Da prije niste radili sranja ovoga ne bi niti bilo.
Printable View
Da prije niste radili sranja ovoga ne bi niti bilo.
bas.
necu ici tako daleko pa upitati sto je ta cura radila tamo jer sam i sama znala ici na utakmice (doduse, nikada na sjever), ali bome cu upitati zakaj se nije sama maknula na vrijeme? zasto je uopce doslo do situacije da ti ili itko treci mora podmetati ledja da bi zastitio tu curu? a gle, nemres mi reci da se u roku milisekunda stvorila murija i stjerala vas na 25 m kvadratnih. tko se zeli maknuti, makne se na vrijeme. tko ne zeli izazivati, niti se ne gura na problematicnu tribinu. tim vise ne mogu shvatiti onog oca sa slike s curicom! kako mu je, pobogu, uopce palo na um voditi dijete na sjever na utakmici dinamo - hajduk? kaze moj muz "pa kad je to najjeftinija ulaznica"
a yebote! ak nemas para, onda si ne ugrozavas dijete na takav nacin nego mu kupis sladoled i zajedno ga lizete gledajuci tekmu s kauca. ili si ne kupis cigarete i pivu pa usparas za fakin kartu za drugu, sigurniju tribinu. sto taj otac porucuje svome djetetu vodeci ga medju navijace koji yebu roditeljicu mamicu il kome li god vec, da ne pricam o svim ostalim pogrdama, i bakljama i svemu! znaci, kaj, ljubav prema navijanju (ne to nije nit ljubav prema klubu, a jos manje prema nogometu) je veca od ljubavi prema vlastitom djetetu i djetetove sigurnosti? to je poruka?
nema smisla...
jednostavno nema smisla...
žalim vas što ste tako ograničeni...
recite što hoćete, istina se zna...
sutra je konferencija, zanima me baš odaziv...
čišćenje zagreba nije najavio nitko od nas, isto novinarska patka...
a taj, kako ti kažeš izbodeni dečko, je uz to što je bio izboden, bio i zaklan, boca mu je razbijena na glavi nakon toga, te polomljeno nekoliko rebara...
i da, bio je navijač...
ne mislim više ništa pisati...
svima želim sretan i ugodan život...
uz post jednog torcidaša...
post jednog Torcida... See Moreša:
Ogorčen sam...Zbog toga šta je ova tipkovnica jedini način da izrazim svoj bijes prema ovom bijednom narodu koji grca u tupilu maloumnih sadržaja kojima ih bombradira televizija i štampa. Recite mi da sam ovakav ili onakav , ali nakon jučerašnje rapidne intervencije svih iz vladajućeg vrha i stoke sitnog zuba koja će u 7 pohitati na birališta jer in je neko obeća 500kn božićnice ne želim ništa hrvatskom narodu nego truljenje i propadanje. Bojite se svoje sjene gospodo, toliko se bojite da čak ni u anonimnosti interneta niste u stanju mućnuti glavom i okaniti se bijednog konformizma.
Ne volim bad blue boyse, ali sam ponosan na njih. Ponosan na svaku njihovu reakciju od jučer jer su pokazali da su spremni ući u neravnopravnu borbu koja je osuđena na poraz. Jer nsu kao i ostali okrenuli drugi obraz. Svi volite laprdati o „bandi lopovskoj“ ali kad ste se trebali skupit ptred tom bandom i pokazati im šta mislite o njoj ostali ste doma..jer se bojite, jer vam je bila kiša ,jer vam je draže prošetati zagušljivim šoping centrom u nadi da ćete se nać u istih 7000 kvadrata sa nekim idiotom iz Big Brother kuće.
Sram me šta sa utakmice koja je završila u 22:00 sata u Zagrebu u Split stižem u 6:00 ujutro kao da razliku od 380km umjesto najmodernijim autoputom prelazim seoskim drumovima. Uostalom ovaj narod ni nije zaslužia ništa nego seoske drumove i blato do koljena. Jer treba čuvat svoje radno mjesto, treba raspravljat o trivijalnim temama s kolegama s posla, faksa ili iz škole. Jer ako ste drugačiji, čudak ste, želite „zamisli sramote“ mijenjat svijet , a to je danas najgora karakteristika ljudi umjesto motor pokretač. Bolje bit kurva iz reality showa nego u oblacima, jer ako si u oblacima loše ćeš proć. Za ideale ginu budale.
A posebno mi se sere od onih koji opravdavaju reakciju policije, ali bi kako kažu za svoju djecu klali. Poštujete umjetne principe naše „demokracije“ dok se oni tiču nekog drugoga. A kada se odnosi na vas svi ti principi nestaju. Kad prođete drugi put kroz crveno tada govorite da vam treba kazna od 2000kn, kad vam panduri upadnu na najnormalniju kućnu zabavu tada recite „jebiga kršim kućni red“. 70% Hrvata direktno krši neki od hrvatskih zakona ali svi su glavni u razapinjanju kada to radi neko drugi. Tako je i ovaj put stoko!
O Hrvatskoj policiji nema potrebe pričat. Pogledajte im lica, pogledajte kako govore, sjetite se prometnika koji vas zaustavljaju bez zubiju, bez vještine razgovjetnog govora. Sjetite se toga ako vas interventni policajci ( koji ako niste znali reketare kafiće i bave se ilegalno zaštitarenjem po noćnim klubovima raspitajte se(!)) nikad nisu udarili bez razloga. Mene jesu, jesu i 95% mojih prijatelja, shvaćam vaše nepoznavanje situacije ali ne shvaćam vaše licemjerje.
Što li je nego licemjerje zgražati se nad 3 kamena u gluho doba noći u nekom srpskom selu di niko živ nema ispod 70 godina, a istovremeno pričati o tome kako su navijači dobili ono šta su kroz prošlost zaslužili...Zar to onda nije ista stvar...Ako želite mlatiti navijače zbog Temišvara i Praga ( iako mnogi od njih nemaju veze s konkretnim situacijama) onda se nemojte čuditi kad neko jednako tako primitivan maltretira srpske penzionere koji nemaju veze sa bagrom koja je ovde klala i ubijala. Samo ****** mediji su rekli da je jedno poželjno a drugo ne..I tu završava svaka priča.
Niste u stanju misliti o osnovnim tekovinama građanskog društva kad vam portali i novine napune glavu. Spremni ste zazivati gole otoke, linč, krvnu osvetu....stoko balkanska. Zgražate se na „za dom spremni“ a oni koji su vam punili glavu bjesnilom 90-ih sada vas uče ponašanju. Nema što...
Uglavnom u skorom razdoblju želim vam šta više otkaza, šta teži život i šta više maltretiranja na radnom mjestu jer drugo ne zaslužujete a kad vam iz dupeta napokon dođe u glavu ( iako čisto sumnjam u to jer vam uvijek treba plemenski vođa koji priča glasno i smrdi po masnoj hrani i žestokom piću, a takvi su svoje ostvarili 90-ih i ne misle se maknuti s pozicija), želim da milicija baš na vama isproba vozila čija vam kupnja nije smetala i nove najšire ovlasti koje će dobiti radi vas hrvatski narode, jer vi nemate pojma o ničemu. Jer vi škole ne završavate( ako ih uopće i završavate) zbog znanja nego zbog sigurnog posla, jer ne čitate, ne slušate glazbu ne zanima vas ništa osim vlastitog dupeta. Sramite se!
Moj obraz je čist ali mi je neugodno dijelit zrak sa toliko onih koji su spremni klicati carevom novom ruhu...
Čekaj, ti si ponosan što si navijač i što se družiš sa "onima" sa sjevera koji trgaju stolice, pale baklje i sl???
To su za tebe pravi navijači?
oni koji psuju vlastiti igrače? (bez obzira na pobjedu/poraz)
oni koji rasistički vrijeđaju igrače?
oni koji vrijeđaju svog dopredsjednika?
oni koji misle da su iznad zakona?
oni koji misle su nedodirljivi jer "su upravu", a svi ostali nemaju pojma o nogometu?
To nisu navijači.
to nema ni N od navijača.
Ja volim gledat nogomet, volim doći pogledat koju tekmu.
ali upravo radi huligana, budala i imbecila (kao oni što su podacali stolice, koji su ozlijedili policajca) ne idem na utakmice.
Da je nema jedna Željezna Lady , svi bi ste vi "navijači" imali organizirani prijevoz za tekmu! (ali pravac Remetinac, a ne Maksimir)
Ti bi siguro bbbrljo da Dinamo ostane na Maksimiru, naravno, da se on obnovi?
Zar onakim životinjama treba stadion?
Ja bih na sjevernu tribinu stavio gustu mrežu i maknuo sve stolice.
Huliganima više od toga ne treba...
Ako će mo gledat realno, sami su si krivi što policija ide nja "navijače".
Meni je samo žao jadnog policajca. (nisu ni oni sveci, ali sigurno čovjek nije zaslužio petardu pod kacigu)
A ove huligane, na goli otok....
Na kojoj jebenoj ulici??= Citat =:
STVARNOST JE NA ULICI.
Stvarno nisu niti igrači, niti klub, niti predsjednici, niti presice, niti navijači...
Stvarnost je nešto sasvim drugo. stvarnost je da ljudi nemaju posla, nemaju novaca, da Hrvatska tone, da ovakvi neredi svrstavaju Hrvatsku u zonu opasnih zemalja.
Svetinja nije klub!!
Svetinja je nešto sasvim drugo.
Svetinja je ono što onaj policajac sad nema. Zdravlje.
Ako ste toliko složni vi pravi BBB-i, odite u bolnicu i posjetiti tog policajca!
Jer naravno, huligani nisu BBB-i.
(a ima hrpa ljudi koji su bili učlanjeni u Dinamo, i prije nego što si se ti bbbrljo rodio. ali oni rijetko dolaze na stadion, upravo zbog vas mlađih "navijača" koji mislite da ste Boga za muda uhvatili)
Ja se ispričavam svima zbog svakakvih izraza.
ali kad se nešto ovakvo desi, nemogu se kontrolirati.
Jer ima ljudi koji neznaju cijenit ljudski život, zdravlje.
Sloboda navijačima - da, ali u Engleskoj, Njemačkoj, Španjolskoj
"navijačima" u Hrvatskoj - organizirani prijevoz do Remetinca ili golog otoka na par mjeseci. (tako da normalni ljudi mogu doći na stadion. da ljudi mogu dovest svoju malu djecu na stadion, bez straga da će ih netko istući)
E, ovo si dobro rekao.
Ne kuzim zasto bas inzistiras sve gledati crno-bijelo. Vec sam ti rekao da ako se netko ne slaze s tobom, to ne moze nikako odmah znaciti da je medijski zatupljen i vjeruje sve sto mu se servira. Ustvari ne znam kako si uopce povezao to dvoje. Mozda je to cak i tocno za neke ljude, ali niti priblizno za sve. Ali eto, izgleda mi ne vjerujes ni ti ni vecina ostalih "navijaca"...
Isto tako, ako netko bas silom ide na mjesto gdje svi znaju da se dogadjaju sranja, onda se ne moze zaliti kad se sranja i dese, nego se moze u najbolju ruku pripremiti najbolje sto moze za sranja koja ce se SIGURNO desiti. Iskreno, ne vidim smisao komentara tipa "i izboden, i izmlacen, i boca mu na glavi razbijena", ispada kao da niste uopce ocekivali da ce se takvo sto desiti, iako se prakticki svaki put dosad desilo.
Kad ti kazem... Sto vise velicas svoj voljeni Dinamo i bracu navijace, to si manje vjerodostojan u tome, jer sve vise postaje ocigledno da stvari gledas iskljucivo iz svoje perspektive i ne prihvacas nijednu drugu.
