Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Preporuka za SLR do 1000€

Upravo sam krenuo u razmatranje best buya ovih dana, pa eto, da paralelno slusam tu i vasa misljenja... Konkretno, zanimaju me Olympusi (E330, E400, E500), Canon (Eos 350D, 400D) i pripadajuce skupine fotica...

Sada me zanima, sto i kako te zasto vi preporucate kao best buy? U svim casopisima kojih sam se domogao, hvale Eos400D Canonov... Is it that good?

I da, vlasnici SLRova, koliko vam cesto nedostaje live preview funkcija na LCDu?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao derGogach Pregledaj post
    Upravo sam krenuo u razmatranje best buya ovih dana, pa eto, da paralelno slusam tu i vasa misljenja... Konkretno, zanimaju me Olympusi (E330, E400, E500), Canon (Eos 350D, 400D) i pripadajuce skupine fotica...

Sada me zanima, sto i kako te zasto vi preporucate kao best buy? U svim casopisima kojih sam se domogao, hvale Eos400D Canonov... Is it that good?

I da, vlasnici SLRova, koliko vam cesto nedostaje live preview funkcija na LCDu?
    Trik pitanja! Nije lako na ovo jednoznacno odgovoriti!

Sto se live preview funkcije tice...ne mora ti nedostajati...odluci se za E330 i imati ces i tu opciju, baz obzira sto se radi o SLR digitalnome foto aparatu.

Meni osobno ne nedostaje...do nedavno smo slikali filmom...tamo uopce nije bilo preview funkcije, pa nam nije falila zar ne?

Pisao sam vec negdje na forumu o ovakvim dvojbama i tada tvrdio kako nije lako odluciti! Ja mozda pomalo naginjem Nikonu, kojega nisi niti spomenuo, cisto radi kvalitete i rubustnosti njihovih tijela, premda im ponuda objektiva definitivno kaska za Canonom (tu vrlo spretno uletavaju Tamron, a u novije vrijeme i Sigma).

Olympus koristi 4:3 sustav. Ja nisam pobornik navedenoga rijesenja, tako da bih osobno Olympusove SLR modele izbjegavao u sirokome luku. Navedeni objektivi su skuplji 20-30 % od konkurancije i nemaju prave alternative u obliku nezavisnoga proizvodjaca. Uostalom Olympus nije po meni imao uvjerljivoga SLR digitalca jos od E1 modela, koji je jos uvijek moj favorit u Olympus SLR gami.

Takodjer ne spominjes niti Sony. Njihov recentni model A100 koji je na trzistu probio led sa Alpha sustavom koji se bazira na Konica-Minolta tijelima (iste je pogone otkupio Sony nakon povlacenja K-M), vrlo dobro kotira na recenzijama!

400D je kvalitetan aparat i definitivno pun pogodak Canona i sto se uporabljivosti i sto se cijene tice. Pogledaj malo po SLR dijelu foruma postove koji se ticu aparata koje sam naveo, pa se javi ovdje u temu da mozemo dalje malo detaljnije kada suzis izbor!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Olympus koristi 4:3 sustav. Ja nisam pobornik navedenoga rijesenja, tako da bih osobno Olympusove SLR modele izbjegavao u sirokome luku. Navedeni objektivi su skuplji 20-30 % od konkurancije i nemaju prave alternative u obliku nezavisnoga proizvodjaca. Uostalom Olympus nije po meni imao uvjerljivoga SLR digitalca jos od E1 modela, koji je jos uvijek moj favorit u Olympus SLR gami.
    khm.. wouldn't agree... u dvije točke:
    - skuplji objektivi? usporedi cijene f/2.8-3.5 olyjev 14-54 i 50-200 sa f/2.8 nikkorom ili canonom slicnih raspona. oly je jeftiniji.
    - nezavisni proizvodjac? sigma je u igri i objektivima i tijelom, a i panasonic radi na 4/3, a kao sto je poznato, panasonic muti s leica optikom sto je odlican potencijal i moze se mozda ocekivat pokoja leica na 4/3.

