Pa izvješće i JEST poruka. Mislim da baš i nebi išlo drukčije!?!
Printable View
na n73 se samo pojavilo.. deliverd...
ne može se isključiti zvuk--- našao već
jaooooooo hitno neka pomoć!!!!! stalno mi se pali internet.....sve kune mi jede :cry:....neznam kak da to isključim....
- što znači kod Wi-Fi kad isključim ''telefon'' vidim da se kod ikone na zaslonu pokaže kao signal x, tj. telefon isključen, zar me onda nitko ne može niti nazvati ili što????
HELP PLIZ!!!!!
Pokusaj postavke, veze, napredno i onda odaberi mrezu spajanja.
- što znači kod Wi-Fi kad isključim ''telefon'' vidim da se kod ikone na zaslonu pokaže kao signal x, tj. telefon isključen, zar me onda nitko ne može niti nazvati ili što????
Točno.
P.S. kod mene je na Hrvatskom pa ti prevedi na engleski.
God's Servant- napisao si da nema zasebni 3d accelerator...
Zanima me da li možeš objasniti razliku između tog kojeg nema i ovog koji pomaže da rotira zaslon i da se igraju one neke igre koje ga koriste?
Ne kužim, jel taj koji ima isti kao na iPhone- u i N95?
:respect:
Aha, znači accelometer je ono sa zakretanjem mobitela i to sve.
A 3D accelerator je do procesora ili tako nečeg- da idu 3D igre brže ili tako nešto.
Jesam li u pravu?
uzela sam web 'n' walk al se neznam spojit na net.... prek cega se i kako se spajam? ne kuzim...
evo jedan mali savjet...
onaj srebrni rub šta ide oko ekrana... ako vam se ogrebao (meni je) možete ga u potpunosti oguliti sa žiletom.
ispod je isto srebrna površina a ogrebotina nema
jel ima negdje oriđiđi maske za omniu, moja je crna, a sviđa mi se i srebrna...pa ono da se malo mijenja :cool:
[QUOTE=dcepek;851571]Start - Setings - Phone -More - Band selection (Get settings...) - GSM 900/1800
Promjenu kućišta ti nebi sugerirao, komplicirano i skupo, rađe kupi "cristal case" ili "silicone case" u bojama pa se igraj za malo truda i love uz kvalitetnu zaštitu moba.[/
hvala!! :thumbup:
pomoć,imam omniu i neznam koji gps ubaciti i kako to izvesti
evo IGO 8.3.2
program: http://rs13.rapidshare.com/files/168....3.2.Omnia.rar
mape: http://volny.cz/sstopar/mio_mapy_igo8.html skidaj samo za verziju
2008.07 (IGO 8.3.x)
voice & lang HR :
http://rapidshare.com/files/89846039...ngCRO.rar.html
Danas kupujem Omniu pa koje su must have aplikacije koje moram imati?
Ako nekom nebi bio problem nabrojat, ima cevape ;)
Ili neku stranicu di se mogu skidat app i igre?
Zahvaljujem!
I kada prebacujem muziku u My Music, kaze mi da nemam dovoljno mjesta.
A stavio sam tek 10ak pjesmi?
Ljudi,frajer mi je stavio gps na omniu(garmin 5.00.20wp) ali mi nije sve do kraja napravio tako da mi nece uhvatit nikakav satelit,a vrijeme i ostalo radi. ako bi netko htio pomoc,neka javi,vidim da ima tu puno znalaca...:headbang:
Freaked,pokusao sam ali nece ni to. Pise mi da je nasao satelit ali se ne pojavi nikakava mapa..jel bi trebao mozda ukljucit i ono xtra auto download?
