ma da,a na sta si presao ak se smije znat :)
Printable View
ma da,a na sta si presao ak se smije znat :)
jel zna netko zašto mi se notification iz widgetsa nekad pokaže na ekranu a nekad ne kad mi dođe poruka ili propušten poziv.. ima li tu neka caka ili je bug?
Da li netko zna kako se na Omnia900i povećava font ali u exploreru odnosno da li se može povećati font Windows mobile 6.1
Za prikaz na homescreen-u: Start - Settings - TAB System - Screen - TAB Text Size - te tu staviš željenu veličinu.
iphone. i nije mi žao. A u pda svijetu sam već desetak godina. Ali što god vas zanima samo pitajte dalje. Iphone je samo prijelazan dok ne izađu wm7 koji će se nadam se pokazat kao dobri. Prije omnie sam imao pda+mob što je bilo puno bolja solucija, ali potšo nemam više svoj vjerni ipaq morao sam uzeti nešto što mi neće pojest živce do wm7
jel ima tko kakve screensavere za omniu....flash i ostale pizdarije....
evo samo da se pohvalim stavio sam wm 6.5 i sad imam 113mb storage memorije nadam se da necu vise imati onih prijasnih problema
zbog novih iskustava. najozbiljnije. imam pda skoro 10 godina u što se ubraja i omnia. I nakon što sam jaaaaako proučio sve što može wm i najdublje načine na koje radi ostao sam zapravo razočaran. Uvijek ću tvrdit da je to moćan operativni sustav, ali jednostavno nije za mobitel nego samo za pda tako da sam hito nešto što ima pomalo od svega
Pozdrav!
Evo par pitanja od nooba u svijetu WM-a:
1. Zašto mi se mob malo-malo spoji na "podatkovni prijenos" tj. na EDGE? Pojavi se uz ikonu jačine signala slovo E i javlja da traje konekcija. Onda ja moram otići u onaj WiFi manager gdje možeš omogućiti wireless, BT i telefon i tamo u izborniku lupiti "odspoji podatke s mobitela" (imam na HR pa ne znam kako je na ENG opcija)
2. Imam sa starog mobitela backupiran imenik na komp pomoću Samsung Studia u obliku onih *.vcf (mislim da je tako) kartica, tj. u obliku vizitki koje se obično mogu slati s moba na mob. Kako da to sada upucam u Omniu?
nadam se, ne volim vadit iphone u javnosti. sram me...
da sad ne citam 25 stranica,zanima me sta znaci flashat ROM,idiotno pitanje,ali zelim znat odgovor hehe :)
pozz svima, evo cijeli dan trazim nacin kako srediti memoriju..
svakih par min izbaci mi ovu poruku: Storage memory is critically low.If the storage memory is not increased, other programs may not be able to start. Use File Explorer to delete files that are no longer needed or move some file to a storage card.
u mobu imam instaliran samo garmin po onim uputama od Freaked-a, imam nekih 15 pjesama i oko 50-tak slika koje se nalaze u My Storage.. kako da prebacim to u storage card ili je to isto kao i my storage..
hvala
Postoji Main memory i My storage. Prema tom što ti tvrdiš čini mi se da ti je sve osim Garmina smješteno u main memory i od tuda problemi. Inače ako imaš Windows media player 11, što je preporuka svima a ne samo tebi probaj si napraviti sync s my storage. Na taj način će se pjesme syncati s mobitelom, štoje i ugodnije i preglednije. naprvaio bih tutorial i za to ali trenutno nemam nikakav ppc pri ruci
main memory je ona manja?
molio bi da mi neko posalje linkove za igre za ovaj mobilni telefon,al da su igre na touch i htio sam pitat dal neko ima call of duty 2,gledo sam ss-e predobro izgleda...
Kada okrenem mobitel u Landscape, tipkovnica mi ostane jako mala. Instalirao sam wm iz ovog posta. http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...highlight=i900
Kako to promijeniti? Dok sam imao Windowse koji su dosli sa mobitelom, tipkovnica je bila preko cijelog ekrana. Te win sam morao maknit jer su bili na njemackom.