Kao sto je Luna gore rekla, svekolika slika navijaca u RH je takva da ih vecina ljudi ne voli, a mnogi ih se i srame. Pa sad, ako ti bas zelis biti dio takvog cega i cak stovise ponositi se time, a budi, tvoj izbor. Vjerujem da sam vec bio rekao, ali eto opet: da sam ja na tvom mjestu, ja ne bi ni trenutka dalje provodio sa drustvom koje je na toliko zlom glasu, bar sto se tice vecine ostatka populacije, te bi bodrio i navijao svoj voljeni tim na civiliziraniji nacin. Pa nema te vjere i tog ponosa koja bi meni neku takvu prilicno apstraktnu i relativnu stvar kao sto je navijanje i nogomet stavila ispred vlastitog zivota!
mene brine nezaposlenost.
mene brine smijurija od pravne drzave.
mene brine milinovic.
mene stosta brine. i ne vucem zakljucke iz medija, vucem ih iz svog zivota, iz zivota ljudi koji me okruzuju. i sorry, da, to mi je najbitnije. jes, gledam na svoje dupe, sto ne znaci da me ne zaboli kad mi strada dupe nekoga koga znam.
i ne, te se stvari nikako ne mogu usporedjivati s ovime sto vi radite. za sto se vi, pobogu, borite? prkosite muriji, pardon, interventnim jedinicama jer vam represiraju baklje?! kaj bi vi, da vam dopuste baklje, jer ste vi svi savrseni i nepogresivi i vama se ne moze dogoditi nestrucno rukovanje? takvo "navijanje" je sigurno okruzenje za ikoga, a da ne pricamo za 12ogodisnje dijete? sto si vi, pobogu, umisljate i dopustate? tko ste vi? sto ste ucinili za svoj klub, za svoj grad? drzavu u krajnjoj liniji? nista, osim veeeeelike ogromne sramote!
mene doista nije briga sto se tocno dogodilo niti koji ce mediji i na koji nacin to prenijeti. zna se sto se dogodilo. zna se da murija, pardon, interventne postrojbe nisu krenule mlatiti dedu od 70 godina. jasno je kako sve takve stvari krecu. i samim time jasno je tko je krivac, tko je iscupao i bacio prvu solicu i tko je upalio onaj fakin top i ranio policajca.
a zasto se to desilo? zbog sacice (no, jasno je i to da se ne radi bas o sacici ljudi, uvijek je vise takvih, svi su hrabri u coporu) huligana i divljaka koji si uzimaju za pravo devastirati i sramotiti moj grad, nas grad! zasto bojsi ili ikoja udruga navijaca staje iza takvih? zasto se i sami ne bore protiv huligana? aj vondr.. jes, da, opet se ponavljam, uvijek je murija kriva. nikada navijaci. nikada. vjerojatno je bas murjak iscupao tu prvu stolicu i zakurio je. ma urota. zavjera protiv navijaca
rofl
ako zelis biti altruist, ako te zauzimanje za druge toliko ispunjuje, onda brate idi radi po bolnicama, domovima, azilima za zivotinje. nesto sto doista znaci i doista se cijeni.
jer ne, nitko s imalo zdrave pameti nece cijeniti altruisticko podmetanje ledja pod pendrek u svrhu obrane onoga tko, ako vec ne sudjeluje u huliganizmu, isti podupire. da ne podupire, maknuo bi se.
Narod bez kruha i na rubu plača, a oči se mažu "PROBLEMOM NAVIJAČA"!?
http://www.youtube.com/watch?v=TRR9-...layer_embedded
OMG!
Pa kaj si ti tolko ogranicen da nemres shvatit da su BBB-i [ne svi, ali 99,9% njih] huligani?
Neobrazovani tipovi, bez posla i nekog zivotnog cilja!
Reko si da vi imaate neke svoje "ciljeve", pa ajde daj mi 1 KONKRETAN cilj?
Vi ste to sranje napravili iako je Dinamo posto prvak Hrvatske??
Pa koji je vama k**ac??
Da, sutra na toj konferenciji ce se "pokazati" VASA "istina", a to ce bit nesto poput ovog:
"Dok smo mi "mirno" navijali, pjevali dinamovu himnu bez ikakvog vrijedjanja i slavili osvojeni naslov Dinama sa 1(??) bakljom, na nas su se sjurili krvozedni interventni policajci sa namjerom da nas sve strpaju u bolnice na iducih 3 mj"
Daj mi sam nekaj objasni, na videu na Indexu, ja tamo vidim malo vise od 1 baklje..
Ma ja jos uvijek stojim pri svom misljenju:
Neka Udruga BBB-a, izda popis svih svojih uclanjenih navijaca i to preda policiji!
Kada se itijedan problem ili incitend dogodi, a da su neki od tih ljudi vezani uz to, treba ih se strpat u Remetinec i ostavit da trunu...
Na maksimiru se treba izgraidt jedan fini zeljezni kavez, na sjevernoj tribini, tak da nitko nemoze pobjec.
Tamo se trebaju stavit SAMO ti navijaci BBB-a, ako se dogadjaju neka sranja, policija nek uzme gumene metke i deri dok svi nisu na podu..
Pa ce vidjet oni ko je tu "Bog i batina" i koga se tu treba bojat..
Jel ocito debili mogu ucit samo iz batina.
toliko koliko vjerujete novinama...
pod vizir se policajcu ne može ništa ugurati, zato ga i ima...
a nitko mu nit ne može prići da bi mu gurnuo išta pod vizir...
a, da mu je "topovski" eksplodirao ispod vizira, kako svi policijski navodi govore, ne da mu ne bi ništa ostalo od oka, nego mu ne bi ništa od glave ostalo...
stoga, vjerujte i dalje novinama i policiji...
a za sve koji vole engleze, nijemce i španjolce:
Engleska:
http://www.youtube.com/watch?v=0szO5vkFgFs
Njemačka:
http://www.youtube.com/watch?v=ZA_fr...eature=related
Španjolska:
(točnije, portugal, liga uefe)
http://www.youtube.com/watch?v=FyzMueKPbVU
treba li još?
i, zabranjen je posjet Udruge navijača Dinama ozlijeđenom policajcu... ;)
Stvaro si našao članak :rolleyes:
U kojemu "pisac" sam sebi uskače u usta.
Srcedrapajuća sloga "navijača" klubova koji "se mrze"... U kojoj su sami protiv cijelog tupog svijeta.
Oni, tako mudri, ustrajni i spremni za ustanak.
U članku se govori kako su hrabri ustati protiv policije, spominje se rat i ogorčenost zbog stanja u državi- koji nemaju nikakve veze sa "prosvjedom" "navijača" koji su "ušli u neravnopravnu borbu"...
Cijeli članak zvuči kao neki predgovor za ulazak u rat ili revoluciju ;D
Da, mijenjati svijet i uništavati svoji imovinu, živote svojih ljudi je isto.= Citat =:
Jer treba čuvat svoje radno mjesto, treba raspravljat o trivijalnim temama s kolegama s posla, faksa ili iz škole. Jer ako ste drugačiji, čudak ste, želite „zamisli sramote“ mijenjat svijet , a to je danas najgora karakteristika ljudi umjesto motor pokretač.
Ovo za radno mjesto mislim da ne treba ni komentirati.
Ako primjenimo istu logiku na station... Treba ga srušiti, ako ga sami huligani ne devastiraju do kraja.= Citat =:
Sram me šta sa utakmice koja je završila u 22:00 sata u Zagrebu u Split stižem u 6:00 ujutro kao da razliku od 380km umjesto najmodernijim autoputom prelazim seoskim drumovima. Uostalom ovaj narod ni nije zaslužia ništa nego seoske drumove i blato do koljena.
Malo statistike kako bi zvučalo pametnije...= Citat =:
70% Hrvata direktno krši neki od hrvatskih zakona ali svi su glavni u razapinjanju kada to radi neko drugi. Tako je i ovaj put stoko!
Kao što je Luna napisala- kada su huligani priznali da su oni krivi?
Da, rat i utakmica koja odlučuje o trivijalnoj stvari su ista stvar.= Citat =:
Što li je nego licemjerje zgražati se nad 3 kamena u gluho doba noći u nekom srpskom selu di niko živ nema ispod 70 godina, a istovremeno pričati o tome kako su navijači dobili ono šta su kroz prošlost zaslužili...Zar to onda nije ista stvar...
Prije nego što netko napiše da nije trivijalna, neka malo razmisli o "uspjesima" naših nogometaša (čast iznimkama, bilo ih je- ali da ih se izbrojati na prste).
A pisac je Švicarac?= Citat =:
Jer vi škole ne završavate( ako ih uopće i završavate) zbog znanja nego zbog sigurnog posla, jer ne čitate, ne slušate glazbu ne zanima vas ništa osim vlastitog dupeta. Sramite se!
Moj obraz je čist ali mi je neugodno dijelit zrak sa toliko onih koji su spremni klicati carevom novom ruhu...
Ma, presmješan tekst...
Malo nabrijavanja, generaliziranja, izmišljene statistike, vrijeđanja (svog) naroda (a time i samog sebe), optuživanje za licemjerje, tužaljka na opću situaciju (koja nema veze sa navijanjem), zatim malo vrijeđanja, preuveličavanja, uzdizanja samog sebe (i svoje "ekipe") i imamo odličan članak protivan "onima koje nam plasiraju i u koje slijepo vjerujemo"- isti stil, samo s druge strane.
Ma, neću više ni komentirati ovakve stvari...
A taj policajac je sigurno sam stavio petardu ili što već na oko kako bi mogao vas okriviti...
ooodlicna opservacija
dok ja muku mucim s cinjenicom hocu li sutra imati posao, hoce li moja obitelj imati za kruh i krov nad glavom, hocu li ikada moci imati djecu obzirom na stanje u drzavi, neeeeeee, ja bih trebala progledati i vidjeti da je nas jedini problem represija navijaca i da ce nam svima biti miljon puta bolje cim se njima dopusti.. cek, a sto ono? baklje? trganje i devastiranje? neredi?
i da, za sve su mediji krivi. i murjaci, neizostavno.
cionn, pripazi na rijecnik. ne bi volio da tebi netko dijeli takve epitete, jel tako? spustanjem rasprave na takav nivo ne postizes bas nista, osim sto potenciras kaznu!
OMG...ja ne volim ovaj dio foruma...niti postam ovdje...ali ovaj lik. Pa jesam li to samo ja ili ovo i ostalima zvuci kao da je gospodin procitao svezak knjizica dzepnoga formata sa pametnim izrekama i citatima, pa ih onda onako nasumce pobacao medju impresije koje su u njemu izazvala ucestala javljanja iz Big Brother kuce i vijest o razvodu Sandre Bullock. U usiljenom nastojanju da nas pokrije tezinom svoje alegorije fantoma u drustvu, frajer uspjeva samo zato jer prakticki svakom rijeci hiperbolizira nasu odredjenost rudimentarnim. On je izoliran...ne zato jer ga je drustvo izopcilo, nego zato sto shvaca da sa ogranicenjima koja on ima u glavi, nikada nece moci svoje ja plasirati "na trziste" na drugi nacin osim pokojom zapaljenom stolicom ili losim proznim pokusajem, kojega ce netko istih nazora, citirati kao dirljivu personifikaciju.
Cini mi se zadnjih par godina da su nogomet, "sedma noc" reality like show - ovi i Thompson jedino sto doista moze potaknuti ljude na raspravu. Pa imaju li ljudi nesto pametnije na sto ce utrositi vrijeme od jeb***** social networking - a, gdje se o razlicitim stvarima uvijek raspravlja na isti nacin?
