http://img168.imageshack.us/img168/5...board01aw0.jpg
Ovo kontrolira preklop, meni se pokvario na V3x i nisam mogao nabaviti novi, ako nađeš neispravnu v360 nije problem promijeniti.
Imam probleama s preklopnim mehanizmom, malo prije kraja, ide teže, i nešto kao škljocne, ekran uredno radi, i sve je ok, mobitel je ispravan.
Kaj bi moglo biti, i kak to popraviti...
http://img168.imageshack.us/img168/5...board01aw0.jpg
Ovo kontrolira preklop, meni se pokvario na V3x i nisam mogao nabaviti novi, ako nađeš neispravnu v360 nije problem promijeniti.
Vidis ovu sliku u postu iznad , to ti je preklopni mehanizam. ovo srebrno je kuciste tog mehanizma u kojem je feder i dijelovi, to kaj ti skljocne to ti znaci da je puklo to kuciste , i onda kad se mehanizam otvori i stvori opterecenje na kuciste mehanizma onda skljocne.
spasa tome nema jedino kupit novi, no ja sam jednom frendu to ovako popravio. prvo izvadis taj mehanizam iz moba , imas jedan zeger na kraju kucista mehanizma , njega skines i izvadis dijelove iz kucista (pazi da ti ne odleti zeger ili feder ), uzmi kiselinu za lemljenje (cin,pasta ili vec kako zoves to), prevuci tanak sloj preko pukotine , i razvuci lema s lemilicom preko pukotine na tanak sloj, i kad ces stavljat nazad mehanizam u mob treba ici malo teze , ako nejde nemoj siliti nego skini jos lema dole, i onda stavi.
ukratko taj lem bi trebao stopat tu pukotinu da se ne otvara.
ja sam tako slozio jednom frendu i radilo mu je jedno 2 mjeseca .
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
Jel zna tko kolko bi me oderali u servisu?
Pretpostavljam da taj dio nije puno skup. Pazi samo da ne uzmes novo kuciste jer s njim neces dobiti taj dio!!!
ako imaš garanciju odnesi i pitaj kolko bi koštao popravak,da te baš doslovno ne oderu,ako je skupo,kupi polovni za 300-400 kn.i zamjeni!
kriza pa ni njegov mobitel ne vrijedi toliko 400kn. a taj mehanizam otiđi do lokalnog servisera i pitaj jel imakoju strganu v360 da ti da to ili mu plati pivu...
|\/|0T0r0La
a jebote pa daj napravi ovo kaj samm ti reko..
ak neces to stavi mali limic izmedju mehanizma i ležišta njegvog i bit ce ok. u servisu mislim da to dolazi sa cijelim gornjim dijelom a to je 350 kn.
probaj simel.hr mozda imaju.
garancije nemam, alat za otvoriti nemam, tak da s toga da sam zamjenim dio niš.
Morat ce ic u ram 3 na popravak.
Nego zanima me ak ga ovak koristim jel se može šta sje, npr flat kablić za ekran?
ja mislim da nemoze nista jer to nije ni blizu fleta, maski nemoze nista, nemas brige .
E onda necu mjenjat!
Mislim mob radi, zatvara se i otvara istina malo teže ali nema veze.
Važno da se da...
eto vidis problem rijesen![]()
![]()
![]()
![]()
Moj problem se rješio sam od sebe e sad neznam jel privremeno ili za stalno uglavno više ne škljoca kad ga otvorim i ljepo se zatvara kao kad je bio nov, jedino šta se sad otvara ultra lagano. Skoro pa ga možeš otvoriti očnim kapkom, a opet kad ga okrenem naopako ne otvara se sam od sebe![]()
To ti je to... Iso ti je taj tzv. zglob unutra... Cim ga prvi put izvadis,bit ce neupotrebljiv... zamijeni s novim i basta!![]()
Bookmarks