[da imamo sticky i ovu temu, kako imamo i za Antivirusni softver, da se novi u tome lakše snađu
uz to, preporuka za još dvije teme:
Zaštita sistema - općenita tema s raspravom o tome kako zaštititi računalo
Antivirus i firewall - rasprava oko kombinirane zaštite, nešto o testovima probojnosti i tako]
Tu je ideja da navedemo vlastite preporuke za Firewall softver, iako se već o tome raspravljalo mnogo puta, pogubilo se u raznim temama. ja bi da ovo bude jedna kompaktna tema gdje bi se samo znači preporučio softver i navodile neke usporedbe. dakle, ne i upute kako spasiti sistem, ili slično... molio bih moderatora da to drži kompaktnim i čistim.
===========
moja preporuka, i ono što koristim je Sygate. kvalitetan, dobro se mogu konfigurirati dodatna pravila po IP adresama, MAC adresama, rangeovima i tako. osnovna verzija nema napredno filtriranje što kamo smije po IP adresama, ali glavnu ulogu zaštite računala od upada izvana radi kak spada. stealth je po testovima

Odgovori uz citat

čitala sam ove vaše postove danas (nakon što me napalo neko čudo s neta i jedva sam ga se riješila) i moram priznati da ste me skroz zastrašili
... ali koji firewall????
ja sam valjda jedina kojoj se to događa. a koliko sam mogla primjetiti dosta je naporan taj ZA. pitao me za svako sranje da li hoću ovo, da li sam sigurna u ono...

Bookmarks