i kod mene sve ok!
Printable View
i kod mene sve ok!
Tele2 od nas radi ovce
Kad će konačno prestati pljačka građana od strane mobilnih korporacija koje sve nude „besplatno“.
Skupivši jedva novce da provedem godišnje praznike (4 dana) u jeftinom nam susjedstvu nisam ni slutio da me čeka božićna čestitka od mog mi voljenog mobilnog operatera kojem sam vjeran već 3 godine i kojem sam za te tri godine samo za prosječnu mjesečnu pretplatu od 150 kn ostavio 5 400 kn ne uključujući ostale naknade.
Dakle, došavši u Mađarsku dočekala me je poruka da je roaming tj prijenos podataka (internetom) 5,95 kn/ 100kb. Nažalost morao sam nakratko koristiti Internet (jer nisam uspio uhvatiti signal za wi-fi) i prema besplatnom programu instaliranom na androidu koji je do sad uvijek pokazivao realnu potrošnju pisalo je 3 MB prometa (sveukupnog mjesečnog prometa) a prilikom provjere računa na portalu moj tele2 na koji sam se spojio preko wi-fi-ja, kad sam uhvatio mrežu, pisao je prihvatljiv iznos trenutna potrošnje. Dosta, ali ne pretjerano tj. oko 180 kn (koliko sam izaračunao, a na portalu moj tele2 pisalo je da je trenutna potrošnja oko 300 kn a to piše i danas) za internet je jako puno pošto oni nude sve besplatno i uračunato u naknadu za pretplatu i kunu se u revoluciju al eto takva su pravila pa 'ko mi kriv.
No šok je tek uslijedio kad mi je za vrijeme mog boravka u inozemstvu odjednom pisalo na mobitelu „NEMA USLUGE“ i nisam mogao niti ikoga zvati , niti itko mene zvati, niti otići ne daj bože na internet, ni ništa, nego sam ostao odsječen u stranoj državi od svijeta i ne daj bože da mi se nešto dogodilo ne bih se mogao nikome javiti.
Dakle unatoč tome što sam već tri godine pretplatnik i što uredno podmirujem račune oni meni šalju poruku da sam premašio dozvoljeni „limit“ potrošnje i da mi više ne pružaju uslugu koju plaćam.
Niti me je itko upozorio na limit, niti na uskraćivanje usluge koju plaćam kad mi je najpotrebnija, niti na njihov čudni obračun prijenosa podataka po kojem sam napravio račun samo za prijenos podataka od 600 kuna (ma i to nije šok kad sa crnom ovcom potpisuješ ugovor nego što su mi odbili pružit uslugu i čini mi se da bih bolje prošao na bonove pa bih se mogao nekome i javiti ili nadoplatiti a ovako su me blokirali i tako nagradili moju vjernost).
Ali da šok bude i veći pa prijeđe u nevjericu, saznam i to, kad sam se vratio u hrvatsku, da mi je i dalje usluga obustavljena, doduše sad mene mogu zvati, ali ja ne mogu iskoristiti svoje besplatne poruke uračunate u naknadu za pretplatu niti mogu iskoristiti besplatne minute za razgovor niti GB-te za internet (sve uračunato u naknadu za pretplatu) dok ne podmirim potrošnju koju sam učinio prije 2 dana po njihovom suludom obračunu potrošnje prijenosa podataka u inozemstvu (iako obračun računa za naknadu pretplate i potrošnju inače dobivam početkom slijedećeg mjeseca, nakon obračuna potrošnje koju sam učinio) te dok ne podmirim prošlomjesečni račun do kojeg mi je rok 20-ti u slijedećem mjesecu (tj. ovom) i koje sam uredno već tri godine plaćao na vrijeme.
U razgovoru sa službenicom na njihovom telefonu tj. službom za korisnike rečeno mi je da je to tako kako njima piše i da se mogu žaliti pismeno i nikako više niti s ikim razgovarat. I kome sad da se žalim (osim simpatičnoj crnoj ovci sa reklame) na lažno reklamiranje raznih pogodnosti i nepoštenu naplatu i dokazujem stvarnu potrošnju ili je vuk poje „ovcu“ i novce i ovaj put i ostavio hrpu sličnih nezaštićenih i nezadovoljnih „ovaca“ bez novaca pa ovim putem barem upozoravam korisnike cijenjenog mobilnog operatera da se paze divljih propisa koje su očito u tele2 preuzeli iz životinjskog svijeta pa kod njih vlada zakon jačeg .
Prijatelju nije ti to nikakav životinjski svijet nego realnost ... ukratili su ti usluge zbog nadprosječno velike potrošnje a to danas rade svi operateri da zaštite sebe a i tebe ...
Kad je internet roaming u pitanju tu nastaju veliki problem pogotvo od kad su na tržištu smartphone telefoni ... koji su gotvo cijelo vrijeme spojeni online a kad se priježe grana to sve obračunava ... i onda nastaje ovo što nastaje ... tako je i moj frend nedavno otišao u beč i pojelo mu sve novce s računa jer nije uninstalirao whatsapp (koji se na nokiji ne može ugasit osim ako se ne uninstalira) i to mu je naravno pojelo sve novce ...
