Jel ima sanse zakljucati wallpaper? mislim ono kada idem lijevo-desno da on samo stoji, a ne da mi se mice..
Printable View
Jel ima sanse zakljucati wallpaper? mislim ono kada idem lijevo-desno da on samo stoji, a ne da mi se mice..
Nisam ljubitelj launchera, tak da ih ne koristim, trenutno sam na defrostu 4.9, al sigurno sam na nekom romu vidio u spare partsu..
launcher je launcher :D
ali da vjerojatno je mislio na defaultni
:) hehe.. pa da defaultni koristim, nisam bas ni za adw ni launcherpro..
Ovako, instalirao sam onaj Circle mod za prikaz stanja baterije.
E sad, kako ja njega mogu maknut i dali ga mogu modificirat?
Just for the record, ne postoji "defaultni launcher", tj. ne mozes reci da koristis defaultni pa da odmah svi znaju koji je to.
Svaki ROM ima svoj default, a i zasto bi npr. ja znao koji je defaultni u kojem ROM-u. Najlakse i najbezbolnije je reci koji tocno koristis. :P
BTW, ako koristis SenseUI, onda (recimo da) razumijem zasto ti se ne svidjaju "alternativni" launcheri, ali ti mogu samo reci da propustas JAKO puno toga, jer su oba spomenuta (ADW i LP) po meni znatno bolji od "defaultnog" u Sense.
Hvala na odg, no nažalost nije prošlo... Nešto sam duže guglao te sam naletio da baš ta lista kontakata na samome "phone" dijelu uvijek prikazuje i kontakte sa SIM-a... Tako da sam sve prebacio na SD karticu, i kasnije importao u google kontakte, a SIM sam cijeli pobrisao. Sad mi je sve normalno u toj listi, iako me čudi da nema opciju gdje se može označiti što želim da bude vidljivo...
Hvala još jednom!
sto se tice launchera, i ja sam u pocetku izbjegavao sve sto nema sense. medutim s vremenom sam skuzio (zasad sam maknuo samo launcher) da me taj sense dosta ogranicava...trenutno koristim launcherpro, i prezadovoljan sam.
Može li mi netko ukratko reći što se dobiva rootanjem mobitela?
OMG, zar jos jedan sa istim ovim pitanjem? Nije li to vec dovoljno puta prozvakano? :facepalm: :jehon:
Bas je toliko tesko koristiti pretrazivanje?
http://cafe.mobil.hr/threads/67686?p=940147#post940147
http://cafe.mobil.hr/threads/67686?p=941625#post941625
Pronadjeno preko searcha, dakle forumska trazilica uredno radi... :rolleyes:
Kako ste zadovoljni kvalitetom tipki na Desire-u.
Čini mi se da u zadnje vrijeme malo šteka tipka "back". Nije da ne radi, nego ju je potrebno jače stisnuti da bi prihvatila. Valjda se malo pohabala kako ju vrlo često pritišćem.
I tipka za paljenje je dosta "meka" pa ju često u dđepu pritisnem, pogotovo kod sjedanja/ podizanja.
ekipa jel moze mala pomoc? trazija po forumu al nisan uspija nas iako mislin da je vec bila tema.
uglavnom iman problem sa mms-on, nemogu ga nikako ushemit da radi bez obzira koje postavke stavlja palija gasija mob itd. mob je orig i na njemu je and 2.2. Zva san sluzbu za korisnike i bia u tele 2 poslovnici al bezuspjesno, e da napomenem mob je u Tele2 i nije na preplati.
pa jel mi moze ko rec How-To korak po korak sta sve triba napravit?
Thnx. ;)
Ovdje su postavke koje rade. Ako ti ne radi s tim postavkama, onda je vjerojatno do neceg drugog.
gdje se može vidjeti kada je desire proizveden
Jel ima netko problema sa Widgetima, tj kada prebaci mobitel u vodoravni polozaj?
Meni se tada widgeti malo poremete, tj nisu kak bi trebali biti.
Od Beutiful Widgetsa koristim onaj Home widget (clock + datum + vrijeme) i kada okrenem mobitel mi oznaka za temperaturu nekak na pola predje na brojcanik sata.
Isto tako i sat malo felsa.
