Kada uzmemo u obzir cijenu i mogučnosti koji je bestbuy.
Printable View
Kada uzmemo u obzir cijenu i mogučnosti koji je bestbuy.
Sada san na 2G-u preskocio sam 3G ali ovog ne preskačem,moj je cim izade u prodaju......
pa cijena je zasada nepoznanica u HR tako da je Anketa malo prerano podstavljena.
Ali razlike su ocite 256MB Rama, 3,2 MPX, Kompas, VoiceKontrol, Procesor od minimalno 600mHz, Jaca Baterija, 3D graficki Cip i jos neke sitnice :) po svemu tome sve govori da je 3g S bolji uredaj :)
Nemam ni jedan iPhone ali sad sam pomalo nakon svega ovog namamljen na ovaj S, tako da sam glas dao za iPhone 3Gs.
...možda ga i nabavim ali to je za sada jedan veliki ? prije toga sljedi jedan WM.
Pa bolji je iPhone 3G, zato što ga actually mogu posjedovati.
3GS je za sada samo lijepi san ;)
Cijene iphone 3GS ce biti iste kao sto je imao iphone 3G kada je dosao u Hrvatsku, a cijena iphona 3G bi se trebala smanjiti upola. E i u Hrvatsku dolazi 9. srpnja, odnosno za mjesec dana. i moram napomenut da ce sve softwareske novosti (3.0) biti moguce staviti i na iphone 3G.
Nisam napisao da odlucite koji je bolji, nego koji je best buy!
pa da si imalo upoznat sa cijelom situacijom onda bi znao da se nece sve Novotarije Softwerske moci koristiti na 3G modelima tako da se nece moc koristiti naprimjer VIDEO Snimanje niti Zoom Funkcija za Fotkanje.
Kaj se tice cijena neznam bas da su se Raspolovile cijene kao sto je najavljeno jer u T-Com-u jos i dalje stoje iste cijene tako da zasada nikakvog govora o cijenama
A gle T-suxi nece kako izgleda dopustiti da se iPhone 3G Koristi kao modem sto ce biti moguce sa OS 3.0 a meni je to SUX jer mi je to super stvar kad idem na put lijepo Uparim iPhone sa Laptopom i surfam do mile volje :)
Sa 3GS ce se to moc jer ipak je to t-sux ali kad vec imam njihovi Tarifu onda cu ih do kraja iskoristit ali 3GS cim izade idem po njega u TRST pa kud puklo da puklo :)
sam pricekajte malo i prodavat ce se i kao i aktulani 3G za oko 2000kn...u pocetku naravno ce ekipa bubnut cjenu od prek 3800, pa nece nitko htjet kupit...pa ce padat svaki tjedan...kao i sa aktulanim 3g...
uzeci u obzir da su 3G i to jos bijeli 16gb za 1800kn vec sada...
pusti covjeka na miru, vidis da neke osnovne stvarni ne razlikuje. :)
ne znam zasto se uopce obazirete na njega, ima izgleda neki iPhone kompleks. :D
ja sam se odlucio ne vezati za t-mobile niti pod razno, pogotovo sad kad se pojavio 3.0 unlock. malo jos skupim i uzet cu 3G preko oglasnika ili od nekog od frendova tko ce produljivati ugovor s t-comom. :)
iPhone 3G - 2000 kn
iPhone 3Gs - očekivano oko 4000
Da li je 3Gs toliko bolji, odnosno da li AutoFokus i GPS vrijede 2000 kn (dakako tu je i RAM i CPU, ali iovako nitko nema zamjerki na brzinu). Trenutno je ispativiji 3G, ali valja pričekati još malo do dolaska 3Gs, možda i njemu počne cijena drastično padati, a u tom slučaju se svakako isplati uzeti 3Gs :)
pa malo si fulao neradi se samo o Autofocusu .) tu je jos i jaca kamera, video snimanje @30fps, Video editiranje, Hardwerski Focus, Nova generacija Procesora, 256 RAM memorije, HSDPA 7,2 Mbit, ima tu dosta poboljsanja.