Osobno nogomet mrzim, a mrzim i sve vezano uz njega. Ne daj boze da jednoga dana imam dijete i odluci se baviti "tom prekrasnom igrom". Jedino sto moze biti gore od toga (pod uvjetom da je zdravo) je da zavrsi na igli. Sto je okruzenje provincijalnije to osjetljivost na "nogometna" pitanja kao i nogometni ekspertizam brze raste...negdje tamo od trecih do cetvrtih liga, gotovo eksponencijalno. I nikome nije jasno da cemo dati jos 130 milijuna ili koliko vec kuna u maksimirski ili bilo koji drugi stadion, novi ili stari...dati cemo to zato sto ce to za janjcem, masni i zamazani do laktova dogovoriti, bas oni na koje se ovaj momak u citatu zali, samo sto on se shvaca koliko im je slican. Budimo realni...nogometasi su "americki" san na balkanski nacin...prakticki nepismeni, bez skole, bez pretjerano mnogo radnoga vremenama (u domacim klubovima), a voze prave pile, pod jaja bacaju manekenke i sto pozele...zive u elitnim kvartovima...cine i posjeduju sve sto i dileri i mafijasi, koji su ultimativni uzor hrvatskom zelenilu, samo na legalan nacin. I zato ili cemo se pomiriti da zivimo u takvome okruzenju, jer je onih pet polupismenih i masnih slika nasega drustva, i prestati cangrizati oko para koje su utucene u stadion...ili jednostavno odselite iz hrvatske i zapocnite svoj zivot u naprednijem drustvu, jer drustvu da evoluira treba minimalno 50 ak godina, ali usput pripazite jer vam naprednija drustva rade isto sto i ovo nase samo "sa vazelinom".
Osobno...nogometnim klubovima u RH ne bi dao niti lipe, niti na drzavnoj niti na lokalnoj niti na bilo kojoj drugoj razini. Ulaganje u nogomet kao sport, kroz sponzorske ugovore, dvostruko bi oporezivao, jer je nogomet sport koji generira aktivnost bolnu za drustvo, neposredno unistava legalno stecenu imovinu i narusava ugled drustva, pa da vidis kako bi pao interes sponzora za ovaj sport, a shodno tome i primanja "nogometnih zvijezda u hrvata". Novac koji se sada ulaze u nogomet pre namijenio bi radje za proucavanje migracija rakova pjescara i ocuvanje jadranske medvjedice, koju nitko nikada nije vidio, nego da ga dam ovim karakterima, koji ga sada primaju.
Mislio sam jos...ali tek sam sad skuzio koliko sam napisao i na sto sam potrosio 10 ak minuta svog zivota...pa necu vise.
luna, onaj otac s curicom je bio na istoku...
brine te sve to?
a gdje ste svi bili kad je trebalo prosvjedovati?
lako je preko face-a ući u grupu, ali kad treba izaći na ulicu, onda je to teško, teško se maknuti iz fotelje, ...
svi krećete od prve stolice...
a tko kreće od prvog pendreka kojim je policajac udario na istoku?
jel itko krenuo od toga?
pogledajte video koji je @l@n stavio, pred kraj je opisano postupanje policije kada se upali baklja...
cionn, kao prvo, nikog nisam vrijeđao, što tebi ne daje pravo da vrijeđaš mene i moje prijatelje...
ne, nisu svi debili i seljačine...
niti njih 99,9 %...
velika većina nas ima posao, ima završen faks, i nisu neobrazovani tipovi bez posla i životnog cilja...
da, vidio si više od jedne baklje...
ali to nije bio razlog njihovog uletanja na tribinu...
razlog je bila jedna baklja na istoku...
a svima vam želim da prođete isto...
oćeš reć da se sam ozlijedio?
oni tobože navijači (a.k.a sramota Hrvatskog društva) nisu mu se niti približili??
Sve je to samo inscinirano, da vi "navijači" ispadnete krivi???
ma daj molim te...
Da, znam kakvi su "navijači" bili u Engleskoj, znam kakvi su bili "navijači" u Njemačkoj.
Navijači pod navodnicima, jer su to isto bili huligani.
ali pogledaj malo sad stadione u Engleskoj, u Njemačkoj!!
64000 ljudi bodri Bayern, bez obzira gubio ili dobivao tekme!! svaki put im je stadion rasprodan.
Navijači mogu osjetit kako se navijači znoje koliko blizu sjede svojim igračima (i u Engleskoj i u Njemačkoj)
Imao je jedan čovjek pravo kada je rekao: oni bejzbol boysi su budale (misleći pritom na bad blue boys-e )
PS: ako ti tako dobrovoljno podmećeš leđa da zaštitiš nekoga (kako si sam rekao), čemu oniš teleskopsku palicu???
da bi se osjećao jače?
Toliko o tome...
Nisu navijači nikad krivi, ali imaju svakojake "sprave" s kojima mogu pošteno ozlijediti druge...
I da, di je frikin hvala gumb, da se zahvalim tu na neke postove, jer ljudi stvarno mudro zbore (Ravilov, Luna i ostali) .
:respect:
za ovo imaš ćevape i pivu (ili više njih)!
Nisam niti ja tebe nikako vrijedao.
To sto si se ti prepoznao pod tim da su BBB-i ono kaj sam gore naveo, nije moj problem :/
Govorim iz iskustva.
U mom kvartu [Trnsko] ta tvoja Udruga ima tam neku kancelariju i znam kakvi ljudi tamo "rade"..
Bio sam hrpu puta na tim tekmama Dinama i vidim kakvi ljudi tamo dolaze..
Jednostalno im pise u faci "Ja sam luzer"..
Opet ponavljam, ne svim, ima iznimki.
Al daj mi reci, koji civilizirani i kulturan covjek bi se dero na utakmicama J*bem vam m*ter i slicne stvari da sad ne nabrajam??
Svaka cast onima na zavrsenom faxu, ja smatram da ljudi koji su taj level obrazovanja zavrsili da bi trebali biti pametniji, al opet, trebali :/
Bio sam na 100% vise tekmi vani [u inozemstvu] nego ti na Dinamo- XXX.
I znam kaj se naziva odlicnim navijanjem i koji su to navijaci..
Recimo kada sam bio na tekmi Arsenala, tamo je neki njihov navijac napravio neko sranje, ugl nije bitno al nekaj je napravio.
Znas kaj mu se dogodilo??
Nije ga policija ni pipnula, nego su ga prebili NJEGOVI sunavijaci i dobio je zabranu dolaska na 3 tekme Arsenala!?!
Ajde da to vidim isto i od BBB-a i odma mjenjam svoje misljenje!
man utd
http://www.youtube.com/watch?v=gIfgE...eature=related
barcelona
http://www.youtube.com/watch?v=si641o4iUJY
za ovo dvoje ostalih kaj si naveo nisam našao ništa tog obujma kao ovo...
a ne znam otkad su sportinh, hertha, atletico madrid žnj klubovi, ali ok...
moj naklon za ovo.
ja ne zelim da moje pare odlaze za stadion koji se sustavno i opetovano unistava od onih koji se nazivaju navijacima
ja ne zelim da moje pare odlaze za lokacije u gradu koje oni koriste u ime udruge koja po pitanju sprecavanja unistavanja ljubljenog im maksimira ne cini AMA BAS NISTA! ako vec nije u redu prejudicirati da ga i sami ne unistavaju..
ja ne zelim da moje pare odlaze za brazilce i afrikance i koga li vec sve ne a da sama, iako sam obrazovana i radno sposobna te aktivna, nemam uvijete za NORMALAN zivot. uostalom, cemu da ih placamo, kad ih ljubljeni navijaci ionako caste izrazima pred kojima bi se valjda i hitler zacrvenio!
to su MOJI NOVCI! steceni mojim znanjem, mojim znojem i mojim trudom! i ne, ne zelim ga davati vama, "navijacima". ne zelim! eto! sad vas i ja represiram!
i jos da ti, brljo, odgovorim, ja NISAM pobornik rjesavanja icega nasiljem niti masovnim prosvjedima, jer se takvi u nasilje uvijek pretvore. ja nisam clan grupa na fejsu za koje me prozivas. to sto dijelim nezadovoljstvo stanjem u drzavi ne znaci da sam po difoltu pobornik nasilnih mjera, da cu hrliti na ulicu i gadjati politicare ili ikoga ne znam cime. milinovicu bih svasta bila u stanju napraviti, al gle, necu. jer bih time degradirala jedino i iskljucivo sebe!
i kad mi vec zelis da prodjem isto, komotno ti mogu reci da sam to spremna proci za obitelj i dijete. a ne za one koji unistavaju I MOJU imovinu u ime.. ne znam nit ja u ime cega. dinama sigurno ne!
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...iti-sin_303489
dana na dnevniku svjedočanstvo tri cure koje su dobile batina...
@ cionn
dečko koji je smirivao ekipu, danas ima razbijenu glavu od pendreka, točno posred čela...
ma nee... najbolje da onda sa svima ovako otvaramo vrata http://www.youtube.com/watch?v=E4GDr...layer_embedded :mad:
Man. Utd.-ov video ti ne drzi vodu, star je preko 3 god..
ja te trazim da mi nadjes ovak neki sad od ove godine fajt od tih elitnih klubova
Makar i ja kazem, ni ja nevolim Hrvatsku policiju..
I oni su korumpirani do bola i imaju svakavih stvari koje se zatuskava i nikom nista..
EDIT: Jel imas mozda ful snimku onog udarca policajca na onog navijaca koji je mirno sjedio na tribini??
ne drži vodu jer je star preko tri godine?
znači, nije se dogodio? ;D
nije video, ali je članak...
http://www.timesonline.co.uk/tol/spo...cle6893069.ece
j*** te cionn... pogledaj ovaj pa ces vidjet kad pale interisti u polufifnalu lige prvage, bayernovi isto u LP... pa ne ulaze drotovi i ne lupaju sve od reda... :mad: http://www.youtube.com/watch?v=TRR9-...layer_embedded
Ne, ne kazem da se nije dogodio ali tada nisu bile ovako stroge kazne!
Da se sada toako nesto dogodi, na*ebo bi klub, udruga i navijaci..
A klub ne zeli imati divljake za navijace..
EDIT: ma nema sanse ovdje objasnit nekaj...
Jednostavno svako ima svoje misljenje i tocka, iskomentirali smo svoje, svako je svoj stav izjasnio, branio ga i tesko da ce netko poslje ovog promjenit misljenje...
@ cionn
jesi primjetio kako posao na videu sa sportingom radi policajac?
ljude usmjerava kuda da idu, najgore što je napravio je gurnuo nekoga...
a ima i pendrek i štit...
a tada jesu bile stroge kazne, pogotovo u italiji, jel je filmić iz italije sa tekme roma - manchester, znači liga prvaka, gdje je sve još strože...
a u engleskoj je taj režim gore već jako dugo, tako da filmić star 5 godine "nije" star...
Evo, dala sam si i ja truda, ako mislite da vrijedi ovo što sam napisala, slobodno stavite bilo gdje...
Odga... See Moređam od nedjelje ujutro pisanje ovog maila, znam da će trajati... Kao prvo, htjela bih reći nešto o sebi. Imam 21 godinu, završavam 3. godinu na Ekonomskom fakultetu, prosjek 4,00, na utakmice idem od 15 godine. Ne hodam često po gostovanjima, nemam ekipu, dečku se ne želim „krpat“, ali domaće utakmice ne propuštam. Često vodim brata sa sobom na sjever, on ima 13 godina i skoro svaki put ga neki stariji Boys potapša po ramenu i kaže da mu: „Bravo mali, tako treba“ ili nešto slično. Svog sadašnjeg dečka, uskoro zaručnika, upoznala sam na putu na utakmicu Reprezentacije u Beč. On je magistar inženjer, planira upisati poslijediplomski studij ove godine. Ima stotine utakmica u nogama, što domaćih, što gostujućih. On i ja smo vam, gospodo draga, pravi huliganski par – Bonnie i Clyde Maksimira. Trgamo stolice po stadionu, ja unosim baklje, on ih pali. Zapravo, mog malog brata uglavnom ne pregledavaju na ulazu pa njemu damo da unese baklje na stadion. Nadam se da je sarkazam sasvim jasan… Kao takvi smo naravno zaslužili da nas se nasloni na zid i postrijelja sve kao što su se javili komentari pojedinih osoba. Moj brat, dečko i ja predstavljamo najveći korov ovog društva, osnovni problem.
