Otvorena tema za rapsravu o custom ROMovima.
Trenutno koristim LeeDroid s njegovim kernelom.
U globalu sam zadovoljan, nisam dugo na ROMu pa ne mogu reći ništa za bateriju još.
Sljedeći kojeg ću probat je ROMeOS3D ICESLATED v1.3.4
Printable View
Otvorena tema za rapsravu o custom ROMovima.
Trenutno koristim LeeDroid s njegovim kernelom.
U globalu sam zadovoljan, nisam dugo na ROMu pa ne mogu reći ništa za bateriju još.
Sljedeći kojeg ću probat je ROMeOS3D ICESLATED v1.3.4
ja sam isto na leedroidu, ali sam si prvo stavila neki (ne znam vise koji) koji mi je vizualno bio mraaaak (mislim da je bio neki ICS ili nesto) ali sam tek onda skuzila da ne radi kamera pa sam stavila leedroid ;)
Još jedan na leedroid, u par minuta, ovi tweaks mi se čine zakon.
dobro da je stigao, jer imao sam dosta FC, random restartova, čini mi se da se baterija dosta brzo troši. sad stavljam novi update i nadam se da ne bude problema, jer nemam namjeru i vremena raditi data wipe :/
nisam našao još kako smanjit cpu sa 1500 na default, iako nemam iskustva još niti sam pročitao na xda da li je potrebno.
FC i restartovi? Moram priznat da ni jedno ni drugo nisam iskusio na 5.3.
Nakon optimizacije u Titanium backupu(brisanje i freezanje nepotrebnih stvari) baterija mi super drzi.
Sto se tice procesora skini SetCPU i u njemu podesavaj kako zelis.
da, uz obavezno crashanje odmah kad upalim mob. launcher pro je samo crn, zapravo samo status bar i crna pozadina ispod tek kad se pojavi FC za LPRO onda mogu dalje. zasad radi okej. najčešći random restartovi su bili kad je baterija pala ispod 15%. upravo radim nandroid backup pa ću krenut u čišćenej sa titaniumom.
p.s. stavio sam i Tweaks da otključavam ekran s camera key, tako da mi je sad u recovery cam key gumb za odabir :) a sa power tipkom se samo gasi ekran (u onaj logo sa crnom pozadinom)
To za launcherpro bi rekao da je normalno, odnosno da je do verzija. Na proslom mobu sam isto imao taj problem na nekoliko romova; makar moguce da je do roma. Samo steta sto je Fede odustao od launchera i nema updejta vise.
Probaj ADW Ex. Osobno ga sad koristim i nikakvih problema.
ja koristim go launcher, i nema crashova...
na defy i raznim romovima sam uvijek imao crashove od LPRO, nekad više nekad manje ali ih je bilo. često kod on - of airplane mode.
uvijek se vraćam na LPRO (nedostaje mi swype opcija za dock ikone, jer tako dobijem 5 programa za brzo pokretanje), ali mislim da se budem prisilio promijeniti Launcher. Evo, sad sam ga restartao, ali ikona za gps stalno blinka i ne mogu skužiti koji je program to pokrenuo i nikako neće prestati. ne reagira na switch on-of. jedino ako uđem u npr Maps i maps odradi svoje, nađe lokaciju, izađem iz app i tad se gps ikona normalno ugasi.
Stavio sam sad Setcpu i scaling on demand pa da se i s tim malo igram.
totalno mi je postao zakon ovaj Evo, razlika od prošlog Defy velika a i ove hardverske opcije, cpu, kamera key, brzina, ekran.... prezadovoljan što sam ga uzeo. još da je kamera kvalitetna di bi bio kraj.
ne znam sto mislis pod swype za dock ikone, ali go launcher ti podrzava do 15 ikona u docku... 5 glavnih, i 5 s lijeve i 5 s desne strane ;) mices dock lijevo - desno i tako biras, ako je to to sto si mislio...
launcher pro ima opciju da kad swypneš dock ikonu, prema gore ili dolje otvori se nešto. pritisneš ikonu od browsera koja je u docku i povučeš prema gore se otvori app ili shortcut koji se odabere - npr wlan settings.
ne volim te lijevo desno šeme u doku, ova mi je odlična. možda se nisam dobro izjasnio, budem editirao pa pokušao opet.
aha, kuzim... ;) ovdje ima samo kada po screenu swypnes gore da ti se otvori "meni" sa opcijama, go launcher i tako to, i kad swypnes dole da se otvore notificationsi (odnosno opcije u leedroidu)... to je to :D drugo nisam otkrila ;)
ali meni je i ovo dobro :D
da li to sto je proc dignut dodatno trosi bateriju (vjerovatno da) ?
sa setcpu slobodno stavima na 1200?
sto se dobije sa overclockanjem? brzi radi ili sto?
skinula sam ga ;) malo ga ne kuzim, stavila sam max na 1242 a min na 384, jel to ok? i ne kuzim ovo sa strane - lagfree, powersave i to? cemu to sluzi?