I moze odma preporuka koje win instalirat umjesto ovih jer koliko sam skuzio ovi su jos beta :hmm
koji je najbolji ROM za omniu i kak stavit neki ROM na mob,molimm pomoc,cito sam malo modaco i ima toga punoooo,ne znam kaj je kaj,nadam ce da ce neko pomoc
Mobitel se spaja automatski na internet kad neki od programa to zatraži. To se može izbjeći tako da Settings/Connections/Connections tab Advanced
pa Select Networks odabereš My work Network. (default je tu My Internet).
Usput uključi na Settings/System/Power-tab Wi-fi power save, što će ti isključiti wifi kad se ne koristi.
Time si postigao da se neće automatski spajati programi tipa spb weather na net, nego kad trebaš na net odabereš My internet pod connections.
Usput, ako je to prekomplicirano ili ideš u roaming a ne želiš ostavit plaću operateru, skini program NoData sa Modaco foruma. Jednostavno je za uključivanje i isključivanje konekcija.
Prebaciti stare kontakte možeš preko bluetootha, sa laptopa (ako ga imaš) ili možda preko ActiveSynca, pa otvoriti na mobitelu. Možda je moguće pronaći neki pomoćni program za prebacivanje tih kontakata ili ih importati u Outlook pa sinkat sa mobitelom.
pogledaj malo i900 Omnia FAQ
jel zna neko kak se stavljaju ove gluposti http://www.modaco.com/content/i900-g...e-6-5-goodies/ ...
nis mi nije jasno..
izbrisala sam iz moba spbmob shell i htjela ga ponovno instalirat, no javlja mi da ne mogu....??? u čemu je problem... nije meni problem ne imati taj shell, ali me nervira što stoji link desktopu desno dolje i kad kliknem neće se pokrenuti kad naravno nije instaliran.... pomozite..kak da vratim, možda treba neka nova verzija...
jer izašao kakav hack za gps?
instalirao sam activesync, međutim neće mi se spojit, piše phone was not found
šta bi mogao probat?
nešto slično ovome http://www.intomobile.com/2009/04/11...y-new-rom.html
pa ti imaš i900, čemu bi tebi to moglo služit. Na i900 je gps otključan po defaultu
jako bi volio potvrditi to što si ti rekao, međutim, evo cijelo vrijeme koliko ga imam, moj gps nije bio upogonjen ukupno 3 minute
Koje su idealne postavke da slike i snimljeni filmići dobro ispadaju. Hvala unaprijed
pa dobro, a da malo bolje opišeš problem, na i900 garantiram da gps nije zaključan, nego su samo na i910 i to samo rijetki provideri zaključali. Gdje si kupio svog, na kojeg operatera? jel na njemu bila neka aplikacija za navigaciju koju si dobio s njim i koja je vezana za operatera
@miki milsim da tako nečeg nema, slike na omnii su jednostavno katastrofa bez obzira na postavke. Na sreću nisam ga kupio zbog fotografija
Pa u principu problem i nije neki jer gps i ne koristim baš.
Mobitel je kupljen u Europatradeu nije imao nikakav navigacijski software, mobitel nije zaključan niti na jednog operatera.
Instaliran sam imao gore Garmin i Blackedition, oni bi obično radili nekih par minuta, i onda bi signal jednostavno nestao, bio ja vani iili unutra, bilo gdi.
Onaj xtra sam downloadao gotovo svaki put prije nego bi upalio gps,
isprobao sam masu programa, tipa gpsgate, više se nemrem ni sjetiti imena.
Na kraju sam vratio sve na tvorničke postavke i odlučio da gps više nikad ne palim, jer me samo zamara ;D
tako već da, nešta ti ne valja sa modulom. Da je zaključan ne bi mogao nikako nać signal, odnosno javljao bi ti da je gps zaključan ili da uopće ne postoji
Ljudi, a sta fali slikama na Omniji? Cisto su ok.
Slike su dobre za windows uređaj ali uspoređeno s bilo kojim drugim uređajem te razlučivosti su jad i bijeda. Boje su toliko isprane da je strašno a blic je skoro pa beskoristan jer ako slikaš nešto izbliza odbljesak je toliko jak da se slabo može vidjet
Kako skinuti "E" ?