Treba pazit na takve stvari samo što nitko kod nas za to ne mari dok se to ne dogodi i dok sami ne platimo tu školu kao ti ...
Imho, operateri su tu u dosta nezavidnoj situaciji. Ako blokade nema, ljudi će u nevjerici proklinjati operatera ako im na roamingu neka aplikacija ostane online i poždere stotine/tisuće kuna sam tak.
Sad kad je Tele2 uveo blokadu (a ne vidim kakve koristi od nje može u računici imati operater), ni to ne valja. Mislim da bi bilo bolje da što prije mailom pošalješ opis situacije i molbu da te reaktiviraju jer više nema rizika od neočekivanih troškova nego što ih ovdje pljuješ.
Ima netko problema sa slanjem poruka prema bosanskim 062 brojevima (BH Telekom), jeste primjetili kako se ne dostavljaju jučer i danas? U SZK-u nemaju ništa konkretno zasad pa me zanima je li lokalni problem do mene ili ne.
Taj 062 broj uredno prima poruke s tomata i sve ostale poruke sa njihovih mreža.
evo i jedna pohvala, naime, telci su uveli online nadoplatu racuna bonom:
http://www.tele2.hr/kupi-bon/
edit: vidim sad jos jednu novost objavljenu na faceu, uz kupovinu prepaid broja ili paketa s mobitelom, svi korisnici dobivaju poklon 1GB prometa.
i to bi bilo super, da nije vremenski ograniceno na 2 tjedna. ovako je fino od njih,jer poklonjenom konju se ne gleda u zube, no...
Mali problemi sa 3g-om na izoliranijim mjestima.
Ali posto redovito pljujem po operaterima, red je da kazem i ponesto dobro.
Nastao mi je trosak od 140kn radi kasnjenja poruke o potrosenom paketu interneta.
Nakon drugostupanjske zalbe i njenog odbijanja, odlucio sam dug platiti na dva-tri puta, dodavanjem odredjenog iznosa svakom iducem racunu.
Nakon prvih placenih 50kn, stigao mi je slijedeci racun na kojemu vise duga nije bilo.
Ako je to to i ako nije samo zabuna, a mislim da nije ( prosla su bec tri racuna, a duga nema), e onda tele2 - svaka cast.
Vi propasti zbog toga necete, dobili ste zadovoljnog korisnika koji vas je preporucio drugima i na konto toga dobili jos troje korisnika.
Reklame su im zakon ali najbolja je reklama kad ih korisnik pohvali
Tako se radi. Bravo ( za sada :-) )
ne veseli se prerano.
ubrzo stiže poziv agentice iz društva za naplatu dugova.
potom obavijest odvjetnika o nepodmirenom dugu.
konačno, slijedi ovrha Fine na svim tvojim novčanim sredstvima do podmirenja duga telekom operatera, društva za naplatu dugova, odvjetničkog ureda i Fine.
ne ide to bas tako, jer da ima dug,onda bi mu ugasili broj dok ne plati. u slucaju kada tele2 dug proslijedi agenciji za naplatu, tada se korisnik stavlja na crnu listu, pa vise nikada i ne moze biti pretplatnik telaca.
no, ipak bi ja preporucio prije javnih pohvala po forumima, da funky0308 nazove SZK i provjeri sta je sa tim dugom.
Kupio sam start paket 25kn s 25kn na računu. Pisalo mi je u startu da mi kartica vrijedi negdje do devetog mjeseca, kada sam aktivirao tarifu Revolucija odjednom je kartica vrijedila samo 14 dana. Mislim da je to krajnje nekorektno i ne razumijem njihovu politiku. Koju god karticu da kupim, od bilo kojeg operatera vrijedi 90 dana od trenutka uključivanja, bez obzira koju tarifu imao. Eto jedino Tele2 opet ima potrebu zaj*****ti! Kartica će u smeće. Tele2, hvala i zbogom.
Koliko ja znam svaka nova kartica jos od kad su uveli knock out tarfu (jos kad su imali zuto bijeli logo) vrijedila je samo 14 dana, tako da ovo nije nikakva novost.
Tako je. Kad se aktivira kartica kaze sa traje do 2014 a ubrzo se smanji na 14 dana
Smanji se nakon prvoga poziva!
To sam i mislio sli nisam bio 100% siguran
Meni je ovo svakako novost i moram reći da me je naživciralo. Da je u pitanju neka promo kartica koju sam dobio od promotora, ne bih imao problema s tih 14 dana trajanja. Ovako je to jednostavno nekorektno.
Danas sam proucavajuci cijenik Tele2 naletio na ove dvije interesantne promocije, iako ih ne vidim na web stranici:
Promotivni podatkovni paket 100MB za 5kn
Podatkovni paket nije dostupan korisnicima tarifa Pričalica (stara), Apsolutno najjeftiniji pozivi, Smart te korisnicima Mobilnog Interneta na bonove.
Promotivni podatkovni paket se može aktivirati u promotivnom razdoblju od 31.01.2013. do 28.02.2013.
Promotivni podatkovni paket 1 GB za 20 kn
Podatkovni paket nije dostupan korisnicima tarifa Pričalica (stara) i korisnicima Mobilnog Interneta na bonove.