..koji je ovo Android? vidim da se vrti na Evo 3D
http://www.youtube.com/watch?v=YM_C768i-sk
edit
jel to cijeli rom (softwer) ili je preglednik koji se naknadno instalira (Launcher)?
ah evo sad čitam da je lunacher...
sory na off-u!
LOL...
Video se zove "BEST Android 3D Launcher #2".
Ne bi trebalo biti tesko zakljuciti da se radi o LAUNCHERU. :whistle:
Ja sam stavio na 1188. Mob je ionako dovoljno brz. Zbog igrica mogu eventualno povećati na 1500 zbog brzine. Scaling sam stavio na interactive jer sam primijetio da mi tako malo više koristi srednje vrijednosti. Na ondemand je koristio češće samo ili 1188 ili 384, jako malo srednje vrijednosti.
http://dl.dropbox.com/u/564870/Evo/C...40317071_1.jpg
jučer sam i malo više koristio bateriju, da par puta napravim cikluse u sljedećih dana od 100% do 2,3 % da se baterija formira.
evo galerije screenshotova potrošnje.
baterija je bila na 100 i počeo sam ju ubijati, sati konstantnog korištenja, wlan on i aktivan, nisam mogao zaspati, što net, što chat, vijesti, slike... zaspao sa 32%, probudio se sa 30 i u par sekundi drop bateriej na 17, ne znam zašto. samo sam isključio avio mod i uključio mrežu.
yager, da li tebi, i svima koji imaju leedroid, kada restartate mob padne postotak baterije? naime, ja kad svoj restartam nerijetko baterija padne za 10-15%.. ne restartam ga cesto ali kad restartam to se dogodi...
verzija je 5.3.0 ;)
Nakon flashanja moguće je battery drain, sam LeeDroid je to rekao. S drugim punjenjem i daljnjim korištenjem će se normalizirati.
Romeos3d nisam još probao, ali vjerojatno danas ide na flashanje. LeeDroid ima nekoliko mana koji mi smetaju tako da sve dok ICS njegov ne izađe ne vraćam se na njega.
ako smijem znati, sto ti smeta? :)
meni u pravilu nista ne smeta, ali ja ne znam kako disu drugi romovi, pa ono :P hha
Ok, nadam se da je tako jer stvarno sam se uplašio. Napunio ga na 100% i kao mislim si da ga ostavim još par minuta kao što radim po običaju i nakon 15min je već palo za 15%, a uskoro nakon tog reboota još 16%.
Ono što sam odmah nakon toga napravio je to da sam postojeći LeeDroid kernel zamjenio sa anryl kernelom. Skoro će 24h proći, a baterija je još na 35% i nisam primjetio nikakav drastični drain. Baš me zanima kako će biti dok ga sljedeći pita napunim na 100%.
A igrat ću se s njim neko vrijeme, isprobavajući romove i kernele pa ću vidjeti koja mi kombinacija najviše odgovara. :)
Poruke krivo razvrstava, odnosno, ako imam poslanu i primljenu poruku u isto vrijeme primljeu uvijek stavi ispred poslane iako sam poslao ja poruku ranije.
Zatim jučer, navečer sam cirka sat i pol stremao muziku s youtubea preko wifia, sve normalno, baterija se normalno troši, da bi preko noći se skroz potrošila i oko pol osam me probudila vibracija za praznu bateriju i mob se ugasio.
Dio za bateriju nije tolko ni bitan, ali ovo za poruke me toliko živcira tako da sada idem flashat RomeOS3d.
ja nisam primjetila to s porukama ;)
javi mi kakav bude ovaj rom ;)
Prešao na ROMeOS3D 1.3.4 + Anryl 10.7 kernel i mogu reći da sam se preporodio. Baterija je mnogo bolja nego na LeeDroidu, sitnice koje su me smetale na Leeu ovdje ih nema. Brzina je više manje ista, a uostalom uvijek se mogu flashati GPU driveri za bolje performanse(na Antutu benchmarku dobivam 56 FPSa ako je nekoga zanima možda).
Ako ne želite Sense(ostale HTC aplikacije su tu) onda preporučam ovaj ROM.
Danas je pustio i Beats Audio na public download.
Baš ću ga i ja testirat koji dan. Ali evo, kako sam stavio Anrly kernel, u kombinaciji sa LeeD mi baterija stvarno super. Skoro će proći 19h od punjenja i još je na 79%.
