jesi isao na "Osvjezi"?? jer inace ne pokaze
(kad si u galeriji za pjesme,stisnes desnu tipku i ides na "osvjezi")
Printable View
jesi isao na "Osvjezi"?? jer inace ne pokaze
(kad si u galeriji za pjesme,stisnes desnu tipku i ides na "osvjezi")
bravo fala u tom je rjesenje
makar prije nisam vidio taj refresh a znam da sam trazio
thx
vako iman problem kod usb.
detaljno ću opisat da znate o čemu se radi.
u 99 posto slučajeva mob mi se neće spoji s kompjuterom na prijenos datoteka, pise mi da neki drugi programi koriste masovnu memoriju i onda ja ugasin mobitel pa ga upalin i onda se normalno spojin.
(je li ko primjetia one male plave kružiće sta stoje pokraj ikonica na meniju.... sta oni sluze???????? je li pokazuju da je taj program u tijeku?????)
je li ko zna u čemu je greška kod usb-a???????
Ako ti napiše da neki drugi program koristi masovnu memoriju,
onda lijepo stisneš i držiš par sekudi onu tipku za ulazak u izbornik i izgasiš sve programe koji ti rade. i onda ponovo spojiš mob sa kompom i sve radi.
Greška nije kod USB-a, već je tebi pokrenuta neka aplikacija koja je očito instalirana na "masovnu memoriju" i radi ti u pozadini.
Ti plavi kružići ti pokazuju što ti je otvoreno u "pozadini".
je li kn zna di mobitel spremi teme nakon instalacije. Tribam izbrisati neke
programi->upravljanje programima
Bok,
Negdje sam čitao da je netko imao sličan "problem", pri paljenju mob-a pokrene se i neka instalacija i to sve uspori znatno podizanje sistema i na kraju ispiše de nije mogao instalirati nešto (traje ispis jako kratko i ne stignem niti pročitati o čemu se radi). Znam da je netko jednom nešto napisao šta treba obrisati i gdje, da se to više ne događa ali je to bilo davno i slučajno sam na to naletio dok još nisam imao taj slučaj. Jel netko ovdje možda zna što bi trebalo pobrisati i gdje su ti instalacijski fileovi koji se nisu mogli instalirati?
a znam. to je i meni bilo. piše ti da je neki softver nepouzdan (u tom smislu) i da ides u upravljanje programa da ga instaliras.
ubiti taj softver već imas instaliranog koji je nepouzdan.
uglavnom samo tribas ić na upravljnje programa i pogledati pojedinosti svakog instaliranog softvera i na kojem ti bude pisalo da je neki dio nepouzdan izbriši ga i gotov problem.
naprimjer ja san sebi bia stavia napredi kalkulator pa san izgasia pa uplia mob i onda mi se pojavilo to instaliranje. otisa san u upravljanje programima i pisalo mi je za kalkulator da je nepouzdana 3 strana i ja san ga izbrisa i ponovno izgasia i uplia mob. i sve je bilo u redu.
Ja sam imao isti problem - a sve šta sam napravio jest deinstalacija zadnje instalirane teme.
dali je mob moguce nekako spojiti s projektorom?
e i offtopic, lol, dali je moguce kako titlove i film spojiti u jedan divx file?
ako da, molin vas za neke linove, hvala
za projektor neznam ali za ovo drugi...program ovdje
Pozdrav! Nadam se da mi mozete pomoc...
Prijatelj me je zamolio da mu instaliram neku aplikaciju i karte na njegovu n95 8gb jer mu trenutna kao ne radi...
Pa bi vas zamolio da mi kazete koju aplikaciju da skine i gdje da nadem karte... Zahvaljujem
Jel ti trebas neki program za navigaciju?
Ako da probaj GarminMobileXT
Imas upute http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=58055
treba mi pomoc kako da sve uradim da radi.. ima neki garmin instaliran i kao imaju i karte ali nece da radi...
nisam ja nista instalirao vec nesto ima na njemu, ali kad ga pokrenem nece da radi...