Primjetio sam isto tako i da kod Taskos (To do list) da bjezi ikonica za voice search.
pozdrav,
imam od neki dan HTC Desire (prije toga imala X1i), nova sam s androidima, procitala xy tema (sto ovdje, sto na xda, sto na ostalim forumima), i sad mi dolazi problem sto nemogu stavit aplikacije na SD karticu, jer mi na internoj memoriji ponestaje mjesta :(
sto se tice softwarea pise mi pod:
android version 2.2
sofware number 2.10.161.2
mob je kupljen u Švicarskoj, i otključan je sve mreže.
pa me zanima, što se tiče rootanja, jel ima netko tko to radi? znači ja platim nekome tu uslugu (da je normalna cijena, afkors), jer se još nebih sama upuštala u takve egzibicije :)
Nema tu egzibicija, unrevoked metodom,jedan klik misom I rootan je.spojis ga na komp,preko usb I komp ti sve sredi :p
ok,
par pitanja :)
1. jel ce mi se sve obrisat na njemu sto imam (na memorijskoj i na mobu)
2. na http://unrevoked.com/ skinem file za desire, pokrenem ga, i spojim mob sa kompom? i dalje me sve vodi?
procitala sam tutorial za linux, ali negdje sam procitala ako idem preko windowsa da nemoram nista przit na CD/DVD, zapravo slijedim upute sa http://myhtcdesire.com/modding/how-t...asily-method-2 ?
Ja sam radio na win 7 I ne treba ti ni cd ni nista, program, komp, mob, usb...
Spremi si sve podatke, jer ces ionako morat brisat sve da bi neki rom stavila...
Kada rootas ne gubis podatke. Ja kada sam rootao koristio sam Linux metodu.
Koji hboot imas? Ako neznas kako se to provjeri ugasi mob i drzi Vol down plus power. I onda ce ti tamo to pisat. Imas na nasem forumu dosta dobrih tutova.
citam stalno o tom rootanju i ne razumijem kako vas nije strah da se mobu nesto ne dogodi i da necete moci vratiti na pocetno stanje i ode onda garancija....uzasno sam frustriran sa memorijom telefona ali me je opako strah rootat mob bas zbok te glupe garancije koja ipak traje dvije godine...
nije ovo nikakva kritika vama koji ste ga rootali nego eto glasno iznosim svoje razmisljnje...
Rootanjem se vjerojatno ne može pokvariti mobitel ali budite iznimno pažljivi s instaliranjem radia! Ako ga prekinete u tome, koliko je meni poznato samo servis pomaže.
@vale24,
Ovo tvoje se zove iracionalni strah i uzrokovan je nepoznavanjem (ili nedovoljnim poznavanjem) tehnologije i procedura.
Kreni malo citati i educirati se o internalijama Androida, pa ces vidjeti da nema smisla to sto pricas. :)
i sta ako mi ode ekran? jel onda mogu vratiti na staro? ili ode nesto pa nemogu vise upaliti mob....takvih se stvari bojim
apsolutno se slazem da je to irazionalan strah....
stalno pratim te vase teme o roootanju ali muci me ta garancija...
Onda si (pardon na izrazu) idiot. Jel da si u stanju strgat ekran, ili bilokoji fizicki dio moba to fakat moras biti genijalac.
Ja osobno pazim na mobitel kao oko u glavi. Cim sam kupio mob dosla je odma i futrolica i screen protector. Inace sam picajzla oko tih stvari i fakat pazim na mobitele (a imao sam ih dosta i nitijedan mi se nije strgao, osim one s kojima sam isao eksperimentirati okolo...).