Promotivni podatkovni paket se može aktivirati u razdoblju od 6.2.2013. do 10.3.2013.
Kako se aktiviraju ove dve podatkovne opcije. Hvala
Govori se o mogućem preuzimanju hrvatskog Tele 2 od telekomunikaciskog operatera Telenor koji posluje u Srbiji.Oba matično dolaze iz Švedske.O nekim promjenama za korisnike nema detalja.
http://m.vecernji.hr/biznis/preuzima...-clanak-511312.
((Ispravak 18.2. u 14:33 Telenor je iz Norveške))
Oba operatera iz Švedske, jedina razlika što je telenor iz Norveške. I bolje da ih preuzmu. Kad ce bit 3 jaka regionalna operatera smanjit ce se cijene + morat ce nam ulaskom u Europsku uniju svakako smanjit cijene. Odnosno uskladiti s europskim regulativama
Telenor je najskuplji operater u Srbiji... tako da i ne vjerujem da ce sniziti cijene u HR ako preuzmu Tele2. I Vip ima svoju mrezu u Srbiji, pa je Srbija ipak u najskupljoj roaming zoni u Vipu, makar u prepaidu. Telenoru u Srbiji je najveci domet 50MB besplatnog neta za prepaid korisnike po punoj brzini (koja iznosi nevjerojatnih 512kBps), a nakon toga spustanje na 64kbps. Tako da ja od ovoga ne ocekujem nista, a mozda cak i povecanje cijena.
A popravak kvalitete usluge, moze li se ocekivati?
Iz tele2 nisu htjeli ništa komentirat ... LINK
kad smo već kod tele2 kvalitete usluge... otkako je mama prebacila broj na tele2,u 80% slučajeva kad je se zove umjesto normalnog isprekidanog tona u slušalici pozivatelj čuje jedan postojani koji je otprilike kao brodska sirena, što je užasno iritantno. nađem joj broj od szk i kažem da nazove da joj to riješe.
osoba iz szk koja se javila inzistira da je to do njenog mobitela.
Čest problem kod tele2 otkad su počeli sa radom. Problem je u sim kartici. Neka ode na prodajno mjesto i zatraži da joj zamjene karticu za novu i riješen problem.
bpodnar, e baš ti hvala! korisniji si od njihove službe za korisnike :)
odmah ću sutra otići s mamom po novi sim da i to riješim.
inače, gledam danas ponudu za poslovne korisnike i vidim da su izmasakrirali ponudu za poslovne korisnike. nema više pristojnih mobitela za malo love uz velike tarife, sad su i ovdje uveli ono "kreditiranje" uređaja, a cijene su da se kiselo nasmiješ i produžiš dalje :/
Ne znam u koju temu bi stavio, a nisam ni siguran dal je pravi podforum, ali font me nekako podsjeća na plakate kad je kretala crna ovca, tj. gregor. Po zg su jumbo plakati jeste li vidjeli moga sinka janka, http://janko.hr/ :confused new:.
ma da, to je njihova ideja gerilskog oglašavanja. mislim da je vrijeme da protjeraju svoje marketing "stručnjake" iz firme. ne mogu odlučiti koja im je reklamna kampanja gora, ono s mafijom, nedotupavna crna ovca ili ovo.
Evo male pohvale za tele2. U subotu upalio testno opciju za 10 kn 100 mb. Jucer provjeravao stanje racuna i uvidjeh da su mi vratili natrag. Hvala
Pohvale za signal - zivim na selu u juznoj dalmaciji a internet je redovna hsdpa na minimalno 5 mb/s,a i mobovi su im pristupacni.
eto ja kod njih od prvog dana i ne mislim ih mijenjati, pogotovo kad čitam probleme u ostalim jeftinijim mrežama. jedino su sa cijenama uređaja za produženje ugovora kiksali i zato više ne idem na ugovor kad ovaj prođe. a i nema lumia :-(
Nadam se da će i 620 uvrstit u ponudu ... mobis najavljuje kako 920 i 620 dolaze početkom sljedećeg tjedna.
Ja cekam optimus l7 dvojka :) nista jace od toga nije potrebno za svakodnevno koristenje moba,jos ako sutnes neki dobri custom rom...
na putu za Slavoniju opet me napustio signal tele2 mreže i spojio se na jednu od mreža Bih te mi za dva poziva od kojih jedan dolazni uzeo sve kune sa moje smart30 tarife namjenjene za uspostave poziva.Napominjem kako nikada ne putujem van hrvatske te nisam dužan voditi računa o romingu ako sam u svojoj državi.Žaliti ću se svuda od društva za zaštitu potrošača do potrošačkog koda na hrt.
--
Kad sam kupio telefon tj.sim od tele2 i ubacio ga u njega automatski su se podesili mreža,mms,internet i što bih ja više trebao prtljati po postavkama ako sve radi.Živim u Zagrebu i poslom sam bio u Slavoniji,da sam bio blizu rijeke Save još bi i razumio ali ono da je Požega mjesto u ili blizu bosne,to nikako.Nećeš mi naplaćivat 4kune po minuti u srcu zlatne doline...pa nisam se zato borio
--
Evo ja sam bas jucer isao za BiH. Nakon nekih 10km od granice izgubio sam Tele2 signal i mobitel se spojio na BiH mrezu. Iste minute sam dobio obavjest od Tele2 da sam u roamingu i koje cijene vrijede http://i1269.photobucket.com/albums/...psfd366079.png
Imaju uvjerljivo najjeftiniji roaming u bih
nisam dobio poruku,žalio sam se sad čekam što će biti.