Hej ekipa. Imam par pitanja u vezi N95 8gb..
1.) da li je moguce u Galeriji raditi foldere za slike i video ili sve stoji u jednom folderu?
2.) da li je wallpaper preko cijelog zaslona?
1) možeš radit foldere u mobu al u galeriji ce bit natrpano sve kaj trebas i kaj ne trebas
2)jok, samo dio. ako trebas preko cijelog moras napravit takvu temu....
Nudi li šta extra novi softver - isplati li se napravit update sa 2.0 na 3.0?
di spremit prezentaciju tako da je mogu gledat u galeriji????
da li se kome desilo da primi poruku i da nakon toga stalno vibrira??????????????????
I onda zna li tko konkretan odgovor - isplati li se uploadat softver? Jel trajanje baterije išta duže? Any other features?
Može li se napravit backup, zatim ga spremit i onda po instalaciji 3-ce ubacit taj backup. Slično sam jednom pokušao na N80 i nije mi uspjelo iz nepoznatog razloga.
A gle, ja sam stavio update i ne vidim neke bitnije razlike (a ni nebitne) ali sam jako kratko koristio onaj stari jer sam ga bio tek kupio, koliko sam čitao u updateu ima neke nove drivere za strimove i video tipa youtobe. Za povratak na staro ne vjerujem da će ići jer je tehnički ne izvodivo zašto ne znam ali je to tako.
na novom softu kod mene napokon "Osvježi" u Music Player-u radi normalno i brzo sada s 900 pjesama dok prije na starom preko 500 se zbloko cijeli mob...dakle eto jedan plus...za novi soft...razlike se ne primjete na očigled no sve je brže recimo uklanjanje aplikacija prije dok sam stisnuo "C" na aplikaciju da ju obriše trebalo mu je oko minuta da ju krene delet-at dok sada sve odmah odradi
Pa uglavnom nove verzije softa donose nesto novo, sad jel to moguce primjetit ili ne to je druga prica. A ovo za backup je moguce. Ja sam napravio backup preko NokiaContentCopier i onda updateo fw i vratio backup i nisam nista izgubio, cak nisam moro ni toga puno instalirat.
Mene zanimaju dvije stvarčice:
1. Znam da će sve slike koje prebacim na telefon (u bilo koji folder) iskrsnuti u Galeriji, ali zanima me postoji li ikakva mogućnost stavljanja neke slike u funkciju Album covera u Music playeru, a da se ta slika (taj cover) ne pojavi u galeriji?
2. Nabavio sam neke malo bolje slušalice (čisto u svrhu kvalitetnije reprodukcije muzike), ali mi uz njih onaj daljinski upravljač ne funkcionira - je li to uvijek slučaj da uz ne-Nokia slušalice taj daljinski neće radit ili sam ja slučajno naletio baš na "neke" slušalice koje za*ebavaju..?
Hvala ;)
Koje i kakve slušalice? koliko novaca treba dat za slušalice da mogu reći da su dobre? Ove originalne mi imaju odličan zvuk ali mi ispadaju iz uha, pa sam uzeo neke u Beču među skupljima za 10 € :crazy:, jbg bile su naj skuplje i ne čine mi se puno lošije ali bar ne ispadaju iz uha tako lako. Ne znam kako ljudi uopće to mogu držati u uhu (mislim origigi) jer meni rijetko koje ne ispadaju iz uha osim onih koje možeš gurnuti baš u ušni kanal :D
Pozz ... kako se krece cijena ovog mobitela u Zagrebu ? Treba mi informacija da vidim gdje je najjeftinije... pa da kupim :D
Pa o tome ti ja pričam - iritantno ispadanje slušalica iz uha!! Nije sad pitanje KOJE sam slušalice kupio! (Dobro, ako je ta informacija neophodna za odgovor na moje pitanje, onda okej - kupio sam neke Sonyjeve slušalice do 120 kn - i to su baš takve, kako si ti rekao, "koje možeš gurnuti baš u ušni kanal" :five:, tzv. slušalice zatvorenog tipa)
Ali moje pitanje je glasilo: da li kod svakih NE-Nokia slušalica onaj daljinski upravljač ne radi ili je to slučaj samo s nekim slušalicama (poput mojih)..???