Da, nisam ga previše koristio; nekoliko poziva, surfanje, viber, chat, wifi/mobile network upaljeni, sinkonizacija e-maila, vremena, nekoliko slika u 2D i 3D..
No, međutim korištenje je bilo isto kao i kod prethodnog kernela kojeg sam koristio (LeeD), a kod kojeg se baterija drastično praznila. Pa čak i u idelu je više trošilo (bilo je u idelu više od 40%, čak nešto više od zaslona.)
Znači sada uz isto korištenje, iste aplikacije koje su instaliranje i koje koristim trajanje se poboljšalo. Sada u idleu je normalno stanje, najviše ekran (za očekivat), pa WIFI, phone... E sad, dal je do kernela samo i/ili zbog formiranja baterije nakon nekoliko punjenja, neznam..
Uglavnom, nemam dugo mobitel tako da tek sve samo testiram i isprobavam, a prave zaključke ću tek moći reći nakon nekog malo duljeg vremena. Na Desiru sa MIUI romom mi je baterija s mojim korištenjem trajala 2 puna dana. Kako sam čuo puno negativnih komentara oko baterija na EVO-u, trenutno sam s njom zadovoljan.
Potpisujem ovo .navedeno
Možeš li molim te dati ovaj link za beats audio na public. ne vidim ga tamo, a još nisam gledao u temu. Je li to Migrate zip?
Može li i usporedba beats zvuka na Romeos i Leedroid?
Pitam zato, jer sam dva dana vrtio MikRunny, i mogu reći da je odličan. ALI... razlika u zvuku je osjetna, dosta lošiji zvuk, tiši nivo, lošiji zvuk prilikom javljanja na pozive, pogotov slušanja glazbe, nije tako kvalitetno kako je bilo na leedroid, a i beats je činio mnogo veću razliku nego na Mikrunny. Nijednom mi se nije srušio, što za Leedroid prije njega ne mogu reći. Mik troši dosta bateriju, nisam zadovoljan, kad je u standby tj ekran ugašen, postotak baterije se ne miče, ali čim se počne koristiti mob, baterija ideee. Tweakovi su slični kao i Leedroid tweaks, jedino mi nedostaje otključavanje ekrana preko cam key. Temperatura kad sam igrao PlantsVSZombies je došla i preko 44, ako ne i više.
EDIT: zapravo sam već stavio romeos, i taman kad sam kliknuo na install - yes, vidim na xda redak, u kojem dev ljubazno moli da prije kernel flashamo nego flashamo rom.
flashao sam kernel preko flashimage gui unutar romeos, sve prošlo ok, mob odradio svoje, bootao u recovery. restartao sam normalno. 4EXT recvery je FENOMENALAN, preporodio sam se nakon clockwork a ne samo da je ljepši i funkcionalniji (npr ima % baterije i vrijeme) radi i brže postupak backupa
kako vidjeti da je kernel uspješno flashan? pod info za kernel version mi piše:
2.6.5.13-g65abele
htc-kernel@and18-2 #
SMP PREEMPT Wed Aug 3 15:40 CST 2011
Molim neku pomoć sve sam smanjio svjetlinu ekrana pogasio Widgete i dalje baterija se troši nenormalno ima li kakvu ideju ili da idem na servis?
Da, Migrate zip.
Usporedba zvuka, meni je jednaka sad kad sam flashao Beats i xloud ranije.
Mislim da Beats audio ne utječe na kvalitetu zvuka prilikom razgovora ili jainu ringtonea.
Ja sam kernel flashao nakon što sam ROM flashao i nikakvih problema.
Ti imaš još uvijek stock kernel.
Da si flashao Anryla ovo bi pisalo: 2.6.35.13-anryl_v10.07+
anryl@anryl-MS-7640 #17
SMP PREEMPT Tue...i dalje datum
ps. danas je stavljena updejtana verzija Migratea. Popravljen je smooth scrolling
Više informacija.
Koliko je "nenormalno" trošenje baterije? Kako brzo se troši?
Koji custom ROM imaš? Kernel?
Trenutno stanje s baterijiom: 1d 2h 36m od punjenja je prošlo, baterija je na 65%. Bilo je kojih 20 razgovora, par poruka, uslikano oko deset slika, i nešto malo Tapatalka.
EVO nema "skrivenu" funkciju da se omogući kao primjerice na Desireu da se LED diodi može mjenjati boja (plava npr.)? To mi je bila baš super funkcija..