Ne bih rekao. Evo postao sam screen shot sa porukom koju sam dobio od njih, i pise da je minuta 3.45kn. Prije ce biti da ti je 10kn skinuto zbog 100kb interneta + 1min razgovora. I da, Tele2 ima iste cijene roaminga i za prepaid i za postpaid, te neovisno kog operatera koristis.
Evo danas sam dobio mail od tele2 poradi moje žalbe vezane za roming.Uglavnom navode da je moguće spajanje na mrežu Bih ako si blizu granice i ako je signal jači.Da treba paziti koja je mreža prilikom spajanja na internet i prilikom dolaznih i odlaznih poziva utipkavanjem *107#.Dotični sms upozorenja ne navode.
Dalje navode, pošto je njima stalo do svojih korisnika....itd....
vraćaju mi određeni iznos na račun a to je nekih 70 posto(neznam kalo su to izračunali) od mog nepredviđenog troška.
Mogu se još žaliti u roku 30 dana vjeću u kojem ima član iz društva za zaštitu potrošača...
Međutim,ja sam zadovoljan ovakvim riješenjem,a i malo sam se ohladio...
U igri nisu bili veliki novci,jer sam srećom imao malo kuna na računu,ali sam tako mogao ostati i bez puno većeg iznosa da sam ga imao.
Potpuno razočaranje nakon farse preporuke svima naokolo da pređu na TELE2 zbog promocije 'Zauvijek 2013' i Smart tarife kojom sam bio očaran.
Dakle, za vrijeme promotivnog razdoblja sam se prebacio na TELE2. Promocija funkcionira da jednom mjesečno imate pravo na promotivne kune ovisno o nadoplati bona, za 50kn dobije se dodatnih 25kn, a za 100kn dobije se dodatnih 50kn. Smart tarifa je 'bila' (kasnije objašnjeno) 30kn što uključuje 300min prema svim mrežama i 1GB prometa. Kada sam si prvi put nadoplatio bon dobio sam 25kn promocije i još +5kn što sam kupio bon preko webshopa. Praktički za 50kn sam dobio 80kn.
DANAS
Smart tarifa se povećala na 35kn (također i minute unutar paketa sa 300 na 1000)
Promocija 'Zauvijek 2013' (dodatnih 25kn za bon od 50kn/50kn za bon 100kn) se deaktivira aktivacijom Smart tarife
(jedino što je +) Preko webshopa se sada dobije 12,5kn za kupljen bon od 50kn (iliti 25%)
Zvao sam upravo SZK i upravo mi je rekla da se do 31.3. mogla zadržati stara Smart tarifa sa promocijom 'Zauvijek 2013' i to bi mi se svaki mjesec automatski ažuriralo. Pravovaljano obavješten nisam bio nikako te nisam to mogao ni znati. Sada idem ruknut prigovor preko maila pa ćemo vidjet odgovor.
Na koji način kvalitetno osporiti potrošnju podatkovnog prometa? Naime, dosao mi je racun na kojem je potrosnja veca za oko 30%... Ne moram ni govoriti koliko je to novaca obzirom da sam na tarifi Revolucija (placam i paket XL jos 50 kn).
Poslao sam dobro srocen prigovor, ali imam osjecaj da ce me lagano "otkantati".
LP
Treba čekati neko vrijeme.Ako si danas uputio žalbu očekuj da će ti se javiti idući tjedan.Isto tako ako se već dulje vrijeme tvoja potrošnja kretala u okviru određenog iznosa a sad je odjednom veća a pazio si na to i neznaš zašto je veća ima šanse da se žalba uvaži.Ipak si na pretplati pa bi im trebalo stati do tebe.
Spustili su mi racun za nekih 20-30%, cime nisam zadovoljan.
Ima li smisla ponovni prigovor (drugoj sluzbi u kojoj je i predstavnih potrosaca) i postoje li sanse da mi kod tog prigovora ukinu ovo sto su mi do sad spustili? Iskustva?
Prije si rekao da su ti povećali račun 30 posto a sad su ga smanjili toliko?
ili su ti smanjili 30 posto od 100 posto tvog prekoračenja?
Nemam iskustva sa dodatnim postupkom a mislim da ti ne mogu ukinuti riješenje od prve 'komisije'
....sad trebalo bi znati detaljno situaciju kako gdje i zašto je došlo,razloge povećanja troškova da bi netko mogao predložiti dali ići dalje
Jel vama radi podatkovni roaming na T-Mobile mreži? Mislio sam da je do mog novog mobitela i da nešto ne valja s postavkama, ali probam sa starim mobitelom Nokia N97 i drugom karticom, prebacim ručno na T-Mobile mrežu i ništa se ne zbiva, stranice ne učitava nego samo nakon nekog vremena javi "Pogrešan naziv poslužitelja", a to javi i novi mobitel nakon nekog vremena. Na jednom broju je tarifa Revolucija na pretplatu, na drugom najobičnija osnovna na bonove.