Ekipa mog dečka su momci koji isto idu godinama na tekme. Radile su šake milijun puta, ne budite licemjeri pa recite da se prije nije tuklo na plesnjacima oko časti neke mlade dame ili u obranu svoje majke kad joj netko ime kaže uzalud. Šake su uvijek radile među dečkima. Moj otac mi je sto puta rekao koliko je puta skočio na nekoga… Noževi, pištolji i bombe su druga priča… Oni ne rade na stadionu gospodo draga… Oni rade ispred narodnjačkih klubova, u sobama disfunkcionalnih obitelji, u podzemlju ovog grada, u parkovima, na ulicama, ali ne na stadionu… Na mjestima gdje se kreću ljudi koji sjede u velikim foteljama raznih ureda i na mjestima gdje se svršava (oprostite na rječniku) na tekstove raznoraznih bezmozgovnih i nemoralnih ženturača koje pjevaju: „Napravi mi sina pod svetlima kasina“ i „Nisam ja za tante mante, volim luksuz skupe varijante“. U haustorima novinskih redakcija i stanova u kojem žive ljudi iz prethodnog opisa. Vjerujem da se zna na koga mislim. U šest godina koliko sam na stadionu nisam doživjela niti jednu neugodnu situaciju. Nitko me nikad od svih tih huligana nije dotaknuo, zašlatao, bio neugodan, navaljivao. U šest godina koliko idem na utakmice doživjela sam samo da kad krene „Ajmo svi purgeri moji“ dečki oko mene paze da me nitko ne gurne, da kad pljušti kiša u Zaprešiću prvi dečko do mene skine trenirku i da mi da se pokrijem po glavi i da me puste ispred sebe dok čekamo u redu za ući na stadion.
Subota… Okupili smo se na vrijeme, zapalili roštilj, slušali mjuzu, zezali se, popili koju pivu i sretni išli na stadion slaviti naslov svog kluba. Unatoč tome što smo kronično nezadovoljni situacijom u klubu, angažmanom pojedinih igrača i diktaturom koja se neprestano vrši nad nogometom, zaputili smo se na ono ruglo, na onaj voljeni stadion, sretni jer ćemo bodriti svoj klub. Padale su raznorazne prognoze rezultata, brojnosti na tribinama, ishoda utakmice, ali nikome nije palo napamet da će se ovako završiti… Krenulo je dobro, atmosfera je na sjeveru nakon dosta vremena bila odlična, navijanje nije bilo isforsirano, a onda smo samo primijetili da se na istoku nešto događa. Vidjela sam da je upala policija neposredno prije kraja prvog poluvremena i na sjeveru je počelo ozbiljno komešanje. Neki dečki su krenuli vidjeti što se događa, a čim je došlo poluvrijeme i čim su se ugasile kamere HRT-a policija je upala i na sjever. E, onda je krenuo pakao, svi su jurnuli prema gore, letjele su stolice i nakon nekoliko minuta policija je počela tjerati sve prema ogradi. Pala sam preko dva reda, ali me je netko ulovio i samo sam htjela vidjeti da su dečki iz moje ekipe ok. Počelo je drugo poluvrijeme i stvarno sam htjela otići sa stadiona, ali sam vidjela kako je policija jednog dečka i curu otpilila kad su ih molili da ih puste. Poluvrijeme je prošlo koliko toliko mirno, krenuli smo na brzinu silaziti sa stadiona i dok smo bili u rotoru, jedan kordon policije je krenuo odozgora, a drugi odozdo. Moj dečko, njegov prijatelj i ja smo se nekako izmaknuli, ali smo vidjeli da su stisnuli ljude u sendvič i da su mlatili pendrecima gdje su god stigli, ne pitajući tko je među tim ljudima jer ionako smo mi svi na sjeveru huligani. Uspjeli smo se nakon te navale spustiti niz rotor i onda su krenuli trčati za nama u parkiću kod „zmijice“. Gomila njih nam je bila iza leđa, a kombi je naglo skrenuo u Hondlovu, udario Passata koji je izlazio u rikverc i krenuli su na nas. Dio ekipe je preskočio ogradu Šumarskog fakulteta, a nas nekoliko je skrenulo iza nekih zgrada. Čuli smo samo jauke i vriskove i zvuk tupih udaraca pendrekom o kosti. Prošli smo nekud okolo i dovukli se do auta sretni jer nam se apsolutno ništa nije dogodilo. Upravo to što mi se nije ništa dogodilo je i bio razlog odgađanja pisanja ovog maila jer nisam htjela da se prikažem kao žrtvu, ali raznorazni komentari ljudi su me natjerali da si dam truda i pokažem svoje viđenje stvari.
Jesu ti navijaci od prije poznati po neredima i vrijedjanjima i rasistickim incidentima?
EDIT:
Hmm, ja bi samo rekao da ta cura nema bas neke odgovornosti prema svom bratu.= Citat =:
Često vodim brata sa sobom na sjever, on ima 13 godina i skoro svaki put ga neki stariji Boys potapša po ramenu i kaže da mu: „Bravo mali, tako treba“ ili nešto slično. Svog sadašnjeg dečka, uskoro zaručnika, upoznala sam na putu na utakmicu Reprezentacije u Beč. On je magistar inženjer, planira upisati poslijediplomski studij ove godine. Ima stotine utakmica u nogama, što domaćih, što gostujućih
Sto ce tom decku [klincu] zancit kaj mu ovaj kaze Bravo mali! Samo tako dalje!
Kaj ce njemu "respekt" tih probisvjeta, pardon na izrazu ali doslovno morma to tako rec!
Ajde, napravit cemo jednu anketu, ja cu ic na utakmicu Dinama ti daj svojim frendovima u Udruzi, par jednostavnih pitanja, ono cisto neke osnovne stvari-matematika, povijest i tak neki predmeti.
Bas me interesiraju rezultati, makar znam koji ce bit odgoviri
Pa sad, dali mu to daje pravo ili ne, to je odluka policajca.
Ako policajac vidi lopova koji pljacka banku, nece cekati da sazna identitet i da dobije popis svih kaznenih djela pocinjenih od njega, nego ce prema svojem instinktu i situaciji odredit kaj ce napravit, dal ce pregovarat sa lopovom ili ce pucat...
Oooo vjeruj mi, pogledaj malo u Kini kaj rade sa pedofilima, u SAD-u je nedavno neki takav ludjak pogubljen streljanjem-nedavno bilo na Indexu.
Nije mi jasno, eto zbilja mi nije jasno, @bbbrljo vidim da si navijac, vjerojatno nebi bi imao ovaj nick da nisi.
Dolazim iz momcadskog sporta ragbija, vidio sam mnogih stranih utakmica, sa pozicije navijaca, zasto nikada nismo imali tucnjave? zasto meni nikada nije palo napamet nekome "srati" sto je navijac drugog kluba/zemlje?
Da ne duljim... onaj tko vrijedja policajca, baca na njega predmete i slicno, zahtjeva biti kaznjen. Da ste u SAD-u, bilo bi vas puno vise mrtvih i ranjenih, jos je nasa policija ok, da se mene pita, pucalo bi se svake utakmice, pa bi bio mir.
Mene samo zanima, zasto jednostavno osoba, pojedinac,homo sapiens, ne moze doci na tu jebenu utakmicu, sjest u miru , odgledat je, navijat i otic doma. Znam hrpu tih wanna be navijaca, to je sve hrpa kukavica, kompleksasa i jadnika, koji se lijece kroz masu, i nazalost to je cinjenica, tako ce uvijek biti.
I to bas u nogometu, ja se nisam tukao s navijacima Burnsa, ako sam navijao za Solberga na rallyu, a bome nismo se niti na jednom UFC turniru tukli medjusobono jer smo eto, podrzavali druge borce... stoga, mentalitet onih koji idu na te nogometne utakmice potpuno je drugaciji od ostalog naroda koji prati druge sportove..a i poznato je, cim BBB-u nedostaje nogometnih tekmi, eto njih na drugim sportovima, pa opet sranja, stoga ocito traze sranja.
Kojem maloumniku dodje na pamet trgat stolac i bacat ga na policajca...
Mislim, u drugim zemljama, a bio sam u svijetu, kada te primjerice policajac zaustavi ili slicno, ruke van, u zrak i pricas s njim, smijem li ovo ili ono, u bijelom svijetu da posegnem za stolcem ili slicnim, upucao bi me kao zeca...
Iskreno, zao mi je zbog zrtava, s druge strane, reda mora biti, i bit ce ga, na ovaj ili onaj nacin, i to nema veze sa politikom, strankom na vlasti ili slicno, jer da ste prosvjedovali protiv sranja u zemlji (kao sto se radi u Grckoj) sad bi za mene bili carevi, ovako ste hrpa jadnika, iskompleksiranih momcica koji eto, nemaju sto pametnije radit...mogli ste barem bit na sindikalnim prosvjedima u subotu ako je ovo bio bunt protiv drzave.
Ma da ste otisli u one Lampase i malo natukli one cajka debile, bili bi carevi..
No ovo sto je napravljeno na tekmi, zasluzilo je ostru osudu, i reakcija policije je trebala po meni biti jos gora..
Nazalost za budale, trebaju ti jos vece budale, a tih ima i na jednoj i na drugoj strani, samo ovi sa znackama se mogu opravdavat...
Radije bi vam preproucio, pamet u glavu, manje pive i vise dobrog sporta a ne ovakvih gluposti!
bubo, inace volim tvoje postove na ovakve teme, al sada si ga malo zabrijao.. nije da su mi osobno mili oni iz kategorije Lampasa, al brate mili, zasto bi ih itko isao tuci? po toj lpgici onda svatko ima pravo tuci svakoga tko mu ne odgovara jer je drugaciji, e pa onda nebismo imali ni osnove prigovarati bojsima zbog metalaca i rokera. koncentriraj se malo, bubo :D
eeeeeee, ovo sto sam boldala..
bojsi (a bome mi se cini i ostale navijacke udruge u nas) vec odaaaaaaavno nemaju veze sa sportom, s nogometom, pa cak niti s klubom za cije ime vicu da im je svetinja. bas nikakve. sve ono sto bi to trebalo predstavljati rasplinulo se u sto - u puste price kak njih murija represira, kak im ne daju da navijaju i kure baklje, kak je sve to s visim ciljevima za dobrobit drzave, yadayadayada.. oke, cek, vot da fak, dije tu pobogu nogomet? di je tu ljubav prema klubu i zelja da taj klub nesto postigne kada se igracima tog kluba vice sve samo ne ono sto bi ih moglo motivirati, kada se na osvojen naslov prvaka odgovara devastiranjem ljubljenog im stadiona.. ma sve je to iz puste ljubavi prema sportu i nogometu. jes da.
al mi smo ofce i ne vidimo istinu..
koja se tako fino iscitava iz voljenog im transparenta "igraci i uprave odlaze, ostajemo samo dinamo i mi"
prevedi - nikaj nama nije bitno, samo da se imamo u ime nekoga s nekime kacit.
www.index.hr= Citat =:
U neredima su teško ozlijeđeni jedan policajac i dva navijača, dok je 18 policajaca i 18 navijača lakše ozlijeđeno. Od 89 privedenih navijača, među kojima su bila 64 domaća i 25 gostujućih, njih 48 privedeno je sucu za prekršaje, dok su ostali pušteni.
Četiri osobe privedene su zbog posjedovanja sredstava pogodnih za nanošenje ozljeda, 12 osoba zbog posjedovanja transparenata kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje, 15 osoba zbog bacanja predmeta u natjecateljski ili gledateljski prostor, dvije osobe zbog pjevanja pjesama čiji sadržaj potiče mržnju ili nasilje, dvije osobe su dovedene zbog pozivanja i poticanja na tučnjavu, 16 osoba privedeno je zbog sudjelovanja u tučnjavi i napadima na službene osobe.