MA promijenio sam več tri roma i karnela u zadnja dva dana a nenormalno je da mi svaku minutu i pol surfanja skine 1 posto baterije i par posto u stanju mirovanja svaki sat, uz isključne widgete, smanjeno osvjetljenje ekrana i isključene hrpe gluposti zato mi se čini da nekaj nije u redu
Bsš sam i stavio taj migrate, ali baš sam prije stavljanja i nakon stavljanja imao više random reboota, koji je bio konstantno u nekom loopu. u jednom trenutku se restartao, upalio, restarto... tako oko pet puta. uspio sam nešto izmuljat, maknut system tuner, otić u recovery, obrisati cache i dalvik, ali opet par restarta, da bi to odjednom prestalo :/
sad radim nandroid backup, idem u recovery i od tamo probati flashati kernel, jer očigledno preko flashgui ne uspijeva.
EDIT: evo, preko 4EXT sam uspješno stavio anryl kernel, i normalno se bootao u romeos. sutra tokom dana onda budem opet isprobao trajanje. danas je sa ovim stock romom trajala odlično baterija. najbolje prikazuje slika 2012-04-08_19-08-17.jpg na dolje linku screenshots, ubijao sam ju od 11,30h do cca 19 sa dosta razgovora, čestim wlanom, syncanjem, slikanje, gps uključen, chat program u pozadini, titanium backup restore programa, instalicja raznih programa... baterija kad je ekran ugašen se mislim da i postotak ne miče uopće, ode u deep sleep. ali kad se koristi, onda pada, ali ne toliko koliko na leedroid ili mikrunny jer proc radi samo sa jednom jezgrom i to 384 - 1188 mhz. s obzirom na ekran i jači proc, ja zadovoljan. možda sa anryl kernelom bude još i bolje.
btw, tražim po xda i guglu teme za superwipe, ako trebam ispočetka sa nekim romom, može kakav prijedlog ili je dovoljno unutar 4ext recovery sve pobrisati?
---
ovdje imate par screenshootova od evo, random stvari, većinom statistike baterije.
ovdje imate par slika slikanih sa evo
pitanje za leedroid... nece mi prikazat 3D slike (prikaze ih duplo, ne pali se onaj 3D efekt).... Jesam nekaj propustil ili...?
Fix permissions and reboot :)
ubacio sam danas novi leedroid 5,4 sa njegovim kernelom....blago receno- odusevljen sam..... baterija mi je bolja bar 20-30% od origigi roma....! tweaksi su posebna prica... sad sam ispraznio bateriju do kraja, pa cu je napuniti punu, i tako par dana za redom, da vidim kako ce se ponasati....ovo danas je zadivljujuce, koja tortura na 50%, doduse, smanjio sam osvjetljenje na nekih 30%...
btw, zvuk na mobu je snazniji, a rekao bi i kvalitetniji....
reko mi frend da mogu updateat leedroid na najnoviju verziju i da mogu samo install, da ne moram nista brisati i da ce mi tako sve ostati kako je i da se nista nece obrisati - postavke, kontakti, aplikacije i to... je li to istina i da li se to moze tako?
ja se uvijek drzim pravila da instaliram na "cisto"....
evo i zasto... (uzmi u obzir, da sam ja jos jaaaako zelen za android...);D
npr.
ubacio sam leedroid 5.4, sa pripadajucim kernelom. prije napravio bacup...itd, reklo bi se sve skolski.
prije ubacivanja samog rom-a, izbrisao sam data/cache/dalvik cache.
instalirao sam i 4EXT Touch Recovery!
prckao, igrao se postavkama, i odlucio (jer sam nesto zeznuo, a i isprobati flashanje sa 4ext-om).
ponovo instalirao ledroid itd...itd....
sad citaj pazljivo....!;D
tada sam vidio da prilikom instalacije rom-a, 4ext me "pita" zelim li obrisati data.../.../.. ili nastaviti instalirati rom bez brisanja.
(racunam da sam to vec napravio u recovery-u..ali opet....?:hm:)
kliknem da zelim, i nastavim instalirati rom.
gle "cuda".
bootanje mobitela je duplo brze nego prije, cujem i zvuk uz animaciju prilikom buitanja....itd.
kad sam poslozio sve sta me je zanimalo, idem napraviti backup.
backup mi napravi za 230 sec. (prije mu je redovito trebalo oko 430 sec!!!) skoro duplo manje, uz skoro iste instalirane programe!
fast boot mi je ukljucen, i mob starta iz ugasenog do spremnog za upotrebu za max 10 sec., s tim, da treba napraviti i unlock sim kartice...
sve u svemu, puno brze nego prije....
zato ti i preporucujem da izbrises "sve" pa da instaliras na "cisto"...;D
btw,
baterija je takodjer bolja, a sa tweaks se moze nastimati autom. osvjetljenje na idealno.... itd...itd
KingCobra je zakon!
ovdje sam napisao jedan post, koji je suma korištenja, pa da ne prepisujem pročitajte na xda.
Prezadovoljan sam. Nikakvih problema. Stabilan, meni dovoljno brz rom, ne primjećujem nikakve lagove, sporost, sve se otvara po mojem mišljenu onako kako treba.
