Imam probleama s preklopnim mehanizmom, malo prije kraja, ide teže, i nešto kao škljocne, ekran uredno radi, i sve je ok, mobitel je ispravan.
Kaj bi moglo biti, i kak to popraviti...
Imam probleama s preklopnim mehanizmom, malo prije kraja, ide teže, i nešto kao škljocne, ekran uredno radi, i sve je ok, mobitel je ispravan.
Kaj bi moglo biti, i kak to popraviti...
http://img168.imageshack.us/img168/5...board01aw0.jpg
Ovo kontrolira preklop, meni se pokvario na V3x i nisam mogao nabaviti novi, ako nađeš neispravnu v360 nije problem promijeniti.
Vidis ovu sliku u postu iznad , to ti je preklopni mehanizam. ovo srebrno je kuciste tog mehanizma u kojem je feder i dijelovi, to kaj ti skljocne to ti znaci da je puklo to kuciste , i onda kad se mehanizam otvori i stvori opterecenje na kuciste mehanizma onda skljocne.
spasa tome nema jedino kupit novi, no ja sam jednom frendu to ovako popravio. prvo izvadis taj mehanizam iz moba , imas jedan zeger na kraju kucista mehanizma , njega skines i izvadis dijelove iz kucista (pazi da ti ne odleti zeger ili feder ), uzmi kiselinu za lemljenje (cin,pasta ili vec kako zoves to), prevuci tanak sloj preko pukotine , i razvuci lema s lemilicom preko pukotine na tanak sloj, i kad ces stavljat nazad mehanizam u mob treba ici malo teze , ako nejde nemoj siliti nego skini jos lema dole, i onda stavi.
ukratko taj lem bi trebao stopat tu pukotinu da se ne otvara.
ja sam tako slozio jednom frendu i radilo mu je jedno 2 mjeseca .
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
Jel zna tko kolko bi me oderali u servisu?
Pretpostavljam da taj dio nije puno skup. Pazi samo da ne uzmes novo kuciste jer s njim neces dobiti taj dio!!!
ako imaš garanciju odnesi i pitaj kolko bi koštao popravak,da te baš doslovno ne oderu,ako je skupo,kupi polovni za 300-400 kn.i zamjeni!
garancije nemam, alat za otvoriti nemam, tak da s toga da sam zamjenim dio niš.
Morat ce ic u ram 3 na popravak.
Nego zanima me ak ga ovak koristim jel se može šta sje, npr flat kablić za ekran?
kriza pa ni njegov mobitel ne vrijedi toliko 400kn. a taj mehanizam otiđi do lokalnog servisera i pitaj jel imakoju strganu v360 da ti da to ili mu plati pivu...
|\/|0T0r0La
a jebote pa daj napravi ovo kaj samm ti reko..
ak neces to stavi mali limic izmedju mehanizma i ležišta njegvog i bit ce ok. u servisu mislim da to dolazi sa cijelim gornjim dijelom a to je 350 kn.
probaj simel.hr mozda imaju.
ja mislim da nemoze nista jer to nije ni blizu fleta, maski nemoze nista, nemas brige .
E onda necu mjenjat!
Mislim mob radi, zatvara se i otvara istina malo teže ali nema veze.
Važno da se da...
eto vidis problem rijesen![]()
![]()
![]()
![]()
Moj problem se rješio sam od sebe e sad neznam jel privremeno ili za stalno uglavno više ne škljoca kad ga otvorim i ljepo se zatvara kao kad je bio nov, jedino šta se sad otvara ultra lagano. Skoro pa ga možeš otvoriti očnim kapkom, a opet kad ga okrenem naopako ne otvara se sam od sebe![]()
To ti je to... Iso ti je taj tzv. zglob unutra... Cim ga prvi put izvadis,bit ce neupotrebljiv... zamijeni s novim i basta!![]()
Bookmarks