me, ako je našao satelit mogu biti dvije stvari: jedna je da ti mapa nije izabrana: to nađeš kada uđeš u garmin i onda u alati->up.mojim podacima->Skupovi karata. Ako tamo nema ničega onda ti tip nije instalirao karte nego samo garmin. e to je već druga stvar. moraš naći adriaroute 2.2 i instalirati na my storage
ok.mozda prije shvatim ovako..kakve veze fleshanje ima sa gps-om jer mi je majstor rekao da bi valjda trebalo nesto fleshat? i otkud skinem te karte?sorry na gnjavazi ali ovo mi je prvi mob sa windowsima pa moram gnjavit..
flash se sastoji od pda dijela tj softvera i radio dijela tj. nazovimo to driverima za svu radio tehnologiju koju koristi, gps kao prijemnik nije ovisan o regijama te stoga vjerujem da te lik mulja jer mu se nije dalo obaviti posao do kraja. kako instalirati... e to ćeš morati potražiti po forumu jer ima na nekoliko mjesta objašnjeno baš za omniu. čak i u ovom topicu, samo šaltaj po stranicama dok ne nađeš
procitao sam ja dosta toga na ovom forumu ali nisam uspio pokopcat kako mape stavit dok sam igrice,divx i ostale programe skuzio kako se stavljaju.uglavnom,hvala stari. pravi si covjek. dosta toga sam naucio bas iz tvojih postova.
za mape ti ne mogu pomoć jer toga ima mnogo za uploadat da ti stavim svoju verziju, dok verzija i načina kako se stavlja ima gomila. neki stavljaju iz adriaroute programa, neki kopiraju mapu, neke treba crackat, neke ne...
Hvala. Valjda cu se snaci..
Kome treba Garmin XT sa adriarouteom 2.2. i detaljnim uputstvima!
Link: http://rapidshare.com/files/174061387/OMNIA_xt.rar
Testirano na mojoj Omniji. Sve radi.
pozdrav,imam problem sa memorijom na Omniji,stavila sma 6pjesama i nesto malo slika,i kad probam stavit novu pjesmu pise mi da je memorija telefona puna,skižila sam da je još ljudi imalo isti problem,ali nikako nemogu skužiti i odgovor na to pitanje,neki konkretan odgovor.molim vas pomoć..novi je mobitel kupljen prije 3dana,8gb interne memorije na njemu.prebacujem preko ActiveSync-a...HITNA pomoć :D
a gdje je ta velika,od 8gb,tih posebnih?moze malo detaljnije..pozz
a gdje će mi to sve biti na mobitelu,ako je tamo na tom My Storage?također me zanima informacija za internet,on se spaja preko wirelessa,ako ne preko WAP-a(koji se naplaćuje)..znači smao ta dva načina?
Evo ljudi,samo da objavim da je i pocetnik poput mene napokon uspio pokrenut gps nakon sto sam sve i svasta pokusao,cak mi se i mob zbrejkao, ali isplatilo se na kraju krajeva.
Omnia je perverzija od mobitela!!
Jel zna tko gdje ima za kupit tv out kabel i gdje se nalazi ovaj soft reset?
Ljudi, sta nema nikakvog programa za Omniu da ocitava divx filmove sa prijevodom?
seljačine, a uredno ga vade iz paketa, sad nemaju.
ništa, probaj onda negdje izvana
http://www.google.com/products?clien...num=1&ct=title
moze netko pliiiiz postati neke slike slikane po slaboj svjetlosti i po mraku...i video
[QUOTE=therrlu;859948]seljačine, a uredno ga vade iz paketa, sad nemaju.
ništa, probaj onda negdje izvana
http://www.google.com/products?clien...num=1&ct=title[/QUOTE
Nemogu vjerovat da ama bas nigdje u Hrvatskoj nema za kupit tog kabla..strasno!Hvala na pomoci. Uzivaj.