Ja koristim rom koji može otključati mob / ekran sa kamera tipkom, a KingCobra ima ove Leedroid Tweaks.
A i sve ove druge tweaks i skripte koje je Turge (autor KingCobre) su fenomenalni, i aroma instalacija je odlična, poprilično sam customizirao, maknuo sense, stavio go launcher ali koristim LauncherPro, i anryl kernel (min 384 - max 1,2 ghz). baterija odlična, drain preko noći 1-3% ili ovisno da li je koji app svjesno stavljen upaljenim onda je normalno viši drain (npr dropbox upload). temperatura bat. niža nego stock.
Kad se igra igrica, temp ode preko 40C, čak i do 45 ali tako mi je bilo na svim romovima dosad - igram većinom PlantsVsZombies i Jelly Defense.
eventualni minusi:
kad se ekran ugasi, kao da mob ode u standby, to primijetim ako updejtam apps preko marketa, ugasi se ekran, wlan radi, to potraje 5-10 min ili više ali kad upalim ekran app se još nisu inst, nego kao da su bile pauzirane i odmah se instalacija i updejtanje nastavi. nemam vremena da to istražim, nije ništa strašno
Bug kad se unlocka mob, da lijevi gumb za unlock nije prikazan ali je funkcionalan i čim se dotakne ekran, pojavi se i gumb - slika u galeriji.
Camera app je Amaze, malo me živcira kad se uključi camera da brightness ode na max (i vrati na prethodnu vrijednost kad se zatvori cam app), meni je presvijetlo ali eto, živim s tim :)
Ima neki error koji se javlja iz nepoznatog razloga u statust bar, kad se upali komp, kao da market pokuša updejtati a wlan nije on. kliknem na clear i sve ok :rolleyes1:
Ako te još što zanima samo pitaj, zasad ne znam što da još spomenem.
Dropbox galerija - većinom sshotovi od Batterystats, za potrošnju bateriju i par bench rezultata, sa 1.2 i 1.5 mhz postavkama
Upravo stavio LeeDroid na mob,sve odlicno radi osim kamere,kada uđem samo prikaze "camera,v.0.11" i sliku neke klinke,imam za birat done i demo video i kada zelim uci u kameru samo mi je crna slika na display-u?!
U cemu je kvaka,hvala!
Jesi radio wipe prije flashanja ROMa?
Flashaj opet samo kameru, ima na xda flashable zip od kamere.
Ma da,rijeseno je,flashao sam od amaze-a kameru,hvala :)
evo jos malo price o leedroid-u v. 5.4.
dakle,
prije sam opisao postupak instalacije rom-a, pa necu ponavljati....
ljudi ja mogu reci da sam odusevljen trajanjem baterija...!!!
instalirao sam juice defender ultimate, u kombinaciji sa leedroid-om, baterija mi je nakon 12 sati prilicnog koristenja...wlan, skype, opera, instaliranje-deinstaliranje programa, gps...itd na 34%!!!
jucer sam snimao trag sa gps-om cca 10 h, mob. online cijelo vrijeme, sms, povremeno pregledavanje traga...itd...nakon 16 sati, baterija na 6%!!!
moram napomenuti i da sam snimao trag sa dva razlicita programa, osmand+ i locus pro.
osmand+ za skoro 8 sati potrosio oko 3% baterije!
locus pro za 2.45 h. potrosio 28 %!!!!???(naravno, odmah nakon toga deinstalacija programa....!)
leedroid tweaks osvjetljennje postavljeno na lowest, (auto), i vrlo sam zadovoljan kako radi...
da zakljucim, sada napokon uz odlican mob., imam i odlicnu bateriju!!!
jos napomena, mislim da je rijec o bag-u, nerijetko se dogodi, kad idem pregledati 3d fotografije ili filmove, da je slika "duplana".
rjesenje je restart!
ima li mozda nekakva "zakrpa" za ovaj problem...ili sam kod flesanja treba odabrati camera amaze...?
samo da nadodam, da sam nakon par dana odusevljen trajanjem baterije....mogu reci skoro duplo bolje od origigi softwera.....!!!
instalirao sam i spb shell, pa se malo igram...., sve 5, osim kamere i foto preglednika....
@cickova13
bug je nevjerojatan, pogotovo kad ukljucim kameru (ne svaki put!), ...kompletan aparat se zaledi....nekada je potrebno izvaditi bateriju na 10-ak sec.
probati cu fix permissions..., pa javim....
btw,
ubacio sam camera amaze, nista bolje nego origigi evo3d.
LeeDroid je odlican,kamera traje nesto bolje nego na stock romu,sense sam naravno maknuo,jedino kamera zna zezati,stavljena je od htc amaze-a i jucer se shebala pa sam morao restartati mobw...sad razmisljam da stavim romeos ili king cobra...