kaj se tice Brzine pogledaj malo ovdje koliko je 3Gs brzi http://www.engadget.com/2009/06/17/iphone-3g-s-review/
i jos ovdje http://gizmodo.com/5293388/iphone-3gs-review da covjek nepovjeruje :) pogotovo u Aplikacijama i Igricama se vidi :)
a kaj se tice cijene nema sanse da cebit 4000.- KN NIKAKO racunaj ovako prvo ce se po Oglasnicima pojaviti taljanski modeli koji su Tvornicki otkljucani i kostaju 16Gb 619.- € a 32Gb 719.- € znaci to ce biti minimalne cijene na pocetku a i kad dode u T-Com nitko ga ziv nece prodavati za manje jer kad vidi cijene po glasnicima onda ce ih i prodavati po tolko :)
tako je uvjek bilo do sada i nevjerujem da ce se ista mjenjati Tvornicki Otkljucani 3G i sada kostaju oko 2700 - 3000 KN i to ne NOVI nego stari po 7-8 mjeseci i vise
Ma znam ja, ali sve te stvari nisu toliko bitne, kažem 2 ključne promjene. Svakako da i ove stvari utječu, ali kao što sam rekao, iPhone je i bez tog "s" bio zaista brz i fluidan, tako da netko tko nije isprobo 3Gs bit će mu brži neg bilo kaj do tada.
A što se tiče cijene, pogledaj temu "masovna i jeftina prodaja iPhonea preko oglasnika", u njoj ti jasno piše da mnogo ljudi prodaje novi otključani iphone za oko 2000 kn, mada se tu nađe i neotključanih, ali znam da ima i otključanih za 2100 jer sam osobno zvao neki dan čisto da vidim zašto ga čovjek prodaje. Samo da napomenem, kaže čovjek da je primio oko stotinjak poziva za mobitel ali ga je prodao prvome koji je nazvao :)
pa nisam rekao da ce odmah kostat 2000kn, al ak se strpite bit ce... ;)
a za ovo 2700kn...LOL
evo ti c/p jednog oglasa s foruma...
tak da nemoj izmisljavat price od 2700kn, jer nitko s imalo pameti nebi toliko dao... ;)= Citat =:
= Citat =:
Izvorno postao Astralis
a 3gs ce naravno u pocetku kostat uzasno puno, uzmimo u obzir da 16gb u t-mobile ponudi ako zelimo uzet samo uredaj bez tarife je 7200kn...a cjene po oglasnicima su 3x manje. 3Gs ce s vremenom, dakle vjerovatno do kraja godine, ili proljece sljedece godine biti na oko 3000kn.
i obicni iphone je u pocetku kostao po 500-600 eura a cak nije bio ni tvornicki otkljucan...pa eto sada vidimo koliko kostaju... ;)
Pozdrav
ovaj tjedan, dakle jos jedanput napominjem ovaj tjedan sam prodao zakljucan, neotpakiran 3G 16mb za 2600kn i to prvome koji me je nazvao, a zvalo ih je cca sigurno 50 ako ne i vise u par dana
ne shvatite me krivo ali dok ne izadje clanak u dnevnim novinama ili reklama na TV 99% potencijalnih kupaca nece znati da GS model postoji
ne znam zasto ljudi ne kupuju bijeli iphone. meni je puno ljepsi od crnog i jos k tome vrlo mali broj ljudi ga ima. i cini mi se da manje ostavlja packe odostraga i manje se ogrebotine vide
zvao sam i ja masu njih i cak se naso sa 2-3 covjeka onako iz znatizelje jer su prodavali za 2000 Kn Otkljucane :) ali nakraju se ispostavilo da su tkljucani Yelowsnowom :) a ne Tvornicki .) tako da su i dalje tvornicki otkljucani oko 2700 :- pogotovo jer nastaje panika jer ce ocigledno APPLE izbaciti za par dana novi software da zakrpa sve ove propuste sa 3.0 tako da se po svim najavama vjeruje da ce iPhone biti gotovo nemoguce UNLOCKAT barem jedan duuuugi preiod :)
@bokyz ja sam jedan svoj BIJELI tvornicki otkljucani prodao prije 10 dana za 2800 zato molim te nemoj pricati gluposti. a taj oglas koj si postao idi pa provjeri jel doista tvornicki otkljucan :) ponesi laptop pa ga restoraj :) ako ostane unlockan na sve kartice ja cu ga kupiti za 2300 i to ODMAH :)
jer uživo nije tako lijep, prevelik je kontrast bijele pozadine i crnog prednjeg dijela. Ja sam jaaaaako želio bijeli ali tog trenutka kad sam ga vidio uživo kod jednog poznanika sam zaključio da iako je posebniji crni je otmjeniji. Bijeli mi jednostavno ne paše. Ali stvar ukusa
Slažem se, crni je ipak ljepši, bar meni, da je cijeli bijeli možda bi bio bolji...