Zbog uništavanja i oštećivanja inventara na stadionu i imovine u krugu stadiona privedeno je 19 osoba, dvije osobe su privedene zbog narušavanja javnog reda i mira građana na osobito drzak način, a 11 osoba je privedeno zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.
17 osoba je dovedeno u policijske prostorije iz preventivnih razloga jer su bile pod vidljivim utjecajem alkohola. Protiv jedne osobe je podnesena kaznena prijava zbog posjedovanja opojne droge. Uporabljena su sredstva prisile prema 17 osoba, a u šest odvojenih slučajeva uporabljena su sredstva prisile prema masi navijača, današnji je rezime policije.
Sumnjivo je to što su se neredi dogodili baš na prvi maj. Jer hej, ajmo zaboravit to da nam država tone k'o naftna platforma u Meksičkom zaljevu. I odmah se najavljuje pooštravanje kazni za navijače. Policijska država, jej.
Ne kažem da pojedinci nisu krivi, al' murjaci su si stvarno previše dopustili. Pendrecima po svemu što se miče bile to žene, djeca ili starci. A upravo to sam i čuo od par frendova koji su bili na tekmi. Neka se pokažu snimke policijskih kamera ili onog što se događalo na ulici poslije tekme (policijski napadi na bilo kakvog prolaznika u Maksimirskoj).
(...)
http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...ru/489285.aspx
Kaj su se ovi auti sami od sebe razbili??
Mda...
bbbrljo, stavljaš videe drugih klubova (i njihovih navijača) da bi obranio ove idiote.
OK, ima i u tim udrugama navijača debila... Ali takve stvari dogode se jednom, eventualno dvaput GODIŠNJE. BBB (Budale Bez Budućnosti) radi gluposti na MJESEČNOJ BAZI.
Plus to što je Hrvatksa nekoliko puta manja zemlja... dakle, da bi sve bilo relativno normalno, manji incident bi se trebao dogoditi jednom u nekoliko godina.
Sam sam sebi smješan zašto se javljam ovdje... Svi su svoje rekli, svaki pametan zaključio je tko je u pravu.
Pogledao sam film Metastaze prije god dana.. Ako je samo 1/5 filma o navijačkom karakteru istinita, onda su definitivno zaslužili ta batinjanja.
Ja ne bi mogao izdržat ni 5 sekundi u tako primitivnom neandertalskom društvu, od srama bi ih napustil.
Neka malo probaju zatvor ili batinjanja jedan na jedan sa boksačem- dam se kladit kako bi puno tih maminih sinova prestala sa tim sranjima.
@ mario92
video klipovi drugih klubova su samo stavljeni kako bi se dokazalo svima da nigje situacija nije mirna kako ljudi to misle, a ponajmanje u engleskoj...
@ destroyer
evo, ja te pozivam na cugu, ti ocijeni jesam li neandertalac...
a za jedan na jedan, sa svakim drotom bi išao jedan na jedan, nije problem, samo neka skine oklop i ostavi tonfu...
može imati i 30 kila više od mene, nije bed... ;)
http://dalje.com/hr-sport/uopce-mi-n...bez-oka/304226
@ alan
index je počeo napokon realno pisati...
nakon pljuvanja, počeli su pokazivati i drugu stranu priče...
http://dalje.com/hr-sport/uopce-mi-n...bez-oka/304226
to je ta famozna engleska gdje nema nereda, gdje je čelična lady sve huligane zatvorila... ;D
http://www.index.hr/sport/clanak/hul...ma/489410.aspx
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=170
http://www.youtube.com/watch?v=BSIUA94tIss
načelnik muca, navijač nije primjetio da je propucan, drot mu je stvari to pokazao, prvo je napuhao 2,3, pa 2,2, pa je stalo na 2,03%...
i onda javna prijetnja:
vi ste građanin, ja sam policajac, vi se usudite meni proturiječiti?
krenulo je, istina polako izlazi na vidjelo...
@ bettleman
bettleman, poznavajući tebe i gledajući slike koji si stavljao na forum, pokazivao si da si rukovao oružjem...
da li možeš pojasniti, ako si imao priliku rukovati pištoljem HS 2000, na kojem principu radi, i što je sve potrebno da se okine, koliko sigurnosnih prepreka do opaljenja ima, ako ti nije problem...
Dobro da nisi naveo clanak u vezi igraca 10 lige= Citat =:
Problemi su se dogodili i u ponedjeljak
tijekom utakmice između Lutona i Yorka u doigravanjuza promociju u četvrtu ligu
2La_LuNa: gle, puko sam jer su frendici auto unistili, da je bio moj, obzirom da posjedujem vatreno oruzje, branio bi svoje kao u SAD-u.
2bbbrljo: tehnicki HS2000 ima 3 sigurnosne prepreke, bazno se svi baziraju na kocnicu na igli koja se nalazi na samoj drsci pistolja (prvi u tome bio je colt1911), stoga ukoliko drzis hs2000, tehnicki on je otkocen, i ukoliko je metak u cijevi, on ce opalit (slucaj Petrinjske i ranjavanja gradjanke).
Nitko ne osporava (cak ni ja koji sam napisao mnogo clanaka na tu temu), da je nasa policija nedovoljno educirana, obucavana i slicno, pa na kraju imamo mladu damu koja je policajka samo zato jer je htjela vozit motor... (epic LOL).
No iskreno, sto navijaci rade? Imamo i ovakav primjer:
http://www.youtube.com/watch?v=0Cf0C...eature=related
Da sam ja bio u policijskoj odori u tom trenutku, prvo bi pokusao zahvatit koliko god bi mogao sa tonfom, a onda bi pucao po svima.
A sto nasi policajci trpe, imas i ovakav primjer:
http://www.youtube.com/watch?v=j8fgtZ43uXM
Da je to isto ova seljacina napravila u EU ili SAD-u, policajac bi ga prvo pokusao smirit sredstvima prisile (tonfa/CS/Elektro shocker) a ako ne, ima pravo upotrijebiti vatreno oruzje.
Imas i ovakve primjere:
http://www.youtube.com/watch?v=4gtlhqex7ck
Pitanje je sto je tim neandertalicma u glavi da bacaju predmete na policiju, tuku se itd....
Razumio bih da je ovo politicki prosvjed, bunt protiv vlasti i slicno (hvala bogu Parzi gori kada narod se buni) ali ovo granici s krajnjim debilizmom.
Sa stokom treba kao sa stokom, nije to bez vraga...
I iako se opet vraca problem navijaca itd... ja bi to rijesio u par pravilnika i uredbi:
- ovlastenje policije da koristi vatreno oruzje
- da koriste non-lethal oruzje poput gumenih metaka i slicno
Uz to, kazneni zakon bi se mjenjao, svatko tko ima stolicu u rukama (ili slicno) i baca to na gradjanstvo/policiju, dobio bi minimalno 1 godine zatvora.
Pa bi za par derbija svi bili u Lepoglavi, ili po toj potrebi otvoren Goli otok.
I bio bi mir.
Potpis na ovo.
Najsmješnije je što onda plaču kad ih policija razbije i počinju kakati o stanju u državi. A jedino čemu doprinose je nered i nasilje.
A što se tiče njihove časti i ponosa, ne znam koliko vas je pogledalo onaj dokumentarac kaoji sam postao, ali srž je - nije bitan sport - bitno je divljanje, pardon, navijanje . Ako ne rade nered na nogometnoj utakmici, radit će na košarkaškoj...
Zadnji nastavak gdje to lik eksplicite kaže (nije bitno što nije "naš", svi su oni jednaki).
http://www.youtube.com/watch?v=GseDLqbycYU
Znam za slučaj da su WS-i blokirali promet na državnoj cesti. Došla je policija i MOLILA ih da ne rade sranja. Na što su im se navijači smijali i častili ih epitetima. Nešto slično beetlmanovom drugom linku.
Da li je to normalno? Da li bi bilo opravdano da su u tom slučaju upotrjebljena "sredstva prisile"?! Da li bi navijači sutradan kakali o policijskoj brutalnosti i njihovoj preuzvišenoj borbi o ....... (dodaj ljigavu floskulu po želji)
P.S.
Koliko se ljudi osječa ugodno dok mu se približavju BBBovci? Čega je to rezultat?
Nisam navijač i ne idem na utakmice. Da se nađem na stadionu kad ulazi policija, nastojao bih se distancirati od huligana i mirno sjeo čekajući naređenje policajca. Međutim, kad nemali broj puta vidim ljude koji nakon takvog postupanja budu prebijeni pendrecima i pregaženi, prvi bih isčupao stolicu i koristio je kao štit. Policija bi trebala štititi građane (navijače) od huligana, a ne ih još mlatit.
Na policiji je odgovornost da utakmica prođe u miru i sa što manje izgreda, ali bi isto tako trebali odgovarati zbog nepotrebnog ugrožavanja građana kada donesu pogrešnu odluku. Ulazak specijalaca na tribinu zbog jedne baklje koja nije bačena na teren je stvarno nepotreban rizik. Ne kažem da lika koji je zapalio baklju ne treba kaznit, ali zbog toga je uveden sustav video nadzora, pa se lika može izdvojit na izlazu sa stadiona.
Ako su već odlučiti lika odvesti s tribine, trebali su to napraviti što diskretnije, ukoliko pruža otpor primjenit minimalnu silu i staviti mu lisice, a ne ga prebijat (što je policijska brutalnost bez obzira što je lik napravio) i to još naočigled svih navijača. Okružiti cijelu tribinu interventnim postrojbama i onda prebijati lika ispred ostalih navijača ne mogu nazvati nikako osim provociranje sukoba.
Policija bi trebala intervenirati na tribinama samo ukoliko su izgredi većih razmjera ili je očito da će doći do istih, ali u tom slučaju bi se trebala utakmica prekinuti i ispraznit što veći dio tribine prije dolaska policije do žarišta izgreda.
U svrhu sigurnog pražnjenja stadiona policija bi trebala razdijelit navijače u manje grupe kako bi se lakše došlo do eventualnih izgrednika i smanjila opasnost od stampeda.
Naravno, tu ne pravdam ni lika koji je zapalio baklju, ni one koji su započeli sukob s policijom, ali policija je napravila najveću grešku, ugrozila građane i u većini država bi za to odgovarali.
Netko je napisao da bi razumio da se to dogodilo na političkom protestu, a meni se čini da je ovo upozorenje da će se ovo isto dogoditi ako do protesta dođe.