Jedino me zanima da li mogu nekako spremiti sve postavke kako mi je sad,npr.ovaj launcher,te i te aplikacije,da li to kasnije mogu opet vratiti na isto stanje(npr ako se opet vratim na Lee-a)hvala :)
Misliš baterija? ;D
Titanium Backup, s njim možeš napravit backup svega.
U launcheru nećeš moć napravit backup widgeta, ali ikone će ostat.
Ako ne koristiš Sense onda odi na ROMeOS.
OT: Trenutno vozim ICS rom, Shooter Ice. Trenutno najbolji ICS rom za GSM verziju. Ima par sitnih bugova, najveći je kamera, ali danas popodne bi trebao doć update na kojem radi kamera i wifi tethering.
edit- još jedan dobr ICS ROM je Virtuous Quattro Sense Edition
Ma mislim na bateriju da haha :D
Ok probat cu s titaniumom hvala...
I jos da pitam,romeos stavim isto ko i Leedroid,samo na root i flasham?Ne treba prckat po kernelu?
Onda napravi backup onoga što je moguće.
Step by step vodič
Bez roota je prilicno tesko dobiti upotrebljiv backup.
Zapravo taj dio mi nije najjasniji,kada sam stavljao Leedroid samo sam stavio rom na karticu i flashao,pretpostavljam da je kernel bio uključen u to,e sad ako stavim romeos da li mogu isto tako samo stavit rom i flashat ili moram i kernel dodatno mijenjat? Nadam se da sam dovoljno pojasnio...:D
Pa flashas kernel. Skines, stavis na karticu i flashas nakon flashanja ROMa.
Nakon CDMA verzije leakan je ICS i za GSM.
[EVO3D][ROM][GSM][May 4]Virtuous Shooter v.3.0.0 [3.08.401.1][Kernel: HTC] SENSE 3.6
-rom je potpuno funkcionalan, radi 2D i 3D kamera, pozivi rade, sve radi.
danas "cijeli" dan prckam po mob-u, palim-gasim kameru, pregledavam fotke i ni jednom mi se mob. nije zaledio....
sinoc napravio FIX PERMISSIONS, izgleda da je to-to!
hvala @cickova13!!!!:smile::cthumbup:
btw, leedroid 5.4+juicedefender ultimate=ja definitivno zadivljen.....!!!:respect:
Stavio jučer ICS.
Sve radi, kamera 2D i 3D, nema problema prilikom poziva, baterija drži odlično, rekao bi čak kao i na ROMeOS+Anryl, nema lagga, trzanja.
Jedino što je lošije je kvaliteta filmova. Pustio sam neki mkv i puno je lošija slika nego na Gingerbreadu.
Za prvi leak odlično.
Je li ima taj ROM dodatne tweaks mogućnosti kao primjerice kod LeeD i ReOS ?
Hvala. Napravio sam backup, skidam sad tu novu verziju pa da isprobam malo...
P.S.
Isprobao, sve radilo super...Ali onda sam primjetio da u 95% slučajeva kada upalim ekran, tj. dok ga uključim da mi se na 5sec izbugi signal od mrežnog operatera. Sad, da li je to nešto do mene ili bug u samom romu neznam jer nisam pročitao do sada nigdje da je netko to spomenuo...:angry:
Također imam problema i sprekidom poziva (call drop). To vidim da i neki drugi imaju, kao i na ovoj verziji, tako i na prijašnjim betama. Za to navodno postoje neki fixevi, ali mi se neda zezat sa svime time..
Vraćam se natrag ne ReOS.:P
evo stiga novi update Virtuous Shooter v.3.0.2
http://i50.tinypic.com/zx0bk2_th.png http://i49.tinypic.com/302rntu_th.png http://i45.tinypic.com/28ciq6f_th.png
evo sam jucer instalirao novi rom od anryl-a, ICS 4.0.3 b18 SENSE 3.6 i novi baseband.... prva iskustva su prilicno pozitivna...rom je izuzetno stabilan, za bateriju jos nista konkretno ne mogu reci...cini se da ce biti ok...