Ma nisam mislio da ja fizicki strgam ekran (a to garancija tako i tako ne pokriva) nego ako mi recimo sam od sebe "rikne"
Onako, to je tvoj strah, a i nitko te ne tjera do to radiš, što i ne moraš, tako da...
ako si u strahu, ne radi to. ja sam cekao dok nisam bio dovoljno siguran, i onda sam to napravio. i tek kad ga rootas, shvatis koliko je mob dobar,do tada...muci se :-)
iako sam prilicno uvjeren da ti garanciju nece ponistit ako si samo softverski prckao po njemu, bitno da ga nisi otvarao i sl.
ja sam svaki mobitel softverski modificirao, i nosio na servis i nikad mi nije garancija propala...
root ~= first sex? :)
Imam dva pitanja
1. Može li se ikako isključiti trackball (mob nije rootan) uzasno me nervira preosjetliv mi je
2. Može li se promjenit da mi se mob zaključava i otključava na neku drugu tipku osim power nekako mi to ne odgovara
toliko za sad
Vjerojatno se sve moze, ovako ili onako, jednostavnije ili kompliciranije, ali vrlo vjerojatno nista bez rootanja.
napravio bi ja root odmah da mi mob nije zaključan na vip ali pošto jest ništa dok ne riješim to
probo sam par ovih on line unlockera ali ništa od njih a u vipa izgleda ne ide bez računa
ima li netko da je otključo svog pa da mi reče kako?
zanemarite moje pitanje našo sam temu u kojoj se o tome raspravljalo izgleda da ne može ništa osim dat vip 500 naku a ja bi im dao samo da oni oče uzet
Nisam detaljno čitao tutorijal o rootanju jer me nije bas ni zanimalo pretpostavljam da to znači da ga mogu rootat pomoću goldcard opcije?
To ću onda i učinit ako mi ga ne budu htjeli otključat u vipa ali ne želim im donjet rootan mob na otključavanje da me ne bi i za to odjebali nikad ne znaš ovi u vipa u nas nisu bas prijateljski nastrojeni
Zivio unrevoked.
S tim rootas mobitel bez problema, stavis custom ROM koji ima App2sd i uzivas do kraja zivota sa mobom....
Samo, kada rootas gubis garanciju.
A to kaj je mob lockan na vip nema apsolutno nikakve veze sa rootanjem.
Unlockanje ti ide preko koda.
Ti im dodes tamo, kazes da hoces unlockat mob, das 488 kn na stol oni kazu samo sec, pronadu kod ukucaju i ta daaaa unlockan ti je mob.
Uopce ti nece gledat dali je mob rootan ili ne..
pozz
kupio sam htc desire (vipom) nezakljucan, zanima me ako nadogradim firmwire na froyo 2.2 dali ce mi bit zakljucan? tj dali se onda updatea i njihov lock?
jos je pod garancijom i to ali imam simpu pa ne zelim se zeznut
hvala
negdje u ovoj temi je neko stavio link od kvalitetne futrole, tj onog gumenog kurtona.. ovaj koji imam se skroz razvuko.. ako taj neko ovo pročita ajde nek stavi link sa ebaya ili neš da si naručim, počeo mi se vozat mobitel gore dole po futroli :D
Upiši flexi shield na ebayu...a imas i na memorije.net ili tako nekako...
flexi nisam našo.. al nema veze, naručit ću si ovaj hydro gel... 30kn sa dostavom i još dobijem jedan protektor za ekran..
yager, zaš pitaš?
od ovog budem naručio..
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPII.dl...524291625#shId
vidi ak ima neš kaj ti treba pa reci, ljudi smo, dogovorit ćemo se :) jeftinije i tebi i meni
Pogledao sam i nema.
nema veze
Sretni sam vlasnik Desirea sa originalnim Froyom 2.2 build 2.10.405.2 i već neko vrijeme kopam po ovom i xda forumu u potrazi za nekim odgovorima. Kako sad stvari stoje, dosta toga sam saznao, ali me neka pitanja još uvijek muče, pa bih molio za kratke i jasne odgovore na pitanja koja imam i to od onih koji to znaju iz prve ruke, dakle vlastitog iskustva. Kako želim rootati telefon i eventualno staviti drugi rom, a ne bih želio sebi napraviti problem i izgubiti puno vremena na suvišno eksperimentiranje jer istog nemam previše, molim odgovore na slijedeća pitanja:
1. za rootanje mi je dovoljan Unrevoked i usb driveri?
2. da li je neophodno napraviti full wipe prije rootanja i izmjene roma? Ako jeste, kako je najbolje napraviti backup?
3. samo rootanjem, bez izmjene roma se ne gube podatci (imenik, programi i podešenja)?
4. stavljanjem custom roma nakon rootanja se ne gube podatci?
