win na hrv, em kaj su na hrv em kaj su bagoviti ko koshnica puna pchela.

Ovo u Event Vieweru, gledash samo di su ti greshke, vidis dal ima istih greshka te dal su se te greshke pojavile u vrijeme kad se komp restarto.
    Ovo kaj si nasla, to je briem neki service za fax il tak neke, koji onda iz nekog razloga izvisi, al neak mi je cudno da bi on restarto komp, prije bi komp zablokiro, neg se restarto.

Ljechenje:
    Instalirat na frishko win (postojeche), ostavit samo win, ne instaliravat nist od programa, ne instaliravat periferiju (printer, skener, itd), instalirat najnovije drivere za komponente (ne one kaj su dosli s CDjima, neg full nove s neta skinut), raditi s time jedno vrijeme; ak se komp restarta za to vrijeme, znaci nie problem u aplkacijama.
    Instalirat na frishko normalne Windowse na Engl, s istom procedurom, ak se opet pocne restarta, onda nie problem u win vec u hardwareu.
    Eventualno se tu jos igrat malo s driverima (sumnja na graficku, il driver i od maticne), pa provjeriti jos i to.

Ak se komp i dalje restarta e onda je definitivno u hardwareu porblem, za to bi trebalo otvarat komp, mijenjat komponente, ispitivat koja ne valja, a to je pak posel za lika koji je slago komp.
    Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
    Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Glavobolja i povisena temperatura
    By Black_Hawk in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 22
    Posljednji post: 08-10-2006, 16:11
  2. Temperatura procesora
    By >>RENEGADE<< in forum Stolna računala
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 24-05-2006, 18:01