Procurio SPB Mobile Shell 3.0 van , fenomenalan !!!!
http://rapidshare.com/files/22221691...obileShell.cab
serials:5D5G3473M852
5D5H24C922B6
5D5M8246A4H4
5D54F253596C
5D5247F329M7
Bok ekipa, evo imam par pitanja. 1) Uzeo sam si preko vipa mobilni internet i nece mi uopce ucitavat i otvarat neke djelove stranica kako što su: filmici, nece mi se ulogirat u neke stranice, a neko mi je reko da se to sve može sredit, samo je pitanje kako?
2) Moze li neko preporučit nekih pet igrica za Omniju, koje su dobre i gdje se mogu skinuti?
3) Jel se može namjestit na omniji da dobivam izvješće da je poruka stigla.
Hvala unaprijed
može se sredit za filmiće tako da dodaš flashlite 3.1, to se dobiva instalacijom novog ROM-a, prvo si rađe sredi osnovne stvari a kasnije ćeš to. igrice skoro pa ne igram, ali odlične su resco bubbles i pocket heroes
na zadnje pitanje ti je odgovor dodan u topic http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=859442#post859442
Kojih ima slicnih programa kao SPB Mobile Shell? Ikoja je najbolja stranica za skidat takve gluposti (teme, programe, igruce,....)?? Hvala
neki program za flv fajlove gledat... youtube, empflix i to....skinute i stavljene na mob... ne direktno na netu
probao sa core + onaj flv pluggin al neće...
A jel njega za komplicirano za instalirat? Mislim na taj shell 3.o!
Nije..samo ga skines,prebacis ga na mob i onda pokrenes instalaciju sa mobitela..
uspio... pa ovo je čudo, kao da imam novi mob u rukama! :)
je,stvarno predobra stvar!
Ime negdje objasnjen postupak za stavljanje novog roma?
tu se skida najnoviji?
http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp
ili koji vi koristite neki od novijih
ako hoćeš službeni onda tu, alito nije preporučljivo jer stave puno stvari koje nikad nećeš koristiti a usporavaju mob, potraži sve ocdje, i upute su tu. Samo pripazi da ROM za i910 ne radi na i900 i obrnuto http://www.modaco.com/category/368/i...om-discussion/
aha kuzim samo dali onda gubim garanciju ako ne stavljam orginalni i dali bi moglo biti problema na servisu?
vjerojatno si ih probao dosta pa ako mozes reci koji ti trenutno koristis?
A ovaj Mobile shell nema veze sa tim to mogu staviti na bilo koji rom jel tako?
a realno bi trebao izgubit al teško da će to itko gledat, ak se mob ne da upalit oni ionako sve brišu s njega i stavljaju originalni ROM tako da to nemoj da te brine. ja koristim i dalje rom sa wm6.1 ali se pojavio dosta stabilan sa wm6.5. Shell možeš stavit an bilo koju verziju ali to po meni nije to. shell samo glumi menu, a to je zapravo program koji se vrti iznad svega, i općenito mi se ne sviđa kako radi. Ali mnogo ljudi voli da im je sve šareno i sličnije iphoneu pa stavljaju shellove, ali htc-ova manila je i dalje najfunkcionalnija
e super, ma i mislio sam stavljat 6.1 dok se malo ne ufuram u to.e sad na onom modaco forumu ih ima dosta verzija koju ti koristis?
.. molio bih pomoc, kad idem na nadogradnju s samsung mobile stranica koju zemlju regiju da odaberem? .. koju god zemlju da postavim kaze mi da mi nije ispravan omnia version broj? .. i drugo, ima li razlike u uredjaju white/silver?
unaprijed zahvalan!
U svezi ovog tvog, lako moguće da je problem do CID-a, ajmo reć CID zaključan od strane operatera i zato ti javlja da je krivi version broj. Predpostavljan da je nabavljen od strane operatera. Barem je tako slučaj s HTC uređajima, a pošto je i ovo WM onda.... mislim da je to tu, a...