Jel moguće da na mom području (Samobor) podatkovni roaming nije ni ugovoren a da ja to do sad nisam na starom N97 ni primjetio jer nisam išao na internet previše?
Mozda imas iskljucenu opciju data roaminga u telefonu? Na mom androidu moram imati tu opciju ukljucenu kako bih mogao koristii internet na T-Mobile mrezi, inace se nece spojiti. Koliko ja znam data roaming radi najnormalnije u nacionalnom roamingu, znaci ako imas pristup mrezi imas i pristup internetu. A moze biti i da je T-Mobile imao nekih poteskoca na tom mjestu u to vrijeme :dunno:
Tamo gdje Tele2 ima dobru pokrivenost, nacionalni roaming u pravilu nije dostupan.
Istina, u većim gradovima nije dostupan nacionalni roaming. Ali ako se on već mogao spojiti na T-Mobile mrežu, a nije imao samo izlaz na internet onda to ovdje nije slučaj.
Mislim da je nešto do njih, zapravo vrlo je mala šansa da je do mene :). SZK je "korisna" jer su mi poslali postavke za net SMS-om (iako sam više puta rekao kako net na Tele2 signalu radi) tako da ih ni ne mislim zvat više :D
@filipov evo sada je vec 2 dana identicna stvar i kod mene :D Uopce ne mogu koristiti internet dok sam na T-Mobile signalu. Probao sam na androidu i na dummy mobitelima ali jednostavno nece da se spoji. Poslat cu im mail da pitam da li to mozda ukidaju internet u nacionalnom roamingu.
Što se tiče poslovnih korisnika katastrofa, administracija im je na razini džave striktno se drže sudskog registra kao pijan plota svaku promjenu mora obaviti ovlaštena osoba, znači gubit vrijeme na administativine gluposti, na prodajnim mjestima ne educirano osoblje nikad čuli za punomoć, svaka promjena na računu zahtjeva čuda papirologije i ovlaštenja kao da se diže kredit, tu se vidi prednost VIP-a koji se usavršio u poslovnom segmentu korisnika imaju tz. "DM"-ove koji verificiranim mailom mogu zatražit sve promjene preko maila.
@Memphis
Tipicna slaba tocka Tele2 osoblja.
Moj primjer: dosao decko (srednjoskolac) u Tele2 centar da prenese broj i zenska mu odmah u startu kaze ako nema otkljucan mobitel da mu nece raditi Tele2 kartica i da mora prvo otkljucati mobitel i poslala ga u prvi servis da mu to naprave a ni rijeci da ima pravo nakon 12mj. da trazi od maticnog opratera da mu to moraju napraviti besplatno ili da vide zajedno da li mu je mobitel ipak otkljucan jer sam vidio po njemu da je zbunjen i nema pojma o zakljucavanju mobitela i slicno.
Onda ja imam sreće što u Vukovaru u Tele2 centru rade cure koje imaju pojma o onomu o čemu govore :D prilikom kupovanja telefona svaki put su mi objasnile kako da ga kupim jeftinije, da nađem nekog frenda koji je dulje kod njih u mreži pa da iskoristim dodatan popust za postojeće korisnike.
Na upit da li se telefoni kvare odgovore mi da je na nekima serijska pogreška te da ih stalno šalju na servis i slično. Isto tako prilikom prijenosa broja su mi govorile da imam pravo povrata novca ukoliko imam bon i račun kod starog operatera i sl. Te ukoliko dođe do kašnjenja da imam pravo tražiti onih 10 kuna po satu i slično. Tako da sve pohvale za te cure :D
planiram prenjeti broj u Tele2 i sad me zanima što kad sam na T-Mobile mreži i koristim internet dali troši više mb ili isto?
Cijene su ti uvijek iste bez obzira bio ti na Tele2 ili t-mobile mreži. Tu spadaju sve usluge redom od poziva, poruka, interneta, poziva prema međunarodnim brojevima... ali imaj na umu da 3G mrežu t-mobilea nećeš moći koristiti kao tele2 korisnik jer imaju potpisan ugovor samo za roaming u 2G mreži, te da je nacionalni roaming čak i u 2G mreži zabranjen u većim gradovima poput ZG, OS...
Evo napisao iskustvo vezano uz signal na forum.hr pa kopiram ovdje.
"Evo jedna pozitivna stvar i stvarno sam se iznenadio. U kući imam dostupan samo GPRS signal i 3G (ne di živim, druga loakcija). Pošto ne koristim 3G često (više po gradu kad trebam) a u kući mi je dovoljan samo EDGE za e-mail i da baterija duže traje, poslao sam im upit čisto informativno postoji li mogućnost za EDGE signalom. Danas mi stigao odgovor.
http://www.deviantpics.com/images/20...8/Untitled.png
Baš me začudio da su se uopče pozabavili tim nedostatkom, a kamoli da su mi dali točan datum. Baš sutra idem tamo (Gornja Dubrava) i malo testirat 2 dana dok sam tamo, zakeljim vam sliku sutra/preksutra. Eto isplati se poslati neki prijedlog, očigledno da sve slušaju. Upit sam im poslao negdje sredinom 4. mjeseca."