I još nešto, ako će snimke iskoristiti kako bi identificirali navijače koji su uništavali imovinu i napadali policiju, hoće li te iste snimke iskoristiti kako bi identificirali policajce koji su pendrečili ljude koji su ležali na podu ili mirno sjedili (stajali) i nisu pružali nikakav otpor?
jao ovo mi je najbolje...policija upala na tribinu i izmlatila navijače bez veze...
onak, sjetite se malo gostovanja dinama vani, 80% ih je završivalo premlaćivanjem BBB-a od strane policije, to je pretpostavljam isto neki fetiš europske policije da mlati naše navijače bez razloga?
uglavnom, stoku kojoj nije mjesto na stadionima, koja pali te iste stadione mlati ljude okolo u zatvore/popravne domove, šta god i bit će ok s tim (ne odmah, al s vremenom valjda bude)
a i zanimljivo je samo kako kod nas policija ne uletava ni na jedan drugi stadion osim maksimira il poljuda....
bbbrljo, mozes nas izvjestit kaj je bilo na toj vasoj presici?
to ja nebi rjesavao batinjanjem.. ljude ces najvise unistiti ako mu nabijes neku jebenu kaznu,sad ce se javiti netko i reci "sta njega boli ***** kad nema nista od zivota" ..
e super prijatelju,kad nemas 2 kune u zivotu ljepo autoput pula -rijeka,lopata,kramp, satnica ti je 25 kuna kazna ti je 7000 kuna pa kad tu lovu odradis si slobodan..
da vidis dali bi mu palo na pamet sljedeci put napravit pizdariju i plus napravi uslugu drustvu ;)
zalosno,ali ja mislim da je ovo samo jos jedna kap koja ovu drzavu pomalo zakopava sve dublje i dublje.. jos malo pa ce biti gore nego u Bosni i Srbiji.. jad i bijeda..
nece visi biti srednje klase,biti ce samo olos i smeca lopovska na vrhu..
evo, vratio sam se s pressice...
na pressici je bio velik broj novinara koji me ugodno iznenadio...
pokazana je naša priča, novinarima su podijeljeni materijali, došlo je dosta starijih ljudi koji su bili na utakmici, dali su izjave novinarima, ...
pressica je snimana kamerom udruge navijača, tako da ne bi bilo poslije manipuliranja izjavama i tako tim...
bio sam iza te kamere, tako da sam dosta blizu stola bio...
primjetio sam novinara koji je stajao do mene i zapisivao natuknice...
ne znam koje novine, portal ili neki drugi medij...
uglavnom, i njemu se uključio kliker u glavi, kad je vidio predočene dokaze, pretostavljam da je jučer i gledao otvoreno...
velikim slovima je napisao u teku da se traži odgovornost onoga tko je poslao policiju, jer se na stadionu ima najsuvremeniji policijski nadzor, i to nikako nije praksa, nigdje, pa ni kod nas...
također je podcrtao pitanje rotora, na koje je gospodin Bijelić jučer sustavno izbjegavao odgovor...
dio slika i dokumentacije imate na indexu...
http://www.index.hr/sport/clanak/bbb...ve/489520.aspx
http://www.index.hr/sport/clanak/pol...li/489503.aspx
pravna strana se nije toliko spominjala, ali se ona već počela potezati po forumima...
uglavnom, materijali se i dalje skupljaju i neće se stati na ovome...
Hmm, pa kaj planirate vi?
Kak ne kuzite, ruka ruku pere..
U ovoj korumpiranoj zemlji fukncionira jedino rezim divljeg zapada, a to je da ubijes onog ko ti smeta..
Policija nece davati imena, niti bilo kakve detalje u vezi policajaca koji su bili u akciji...
Tak da smatram da to nema nekog ucinka :/
bilo je pitanje vremena kad ce netko od navijaca dobiti po tamburi..
jbg vi ste toliko gluposti napravili kao navijaci dinama da je normalo da ste bili prvi na piku,skupa sa torcidom..
da se utakmica igrala u splitu i da je hajduk slavio 1 mjesto na tablici i zapalio baklje dobili bi ovo sto ste vi dobili..
i btw. ja sam isto dinamovac od 10-te god tako da nebi bilo da sam za ili protiv navijaca ..
i pitanje jedno bbbrljo,vidim pises malo u zenskom pa onda se prebacujes u muski rod.. wtf?
Ma sta cete napravit?
Prvi seronja koji je zapalio baklju, strgao stolicu ili poslao u k. policajca, ogrijesio se o zakon, i tu bilo kakva diskusija zavrsava.
Stoga, cut te crap, kao boysi ste jako opasni, hrabri, frajeri, kad ste usli u otvoreni konflikt sa legitimnom vlasti, sa vecim ludjacima od vas, dobili ste po tamburi, i sad ste jadni, imate masnice, tuzite se novinarima... LOL
Isti se kao i Mamic, jadan on i njegov Dinamo... kakav klub, takvi i navijaci... Uzas.
Kao sto rekoh, prosli bi puno gore u nekoj normalnoj zemlji, sva sreca da je nasa policija takva kakva je. U normalnoj zemlji, tu bi bili konji, gumeni meci, vatreno oruzje, sudjenje i zatvor od 1 godinu minimalno...
I jos se bunite...
beetleman, sva sreća pa sam bio i u pragu i u londonu, i imao iskustva i s jednom i s drugom policijom, isto tako ko i u auxerreu...
kažnjavanje stoji za svakog tko je bacio stolicu, baklju, ...
ali isto tako kazniti treba i odgovorne u policiji...
jer, oni su bacanjem istih predmeta nazad među nas, ugrožavali naš život, a oni su tu upravo suprotno, i plaćeni su za čuvanje javnog reda i mira...
nakon utakmice kad se sve smirilo nije bilo potrebe za njihovom reakcijom, jer su ljudi mirno izlazili, ali je netko zapovijedio da se batina...
prije utakmice su otvoreni bili svi ulazi/izlazi na sjever...
poslije utakmice su zatvoreni svi ulazi/izlazi osim rotora, i svi su slani tamo...
baš zanimljivo...
misliš da se kuka radi nas navijača?
pa znam da ću vjerojatno na idućoj tekmi biti žrtva te torture opet, ali ne kuka se radi nas...
navikli smo mi...
kuka se radi djece, žena, starijih ljudi koji su dobili batina...
kuka se radi invalida kojeg je drot prevrnuo iz kolica...
kuka se radi svakog uplakanog djeteta na maksimirskoj...
kuka se radi dječaka, koji je čekao slikanje glave, pa to nije spriječilo drota da ga još jednog nabije u zid...
kuka se radi dečka koji je isprebijan na istoku, a bio je na tekmi sa curom...
radi toga se kuka...
kuka se da se napokon uvede red među huligane u odorama...
i, još jedna stvar s pressice...
velika većina prisutnih novinara je izrazila žaljenje što se koncert, i cijela manifestacija kojom se trebao obilježiti 13.05. otkazuje...
http://www.index.hr/sport/clanak/nem...ma/489441.aspx
pa mi recite je li to prekoračenje ovlasti...
Gle nemoj mi tu sad prodavat PR ;) Ok?
Svi znaju kako BBB postupa po utakmicama, od Madjarske, Slovacke, Slovenije pa i Hrvatske, i sad ste si nasli invalide, djecu i zene kao izgovor da nagazite na policiju.
Kao sto rekoh, ne opravdavam policiju da koristi sredstva koja joj nisu zakonom propisana, no da li zelim da policija jos jace nagazi te koji odluce pravit se face na tekmama, da, zelim.
Kao sto rekoh, prvi kad padne, onda ce se malo primirit. To je kao i sa psima, cisti bullying, kad ga puknes po glavi onda se skulira i smiri, a do tad je najglasniji.
I opet radite SPIN, kao i HDZ i svi ostali u zemlji...
Znas zasto se treba kukat?
Zato jer malouminici pod izlikom navijaca teroriziraju godinama gradjane, kvartove u kojima su tekme i same gradove.. eto zbog toga se treba kukat..
I sad tipicno hrvatski, umjesto da sami medju sobom rijesite se gamadi i budete normalni, vi se usmjeravate na dokaze protiv policije, zaboravili ste, oni su POLICIJA!! Reagirali su na vase provokacije, vas nered i vasu nekulturu...
Stoga, kukajte... sami ste zakuhali, a policija je zapaprila..
i da policija je placena za cuvanje reda i mira, a to znaci sve koji rade nered spremiti tamo gdje treba.
Sorry imam 0 tolerancije prema tome, jer sam 1000 puta vidio kako se ponasate i sto radite policajcima, srecom ne nosim odoru, jer da nosim, vec bi naslovnice bile pune kako pucam po stoci koja baca stolice..
Članak 17. stavak 3
"Niti u slučaju neposredne opasnosti za opstanak države ne može se ograničiti primjena odredbi Ustava o pravu na život, zabrani mučenja, surovog ili ponižavajućeg ponašanja ili kažnjavanja, o pravnoj određenosti kažnjivih djela i kazni, te o slobodi misli, savjesti i vjeroispovjedi."
i još jedna ustavna krasota
Članak 20.
"Tko se ogriješi o odredbe Ustava o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, osobno je odgovoran i ne može se opravdati višim nalogom."
prodajem ti PR?
ne, samo iznosim činjenice isto kako novine iznose laži i obmanjuju ljude...
hoćemo povlačiti paralelu sa ostalim kriminalcima u državi?
kako to da kod hapšenja dilera, pedofila i ostale gamadi, se objavljuju samo inicijali, a kod hapšenja navijača, kojemu krivnja još nije niti dokazana, objavljuje se puno ime i prezime, dob, te slika?
i zašto interventna jedinica policije na niti jednom vidljivom mjestu nema istaknutu značku?
PENDREK LOMI KOSTI, ALI SRCE NE ! ! !
Ma koje institucije ce ih prisilit??
Ovi im daju u dzep 10k € i to ce opet pod tepihom zavrsit..
Nema smisla se uopce prepirat sa policajcima...
Oni su eto, debili, ali kojima nesmijes proturijecit nazalost :/
I kuka se radi moje frendice koja je dosla na BUS STANICU [nije bila na tekmi] i dobila batina :
http://www.index.hr/sport/clanak/bbb...as/489520.aspx= Citat =:
Jedna je djevojka stradala samo zato što je čekala autobus u blizini stadiona kada su dotrčali policajci i izudarali je", ispričali su navijači.
A ti beetleman, smiri malo dozivljaje, svi bi mi radili nesto da mozemo..
Zato ajde, ti bi valjda trebao bit pametan, od ove diskusije se nitko nece promjenit ;)
sud u strasbourghu je jako zanimljiva institucija koja se voli zabavljati baš s ovakvim slučajevima...
da, kuka se i zbog ljudi koji nisu bili na tekmi, a dobili su batina...
ako je frendica bila kod doktora, samo neka navrati u udrugu navijača s dokumentacijom, ne mora niti imati dokumentaciju, slike će isto biti dovoljne...
ako se ne boji, iskaz uvijek može dati novinama...
ali, nek se prvenstveno javi u udrugu navijača u draškovićevoj 23...
Na selu, kad goniš stoku preko potoka na ispašu, ne mogu i stoka i pastir biti ljubazni i poslušni. Nepotrebno je tražiti ljubaznost policije, ako već >imamo< ljubazne, kulturne, načitane i poslušne navijače.
Ukratko, pos***m vam se na te aureole što ih nosite na glavi.
ovime si se upravo, kako si se ti izrazio, p****o na sve koji su nevini dobili batina...
ne nosimo aureole, nigdje to nismo ni rekli, nismo anđeli, i to priznajemo, ali ovakav tretman ne bi poželio nikome...
kad u očima policajca vidiš da te želi polomiti, kad vidiš da je na ulici samo da strga nekoga, kad ne bira koga će udariti, onda se zapitaj u kakvoj državi živiš...