(navigon se pokazao kao najveci zderac baterije, zato oprezno ako ga koristite bez punjaca...., sygic aura je mnogostruko skromniji........!)
primjetio sam da broj pozadinskih aplikacija nikako nije prelazio broj 15-16...!!!???:D
prije toga sam instalirao rom od mwakious-a3Drom 5.0.1 based on stock ICS 4.0.3 sense 3.6, sve 5, osim sta baterija nestaje kao ljetni snijeg na suncu...., doslovce se topi....:D
http://www.pohrani.com/t/v/Ac/AEKRXH...520-114417.jpg
http://www.pohrani.com/t/z/49/1qnnnf...520-114412.jpg
samo da nadodam, da je baterija odlicna...!
ovo je do sada najstabilniji rom koji sam isprobao!!!!, ni jeedno rusenje uz nemoguca maltretiranja....!!!!
ako izuzmem applanet aplikaciju koja se zna iznenada zatvoriti, sve drugo radi kao raketa....jedini "bug" koji sam primjeto je razlika mjerenja postotka napunjenosti baterije izmedju batery calibration-a i indikatora u gornjem kutu lcd-a. razlika zna iznositi i po 5-6%, a pri kraju, kad je baterija na rezervi izmedju 2-3%.
nisam siguran ima li to veze s kalibracijom baterije, jer prije nisam koristio batery calibration....?
kad niko nista ne pise/testira....
najnoviji rom KingCobra3D-ICS 1.4 | 3.27.401.2 | 4.0.3 | SENSE 3.6/AOSP | AROMA, sa novim firwareom, testiram drugi dan, nemam zamjerki....vrlo stabilan (ni jedno rusenje..), baterija odlicna, cini mi se naveca razlika kod brzine surfanja preko 3g mreze....ovo je doista brzo....!!!!
http://www.pohrani.com/t/2R/De/4mQZV...525-114433.jpg
Nemam ni volje baš za testiranja. Ima hrpa romova sada i svakih par dana se svaki updejta.
No ipak sam probao Cool Sense od coolexa(neki ga znaju možda s Desirea). Nije loš ROM, no trenutno su svi ICS romovi više manje isti.
Vratio se na ROMeOS3D i čekam službeni ICS te onda kad se ustabili par romova ćemo krenut u testiranje.
a,šta se tu ima čekat sa inačicom 3.0.4 virtuous shooter sve radi nema bagova,radi ko urica.
slazem se, manje-vise romovi su jako slicni....
razlozi zasto se ne vracam na "stari" rom su:
-gps, tocnije sa ovim firmwareom i rom-om, mob. pronadje signal strahovito brzo, za max. 5-10 sec, BEZ upotrebe
a-gps!
- nemam ni jedan "force close", ma koliko god maltretirao mob.
- max. broj pozadinskih aplikacija nikad ne prelazi 15, najcesce oko 10-12!, kod "starih" romova, znalo ih je biti izmedju 40-50....
- wi-fi, radi fenomenalno, ni jedan promasaj.....
- 3g i mobile data, rade besprijekorno, prije se znalo dogoditi da cekam i po30-60 sec., dok mi se ukljuci mobile data...
- brzina kojom na 3g mrezi skida podatke...(koristim opera mobile!)... fenomenalno!!!
rekao bi, naravno subjektivni dojam, da mobitel prilicno "lakse dise...."
- i na kraju skoro pa najvaznije, baterija je jos bolja, (izuzetak su neki romovi, napisao sam prije i koji), anryl i cobra su zadivljujuce dobri...
btw, tem. baterije ovih dva dana nije prelazila 30-31 C., a prije bi bila i preko 35-36 C.
eto, to su razlozi, zasto se ne vracam na stare romove, nadam se da sam komu i pomogao....
3 dana kasnije....:D
naprosto sam odusevljen brzimom spajanja wi-fi,(ni jedan promasaj, ni jedno pucanje veze, signal stabilan i na vecim udaljenostima....!!!) 3g mreze, a NAROCITO brzinom pronalaska gps pozicije....na otvorenom prostoru izmedju 10-15sec., bez upotrebe a-gps...!!!!!!!!!!!!!!!! strava....
kod "starog" roma, to je nekada trajalo i po 5 min., nekada cak i vise...
jos nesto...
kad ostavim mob. puniti preko noci, baterija je ujutro urednih 100%, kod "starog" roma, izmedju 96-98%....!:laluna:
uz moje skromno znanje i iskustvo, nisam primjetio nikakav bug....., kingcobra, preporuka.....:D
Cestitam :D
Ako hoces ICS onda stavi neki s XDA foruma,nemoj official update ako si na custom rom-u.
aha ma trazim vec danima neki rom. citam po xda ovom ne radi kamera ovom wifi nemam pojma sta to kako. jel zna ko ics da valja? hvala
npr.KingCobra,bas sam zadovoljan,odlicno i fluidno radi,zasad nema problema.
instalirao sam firmware i king cobra. instalacija zavrsila rebootao se i stalno vrti nekakvu animaciju ne dize sustav? help
Postoji tema o custom ROMovima, postovi prebačeni.
U bootloopu ti je mob. Jesi siguran da je S-OFF uspješno završio? Ovo se događa onima koji još imaju S-ON i ne flashaju boot.img
Drugog razloga nema zašto nebi htio.