Prijavio sam i ja u sijecnju ove godine jedno selo i slab signal u zatvorenom prostoru. Odgovorili su mi da im nije u planu pokrivati to podrucje barem do kraja iduce godine (znaci kraj 2014.) :lmao:
Moje iskustvo sa Tele2 nakon 1 godine i 2 mjeseca koristenja.
Prenio broj dobio za nadoplatu od 100 kn 50 kn svaki mjesec za vijecno.I svaka cast mobitel kupio Lg P880 otkljucan,nebrandiran i za prihvatljive novce kao za prepaid konkurencija ne nudi nista takvoga i za te novce.
Evo to je eto bilo pozitivno.
Sad eto planiram (cekam ponudu bolju) na povratak u maticnu mrezu.
Razlozi: nisam znal za taj ocaj u svezi Interneta,ne koristim cesto ali dok gledas obicnu vremensku prognozu od cca 50 kb pa to traje i do jedne minute....
O necem vecem za skidanje ni pomisliti ,za plakati a repetitor 1 km daleko.Ali kaj mi vredi kad je samo 2g a i to je pod upitnikom.
Drugo manje vise stalno sam u domacem roamingu pa vidis da to nije to.Bezbroj puta imas signal nemas liniju ili zena me zove icuje koje kaj ili nikaj a ja tamo gdje treba signal 99 % biti uredu.
Ako sam postavil na rucno jadan internet ako sam stavio na automatski dok sam eventualno bio u Tele2 mrezi obavezno sam bil spojen na Madjarsku mrezu .
Sad evo mi je prelilo casu kupovanje internet paketa umjesto jednog dobio pet po 500 mb tek drugi dan obavijest o tri paketa i naravno skinuti novci.
Kupovao neke aplikacije pa nisu kompaktibilne sa mobitelom itd.
Ovo dvoje zadnje namjerno navodim jer u Tmobilu sa takvim stvarima nisam imal nika problema.
Zakljucak :da zivim u stalnom dometu Tele2 mreze i uz to ne blizu drzavne granice Tele2 bi bil ok ,ovako ne.
Jedna stvar mi nije jasna - kako je točno Tele2 kriv ako aplikacije nisu kompatibilne s mobitelom?
Meni neki sms-ovi uopće ne dođu do primatelja, inače sam prešao sa T-mobila na Tele2 prije 2 tjedna.
Ono, dopisujem se, prođe 9 poruka, deseta ne. Onda se dešava da me ljudi s druge strane pitaju "jesi ti išta odgovorio nakon onog mog odgovora??", i onda ja moram copy/pastat poruku i opravdavat se misleći da su dobili poruku, a nisu.
Takve probleme nisam imao na T-mobile. 3G internet i njegovu brzinu bolje da ne spominjem, uglavnom duplo sporiji od T-mobilea, a na nekim mjestima u gradu ga ni nema ili se muči pa prebaci na Edge.
Već sam zvao SZK za nedolazeće sms-ove, međutim odgovori su im standardno retardirani, tipa "isključite pa ponovo uključite uređaj", "probajte s nekim drugim uređajem", itd. Sve, samo naravno nije do njih.
Sve ovo što je @Author rekao za internet je identično i kod mene. Tele 2 EDGE je toliko spor da imam osjećaj kao da surfam na nokiji 3410 preko dail up veze. Jedino kada bude ok je ujutro do 12h i navečer nakon 22h, ali i tada je sporije od T-Mobile EDGE interneta. Možda je to zbog velikog broja ljudi spojenog na baznu stanicu, a poznavajući njih neće skoro širiti mrežne kapacitete. 3g mi je isti kao i na t-mobileu. Da mi sutra onemoguće nacionalni roaming u mom gradu, bez razmišljanja bih prešao na t-mobile, ali ovako na ručno namještenom roamingu sve radi koliko toliko ok, a i cijena usluga mi je prihvatljiva.
Ako netko nesto prodaje na daljinu a u ovom slucaju aplikacija ili igra i meni se nudi kako da ja znam dali odgovara za moj mob a nemam mogucnost da probam.
Druga stvar dokazano je da operater vec po Imeu uredaja zna o kojem je modelu rijec pa i prema tome nude aplikacije za odredjeni mob.
E upravo je to slucaj kako na Samsungu dualcu tako na Lg sa Androidom. E a njih dalje nazivati i reklamirati za potrosene kune je meni gubitak vremena i zivaca.
a odakle si kupovao aplikacije?
wap.tele2.hr možda s te stranice? Nemaju danas svi telefoni android, ios ili windowse, tako da mislim da oni još uvijek prodaju aplikacije za dummy mobitele preko svog wap portala.
Ali ako je u pitanju skidanje preko app storea, play storea tu tele2 nije kriv ako aplikacija ne radi na tvome telefonu.
pise gore u postu da je u pitanju lg p880, dakle android je ipak u pitanju. pretpostavljam da se radi o play storeu, a u tom slučaju tele2 nema veze s tim.