Sad ako je od operatera, čekaj da izađe ROM odobren (napravljen) za operatera pa update-aj.
ili potrebno ga je CID otključati, odnosno izbiječi provjeru CID-a da biš mogao flashati bilo koji ROM (misli se na "kuhane") tj. prije flashanja obavezno moraš instalirati hspl ili uspl koji omogućava zaobilaženje CID provijere. Ali ove radnje su sve na svoju ruku i postoji rizik izvođenja istih.
.. hm, mislim da je ovo sto ja imam na uredjaju custom rom (SHHK2) pa mi zato ne da upgrade, kupljen je nov na crno, vjerojatno su ubacili custom rom .. mislim sve radi ok, mozda je bolje ne dirati .. ima li ikakve razlike izmedju boje modela omnie?, s obzirom da je ova bijela odostrag ..
unaprijed zahvalan!
Što se tiče boje mislim da nema razlika, možda u temi ili tako što.
I to da ako je ubačen neki custom rom, mislim da nema više povratka na officialni ROM.
SVE za flashanje roma imate na http://www.modaco.com/category/368/i...om-discussion/, kod omnie se ne treba stavljati ništa za zaobilaženje cid-a, bar zasad nije trebalo. Kuhani rom ti nikad neće biti prepoznat kao neki koji možeš upgradeat a ako imaš na hrvatskom rom onda je definitivno kuhan. Za malo upoznatije korisnike najbolji su light romovi s kojima dobijete puno brži osnovni firmware i sami si dalje stavljate šta vam treba. Za još naprednije je naravno kuhanje svog roma. Preporučam bilo koji s Manila2d sučeljem jer su stabilni i brzi pošto je manila najpopularnije sučelje pa se puno radi na njima. A ubuduće molim da ako upadne koje pitanje za flashanje roma bude ignorirano jer ima stvarno neprebrojivo mnogo puta link na tutoriale. Kad uhvatim vremena u onaj thread omnia faq ću ubaciti hrvatski prijevod
p.s. može se vratit na originalni jer pametni kuhari uvijek prvo extractaju originalni rom a tek se onda igraju s njim
Uplatio sam si opciju web n walk, i sad neznam kako da se spojim na net. Ajde neka mi netko objasni pliz šta trebam namjestit..
samo pokrenut operu. ako ti se neće spojit onda je do postavki. nazovi službu za korisnike i traži da ti pošalju za mda vario 4. to je ustvari brandirani htc tytn2 ali koristi iste windowse kao i omnia pa bi moralo radit
u omnia faq je dodan tutorial za flashanje. ubuduće molim moderatore da brišu svako pitanje na koje je odgovoreno tamo
Baš sam flešao mob sa romom 6.5 sa modaca. i imam par čudnih stvari što mi se dešavaju.. kad npr. listam slike onda mi se na njima pojavljuje crta kako povučem prst... kao da crtam po njima.. Što bi to bilo?
i još jedna stvar... zašto kad pritisnem start ne pojavi se sučelje u obliku pčelinjih saća?. što bi trebalo biti...
pročitaj njegove upute i nać ćeš odgovor na sve. ali pćelinje saće dobiješ tako da isključiš large start menu a onda crta je tamo namjerno, jer sa slikama možeš sve raditi preko gesta. probaj npr napisati veliko slovo L, to će ti zarotirat sliku a ako nešta zaokružiš tom crtom će ti se zumirati. ali inače taj ROM je beta i koristim ga samo da vidim šta ima novog u wm6.5, ali preporučio bi neki lite rom sa wm6.1 professional jer je ovaj 6.5 jako nestabilan
Ovaj 6.5 mi se stvarno ne svidja. znači moguće je ponovo stavit neki 6.1? Imaš neki link? vidim da se ti dobro kužiš, a ja onako šepuckam :)
kad odem pod memory/storage pise ukupno 90mb zauzeto 75mb...koja je tocno to memorija?
kako spremiti sms poruke na pc?