Ovo su nepobitne činjenice:
- Onaj tko je zapalio baklju je prekršio zakon
- Onaj tko je napao policajce je prekršio zakon
- Policija nije provela adekvatne preventivne mjere
- Policija je nepotrebnim ulaskom na tribinu nepotrebno ugrozila građane
- Policajci koji su tukli ljude koji nisu pružali ama baš nikakav otpor prekršili su zakon
- Policajci koji su tukli ljude koji su bili u nesvijesti prekršili su zakon
- Policajci koji su tukli ljude na ulici koji nisu bili na utakmici niti su radili nerede prekršili su zakon
- Policija je kriva za stampedo na izlazu i to je bilo nepotrebno ugrožavanje građana
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Onaj tko je zapalio baklju biti će identificiran na snimci i odgovarati će
- Onaj tko je napao policajce biti će identificiran na snimci i odgovarati će
- Policija/policajci koju su napravili gore navedene propuste ili prekršili zakon, sljedeći put će opet do napraviti
ne opravdavam postupke policije. da netko ne bi to pomislio. ja nisam za batinanja, ja sam davnih dana pisala da bih to rijesila slanjem svakog huligana na "dobrovoljni" drustveno - korisni rad. pa mi kopaj, braco, kanale narednih par godina, da ispucas tu svu silnu energiju negdje!
i htjela bih samo pripomenuti da su sve te slike tak fora iscupane iz konteksta, olfo, slika vrijedi soma rijeci i te stvari.. a mi, koji ih gledamo, mi ne znamo je li onaj momak sto sjedi pri vrhu tribine, sam, i nonsalantno cuva slomljenu stolicu u krilu, mozda interventnom policajcu skresao mrtvu roditeljicu na grobu npr. hajt, priznajte svi vi, navijaci/nenavijaci, ne biste li prosto podivljali na tu izjavu i jos da ste u tom trenu pod navalom adrenalina?
opet kazem, ne opravdavam niti ponasanje policije, al brate mili, kada se prikaze u recimo ovom mom kontekstu, ne izgleda nam sve to bas kao batinanje nevinog deckica koji je eto, tamo sjeo. sa stolicom u krilu.
d pojnt iz - ima kukolja i s jedne i s druge strane. al skjuz mi, puno ga vise, i to vec gooooodinama, ima s navijacke strane.
uz svo moje neopravdavanje icijeg postupka, ne mogu se oteti dojmu da si za subotnji tretman jednostavno niste sami krivi. jer jeste.
da niste radili sve sto ste radili, i to sustavno, i to ne samo na maksimiru, vec i po europi, ovoga u subotu ne bi bilo.
i mozda bi se i vise ljudi potrudilo slusati i shvatiti vase rijeci izgovorene na presici.
ovak nece. jer ih prosto boli odredjeni organ za nekoga tko se tako sustavno ponasa godinama.
http://www.youtube.com/watch?v=sqS1jCjgii4
http://www.index.hr/video/film.aspx?id=8892
http://www.youtube.com/user/wwwbadbl.../0/XZzRnbEJOMM
vi prosudite...
cioon, tu imaš video onoga dečka koji je pretučen jer je sjedio, kaj je bilo napravljeno od slike izvučenih iz videa...
Da, sad sam to vidio..
Ma kaj da ti kazem, zbog debila je cijeli stadion na*ebo..
Jbg, ja ti kazem
Sjeti se samo tekme Cibona-Partizan i sjeti se one tribini gdje je bilo ono naguravanja i kako su ljudi u roku keks pobjegli sa nje jel znaju da ce bit sranja..
Isto to ste i vi trebali, fino se razbjezat po tribini ili izac iz stadiona..
http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...na/489580.aspx= Citat =:
Neredi na Maksimiru koštat će nas oko 250.000 kuna
Pa si sad vidi koliko su BBB-i dobili na popularnosti
cionn, sa sjeverne tribine se nije moglo izaći...
policija to nije dopuštala...
svi smo htjeli izaći, ljudi s djecom su htjeli izaći, pa su tjerani nazad dolje...
da se nadovezem na Cionna:
to cu JA placati!!= Citat =:
Sve to će koštati više od 250.000 kuna, a svaka lipa doći će iz džepa poreznih obveznika. Iz Dinama je već najavljeno da štetu na stadionu oni ne planiraju plaćati već će o njoj obavijestiti vlasnika Maksimira (dakle, Grad Zagreb), a na leđa Zagrepčana past će i ostala financijska šteta koja je nastala za vrijeme nereda oko stadiona.
umjesto da su moje krvavo zaradjene pare otisle za besplatne udzbenike, za odjele neonatologije, za udruge za nezbrinute zivotinje, za pomoc za stare i nemocne, moje pare ce sada ici, po ne znam koji yebeni put vec, za fakin stolice na onom ruglu zvanom stadion?! pa da biste ih vi opet iz cistog bijesa sto vam je murija dosetala na tribinu iste te stolice opetovano mogli trgati?!
i onda se pitate, jos se pitate zasto smo ogorceni na vas??
zasto vas se sramimo?
zasto bismo vas ukinuli kao organiziranu udrugu, koja vidi gle, OPET sise nase pare?
kao sto rekoh, sve na javne radove. pa se gusite u kemikalijama u tvronicama za proizvodnju plasticnih stolica. mozda ih iduci put ne biste trgali, jer biste osjecali neku odgovornost prema tome.
al to je samo jedno veliko mozda.
da, šteta je nepovratno učinjena...
svi sad *erete kako će se dati lova za potrgano, a di ste bili, zašto ste šutili dok se lova sustavno krala pri izgradnji istog stadiona?
naravno, ne opravdavam ovo, iskreno, po meni stolice tamo niti ne trebaju, ali svi su sad glasni...
gdje ste bili dok su se vašim i mojim novcem gradile vikendice, kupovali auti, brodovi, zemljišta, ... ?
Kao sto je netko rekao, ovakvim klubovima bi zgasio dotok para..
Trebalo bi se investirat u nove nade poput Jakova Faka, koji je osvojio medalju na OI, a koji nema gdje trenirat u Hrvatskoj pa mu SLOVENIJA nudi privatnu stazu za trening, status neke drzavne face, ovo ono i lik je odbio i osto u Hrvatskoj..
I umjesto da se investira u kosarku koja je nekada bila gledanija od ovog faking nogometa, mladje generacije, tj kadeti nemaju gdje trenirat jel klubovi nemaju para za dvorane!
KK Cedevita '94-'93 godiste je jedan od najboljih klubova u EUROPI!
I fala bogu, imaju istoimenog sponzora..
Ali recimo KK Fenix, koji imaju '95 godiste najbolje u Europi, bili su u Rusiji na SP i momci rasturaju kosarku, treniraju u malenoj dvorani na Velesajmu di su i kosevi malo sj*bani a di nema niti dobre ventilacije pa je zagusljivo tokom ljeta!
Takvim klubovima treba dat para, a ne ovim seljacinama iz Dinama, Hajduka i ostalih klubova koji samo sisu pare a nemaju nikakve faking rezultate!
ajde mi bbbrljo reci samo 1 dobar rezultat Dinama u Europi!
EDIT:
bbbrljo, a kaj mislis kolko je para "nestalo" tokom izgradnje Arene ZG?
Kolko je para nestalo pri izgradnje muzeja suv. umjetnosti u Novom Zagrebu?
I zasto se on toliko dugo gradio??
Avenue Mall koji se poslje poceo gradit je 1-2 god prije zavrsen!
ja se slažem za davanje love...
lovu bi trebalo puno bolje rasporediti, a ne davato rodjačkim vezama i vezicama...
slažem se u potpunosti...
sve znam...
znaš kolko je para otišlo za bundek?
za svaki natovareni kamion sa zemljom bandidos je stavio 100 eura u džep, a svi znate kolko ih je otišlo... ;)
di sam bila?
bila sam klinka. u skoli. na sisi svojih roditelja i drzave. i nit me nesto pretjerano zanimalo tko placa stadion niti bi, cak da me i zanimalo, moj glas ikome ista znacio. i sigurno nisam trgala okolo javnu imovinu. kao sto su je u subotu trgali mahom i petnaestogodisnjaci, takodjer nesvjesni da ce to njihovi roditelji morati placati. ili mi odgovorno tvrdis da nit jedan klinac nije otkinuo niti jednu stolicu? i da je svaki klinac koji je otkinuo stolicu, to ucinio zbog ogorcenosti na stanje u drzavi? dakle, ne zbog "ljutnje" na muriju, vec zbog stanja u drzavi?
ali ja sam ipak, vidi gle cuda, izrasla u osobu koja sve to cijeni i postuje. cak da mi grad i ne sise onaj prirez s moje place, svejedno bih sada suosjecala s onima kojima sise. i imala jednak stav prema tome. ovako me samo malo vise smeta i ljuti sto to ide i iz mog dzepa. ali samo malkoc vise. toliko o gledanju vlastitog dupeta.
ne kažem da nije...
trgale su se stolice, jesu...
i ja sam izrastao u osobu koja sve to poštuje...
i koja više od svega cijeni pravdu i poštenje, dok mi nepravda užasno smeta...
da mi ne smeta, misliš da bi se i dalje tu raspravljao?
tražim jednak tretman za sve, kako za izgrednike, tako i za policajce koji su sebe pretvorili u izgrednike...
ne znam da li si jučer gledala otvoreno...
i kako je gospodin Bijelić na javnoj televiziji, u emisiji koja ide uživo, javno prijetio Domazetu...
pa on je načelnik krim policije, a ne zna sastaviti dvije suvisle...
Ohh nemoj mi sam tu seljacino od Bandidosa spominjat..
Najzesci njegov fail mu je bio kada je dao rodjaku da gradi wc u gradu od 2 mil eura il kolko vec para, za "invalide"...
Pa super, zasto onda tvoja Udruga nece njih podupirat??
Bilo je BBB-ovaca na tekmama kosarke, a di su sad??
Sta nisu dosli fino navijati i pomagati kosarkasima Cibone?
Sta niste digli ovakav glas kada su "pokrali" Cibonu u finalu??
Boli vas djon za ostale sportove kada znate da se na nogometu moze divljat??
Sto necete ic pratit ove decke koje sam ja nabrojio, ili barem organizirat neku humanitarnu akciju, skupit pare za nekog invalida, neko djete sa posebnim potrebama, za nesto korisno??
Umjesto da ste na svakoj utakmici, bilo to nogomet, kosarka, tenis, pikulanje i da fino navijate, vi morate nekog jarca napravit..
na cibonu se ne ide poradi odnosa uprave s nama, koji seže u duboku povijest...
zna se zašto, zna se šta je bilo...
a ovo kaj si naveo u zadnjem dijelu svog posta...
jesi li igdje pročitao da su BBB organizirali davanje krvi, da je turnir koje se održava već 9 godina zaredom, humanitaran, da se skupljao novac za pomoć obitelji ubijenog frane despića, da su se skupljali prilozi za obitelji u vukovaru, ...
jesi li igdje to pročitao?
nisi, to ne prodaje novine... ;)
gle, zapeo si za krivu stvar.
(ni gradonacelnik nam, btw, ne zna sastavit dvije suvisle, pa je, yebote, skoro precjednik postao!)
u drzavi u kojoj smrdi odavno i od samog vrha, u drzavi koja grca u milijun vecim problemima od neke tamo fakin represije, u drzavi u kojoj ljudi ostaju bez posla i bez egzistencije vecini nas je problem "navijaca" doista smjesan i banalan. jbt, fakat vam je tesko, vi ste samo neshvaceni.
ne, sorry, nemamo sluha za vas.
fakat, al ono fakat me boli briga kaj vam nedaju da unosite baklje i palite ih, kaj vam je klub u qrcu i kaj vam je to takva strast.
jednako kao sto nit tebe niti ikojeg bojsa nije briga sto su moja strast macke i sto sam luda na nepravdu nad napustenim zivotinjama, na nedostatak sklonista za iste, pa vidi cuda, ne razbijam okolo javni inventar i ne razbijam aute onima koji nemaju sluha za tu moju strast i ne dijele moju ljubav prema zivotinjama.
ili mislis da bih trebala? onako, porazbijati malo nesto, pa cu promijeniti stvari?
Sorry, ja neznam, jel sam ocito premlad tj nisam tada bio kada se to dogodilo.
Ali Boze moj, dogodilo se i kaj sad..
Kaj bi trebali isto tako mrzit sve Njemce jel su oni pobili pola Zidova i jel su prakticki cijeli svijet tlacili??
Jesam, za turnir za Frana znam, bio sam par puta.
Al ajde, nekaj konkretno, da pukne ko bomba, da se cuje, da se raspisu novine.
Imas lika na FB-u, Nocni Hakl se zove..
Organizira haklove po Zagrebu, bio sam 2 puta, mogu rec samo rijeci hvale.
Savrsena organizacija, nabavili su cak i čirlidersice, DJ-a, sve zivo pa cak i sponzora koji je djelio nagrade!