@viperpitbull
Eh, nisam pitao jel tvornički ili je taj ys, ali ne vidim baš razlike. Već se na internetu pojavio 3.0 YS, i samo je pitanje dana kad će bit i taj sa zakrpama krekiran. Očekujem da će nakon izlaska zakrpa u roku od 3 tjedna max. biti u potpunosti krekan kako bi se reklo
velike su razlike izmedu Tvornicki otkljucanih i onih koji su Softwerski ali o tome bi bila jedna jako duga prica.
Kaj se tice da je najavljen Unlock za 3.0 to se zna i prije nego je izasao OS 3.0 da DEV tim vec ima spreman Unlock i JB za njega i zato je APPLE bio lijepo tako dobar i pustio ovaj 3.0 van sa istim basebandom kao na BETA 5 inacici sto bi znacilo da spremaju nesto gadno i vjerujem da ce u vrlo skoro vrijeme izbacit novi UPDATE i da se onda nece moci unlockat a kamoli u roku 3 ejedna :) vjeruj mi mission impossible :)
mbusic- razlika je da se vlasnik tvornički otključanog mobitela ne mora "bojati" napraviti update ili čekati da li će izači yellowsnow/ ultrasnow.
A i nekima je bitno da im je mobitel stalno dostupan (a ne da moraju pričekati dan- dva da izađe opcija za unlock).
http://www.njuskalo.hr/oglas499841
5.320 kn
Ma, to je netko već postao.
Ali, jedino što je mobitel izašao tek danas, a ne prije par tjedana kako piše.
Valjda je oglašavać stavio oglas unaprijed, pa će ići u Italiju ili gdje je već izašao.
Hoćeš onda napisati neki review? :)
A kako funkcionira ono sa onim adapterom za kartice, da li se s tim može imati unlockan?
A ovo što se tiče toga dal mora bit odma updatean, ne bi se složio, pa zamisliš si da update izlazi za 2 dana (u ovom slučaju kako kažete malo dulje ali svejedno) i to je to :D
Mogli bi malo i On Topic? U svakom slučaju mislim da je trenutno isplativiji 3G, da nije sad ljeto počelo, valjalo bi se strpiti 3 mjeseca da padne cijena ovoga pa bi vjerojatno 3Gs bio isplativiji, ali smatram da je za sada duplo jeftiniji 3G i više nego isplativiji
hoce li na kraju cijene 3gs-a biti iste kao sto ih sada ima 3g
ako mislis na t-mobile nitko ti to ne moze reci, vidjet cemo uskoro nadam se :)
Hoće li t-mobile zadržati u ponudi iphone 3g i očekiva li se da će mu padati cijena?
trebao bi t-mobile zadrzati 3g+kaj ne dolazi 3gs sutra u t-mobile??
a pitaj boga, 09.07. se spominjao na keynotu kod predstavljanja.
ne kuzim cemu silna pitanje, informacija NEMA. cim se pojave ce se sve znati.
I je li na kraju sutra dolazi 3gs u Hrvatsku odnosno u Tmobile
kako sad stoje stvari, ne.
po kojim ti to stvarima vidis. Apple je najavio iphone 3gs 9.7 u Hrvatskoj.
pa vec bi ga ovi iz t-coma odavno najavili i reklamirali da dolazi.
a mozda su odgodili jer jos imaju dosta iphone 3g u zalihi.
Ne sjecam se tocno kako je bilo sa 3g ali mislim da se masovno poceo reklamirati tek na dan orije izlaska. A 3gs ionako nije takva senzacija. Sta se ovog sa zalihama tice jako tesko jer 16gb se ve odavno u t-mobileu tesko da nac. A 3g ce se i dalje prodavat ali samo 8gb tako da ce u ponudi bit s 3 kapaciteta memorije.
http://pic.gsmarena.com/vv/newsimg/0...marena_003.jpg
Za iphone 3G su mjesec dana prije poeli odbrojavat koliko je ostalo vremena, a za ovaj nema doslovno nista. Valjda se zele rijestit 3G-a i pridobiti sto vise pretplatnika.