- ove godine dolazi nasljednik e-1 navodno, a e-500 je vrlo zadovoljavajuc izradom (hardverom) u odnosu na entry-levele konkurencije.
    - e-330 i live preview - frend kupio, probao sam to i zakljucio da mi se vise svidja 'klasicni' iliti 'na oko' nacin rada. live preview moze ipak bit koristan za makro zbog vece slobode smjestaja aparata i kadriranja preko live viewa

usporedbe s canonom 400D - 400D rula. vozi osjetljivost 1600 samo tako, sto si oly ne moze ni zamislit. ali kad govorimo o kvalitetnijoj optici - original canon je skuplji, dok zamjenske sigme i tamroni mogu bit dobra alternativa, ali od onog kaj sam ja imao u rukama, sama vanjska izrada mi je malcice preplasticna... da ne zaboravim i detalj servisa za canona rizik kojeg kupac nek ipak bude svjestan.

sony je dobar izbor sa starom minolta optikom, pa ako imas ili imas di nabavit - oke izbor. nova optika kaj im radi carl-zeiss je ipak malo over-budget, bar ona kvalitetna. sony ima najbolju automatiku za idiot mod.

a sad mozemo i prema pentaxu... i tak dalje.. ne znam u biti kakva je servisna mreza i mogucnost nabavke objektiva za pentax, karakteristike aparata se cine ok.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zappan Pregledaj post
    khm.. wouldn't agree... u dvije točke:
    - skuplji objektivi? usporedi cijene f/2.8-3.5 olyjev 14-54 i 50-200 sa f/2.8 nikkorom ili canonom slicnih raspona. oly je jeftiniji.
    - nezavisni proizvodjac? sigma je u igri i objektivima i tijelom, a i panasonic radi na 4/3, a kao sto je poznato, panasonic muti s leica optikom sto je odlican potencijal i moze se mozda ocekivat pokoja leica na 4/3.

Najprije, ogradio sam se od opcenitosti, rekavsi kako ja izbjegavam Olympus SLR modele u sirokom luku...iako nije to bas potpuno dosljedno...razmisljao sam i ja svojevremeno o kupnji bas modela E1...dok je bio u onoj nekoj akciji za cca 1000 eura. Odustao iz razloga koje navodim u prethodnome postu.

Sto se objektiva tice, valja najprije reci kako je ponuda objektiva koje Olympus nudi za svoje SLR digitalce (oni samo i imaju digitalne foto aparate, tako da objektive za klasicne SLR - ove niti ne proizvode) prilicno ogranicenija od ponude objektiva koje Canon ili Nikon proizvode i plasiraju na trziste za svoje SLR digitalne modele.

Ponude diferencirane po zarisnim duljinama takodjer odudaraju jedna od druge gledajuci kroz navedene brandove. Tako da je vrlo tesko naci komparativne proizvode na kojima bi adekvatno komparirali cijenu izmedju brandova.

Primjer koji si naveo je usporedba dvije klase objektiva Ovaj navedeni Oly - jev je svj. vri. 2.8-3.5 dok su Nikorrovi ili Canonovi objektivi konstantne blende...ta razlika prilicno kosta, tako da konacna cijena nije za komparaciju.

Sigma je imala i ima pokusaja...ali citajuci po netu...vrlo je malo korisnika Oly. SLR - ova koji se odlucuju za Sigmu. Nekako sam stekao dojam da su oni koji se odluce na kupnju Olympus SLR aparata najvjerniji brandu, pa tako dalje kupuju iskljucivo Oly. opremu, sto uvjetovano zahtjevima aparata, sto iz "odanosti"

= Citat = Izvorno postao zappan Pregledaj post
    - ove godine dolazi nasljednik e-1 navodno, a e-500 je vrlo zadovoljavajuc izradom (hardverom) u odnosu na entry-levele konkurencije.
    Da, da...naculo se nesto oko nasljednika E1...i to je jedna od stvari kojih najvise ocekujem da vidim, kada se o digitalnoj fotografiji radi, ove godine. Ne znam sto ocekivati, ali biti ce zainmljivo.

E500 je definitivno najuvjerljiviji Oly. model od ovih novijega datuma.

Prema ostalima nemam bas visoko misljenje (nekako su mi cak i za marketing uvijek odabirali krive poteze, kao npr. "najmanji i najlaksi SLR model danas, ili forsiranje ovoga live preview sustava...ne smatram da je i jedna od ovih cinjenica bitna potencijalnim kupcima ovakvoga profila aparata).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Preporuka za Firewall software
    By zappan in forum Xiaomi
    Odgovora: 76
    Posljednji post: 19-05-2008, 13:53
  2. preporuka telefona do 300kn
    By Qwasy6 in forum DECT telefoni
    Odgovora: 34
    Posljednji post: 08-05-2007, 12:28
  3. MBO preporuka
    By A112 in forum Stolna računala