Nikakav play store ocito da nisi nikada bil na Tele2 wap stranici, drugo pa kamo da jos dopisem da imam jos i Samsung dual. Da bilo je sa wap.tele2.hr stranice kod njih ne moras imati kreditnu karticu nego ti uzme sa prepaid racuna.
Sa play storea kaj sam god skinul za bilo koji android sve je radilo ili je prije samog skidanja upozorilo da aplikacija ili igra nije sa mobitelom kompaktibilna. Samo na zalost za nekaj boljeg treba kreditna kartica. Offtopic: moze se drugim kanalima doci do tih stvari ali nekada i ne .
Dobijem poruku da mi je dodjeljeno 7.5kn iz kluba novčić, ali kao bonus je dodjeljen dan ranije, a poruka je kasnila. Pogledam stanje bonus računa, kad ono 0.00kn. Reakcija mi je bila :confused:
Šaljem mail preko Tele2 portala sa žalbom, da bih dobio poruku da mi zbilja jest dodijeljeno 7.5kn ali sam ih ja potrošio. Opet gledam :confused: pa znam da imam jos ~250MB neta, ~920min kao i ~350poruka, i znam da taj dan nisam napravio niti jedan poziv da bi mi se skinulo sa bonus računa za naknadu za uspostavu poziva.
Dobijam poruku da sam kune sa bonus računa potrošio na internet promet (:confused: jos jednom :lmao:). Pa reko znam da imam 250MB neta jos preostalog u Smart tarifi, te dobijam još jedan odgovor da se prvo troše bonus minute sa računa, potom kune sa bonus računa, a potom opcije.
Potom odem pogledati pitanja i odgovore sa stranice Klub Novčića i nalazim ovo
Ne kontam u čemu je ralika između ovih Bonus paketa i Opcija? Netko da me prosvjetli? Jer ako minute i net iz Smart tarife spadaju u Opcije, onda ovaj bonus iz kluba novčić nema nikakve logike. Skinuli su mi kune sa bonus računa za nešto što je meni u biti besplatno. Dakle taj bonus je koristan onda samo onima na tarifi Revolucija gdje nema nikakvih opcija uključenih u tarifu.= Citat =:
Kako se troše moje bonus kune?
Prilikom slanja SMS i MMS poruka ili zvanja navedenih destinacija te korištenja podatkovnog prometa prvo se obračunava paket bonus minuta SMS/MMS poruka i podatkovnog prometa, potom bonus kune ostvarene u Klubu, a tek nakon njih obračunavaju se opcije - ostale minute, SMS/MMS poruke i podatkovni promet kojeg korisnik ima na svom računu na bonove ili se naplaćuje korisnički račun na bonove.
Bonus kune troše se prema cijenama i uvjetima korištenja na tarifi na kojoj se korisnik trenutno nalazi.
Bonus kune mogu se trošiti i u nacionalnom roamingu.
Imao bih zamolbu, ako netko ima ovu novu Smart/Smiley tarifu, da li može provjeriti preko moj Tele2 portala da li mu piše kao i meni kod trenutne potrošnje stanje pod Opcije, ili su mu SMSovi/net/minute pod onim Bonus/Paketi. Koristim smart sa zimskom opcijom pa ne znam da li na novom Smartu stoji isto ovako kao i kod mene
Tako mi je prijatelj na zestokoj tarifi u dim bacio 200 kn. Uzeli najprije lovu sa prepaida pa jos poslali racun za taj mjesec u punom iznosu. Sta reci vise ...
KLUBNOVCIC: Na tvoj racun su nadoplacene Bonus kune ostvarene u klubu nOvcic ! Nastavi nadoplacivati racun s min. 150 kn u tri mjeseca i ostvari bonus kune, ali od sad u iznosu od 10% od ukupnih iznosa nadoplata u proslom tromjesecju. Stanje bonus kuna provjeri na *150#.
...evo i ja dobio poruku gornjeg sadržaja.odem provjeriti koliko je to stanje tih bonus kuna kad ono 0.00 (nadoplaćujem već 1.god po 50kn/mj.)
imam još "normalnih"kuna na stanju te besplatnih min i mb.
tarifa smart 30
...tako da niti meni nije jasno u vezi toga
Dobio sam opet odgovor od SZK u kojem između ostalog kažu
Na zimskoj opciji sam iz razloga što je uspostava poziva 25 lipa, a na novoj Smart tarifi je 29 lipa. Isto tako SMS prema inozemstvu mi je na zimskoj 85lipa dok je na novoj Smart tarifi 99 lipa, a i pozivi prema inozemstvu su za oko kunu-kunu i pol skuplji na novom Smartu. Još ću vidjeti što da napravim, da li ostati na staroj Smart ili se prebaciti na novu kako bih mogao normalno koristiti bonus kune.= Citat =:
S obzirom da je na Vašem korisničkom broju aktivirana Zimska opcija, prvo se obračunavaju bonus kune dodijeljene iz Kluba nOvčić, a tek nakon njih obračunavaju se opcije, odnosno, ostale minute, SMS/MMS poruke i podatkovni promet koji su aktivirani na Vašem korisničkom broju.