I pitanje za ovaj Mobile Shell kad me pita gdje zelim to instalirati dali treba na device?imam samo 5504 kb slobodno a treba 8805 kb ili moze u my storage?
storage je ona na telefonu, manja od oko 100 mb. to varira ovisno o romu. Sve prgorame probaj inače instalirati na storage a ne u main memory jer kad su potrebni učitavaju se u radnu memoriju, a oni koji se stalno koriste su stalno tamo i tako ne usporavaju rad. jedino one za koje isključivo piše da moraju u main stavi tamo.
yep uspio sam, pobrisao sam cache od opere i neki download sta ima pa oslobodio malo memorije....
mobile shell fakat predobro izgleda ko novi mob :respect:
a jel znas kako spremiti sms na komp?i dal mozda ima i winamp za ovo cudo?zapravo htio bi neki player di mozes odabrati folder i onda da svira samo taj folder a ne ono biranje po artistu,albumu i slicno
i drugo,zapravo trece prebacim slike na mob i onda ih uploadam za contact picture,dali on to sebi spremi u neku memoriju pa mogu obrisati te ili je to to,i dali se moze napraviti da su te slike malo vece kad te netko zove jer se ovak jedva vide?
Po mom skromnom iskustvu CorePlayer to moze.= Citat =:
i dal mozda ima i winamp za ovo cudo?zapravo htio bi neki player di mozes odabrati folder i onda da svira samo taj folder a ne ono biranje po artistu,albumu i slicno
Ja bi molio iskustva sa silikonskom zastitom. Na prijasnjim mobitelima su mi one jeftine plasticne zastite uvijek izlizale kuteve, ne bi zelio da mi se to desi i na omnii.
sms možeš spremit sa onim MIT wizardom koji si dobio uz mob. Ako želiš flashat rom izašao je skuhani sa najnovijom verzijom wm 6.5 i spb shell3.0, meni dobro izgleda i stura ga budem probao. ovo je čisti http://www.modaco.com/content/i9x0-o...215-by-dddrko/, a ovo sa shellom http://www.modaco.com/content/i9x0-o...shell-3-v6411/ ako se nekom da flashat pošto ja nemam opermu kod sebe bio bi zahvalan da provjeri ovaj drugi pa javi jel stvarno sve zaobljeno kao na ovoj slici
http://www.modaco.com/content/upload...0338_thumb.jpg ili i dalje izgleda prastaro kao na ovom 6.5 romu koji ja trenutno testiram
http://i487.photobucket.com/albums/r...Screen01-3.jpg
nešto mi se pošemerilo ne mogu slati MMS niti na internet, hm..što da radim, jel to do operatera ili?
prije da je do tvog mobitela :)
hvala za sms i probat cu core player...
kad pokusam instalirati garmin sa onoga linka iz faq kaze mi da to nije valid pocker pc aplication wtf?
e i jos jedno pitanje kupio sam rabljeni mobitel pa sad neznam di je sve prijasnji vlasnik instaliravao stvari.vidim da mobitel ima par memorija onih 8gb je My Windows Mobile Based Device/My Storage jel tako?
e sad nisam siguran sta je sve instalirano di,dali hard reset brise takve stvari ili
hard reset ti briše SVE sa moba, točnije pretvara ga u onakvog kao kada ga pališ po prvi put od kako ga kupiš.
pa nije valid application kad taj exe moraš pokrenut na kompu a ne na mobu
Ljudi,ima li kakav program na Omniji poput recycle bin-a?
Resco File Explorer si nabavi pa imaš i recycle bin u sklopu njega.
ah da moja greska...eto napravio sam sve po uputama i garmin instaliran. Jedino nije nikak mogao pronaci satelit prvo nista a onda su se pojavile 2 crvene crtice signala no nije se mogao spojiti kak spada pa sad neznam jel nesto krivo instalirano ili ...
i dali znas mozda kako se mogu staviti 2 karte na uredaj,trebao bi kartu madarske a nema je u adria?