Dakle, je li taj daljinski upravljač upotrebljiv isključivo s Nokia slušalicama?
Jedna informacija koja ti moooožda može okvirno pomoć:
T-mobile - tarifa Flex 700 - ugovor na 24 mj. - 6000 +club bodova = 1698kn!
(ja kupio)
A za cijene po oglasima prolistaj malo po ovom forumu...
Eh jbg. pokušao sam ja naći koji je to program koji pravi problem i našao sam ali je problem u tome što ih ima nekoliko tj svi koji su plavo sive ikone a tu je i Firefox, Yahoomail,neke igre i jedan zgodan alat "mtoolbox" a bilo je i onih koje sam obrisao u nadi da će pomoći. Ovi mi se baš ne brišu jer znaju biti od pomoći :cry: , damn morat ću se naviknuti.
Hmm.. možda je malo offtopic, ali ako netko slučajno zna nešto više o ovome... Dakle, prijateljica iz Nizozemske mi planira poslati ovu Nokiu. E, sad... Zna li netko koliko ću ja morati platiti neku carinu, pdv ili sl. na taj paket?
Mislim da ti ide 5% carine na procjenjenu vrijednost + PDV + još neki troškovi. Ako griješim, neka me netko ispravi.
Evo ovako da ne otvaram novu temu bezveze kad vec postoji imam, 2 pitanj vezana uz Nokiu N95 8Gb
1. Kada zatvorim mobitel dakle kada ekran spustim on mi ostaje u aplikacijama tipa menu ili programi nebitn i zaljuca se dali se da namjestit da mi zatvori aplikacije i ode na pocetnu stranicu
2. Kada obavim razgovor i zatvorim mobitel on ne prekida poziv nego moram kliknut na spusti slušalicu ima li tu nacina da on poklopi ili cu i dalje morat klikat na poklopi?
Hvala vam svima
1. Mislim da se to ne može promijeniti - jedina radnja koju mobitel po defaultu radi kod zaklapanja je zaključavanje tipkovnice, bez obzira u kojoj si aplikaciji.. i ne znam da li se to ikako može promijeniti, možda postoji neki programčić koji to rješava, ali ovako "na suho" definitvno ne..
2. Opet isto - kod zaklapanja slajda telefon samo zaključava tipkovnicu, ali za to sam siguran da postoji program - zove se SlideHangUp!
Ali to ti i nije neki problem jer kad ti prekineš razgovor, tj. kad sugovornik sklopi slušalicu, razgovor je prekinut, a na displeju ti samo ostanu one informacije o pozivu još par sekundi..
moze li netko dati link da skinem najnoviji softver za N95 8GB???
Da ne otvaram novu temu,
zanima me dali je moguće napraviti play listu za slušanje glazbe, u music playeru ne nalazim tu opciju, U biti mogu se staviti u listu za reprodukciju, ali ne nalazim opciju kasnijeg rasporeda pjesama,
Ili koji je najbolji program koji ima tu opciju, znači, iskrcam MP3 u jedan folder u mob pa onda složim više playlista za slušanje,
Pozdrav,
moš to napraviti u popisu brojeva
di spremit prezentaciju tako da je mogu gledat u galeriji????
i jos me jedna stvar izluduje na ovom mobitelu, a to je kad se iden prikopcati na komp i nikako mi nece, kaze da koristi neki 2. program koristi masovnu memoriju i ja drzin tipku za ic na meni i pogasin sve programe i opet nece i nece.......
Ovom pitanju se i ja priključujem!!