Stari Smart 30 i Smart sa zimskom opcijom su u biti iste tarife, tako da je takav slučaj onda i kod tebe @Zdrave. Sigurno su ti skinuli iznos sa bonus računa za internet ili pozive, zato kao i ja imaš 0.00kn.
ma neka im njihove bonus kune,samo nek ostane ova smat 30 kakva je.
prošli mj.od klubnovcic sam dobio 250 sms poruka koje sam uredno mogao koristiti 30 dana.
Jel to onda funkcionira na smart 35 bon da te bonus kune ostanu za uspostavu poziva bez da se uzima na podatkovnom internetu?? Neka neko javi kad dobije te bonus kune a da je na smart 35...bio bih zahvalan.
Ovaj Tele2 je najveće smeće od mreže ikad.
13 godina sam bio u T-mobilu, ali su me potjerali sa ovim zadnjim tarifama i abnormalnim cijenama, kako tarifa tako i uređaja. Uzeo Revoluciju s popustom (135kn/mj) iako su me upozoravali prijatelji...
Redovito neke sms-ove ne dobijam i isto tako drugi ne dobijaju od mene. Nije često, ali svejedno stvori problem kad se desi. Kvaliteta poziva...nemam riječi, često ja ne čujem drugog ili drugi mene, ili bude sve OK pa pukne usred razgovora. Jednom mi se desila situacija da sam trebao njihov SZK zbog gore navedenog problema sa sms-ovima i 3 puta ih zvao, svaki put me ne bi čuli, ali ja bih uredno čuo "ne čujemo vas, molimo nazovite kasnije kada vam se popravi signal", tek ih četvrti put dobio jedva. Ironično, zar ne?
Onda mobilni internet, o tome bih mogao danima. Usred grada jedva 1Mbps download i oko 600-700Kbps upload. Tek par puta sam ga uspio testirat na 3.5-4Mbps download i oko 1-1.5 upload, inače je uvijek onako. Danas u centru grada mi je trebao nešto hitno internet na mobitelu i brzina je bila toliko mala da uopće nije htio otvarat stranice, tek nakon par puta i par metara hodanja okolo je JEDVA uspio učitat, nakon par minuta. Da ne spominjem da im jučer uopće nije radio cca. 3 sata net (bila je isprika odmah kad se pozove SZK doduše.).
Solucije iz SZK se svode na neefikasna i glupa rješenja, tipa "probajte ugasiti pa upaliti uređaj", "oslobodite memoriju u uređaju", i sl.
Ajme ajme mreža. :suicide:
--
Malo je pravih mreza :-)
Par interesantnih novosti vezanih uz Roaming:
Je li moguće postaviti ograničenja potrošnje podatkovnog prometa u roamingu?
Da, prema propisima Europske unije koje primjenjujemo korisnici se zaštićuju od prevelikih računa za pristup internetu u roamingu na način da se svim korisnicima inicijalno postavlja limit potrošnje podatkovnog prometa na 350 kn.
5. Je li moguće postaviti ograničenje potrošnje podatkovnog prometa i za roaming izvan EU?
Da. Ograničenje potrošnje podatkovnog prometa u roamingu odnosi se na sav podatkovni roaming promet, bez obzira na roaming zonu u kojoj se nalaziš.
6. Što će se dogoditi kada dosegnem ograničenje potrošnje podatkovnog prometa u roamingu?
Primit ćeš SMS obavijest na 80% ograničenja podatkovnog prometa, i potom i na 100% dosegnutog limita.
U SMS obavijesti su upute kako nastaviti surfati - slanjem ključne riječi EUSURF na besplatan broj 882.
Ukoliko ne pošalješ ključnu riječ za nastavak surfanja, pristup internetu u roamingu neće više biti moguć u tekućem mjesecu.
link: http://www.tele2.hr/privatni-korisni...luge/v17/#vise
Postovani, od 1. srpnja 2013. uzivajte u povoljnijim cijenama poziva, SMS poruka te pristupa internetu prilikom koristenja usluga u zemljama Europske Unije: odlazni poziv - 2, 27kn/min; dolazni poziv - 0, 66kn/min; SMS poruka - 0, 75kn, podatkovni promet - 4, 26kn/MB. Vise informacija na tele2.hr
povoljno nema što
To je povoljnije nego kad zoves vecinu inozemnih destilacija oz Hr! ;-)
Da, izgleda da su nanjušili rupu u pravilniku... Tragikomedija... By the way, ista stvar na VIP-u i T-Mobileu...
Administracija i dalje u banani ... podnesem zahtjev za prelazak sa pretplate na bonove prije 5 dana .... i do danas niko ništa ... a rok je kao 48h ...
Meni su odgovorili na sve upite i s te strane pohvala.
Ima ko da kupuje bon prek stranice sa Visa karticom, meni je prije radilo, a sad zadnjih par dana stalno jave da je došlo do greške prilikom transakcije.
I što je sa onim 3DSecure kodom? prije to nije trebalo, a sad i ako je obavezno, stavim mail pod aktivaciju pa ništ ne dođe!?
meni je samo jednom uspjelo provesti transakciju i to prije 3-4 mjeseca
imam mastercard
Meni ide ok sa deviznom vizom
uskoro ćemo moći koristiti 3G i na T-Mobile signalu :-)