I kako prebaciti na frontalnu kameru ?
Nikako za e jer to ne znači da je spojen nego da je prisutan edge, odnosno da se možeš spojit na njega ako želiš. Kad je spojen su dva e u taskbaru. S prednjom kamerom ne možeš slikat ali imaš neki testni mod s kojim ju možeš uključit eto toliko da si provjeriš frizuru :P
shta i gde da skinem od navigacija (naravno najpreciznije mape,najdetaljnije)i po mogucstvu neki link sa kompletnim uputstvom.
garmin,igo,tomtom...
?
Jel moze neko da mi pomogne, nece da mi posalje sms ...
zatrokirana je ikonica da salje i nece da posalje ?
nema sanse da mi prepozna igo gps postavke i portove, nema signala
kako da uspostavim ?
poludeo sam.
Umjesto pisanja više postova zaredom koristite opciju Uredi.
Ne mogu te razumijet. Pa citaj malo forum i pronaći ćeš detaljne upute za instalaciju garmina i mapa. Potrudi se malo.
ja sam jučer na omniu intalirao IG8 i sve radi super, u početku nije mogao pronaći satelit, ali nakon nekoliko puta pokretanja programa, proradilo je.
sve imaš ovjde http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62995
da bi se brže sateliti našli treba otići
Settings - System - Enhanced GPS - XTRA Data Download
i on će si skinuti što treba i satelite će nalaziti za tik čas
Originalni ROM ima problema sa traženjem satelita, što je ispravljeno u novijim verzijama.
Preporučam Khuanchai-ev ROM ili sectorov WM6.5 rom
http://www.modaco.com/content/i900-g...-12-july-2009/
http://www.modaco.com/content/i900-g...search-thread/
Na Modaco forumu možeš potražiti i upute kako staviti novi ROM a ako ti više odgovaraju wm6.1 ima i ROMova baziranih na službenom ROMu.
Ja koristim Omnia 3-in-1 ROM base DXID1 build 23001 12 MB pagepool with BT-audio fix. Puno, PUNO je bolji od standardnog wm6.1 roma. Stabilan i brz, iako ne koristim Manila2D sučelje, nekako mi SPB shell bolje leži.
za sve se treba malo potruditi. Sve navigacije možeš naći na http://forum.ppcwarez.org/
nešto jednostavnije možeš pogledati
http://www.red-gsm.net/showthread.php?t=42276
remote control via bluetooth omnia i900
ali koji valja i radi preko activsync-a ? (najvishe me zanim kontrola misha)
gdje mogu skinut najnoviji Samsungov ROM za Omniu, ne moddani?
Ekipa gdje se moze skinut Garmin City Navigator Europe v2010.10 NT, sta mislite o tome, jel bolji od 2009, na 2009 nema karte Istanbula, jel na 2010 ima?? Hvala
Ljudi,jel itko zna kako rijesit proem kad mi svako malo javlja da mi je memorija za pohranu kriticno niska i da necu moci ni poruku primit ako ne izbrisem nepotrebne stvari,a ja prije toga izbrisao sve sto sam mogao i provjerio status memorije gdje mi je pisalo da imam jos 2mb slobodne memorije ali mi se nakon sat vremena opet pojavi da imam 0mb slobodne memorije,a nisam nista stavljao na mob i tako vec par mjeseci.
Poštovanje !trebam hitno pomoć !Ne mogu više se spojiti sa kompjuterom putem usb kabla niti napravit synkronizaciju! kad se priključim sa kompom javlja:usb device not recognzed?????????Šta da radim?
probaj sa: ugasi te upali PC, a tako i mobitel
pa pokušao sam,ne vrijedi, ista stvar kad i prebacim na mass storage,ista poruka ne prepoznaje uređaj???????????
Otvori File Explorer zatim otiđi pod Windows te odaberi Activesync i obriše sve što ti je unutra, možeš potom i napraviti soft reset.
možda proradi, meni je znalo
Može da malo pojasniš?gdje otić,ko izbriše u active syn...??ovo me već do ludila vodi...