Doduše, ja pretpostavljam da je kod mene problem u Handy Shellu i Taskmanu koji su mi instalirani na tzv. masovnoj memoriji (umjesto na memoriji telefona) pa kad i sve "normalne" programe pogasim, taj Taskman uvijek ostaje, a on je zapravo taj koji "koristi" masovnu memoriju.. a njega valjda ni ne mogu isključit osim da ga potpuno obrišem, jer svakim dužim pritiskom na tipku glavnog izbornika poziva se Taskman i on valjda uvijek radi u pozadini..
Baš ću sad to sve pokušat obrisat pa ponovno instalirat na memoriju telefona da vidim da li će bit razlike..
Koju prezentaciju? snimljenu telefonom ili ubačenu? Ako je snimak telefonom onda je telefon automatski prepoznaje u galeriji, ako je nešto ubačeno onda je upitan format pa tako i program kojim ćeš to gledati.
Nikad ovo nisam doživio, imam sve popaljeno i ne gledam uopće šta je pokrenuto, kod mene je instaliran stari PC suite a ne onaj što dođe sa telefonom (iako ni s njim nemam problema jer njega korisitm u firmi) i kad spojim USB obavezno pita koji mod i samo kažem PC Suite i sve radi bez problema.
Ma nije ni kod mene problem kad mu ja kažem da se spoji na "PC Suite" mod, ali ako sam na nekom kompjuteru koji nema PC Suite instaliran ili ga ne može instalirat, onda ga moram stavit pod onaj mod "Prijenos podataka", a tad dolazi do navedenog problema (na Mac recimo ne možeš stavit PC Suite, postoji neka zamjena za to, ali ne i originalni PC Suite, tako da u tom slučaju moram koristit taj drugi način spajanja)
drzi tipku za izbornik i kad ti se otvori task manager pogledaj kaj je sve ukljuceno.
iskljuci sve kaj je instalirano na masovnoj memoriji i probaj ponovo.
E, da u tom slučaju i meni pravi nekad problem i što kaže mario, pogledam šta je sve uključeno i kad to pogasim ide. Nešto što ti je povezano sa mass mem. a što to trebaš proučiti ili na ovaj način što kaže mario ili da odeš u aplikacije i vidiš gdje ti je upaljena ona točkica na ikoni pa po tome naći šta je pokrenuto a da se ne vidi u tasku.
Ma gle, meni to ne rješava problem jer ja čim upalim mobitel - meni se pali Shell, odnosno Taskman (dakle, dok je god instaliran, Taskman je aktivan), a instaliran je na mas.memoriji - to je problem. Inače, riješio sam ja problem, maknuo sam s masovne memorije sve takve programe koje "ne možeš isključiti" ;)
Ajd ti meni reci jel koristiš skyquickey? Mene je toliko počeo zaj..ti da sam uninstalirao prvo task manager pa onda i skyq. Kad počenm pisati brojeve ne bi li aktivirao skyq. on mi prvo prvi broj ne prihvati pa moram brisati sve brojeve pa iz početka, ajd to sam nekako pretrpio ali sad mi u zadnje vrijeme počeo da kad nađe broj koji sam tražio prvo ne može ostvariti poziv pa onda napravi samovoljno redial koji ja ne mogu spriječiti jer kad stisnem crvenu on obriše što je nakucao ali šiba dalje ono što nije, ne znam što se događa morat ću valjda napraviti reinstal fw-a? :angry:
Imam jedan problem danas sam stavio novu ver. softvera na svoju N95 8Gb i sve je proteklo u savršenom redu, osim što mi se sada događa kod paljenja da se stabilizira i onda od jednom ostane samo pozadina bez ikakvih mogučnosti odabira i počne nešto instalirati ja ga pustim da odinstalira ali javi slijedeču grešku http://img504.imageshack.us/my.php?i...1010017cj5.jpg odem u upravljanje programa i tamo piše da nisu instalirana neka 2 programa, naziv jednoga je 101f7159.sis a drugi je 200015b4.sis sve ostalo je instalirano. Na pojedinostima javi da su veliki prvi 1 Kb drugi 2 Kb i formata symbian OS, vrsta program. Sada bi molio Vašu pomoč jer ne znam što da radim da li da ih instaliram ili ne na kompjuteru nemam virusa po nod32 niti mi je javilo ikakvu grešku osim toga da to ne može instalirat a ubija me u pojam ova "greška" jer mi na staroj ver. softvera nije javljalo takvu grešku. Svaki savjet je dobrodošao.