jul 2009, a ne 9 jul :P
mislim da ce sad negdje tcom objaviti kad ce 3gs doci kod nas, jer sjecam se da su za 3g par tjedana prije pocetka prodaje najavili datum i predstavili ga javnosti
Bio danas u T-centru i rekli da su ga trebali dobit ovaj tjedan, ali da kao vidim da ga još nema. Kad će bit, ne znaju, a ni cijenu
kaj nije bilo receno mjesec dana nakon prve ture? znaci tam najranije 19.07
Evo oficialno je Predstavlejn iPhone 3gs u t-mobile na HR trziste izlazi 31.07.2009 Ocigledno i za 3GS vrijedi ista ona promocija za prvih 6 mjeseci 50% pretplate a cijene i tarife su ostale iste...
http://t-mobile.hr/iphone/default.asp
jos samo cijene :)
nadam se da ce od 3Ga pasti, a ove biti iste kao prije 3Gu.
mogli bi poboljsati malo tarife..jadni smo naspram svaba i austrije..da ne govorim sada..
samo da maknu nakandu za uspsotavu poziva u i150 i daju vise poruka u svim tarifama i to je to.
ajde, bar su ostavili ovih 50% popusta na tarife prvih 6 mjeseci kad se uzme i 3Gs, a ne samo 3G.
tarife nece 100% mijenjati, iPhone je mamac, a ne tarife.
http://www.njuskalo.hr/apple-iphone/...s-oglas-524520
4 500 kn
Ovo jako brzo pada, mogao bi polako i 3G spuštati cijenu...
pa nepadaju bas tako brzo :)
ovaj prvi oglas to je frajer koji je malo napumpao cijene jer u Italiji dodu 619.- Eura 16gb Tvornicki otkljucani znaci frajer ima zaradu od 100 Eura po komadu a ovaj Oglas koj si sada posta to je realna cijena u Italiji za 3GS 16Gb tvornicki otkljucani i ocigledno frajer nezeli nikakvu zaradu na njemu :)
...a mozda prodava maglu. Nego sada kada padne cijena 3g-a hoce li i dalje 3gs biti best-buy
zato sto 3GS modeli jedino u ITALIJI postoje tvorniski Otkljucani sa 2Godine GARANCIJE zato to kazem.
A te veze koje ti spominjes DA postoje i uzasno jake veze i Sverceri koje se time Bave imaju takve VEZE ali da ga nabavljaju za sicu to zaboravi isto tako 2 GODINE garancije nepostoje nigdje nego Kod Talijana jer ZAKONSKI moraju imati 2Godine Garanciju na Mobitele i Zakonski MORAJU biti Otkljucani.
je li te garancije vrijede samo u italiji ili ?
http://www.t-mobile.hr/iphone/tarife.asp
Da li se netko sjeca starih cijena da usporedimo
stvarno ok s obzirom na vise gb+akcija na tarife :))
bili se onda 3gs od 16 GB mogao ocekivati za 2500-2800 u oglasniku?
se isplati u tarifi 300 dat 500 kn vise za 3gs..?
pa bas zato pitam. Sada bi trebale pasti cijene 3g-a a ne da ostanu iste a 3gs bude skuplji. Meni je logicnije da sada 3gs sada dobije cijene 2500 za 16 i 3000 za 32. Pod oglasnik sam mislio na one koji potpisu ugovor u tmobila i dobiju ga za kunu
nema sanse..cijena 3ga se nije promijenila u t-mobileu,tako da moze past za 200,300kn..ali bar na pocetku ce 16gb ce biti oko 3500kn siguran sam,dok se ne poplavi trziste uredajima..
pa cim dođe u tmobila trziste ce biti preplavljeno. Uostalom kada ljudi ne bi kupovali mobitel za 3500 i to na crno cijene bi padale.
Siguran sam da ce iznad 3 soma biti dosta dugo...ne pada njemu cijena tak lako..
zasto si tako siguran
Koliko sam vidio u Jutarnjem danas, 3GS se od petka prodaje u T-mobile centrima. Ne znam cijenu za samo uređaj, ali koliko sam vidio varijatne uz tarifu, cijena je 100kn veća nego što je bila za 3G.
3G 8GB je bio 400kn uz tarifu i300, a 3GS je 498 (čini mi se, nadam se da se ne sjećam krivo). Isto tako, 3G 16GB je bio 800kn uz istu tarifu, a 3GS je 898kn.