Angazirajte se malo da obrisete dio ove ljage koje imate..
cionn, zvalo ih se, obavještavalo za sve akcije, pa, čak i kad smo dobili medijski prostor, to je bio članak u dnu novina, pored reklama veličine 5 x 5 cm...
ne zanima novinare to...
niti urednike, jer to neće prodati novine...
da se ovo nije dogodilo na stadionu, da se dogodilo povodom dana rada u maksimiru, svi bi pisali kako je narod napokon odlučio stati protiv države, svi bi pljuvali po policiji, ...
ali dogodilo se na stadionu, i odmah su navijači krivi...
dobro, nisam metuzalem, al bome nit klinka nisam, pa nit ja ne znam o kakvim se nesporazumima s upravom (!?) cibone radi da ih i dan danas ignorirate?
mislim, a zakaj onda i dinamo ne sikanirate? lol, vidi njihove uprave
poruka: bojsi se se prvenstveno vole i zele inatiti :D
ajt, sad fino, dobrovoljno i dobrotvorno, šarafciger u ruke i postavite sve polomljene stolice. garant nece proci nezapazeno.
al, nekak mi se cini, od svih "humanitarnih" primjera koje si naveo, niti jedan nije ukljucivao nekakav rad. a fizicki angazman u pogledu trcanja za loptom na turniru ne smatram nekim radom, kad vam je to ionako opsesija :D
a, mi smo razbijali radi toga?
fakat ne znam...
ne opravdavam razbijanje, ali niti jedna stolica nije potrgana radi zabrane unošenja baklji ili tako nečeg...
jednostavno je to bio odgovor na sustavno tlačenje koje se provodi godinama, a ovdje je eskaliralo...
a opet, zanimljivo je da se to sve baš desilo na praznik rada... ;)
Eto, Zoran Cutura, bivsi kosarkas Cibone koji je sa D. Petrovicem igrao ti je sada novinar, tj tu i tam napise koji clanak za Jutarnji list.
Vjeruj mi, da njemu das materijala on bi sigurno nekaj napisao..
Kako ne kuzis, trebas se snac!
To ti ja govorim cijelo vrijeme, moras znati kako privuc paznju, koristit malo mozga i bit kreativan.
Vi ste Udruga Dinama, organizirajte neki miting djece 1.-2. iz nekih osnovnih skola razreda s igracima Dinama, da upoznaju svoje zvjezde nogometa..
pa, da!
jer nisu bojsi lomili stolice zbog najvece nezaposlenosti u drzavi ikada. niti zbog kriznog poreza. niti zbog ministra milinovica.
lomili su ih zato sto ih je nazivciralo kaj je murija dosetala na tribinu.
murija ih je zasmetala.
tak da vam stanje u drzavi, sorry, nemere bit argument.
da vam je to argument, onda biste belaj napravili na sindikalnom prosvjedu. a ne na stadionu. lol
i kak vas to tocno sustavno tlace godinama osim sto su vam zabranili baklje, ostalu pirotehniku, alkohol i sl na tribinama?
ak vas smeta to kaj vas mozda cesce legitimiraju nego ostatak ljudi, nije vam palo na pamet da ce se to legitimiranje proporcionalno povecavati s brojem svih vasih sranja koje radite "u inat i kao dokaz da vas tlace"?
meni je, call me crazy, posve normalna stvar da se sumnjive osobe legitimiraju. ma hell, normalno mi je i da mene pokatkad legitimiraju. iako ne hodam okolo s nekim navijackim obiljezjima.
nadalje, to je, onak, njihovo pravo. kao organa reda.
isto tak je i njihovo pravo doci i stati na tribinu. iza vasih ledja. nitko vas nije dirao, jel tako, dok odredjeni nisu poceli provocirati, tgrati, paliti, gadjati ih? zakaj su vam oni tocno smetali tamo na tribini ako ste vi dosli navijati i bodriti svoj klub? mene ne bi smetali. jer ne radim nikaj kaj se kosi sa zakonima.
sad sam ugrubo pobacala primjere s bakljama i legitimiranjem na osnovi obiljezja kako sam se prisjecala iz nasih prijasnjih razgovora.
i jopet, za sve to ste si sami krivi. da se naucite vise civilizirano ponasati i navijati, da se udruga ogradi i sama pocne boriti protiv huligana, garant bi vas s vremenom poceli posve normalno tretirati.
ovak, brate mili, nitko vas ne zali i vecini ljudi nije ni malo ugodno pored vas.
i ne, to nije zbog slike koju je nama u glave utrpala murija ili mediji, to je zbog nasih vlastitih iskustava (pricala sam ti davno svoje) i zbog svih vasih sranja koje vi radite.
i nitko vam vise ne pusi te price o represiji i ugnjetavanju. jer isto je samo odraz vaseg ponasanja.
Sta niste prije par godina isli sa seljacima na ceste dok su oni blokirali cijelu drzavu ako vam smeta trenutno stanje u drzavi?
[
Eto, imas hrpu ideja, barem 1 prenesi tim svojim "vodjama"..
Ljepo ofarbajte tam zidove u stadionu, skupite pare, ali od vas iz vasih dzepova!, i onda cemo vidjet dal ce vam doc iduci put u glavu da nekaj trgate!
ima veze s postupcima uprave cibone...
a dinamo nećemo napustiti, radi dinama smo i nastali...
ne zna šta smatraš pod rad, ali recimo navesti ću ti primjer obnavljanja kuće jednom dečku koji ide na tekme koji se našao u nezavidnoj situaciji, radilo se fizički, prikupljala se financijska pomoć, pa nije bilo nigdje...
nije ni važno...
snalazimo se...
na svemoguće načine...
ovaj koncert koji se trebao održati je trebao biti spektakl, šećer na kraju obilježavanja 13.05., ali eto, otkazan je nakon svega...
izlazilo se u medije, govorilo se, ali mediji prikažu ono kaj njih zanima, ne ono što bi možda i javnost zanimalo...
i ja sam davao intervju za jednu emisiju, pa su mi izjave totalno izmijenjene, izvlačene rečenice iz konteksta pa sam na kraju požalio radi toga...
iživciralo me to što su dečka premlatilli pod istokom, to što su počeli tući sve kaj im je palo pod pendrek, ...
to što nam je bio zapriječen izlaz sa tribine...
a da su se tamo ikakvi neredi dogodili, cijela država bi stala uz te nerede, pisalo bi se kako napokon narod odlučio ustati protiv mučenja i gaženja, ...
zanimljivo pitanje si postavio, kad je ove godine prosvjed bio, bila je poruka bbb uz seljake...
a evo ti paralele...
svi se sjećaju kad su seljaci išli probiti kordon policije...
da su policajci bacani u stranu, da su auti golim rukama micani...
kako onda policija nije tukla i pucala?
Hmm, sorry, ali ja nisam vidio niti jednog BBB-ovaca nigdje da je stao uz seljaka??
Al zasto niste bili na onom prosvjedu prije 1 god, kada su traktorima isli po cijelom zagrebu??
A sad tebi jedno pitanje, kaj mislis kako bi narod reagirao ako bi vidli da policajci tuku seljake koji cine preko 50% stanovnistva RH???
Pa ovi bi napravili takve strajkove, da bi se cijela vlada izmjenjala!
Btw, na zadnjem prosvjedu je bilo krvi, seljaci su isto tako iskusili cari pendreka i upoznali se sa vokabularom policajaca..
aha, dakle, cibonina uprava je u vasim ocima bitnija od sporta, od kluba koji je iz istog grada? od onoga sto bi navijanje, u krajnjoj liniji trebalo predstavljati? nije bed, podupirat cete i dinamo, i medvescak i rk zagreb i ne znam koga sve ne, ali cibonu necete, i to zbog necega sto nam je valjda svima promaklo?
gle, sto je to ako ne inat?
apropo ovih humanitarnih akcija, ne kazem da sve to nije lijepo i pohvalno, al znas, ono sto si spominjao za gledanje vlastite guzice - to i vi radite. predivno je to sto ste pomogli navijacu, al ajt brate, pomognite onima koji to nisu! i ne trebaju vam neke pare za to. uzmite gumene rukavice pa organizirajte ciscenje parkova i potoka od smeca. za svoj voljeni grad. ili je samo klub voljen?
pokupite alata sto imate po kucama pa poravite djeci sprave po parkovima.
imam ja brdo "jeftinih" a izvrsnih ideja po tim pitanjima.
i za cas ce se promijeniti slika o vama u ocima ljudi. za cas.
al ne. to je tesko. jel da. lakse se inatit. i trgat u to ime.
Hmm, tesko ti to mogu objasnit, kaj sam ja zamislio xD..
Ma gle to ovako, BBB-ovci nema valjda niti 10k ljudi, dakle vi ste manjina koju se moze tlacit...
Seljaci su pak druga stvar, oni su jedan veliki kotac u nasoj drzavi bez kojeg nasa drzava nebi bila u funkciji.
Dakle, ipak se njima mora udovoljit kako bi sve bilo oke.
Zamisli samo da svi seljaci u Slavoniji i Zagorju strajkaju na 2 tjedna?
Zamisli kakve bi to posljedice imalo na trziste..
A Boga mi, vi niste neki uzor gradjanima da bi vas se trebalo slusat :/
ajmo opet, ne kazem da to nije lijepo, ali, pazi sad, zasto u vukovaru? zasto ne uciniti nesto za grad iz kojeg je vas klub, iz kojeg je 90% vas? i to za jako malo novaca uz samo malo vise dobre volje. a da vidis kako bi se misljenje u ocima obicnih ljudi o vama promijenilo. ziher. ma cak da mediji i ne poprate to, zacas bi citav kvart brujao o popravljenim spravama u parkicu tog kvarta. i ne bi vas se tako olako nazivalo huliganima i sve vas se trpalo u isti kos.
ovako, vi za svoj grad niste napravili nista, osim sto ga sustavno devastirate.
e, i kak to i otkad to ne podupirete? ne jednom mi se desilo da na rukometnoj tekmi vidim vase transparente.
ili su to neki odmetnici (ja brate mili, tek sad saznala da bojsi imaju gro frakcija. mislim, cuh za one neke tamo, nesto na a cini mi se, kad je despic ubijen pa kad se pisalo da je on bio kao clan iste, a danas se eto pise i za onoga sto se sam prijavio da je clan neke frakcije)
kužim ja kaj si htio reći... ;)
a, ako misliš da smo manjina koju se može tlačiti, prevario si se...
prvi nećemo dati na sebe...
zamisli da nismo tako glup i zatucan narod...
i da su svi izašli na ulice nakon proglašenja harača i stope pdv-a od 23%...
zamisli kako bi bilo lijepo da se vlada srušila, došla nova i možda krenulo na bolje...
zamisli... :)
Nije moje misljenje da vas se moze tlacit, ali takav stav imaju ljudi u Zagrebu pogotovo ovi u vladi.
A zamisli tek kak bi bilo da sam dobio na Euro lotu 160 mil €??
Pa covjece podjelio bi svakom ovdje sa foruma 1 mil €!
Al eto, zamisli ^^
Nemoj se uvrijedit s tim kaj sam do sada pisao, ali takav stav sam ja dozivio od okoline, od ljudi s kojim se druzim od roditelja.
Zakaj imam osjecaj da si ono prvo napisao sa sarkazmom xD
ovi u vladi imaju puno stavova, pa ih je puno krivo... ;)
znam kakav je stav prema nama, i što ljudi misle...
ali eto, ako je od 10 ljudi, jedan čovjek vidio i shvatio da postoji druga strana priče, to je već napredak...
imaš krivi osjećaj... ;)
i, to su ti stvarne godine?
eto, mene zanima kada ce bbb kao organizirana udruga prestati stititi huligane i kada ce i sami poceti poduzimati nesto da se od istih ograde - i to ne samo rijecima "ono nisu nasi" kada se ovakvo nesto desi. zasto bbb-i danas nisu, ako vec ne znaju identitet onoga tko je onaj top bacio na policajce, sami ponudili pomoc da se isti pronadje?
i mene zanima sto cete uciniti po pitanju svog "ugleda" medju gradjanima i obicnim ljudima, hoces prenijeti u udrugu moje "jeftine" prijedloge?