Eto ovako opet imam problem napravio sam zadnji update na mobu i instalirao mi je v30.0.018 23-07-08 rm-320 (70.02) verziju softvera i sve to super ali nema mi hrv meni pa ako je entko voljan pomoci bio bi mu zahvalan jako jako
Pošto sam jučer 2 puta stavljo novi soft evo od pomoču ovih uputa i kada skineš Nemesis Service Suite (imaš link na stranici) promjeni si product code http://thenokiablog.com/2007/11/19/h...anguage-packs/ Šifra za balkan je 0550379 poslije toga ponovo moraš instalirati soft. Detaljno objašnjenje sa slikama je ovdje http://www.mobilecastle.biz/mobiles/288753-post1.html
Da li mi netko može reči da li mogu doma sam formatirati u potpunosti n95 8 Gb, reinstalirao sam ponovo soft ali stare postavke su ostale, pa bi sada htio napraviti hard format cijeloga mobitela ili je ipak bolje da ga odnesem u servis pa da oni to naprave.
Evo iznad tvog posta ti je odgovor meni je pomogao i neizmjerno sam mu zahvalan.
Dakle slijedi upute koje je kolega napisao i imat ceš novi softver na mobu i hrv meni sve ce ti izbrisat mob ce ti bit prazan ko da si ga tek kupio u ducanu.
Sve postavke ceš morat opet namještat si i sređivat sve u svemu provjereno radi.
Hvala kolegi još jednom
Jel mi netko može reci jel se može na Nokia N95 8GB negdje pogledat koiko je sms poslano,primljeno mms također?
I ako netko možda zna cemu služi PZR i kako to namjestiti?
Hvala
Jesi probao sa hard resetom?
I meni su nakon reinstala ostale neke aplikacije a mislio sam da će ih sve pobrisati, razmišljao sam napraviti hard reset no malo mi je vrijeme na knap, moram u Nedjelju na put pa mi se ne istalira sve opet u par dana. Ajd javi ako si uspio da se prihvatim toga kad se vratim.
bok e zna li ko kolko dodje novi ekran za n958g gubi mi kontakt i prekida.
imam nokiu n95 8gb. i nikako nemogu da pronadjem opciju gdje da aktiviram da mi se okrene slika na displaju ako okrenem mob. pa pitam nekoga tko zna i hoce pooci dali to ovaj mob uopce ima. tvornicki u sebi ili trebam instalirati neki program tipa rotate my itd. unaprijed hvala
nokia n95 8gb mi je pala u vodu očistio sam je i sad radi ali nema mreže nemože nači operatera šta je moglo preči pomoč
sve sam to uradio ali nema. isao sam u alati, postavke,opcenito, personalizacija,zaslon, ali tamo nema ta opcija automatsko zakretanje ekrana
a ako stavim zadnju verziju softvera jel gubim sve sta je do sada instalirano
Nažalost da :(
oprosti , samo jos nesto da pitam. dali bi pomoglo da uradim auto update softvera. preko nokiinih stranica.da podignem verziju. i dali cu tada ostati bez hrvatskog prevoda
hvala ipak.
Kako da pogledam na N95 8GB koliko sam sve ukupno sms poslao/primio dakle ne da vidim koliko imam trenutno sms na mobu nego sveukupno.
Hvala
imam nokiu n80 i ne radi svijetlo ekrana ,radi al ful slabo ,dali je ko upoznat s tim problemom.i na nokii n958g mi je rikno ekran sve je oslo u .k. neznam dal da to slazem il da se rijesim i uzmem n96
Mislim da je ta opcija u zapisniku pod (alatima). Tamo se može pregledati sav promet.