Što treba, otvori File Explorer nađi File naziva Windows, treba ti biti u root dijelute otvori ga i nađi File Activesync
E ovak... :)
S obzirom da imam iskustva sad romiranjem uredjaja (doduse MDA), a uredjaj mi je trenutno pod garancijom, pa se nebum bas usudio rusat originalno postavljen rom i stavljao kuhani, molio bih da mi netko na PM objasni kako... backupati originalni roma za slucaj da se nesto zaje sa kuhanim...
Drugo pitanje je s obzirom da mi na originalnom romu (uredjaj kupljen u vip-u, ali nije zakljcan jer je samo uredjaj kupljen) br MRHJ3, dajete molim vas objasnite meni i drugima dali "smijemo" stavljati kuhane romove bilo kojih drugih verzija na nase uredjaje?. Jer ja sam recimo pikirao DXIF1 od Khuanchai-a stavit.
a zasto bi uopce mjenjao rom? Pa recimo da su mi se poceli pojavljivati "windows errori" (znate ono "dont send", "send") pri nekim pokusajima editiranja imenika sa kartice itd stvari.
Puno tnx.
sličnu temu sam ja otvorio :) ista firmware verzija, doduše ja bi htio napraviti firmware update.
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=879701#post879701
međutim, svako čačkanje po firmwareu mobitela, gubiš garanciju.
probaj rješiti na drugi način neki, sa hard resetom, isključivanjem send notifikacija ili sličnim.
Pa ocito za nasu zemlju imaju neki "cudan" firmware.
Ja se recimo sjecam da sam na mda mogao stavljat bilo koju verziju kuhanog roma od bilo koga i uvijek je sve radilo.
A sto se tice errora, njega sam i poceo dobivat nakon hard reseta.
došao sam do spoznaje da je omnia najizdržljiviji mob.. toliko mi je puta ispao i radi... padao je na sve moguće načine i ima samo malu ogrebotinu sa stražnje strane.. super
evo nakon tjedan dan korištenja u načelu sam jako zadovoljan , stabilan , brz ( barem fw koji ja imam) baterija je predobra ... gps odlino radi ( pogotovo u usporedbi sa n82 koja je mogla nač do 6 satelita i ne cjelo vrjeme ) nadje 9 satelita ko iz šale ...
zamjerka ide ekranu kod izlaganja dnevnom svjetlu, pogotovo na otvorenom i slikama u zatvorenom prostoru
probaj si podesiti ekran, nemoj staviti da ti automatski prebaciva nego si sam podesini jačinu
Sinoc mi se pocela pojavljivat poruka da mi je storage memory critically low, pokazuje mi da mi je memorija telefona full 100%, radio sam reset memorije neki dan i od tada nisam nista instalirao na mob niti prebacio na sam uredjaj, sta god probam izbrisat ne pojavljuje se vise prostora.
očistit cache browsera, pogledajte da li koji program koristi cache i puni memoriju mobitela, recimo IE, Opera
pogledati gdi su instalirani koji programi, ubuduće ih instalirati tamo gdi je recimo 8gb mjesta slobodno i tako to...
zanima me iz vaseg iskustva,kakav je display na omnii,govore da ima premalo pixela,znaci zanima jel slika jasna tj. da se ne vide pixeli i zanima me jel omnia spora kak govore ili to ovisi o softweru
hm, premalo pixela, da je više, bojims e da nebi baš bilo jednostavno raditi s njom, recimo na xperiji, trebaš dobro prstom naciljati da bi pogodio ono što trebaš, baš zbog tih pixela.
nije uopće spora, i radio sam sa par koji imaju različiti software, niti jedna nije bila spora
jel itko uspio ili zna nacin kako koristit blackbarry uslugu za spajanje na internet?
jel se omnia moze koristit bez stylusa?
može pomoć?
gdje mogu kupit usb data kabel za omniu?
hoće li mi netko pomoći.....kak da izbrišem spb shell, mislim zbrisan je ali mi stoji u kutu dolje....nemrem ga nikak zbrisat iz moba! htjela bih sve postavke kao na početku...jer mi je sad sve zmrdano kak sam neke programe brisala, čak su mi neke ikone bez svoje slike? (mislim da su to te od spb shella)...kaj da radim pliz thx
iskreno, prvi put čujem za tu kombinaciju, uputi me malo
može, neke stvari doduše moraš dobro ciljati, ali ja stylus uopće ne koristim
europatrade, ebay, konkretno od ostalih domaćih, neznam baš
kako si brisala, pomoću remove programs ili si brisala s kartice?