OT: trenutno vozim mwakious3Drom i mogu reći da je odličan. Updejti dolaze stalno, na tjednoj bazi dva-ti updejta, komunikacija s developerom odlična, baterija, stabilnost, brzina predobri.
Mislit cete da vas zezam,ali na kingcobri mi baterija traje bez problema 2 dana,jedina mana roma je sto nema beats...Ostaje mi jos mwakious za probat.
Beats sam ubacis.
Btw. beats je los. Beats nije nikakvo softversko napredovanje vec samo podeseni EQ(ekvilajzer). Razlika izmedju beats i stocka je mizerna. Podesi sam EQ i imat ces bolje rezultate.
SRS i Dolby daju puno bolji zvuk
S beatsom sam imao dosta jaci zvuk na vanjskom zvucniku,bas osjetno.Dok na slusalicama nema razlike.
Može li mi neko reći koliko mu traje baterija na Leedroidu 5.4? Meni je na stock romu trajala po dva dana umjerenoga korištenja, a na Leedroidu ne može ni pola dana da ništa ne radim osim zvanja
Bolje mi je trajala svakako.
Negdje je nešto krivo pošlo. Napravi full wipe pa onda opet flashaj ROM.
primjetio sam npr. kad ukljucim navigon ili skype, zvucnik krci i pucketa, cak i na minimumu.,,? (cak sam se uplasio da je zvucnik "spaljen" ..) i to kod anryla, mwakious-a a i kod kingcobre....svi ics. vjerojatno je do samog programa...
to me toliko smeta, da vise ne razgovaram preko skype-a, vec preko nimbuzza...zvuk tisi, ali puno razgovjetniji.
s druge strane, sygic, mp3 player, zvono ili radio su bez pucketanja i krckanja.:cthumbup:
Još jedno pitanje vezano za Leedroid. U razgovoru mi je mikrofon katastrofa. Sugovornik me jako slabo čuje, kao da je mobitel udaljen od mene. Je li to sotverski problem i postoji li nekakvo rješenje?
Nope, treba biti normalno.
Al kdo Eva je problem inače ako udaljiš mob od usta(par cm, da nije onda uz lice donji dio moba) da te sugovrnik slabije čuje.
Stavio sam mwakious3d 8.7,napokon sam zadovoljan(:D),leedroid tweaks,beats,sve zivo,jos moram kalibrirat bateriju i to je to...
Koje si točno l.tweakse instalirao(verzija, link)? Jel ima sada opcija u tim tweaksima da palim ekran sa primjerice volume gumbom, te da li ima mogućnost da odaberem kako će mi se baterija prikazivat (postotak)? Hvala.
Tweaksi su ukljuceni u rom. Vise manje sve radi.
Da radi i da probudis s volume gumbom(inace, to si mogao i ranije imat, samo si trebao editirat jedan file).
U sljedecoj verziji bi valjda kompletni tweaksi trebali radit jer su stigli romovi di rade.
Osobno sam presao na rom od Cooexea jer me mwakious izivcirao :biggreen:, al to je nebitno.
Sve u svemu zadovoljan sam s romom. Na njemu ostajem jos tih par dana dok mi ne stigne nasljednik Eva.
Da, znam za editiraje tog fajla, ali bih ipak htio kroz tweakse rješit sve. Pričekat ću v9 roma pa ću malo testirati. I mene na početku su iživcirali neki ics romovi pa sam rekao da neću više ništa isprobavat do službenog updatea, ali mi vrag neda mira. :D
Hvala još jednom.
Ja sam imao ogromne probleme sa Leedroid i KingCobra romovima. Sad sam na MikRunny i moram reći da je bolji od oba prethodna zajedno. Nema ni naznake lagova, fluidan je, sve mu radi, Tweaks su izvedeni iz OC Daemon-a, koji mi je na Desireu bio odličan. I, što mi je najbitnije, baterija TRAJE. Preporučujem!
Oni mali updejti, sa svakim bi se nešto drugo shebalo, pa onda fix, ili novi updejt odmah; u zadnjih par je shebao nešto s mikrofonima i kvaliteta u razgovoru je slaba, sugovornici me slabije čuju; video snima u 3gp
A i živciralo me kako za svaku verziju govori još brža, bolja baterija a sve su iste, čak je na nekima bila lošija baterija.
A i neke privatne razmirice.
Prelazim na One X, ali neće bit tako brzo kak sam mislio, za kojih mjesec dana će mi tek doć. Al glavno da dođe.
Cestitam unaprijed na prinovi...Sto se tice mwakiousa,da li on automatski upgrejda na novu verziju ili se moram rucno flashati nova verzija,jer onda nezelim dalje updateati s 8.7 verzije...