Da li netko zna za automatsko (programirano) uključivanje i isključivanje telefona. Neki program možda postoji?
Probao sam pomoću alarma, ali nakon alarma ga moram ipak ručno upaliti.
Preko noći gasim telefon radi uštede baterije a radi mi neke update programa u noćnom terminu.
Pozdrav
je li postoji mogucnost da nekako pribacin programe vec instalirane, sa masnovne na memoriju uređaja
Planiram si kupiti bluetooth slušalice za svoju njoku pošto sam si potrgao one orginalne, planiram uzeti ove motoroline http://www.propero.hr/Proizvod.aspx?...8-fd6d062cd05f Pa me zanima da li ču moči slušati radio sa njima ili ću ipak morati uzeti one orginalne žičane
Ja mislim da nećeš moć slušat radio, jer se antena za radio nalazi u slušalicama, a u specifikacijama ovih motorolinih nigdje se ne spominje prijamnik za radio signal.
To je moje mišljenje, možda je ipak moguće... Ček da vidiš šta će ovi iskusniji reć, ja sam isto još uvijek noob =)
Pitanje, čitao sam na gsm areni da Nokia N95 8Gb ne podržava 3rd party aplikacije što se tiče navigacije, već internal gps radi samo na nokia mapama, ako se želi 3rd party aplikacija da treba kupiti externi pgs modul, a vido sam da ljudi instaliraju garmin i ne znam, znači to nije točno što piše na gsm areni svjestan sam da oni ne pišu o crackiranim aplikacijama, već samo službeno, ali uglavnom 3rd party aplikacije što se tiče navigacije funkcioniraju?
i još jedna stvar me zanima kako ta navigacija funkcionira u stavrnosti u autu, jel to super dobro radi? jel te zbilja vodi turn by turn i glasovno (ako je instaliran garmin) i taj satellite lock da li je to problem i da li je puno bolja N96 po tom pitanju ili razlika i nije velika??
Podržava bez problema TomTom i Garmin.= Citat =:
Pitanje, čitao sam na gsm areni da Nokia N95 8Gb ne podržava 3rd party aplikacije što se tiče navigacije, već internal gps radi samo na nokia mapama, ako se želi 3rd party aplikacija da treba kupiti externi pgs modul, a vido sam da ljudi instaliraju garmin i ne znam, znači to nije točno što piše na gsm areni svjestan sam da oni ne pišu o crackiranim aplikacijama, već samo službeno, ali uglavnom 3rd party aplikacije što se tiče navigacije funkcioniraju?
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=53737
Oni ne pišu o crack-anim aplikacijama jer im to nije u interesu .
Ako se reklamira garmin program na njihovoj stranici logično je da će ga hvaliti jer imaju neki dio od zarade koja dođe prodajom garmin-a preko njihovih stranica.
Ja recimo umjereno koristim svoj mobitel (N95 8GB) i zadovoljan sam trajanjem baterije.
U pocetku dok sam ga vise koristio je bez problema znao izdrzati puna 24 h dok mi sada uz umjerenije koristenje izdrzi gotovo 48 h sto mi je potpuno prihvatljivo.
Bilo bi mi prihvatljivo i da je 24 h jer mi nije problem prije spavanja staviti da se puni...problem bi bio da ne izdrzi 24 h.;)
Ima li netko problema sa reprodukciom avi videa na N95 8GB i koji program je najbolje koristiti za to?
Najbolji ti je core player. Malo pretrazi forum imas dosta o njemu, i link za dowload
Evo, i meni drži tjedan dana sa novim firmware-om!
Al na Motoroli E550. :tomato:
Odnedavno sam ponosni vlasnik N95 8GB.
Moja iskustva:
Fon radi odlično. Kupljen, vjerojatno u UAE (kupio sam rabljeni), ja ga flešao sa europskim softverom.
Slide je ok, iako je prijašnji vlasnik ostavio tragove pokušaja poljetanja telefona. Jedino je accelerometar pomaknut za cca +2 stupna u smjeru y osi.