5. najbolji rom sa sense-om za nekog ko želi nešto najsličnije stock romu, samo sa potpunom kontrolom i bez suvišnih aplikacija tipa footprints, latitude i sl. je leedroid?
6. postoji li dobar i objektivan razlog za korištenje roma bez sense interfacea i koji je najbolji?
7. kako ću znati da li je telefon zaključan?
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima! :)
1. Da
2. Full wipe radis kada mjenjas ROM, no ne kada ga samo upgradeas.
Udes u Recovery (dobijes rootom) i onda tamo wipeas cache, factory reset i pod advanced wipeas dalvik cache
Napravi za svaki slucaj Nandroid backup (preko recoverya)
3. Nope
4. Nope
5. LeeDrOiD, Villain ROM, AuraxTSense...
6. OpenDesire, DeFrost...
Nema dosta glupih stvari iz Sensa, meni se osobito svida onaj dial pad (phone app) iz Vanilla ROM-ova (onih bez Sensa).
7. Tako da ubacis drugu SIM karticu i vidis dali radi (Vip, T-Lopov ili Bonbon, Tele 2..)
Prije sam primjetio jedan mrtvi pixel na ekranu :(
Pogledao sam u garanciju, ali nisam nista nasa za pixele.
Zivcira me i taj jedan, ali prezivicu. Nego me zanima dali garancija pokriva ako ih se vise pojavi??
Pokriva li jamstvo i kvar na sd-card?
Mislim da sd karticu ne pokriva...samo uređaj...
Evo garanti list, i ne spominje se u njemu. Isti ovakav sam dobio.
http://member.america.htc.com/downlo...6x126_E-EU.pdf
Citam po internetu.Neki govore da su im priznali garanciju za 1 mrtvi pixel, a drugi da treba imat 4 ili vise mrtvih.
Meni je amoled i kupljen u vip-a.
pa idi pitat, ništa te ne košta..
evo sada možete povećati data particiju ---> http://forum.xda-developers.com/show....php?p=8581589 ... moja je sad 196mb i nakon svih aplikacija bez a2sd imam 60mb slobodno :D konačno!!!
Meni danas benchmark 1464, najveći do sada, lee 2.2a...
Jedno pitanjce,
koristi li tko SetCPU ovdje za Desire i koje su vam se postavke pokazale kao najbolji omjer kvalitete rada i trajanja baterije...? Ja sam trenutno postavio na Conservative, min 128 max 460 MHz. pa trebam jos vidjet kocu li ista dobit s tim...
Smartass...odlicno je...brz,a baterija dobra...
Pozdrav!
Na HTC Desireu sam si aktivirao opcijukoju vip ima za mjesečni mobilni internet, znači za 15 kn 50 mb. Uzeli su mi novce i rekli da mi je aktivirana usluga od 50 mb. E, sad pokušavao sam se povezati na internet, ali neće. Ne znam u čemu je problem. Aktivirao sam si jer u blizini nemam neta, a treba mi da provjerim dnevno mail i osnovne stvari. Novi sam s HTC Desireom, imam ga par dana, wifi mi dobro radi, ali meni treba baš taj paket. Pa jel se treba nešto utipkati da bi me povezalo na net ili? Ako netko može, bio bih mu zahvalan na pomoći. Hvala lijepa i pozdrav!
@jurica_m
Internet postavke (T-Mobile, Vip, Tele2)
usput možeš i ovo pogledati: Android FAQ v0.99
Hvala na pomoci, probao sam ali nece. Upisivao sam po redu i sve, ali nista. trebam li kad udjem u "wireless & networks" staviti kvacicu na "mobile network"? Ne znam u cemu je problem. Otici cu sutra do vipa pa cu vidjeti.
Evo, funkcionira. Unio sam "gprs0.vipnet.hr", ali ga nisam restartao. Sad sam ugasio mobitel i ponovno ga upalio i sve radi, ali i jede te megabajte! Hvala na pomoci! Laku noc
jel mi mozete reci kako da uradim backup SMS i mms poruka sa desirea? dakle samo bih njih zelio pohraniti pa nakon master reseta na desireu ponovo prebacit na mob.
HVALA
Preko My backup pro i slicnih alata.
Ako na marketu upises i SMS backup dobit ces neke alate.