[QUOTE=HCSC;863565]Resco File Explorer si nabavi pa imaš i recycle bin u sklopu njega.[/QUOT
Imao sam vec resco(predobra stvar) ali samo probnu verziju. Tad nisam vidio da ima recycle bin,valjda zato sto mi nije trebao. Hvala,odoh u potragu za njim.
[IMG]http://www.engadget.com/2009/04/26/samsung-omnia-pro-with-landscape-qwerty-coming-this-summer/[/IM
Stiže nova omnija preko ljeta :)
Super!! Aj sad pobrisi komentar da ga vise ne gledam...nije fora,tek je ova izasla!:thumbdown
Neznam koliko čekaš signal.. ja sam sad nedavno ponovo instalirao garmin i čekao sam signal 10 minuta... to ti je prvi put dok nađe satelite... a sad hvata za par sekundi... a kad ugasiš mob onda ti se pobrišu informacije o satelitima pa opet moraš dugo čekat.. čitao sam da je ekipa čekala i po 20 minuta prijam signala... a za mađarsku skineš city navigator europe i samo prebaciš kartu mađarske... bez hrvatske da ti se nebi preklapala sa adria route kartom...
koji? ako meni kažeš..
..onaj za novu Omniu..bed! Sala samo.
jel može preporuka/link za ROM da je stabilan i da baterija duže drži... još imam onaj originalni...
i pitanje? da li kod flashanja ostaje sve na mobu gore on programa koje sam instalirao i da li je potreban backup raditi.. (da ne flasham pa onda opet spb3, sve tipkovnice, garmin i sve to opet rihtat)
e da.. i događa mi se 1 od 3 puta kad spojim mob sa kompom da mi zašteka file exp i tipkovnica kad ga odspojim... mislim da je zbog spb shella3... jel moguće?
može ti ostat sve na mobu ali programi više neće biti instalirani, nego ćeš morat do njih prexo explorera pa ih pokretat ručno, isto tako uninstal neće radit ako misliš maknut neki program. A ako radiš backup onda mora bit ista verzija windowsa, recimo ako pređeš na wm6.5 šta bi ti preporučio (u tutorialu za flashanje je link na najnoviju verziju wm6.5, jako stabilnu) onda ti restore podataka najvjerojatnije neće radit
što znači da bum sve ispočtka trebal instalirati da radi normalno.. jel tak?
Imam mali problemčić pa ako netko zna rješenje... Flesao sam mob s 6.1 romom DXIA5 i stvarno sam prezadovoljan... ali nekad mi neće kao ton zvona svirat pjesmu koju sam zadao nego stalno neku svoju idiotsku... i kad mob ode u sleep mod i kad ga ponovno pokrenem (probudim) primjetio sam da mi se sat ponekad ne pokrene nego ostane na onom vremenu kad sam ga zadnji put radio s njim... Nemam pojma što bi moglo biti pa ako netko zna bio bi zahvalan..
.. par pitanja: ima li sanse da na omniu stavim kakav sat koji je vidljiv dok je u standby? .. moze li se namjestiti da se alarm aktivira dok je uredjaj ugasen? - probao sam i ta opcija ne radi .. kako namjestiti samsung keypad (cini mi se da je to najveca tipkovnica) kao default tipkovnica?
unaprijed zahvalan!
pitanje broj 1: negativno :D
pitanje broj 2: negativno
pitanje broj 3: Instaliraj Sleuth SIPchange, uskoto ću ga dodat u faq u listu korisnih aplikacija ako ga ne nađeš. Postoje i bolje tipkovnice od Samsungove, primjer su SPB keyboard i Finger Keyboard sa xda-developers. Ova druga će također biti dodana u faq
Bok ekipa, jel se moze kako namjestiti da slika osobe koju zovem ili kad ona mene zove bude veća?