Baterija drži 2 dana uz to da stalno neko neš mrda po nejmu. (igre, programi, muzika, filmovi, klanje na kompu sa hrpom podataka, sprobavanje novih programa, brisanje... bla bla bla...)
Kamera je za čiste pederije. Nemam potrebe za iznad 3 MP.
GPS je za k***c i još nisam uspio dobit koordinate.
Punjač mi se čini prejaki. Napuni bateriju za cca sat i pol vremena što je loše za bateriju. (smanjuje se vjek trajanja)
A sad, KVEŠČNS:
Jel je ikako moguće maknuti meni ispod prečaca u stanju čekanja a da prečaci ostanu????
(pretraživanje interneta, kalendar i online djeljenje)
moram priznati da sam skroz zadovoljan s mobitelom ali danas kada sam vidio nokiu n97 da mi je bilo zao sto sam pljunuo tu silnu paru za njega kad sam se trebao strpiti pol godine i dobio bih najnoviji model :)
recite mi koko vam traje baterija sa novim fimewireom i koko je brzi (i dajte realne podatke)
i da li ko zna di bi mi netko moga u šibeniku stavit najnoviji fimewire i koko bi me koštalo
Ima li netko pretpostavku kad bi ovom mobitelu mogla pasti cijena?
Bacio sam oko na njega, a mogu ga uzeti tek kad bude ispod/ili 2000kn u T-Mobileu.
Kakav je ekran za citanje vecih kolicina teksta? Mogu li se knjige citati na njemu?
Nikad, duže od dva dana i jedne noći.
Zašto to ne napraviš sam? Pa treba ti samo PC suite koji je free, USB kabel i konekcija na web.
Copy-paste:
"This solution does not set active standby to default after phone restart like ROMPatcher
patch does!!
1 - turn off active standby
2 - copy from z:\resource AIPluginDefinition.rsc to c:\resoucre
3 - edit c:\resource\AIPluginDefinition.rsc via xplore to disable or enable plugins
3.1 - see below and check plugin uid you like to show or not show
3.2 - open AIPluginDefinition.rsc via xplore (select file and push 8)
3.3 - search uid via hex-search
3.4 - change first occurring uid to some other uid (for example change xxxxxx10 to
xxxxxx11 - easy to remember later to change it back - change then xxxxxx11 to xxxxxx10)
3.5 - save file
4 - activate active standby
here the list of available plugins:
(uid-????-??-??-????????)
05871f10-0200-01-00-00000000 - Shortcut
527d0020-0200-01-00-527d0020 - search
07871f10-0200-01-00-00000000 - organizer (e90 02000150 01100000)
09871f10-0200-01-00-09871f10 - todo
18871f10-0200-01-00-18871f10 - mplayer
0d871f10-0200-01-64-0d871f10 - aioperatorplugin (e90 sim service)
d61c2810-0200-01-00-d61c2810 - wlan
7fa70020-0200-01-00-00000000 - share
898a2010-0200-01-00-898a2010 - radio
c7090020-0200-01-00-c7090020 - printintent ???
One can change order of plugins. The order is defined in the order they appear in rsc
file."
Ja sam to rjesio Handy shell-om i super sam zadovoljan.
Zašto to ne napraviš sam? Pa treba ti samo PC suite koji je free, USB kabel i konekcija na web.
zato sta neman vrimena, ni iskustva (nebi zelia da jos sjeben mob.)
a koko se dobije na brzini mobitela
znači baterija isto traje
Vidi, nema šta sje.. ukoliko imaš stabilnu konekciju i i stabilnu struju (da ne puca veza ili nestaje struja). Samo se spojiš sa PC suite i on sve odradi sam. A što se tiče brzine ja ne vidim nikakav napredak niti dužine trajanja baterije.
Jedino na što treba paziti da ti ne updata na V31 jer je taj novi update otporan na hack, a to nije dobro za nas :-)