Velim, ako sam dobro zapamtio cifre, onda je samo 100kn skuplji, a za to se ipak ispaltilo čekati (tko je već čekao - ja znam jednog koji nije ;) )
dobro se sjecas cijena je za tocno 100kn veca od pocetne cijene 3G modela kad je dosao a cijenu za samo uredaj nezelis Znati ili ipak zelis ??
evo je 3GS 16GB = 6980.-
3GS 32GB = 7980.- to je bila cijena na T-Mobile stranici prije 3 dana a sad su je maknuli ??? WTF
Da skroz su promijenili stranicu. Mozda su se naljutili na sabor radi novog zakona.... Da li ce biti moguce kupiti 3GS kao poslovni korisnik sa postojećim tarifama(npr. flex 1000)
a mozda od 01.08 izlazi novi pdv pa zato? :) dakle bit ce jos "mrvicu" skuplji
sta je,je...osjetno brzi,bolja kamera i sve to...
ali meni nedovoljno da pređem sa 3g,radije pricekam SE rejčel ili tak nes..:)
oni na oglasima drze istu cijenu kao i simpa, cak i skuplje....
Imam priliku kupiti 3GS za 1600 kuna ili novi 3G za 600 kuna.
Dali se isplati dati 1000 kuna više za 3GS ?
Isplati se za tu cifru.
ne to ti je ako ias vezu u t-mobileu pa ga dobijes za jednu kunu ili besplatno bez ikakvog ugovora .....
a 1600kn ??? da to nije neki iPhone 3GSSS mozda su kinezi napravili neki heheee
Haha koje gluposti valjas, to jedino ako ti je Rainer Rathgeber veza.
http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-12...IPHONE3GS16GBB
12.000 bodova produženje na 24 mjeseca - flex 150
Sto bubate ?
ha gle,3g je odlican uredaj,brz,fuidan i sve to..ali 3gs je jos koplje bolji,nevjerovatno brz,bolja kamera,solidan vga video itd..ja mislim da vrijedi soma kn vise..tj. svakako 1600kn vrijedi..
znaci onda se isplti meni dati 700kn vise u tarifi i300 i uzet 3gs.. 2 god ugovor..ufff
a kakvo je stanje s tim tarifama?!
uzmem iPhone u tarifi i300 koja je pola godine 150kn i moze li se onda napraviti prebacivanje na tarifu i150 ili moram biti 2 god na tarifi 300?!
mozes se prebaciti,ali nisam ziher dal nakon 4 racuna po 300kn ili odmah..
nakon 4 racuna..kak je i prije bilo,na ostalim tarifama..
Da,ali tu je akcija od 6mj po 150kn,pa 4x po 300,to je 10 racuna:)
Eo provjerio.....mozes se prebaciti nakon 9mj...znaci 6x150 + 3x300 + 15x150 (manja tarifa) + iPhone 900kn = 4950kn nakon dvije godine, s tim da imas dobar podatkovni paket + minute razgovora + prebacivanje nepotrosenog u sljedeci mjesec ako predjes tarifini paket....
meni su jos prosli tjedan potvrdili da mozes mijenjat tarifu nakon 4 mjeseca. ali bez prenošenja nepotrošenog prometa i minuta.
nije vrag da su to promijenili u zadnjih par dana!!
uf....svaki prodavac u T-centru ima svoju pricu :)
u Vk mi kazu da se mozes prebaciti i nakon 4mj..ali nema prenosa ne potrosenog...iiii cijena razgovora je 1.19kn/min....puuunoooo
mislim da treba malo pricekati i uzeti ga na crno i ubiti mu apn i spajati se samo na wireless i to je to :)
Zanima me jel ima netko da je imao 3g i koristio ga barem 3-4 mj pa presao na 3gs? Dali se isplati kupovina 3gs ako vec imas 3g?
Ja imam nekoliko mjeseci 3G, i ne prelazi mi se. Tih nekoliko stvari koje 3GS ima više (bolje) u odnosu na 3G meni osobno ne znače dovoljno a da bih se bacao u taj trošak. Brzina mi je zadovoljavajuća, kompas mi ne nedostaje nešto previše - sve u svemu, ostajem na 3G do daljnjega.
da se razumijemo 3gs je bolji uredaj,ali dok cijena ne padne malo,nije mi u interesu nadodat dva soma kn za ta poboljsanja...
+izlaze zanimljive stvarcice od konkurencije(se x3,htc hero),tako da je vise nije tako lako odluciti :))
nema 3GS 16GB u ist.slav.....kazu da bi trebao doci za mjesec dana....sto znaci da ce biti vrlo tesko doci do njega u ovom promo periodu :(