Preporuka za My Backup Pro jer backupira i MMS. Inače je dobar i dosta brz i SMS Backup & Restore jedino što ne sprema MMS-ove.
Pozz imam problem sa defaultnim sat/vrijeme widgetom,nece mi pokazati vrijeme nego samo sat i pise my location
Dok ako udjem zasebno u vrijeme sve mi pokazuje,imam froyo 2.2?
Jel mogu rootati mob posto imam novi hboot 0.93 i na njemu je froyo 2.2, S-LCD ekran i lockan na VIP
Problem je sto sam dodao i radi mi na widgetu vrijeme ali se ne pokazuje na widgetu sat/vrijeme,probao sam i ukloniti cache i cijelu aplikaciju remove ali onda nemogu vratiti vec moram na otici na HTC scene
Moze objasnjenje onih ikonica kada mi kod data konekcije pise G, H, E?
Od nedavno mi se pocelo gubit ime i prezime pozivatelja.
Dakle, nazoe me XY osoba i sada umjesto da pise XY pise mi samo +38598.... iako tu osobu imam u imeniku!
Cijeli Call log mi je takav, pisu samo brojevi.
Imam DeFrost 5.5 i probao sam reboot.
Na Vipu sam, neznam dali to ima ikakve veze. Help!
EDIT: Problem rijesen upgradeom naa 5.6
Zna netko gdje ima za kupiti bijelo kučište za Desire? Poželjno original, a može i kopija pa ću se raspitati za kvalitetu. Cijena nije bitna :)
Imam problem sa swapom SD kartice.
Ugl, imam jednu staru od 4GB class 2. E sad, hocu stavit novu, 8GB class 4 i problem nastaje kada stavim SD u mob i upalim ga i onda mi stane na boot animaciji.
Tj. odvrti negdje 8-9 puta (boot animaciju od DeFrosta) i onda kao da prekida ta animacija i tako vec 10 min stoji.
No kada vratim staru karticu mob se najnormalnije boota.
mozda su ti neki fileovi od tog defrosta bez kojih se mob nemre skroz upalit na kartici
Moguce, no prije sam bez problema mjenjao karticu (obje su bile particionirane) na jednoj su bili svi fileovi, druga je bila tek foromatirana preko mobitela.
No prije formatiranja sam bez problema mogao dignut mob preko nje.
Citam na netu da su neki uspjeli to rijesit tako da su C/P sve sa kartice na drugu koju hoce koristit i da im je proradilo.
Problem je u tome sto nemam nikakav adapter pomocu kojeg bi mogao spojit komp sa karticom pa obavio C/P, a nemogu mobitel koristiti zato sto ga nemrem upalit :(
Imaš na eBayu po dolar kakvih hoćeš. A trebalo bi biti i u radnjama koje prodaju mobitele i dodatnu opremu, ali je cijena, bar kod nas, 5eur. Pogledaj recimo http://cgi.ebay.co.uk/USB-2-0-MicroS...item414c7f7d9f
Rjesio problem.
Ubacio sam novu karticu u mob i usao u recovery (neznam kako, prije mi nije htio nego je inace zapeo na bjelom ekranu) i tamo napravio full wipe itd. Pa rebooto mob i sada mob radi sa novom karticom. Jos samo da ju particioniram i rjeseno.
Jel i vama malo trza scroolanje izbornika kada su ukljuceni live wallpaperi ?
Bok, ljudi!
Imam jedno pitanje!
Imam HTC Desire i zanima me kako staviti sliku u kontakt, a da ne bude onako loša. Naime, ja stavim sliku i prilagodim je (smanjim, povećam) kako već želim, no kad me ta određena osoba zove pod kojom sam postavio sliku, ta je slika onako loše kvalitete, kao kad imate malu sliku pa ju razvučete pa ona postane mutna. Ja bih htio da mi slika bude čista, a ne znam na koji način. Pa ukoliko netko zna, molio bih ga da mi odgovori, bio bih mu zahvalan. I da, kaj se tiče navigacije, stavio bih Navigon pa kakva su mišljenja i koliko prostora zauzima na kartici jer koliko vidim, ova defaultna Google Maps i nije nešto. Hvala na pomoći i odgovorima. Lijep pozdrav!