Misli na blackberry connect. Vidio sam da radi na htc uredajima, sa omniu ne znam zadnje sto sam ja vidio je da ne mogu generirati pin.
aha, da, čitao sam o tome, koliko sam vidio po pisanju, radi ali samo s određenim romovima, osobno nisam napaljen na tu bb aplikaciju pa nisam probao, ali evo, baš ću sad probati
malo sam čitao po modaco forumu i postoji mogućnost promjene digitizera na mobu.
Sam dio nije uopće skup. kojih 20tak dolara. E sad jel ima netko iskusan za to promjeniti...
Nakon pročitanih komentara i yt videa izgleda puno puno bolja osjetljivost ekrana.
u zgb
možda je pokrenut u pozadini pa ga zato nemožeš izbrisati, no ne vidim zašto nebi mogla, ja sam spb izbrisao bez brige preko remove programs
jeste nasli koju facebook aplikacuju da vam radi chat??
ja probao vec 3 pa nista,jedna ima sve osim chata a na druge dvije mi se ne zeli konektirati...
btw malo o omniji...u zadnje vrijeme me vec jako zivcira em se brejka stalno i smrzava em ekran ne lovi kak spada tak da je prava muka napisat poruku.cuje se da klikne no slovo jednostavno ne ispise
to to odlazi ovo kaj sam napisal.. ta folija između maske i displeja... ugl padne par put mob i to odlazi...
e vidis to bi mogao probati da vidim kak ce onda bit
pozdrav!
zanima me dali navigacija Garmin radi kada XTRA nije uključen? tj dali može pronać satelite?
može, no, potrajat će poprilično onda
Ima neki program s kojim mogu gledat .flv video?
Ili imate kakav prijedlog kak da te videe pogledam?
dal se može podesit da zvuk zvona bude jednake glasnoće, a ne da mi mobitel počne zvonit jako tiho i onda odnedanput kao da probije neku barijeru počne zvonit onako kako sam i podesio? thnx
sta je bolje za omniu,wm 6.1 or 6.5
kažu da je bolji 6.5 , no a tom verzijom ne radi optički miš (yojstick il kak već )
ja imam i900XXHJ2 i skroz mi normalno radi i imam hrv jezik
ja sam danas stavio Samsung Omnia i900 WM6.5-WWE-21928.DXIF1-Khuanchai.3in1-240709, i super je!
miš kao miš ne radi, ali gore, dolje,lijevo i desno ti radi, tako da je to meni super!
druga fora je šta sad neznam podesit da mi u tom glavnom meniju bude pod programs ono šta bi ja htio a ne kalkulator, shake&save,word itd...
zna netko kako se to sredi? thnx
znaći onaj optički dio radi , jedino ne radi kad se ukljućio kao pokazivać miša koliko sam shvatio
i dal je šta brži , vidim da ima jedno 10mb više rama slobodno
Dobio sam omniu i spaja mi se na internet i trosi pare,kak da to iskljucim..
probao sam gore navedeni 6.5 rom , uglavnom sve je brzo kao neki dummy bez imalo zastajkivanja , stabilan je , ima oko 62mb rama slobodno nakon restartanja , i oko 120mb memorije ( ne storage ) , digne se nakon paljenja za oko 10-15 sek, može se prilagodit dosta temeljito , ima dva home screena na odabir , ja sam si uzeo manilu 2d sa crnom temom , jedini bug na koji sam naišao je taj da radio nema mogučnosti RDS-a malo blesavo al ajde ... uglavnom isplati se ga stavit
ovo za zvuk je normalno kolko sam ja skuzio kad je i na ring prvo zvoni malo tise pa za sekundu normalno...
zaboravio sam kad radio hard reset dal mi se brisu poruke i to ili se sve samo resetira?