Ta aplikacija koju si naveo je za Samsung telefone, lijepo ti stoji na kraju teksta.
Printable View
Android nakon nekog vremena nekoristenja odredjene aplikacije, sam gasi aplikaciju. I ta aplikacija nema smisla, isto kao i kad instaliras neki killer s kojim fino.poubijas aplikacije, a to nema smisla jer ti se one same upale, isto kao da napravis restart kompa.
Trebam aplikaciju za skidanje video sadrzaja sa youtubea, ali da mi skida video preko cijelog ekrana, kao sto je to do sada radila aplikacija pod nazivom Video downloader, ali su je skinuli.s Marketa pa su je automatski i povukli i ne radi. Znaci, mogao sam odabrati i gdje da mi sprema video, a i svaki video koji sam skinuo, bio je preko cijelog zaslona. Postoji li kakva slicna aplikacija?
Jurica_M, postoji multiquote opcija na forumu tako da je nepotrebno duplo postanje!
Za tvoj upit, aplikaciju je danas teško nać jer ju Google odmah makne s marketa. One koje nisu na marketu brzo prestanu radit. Prelistaj sljedeću temu i možda nađeš,YouTube Ripper
http://img684.imageshack.us/img684/4...8113714.th.png
Da li je baš potrebno raditi ponovno flash.. jer mi se ne da nanovo sve instalirati na mobitel .. :S A volio bi imati ovaj mod.. :)
I jel se može skinuti gdje hrvatski riječnik.. jer kad pišem poruku ubiše me ove engleske riječi stalno mi ih ubacuje
Hvala ti! ;) Jel netko može preporučiti što napraviti da se manje troši baterija na Desire-u bar dok ništa ne radim na njemu.. stavio sam custom ROM LeeDroid, e sad ne znam dal da si stavim onaj SetCpu, i još neke programe ako netko zna za bateriju..?
Ok znači od toga ništa.. :D
Meni se jednostavno nije dalo ponovno objašnjavati nešto što je logično... Uz dobar i undervoltan kernel da se još malo izvući. A sve što je fensi i lijepo animirano naravno troši bateriju :)
I ne mora setcpu stalno nadgledati na kojoj frekvenciji radi procesor, dovoljno je samo postaviti najniži i najvišu. Oni koji su rootali to mogu napraviti i bez njega u system\etc\init.d
Edit:
Recimo sa:
echo "245000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
echo "998400" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq
Ok na stock romovima. Na custom za to sluze governori... to sto radi setcpu radi i sam Android, samo to nevidis jer je mob u sleepu (tj.snizava freq na minimum kad se ne koristi, povisuje kad se koristi). Ugl.nikakve koristi nisam imao od setcpu... mozda se razlikuje od moba do moba...
SetCPU ne radi na stock romovima.
Stock Android ne možeš porihtati da ti u sleepu stoji na fiksnih 245mhz (primjer za Desire), to je činjenica i on će uvijek potegnuti malo više ako se probudi neki proces ili sinkronizacija. Veći takt - veći radni napon - veća potrošnja. Od moba do moba se razlikuju kerneli, ali aplikacija uvijek radi isti posao :) Ako je kernel dobar, kao što Željko kaže, imaš uštedu baterije pa usudio bih se reći i 30% (bez pretjerivanja).
edit:
@Željko: Ali za to ti treba kernel sa sysfs interfejsom?
edit2:
Otišli smo u off :)
sysfs, ne fl (ali mislim da je samo typo):
http://www.ziggy471.com/2011/04/07/v...w-to-use-them/
Nisam siguran da tvoje, a i druge VDD naredbe rade na kernelima koji nemaju sysfs interface. Barem meni ne šljakaju (možemo o tome nastaviti i na PM ili neka se ovo prebaci u custom romove)...
Edit:
Ma joj, umoran sam, sad kužim šta govoriš i sve štima :D Governore i frekvencije možeš tjunirati skriptama, ali za podešavanje napona bi ti kernel trebao imati ovu gore podršku. Ja sam cijelo vrijeme pričao o naponima i uštedi baterije.
Eto vidiš da radi. Btw, u čemu je uostalom flashati odgovarajući kernel? :)
Ljudi, otisli ste debelo u off-topic... :ontopic:
Sta onda samo da instaliram setcpu I pokrenem ga a ovaj ce obavljati daljnji posao ili ga treba postimati?
I sta jos mozemo preporuciti od sistemskih aplikacija koje bi trebao koristiti? Trenutno imam samo auto task manager.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Da li ima neka free tastatura sa T9 prikazom.. ABC ? Koristim smart keyboard ali probnu koja izbacuje ponekad napomenu da kupim PRO.
Pa da ne idem redom na marketu i skidam svaku, ako neko zna neku solidnu. Nije mi toliko bitan izgled. Samo da nije qwerty.
Prvo bih da vidim ima li neka free verzija.. prije "narodne". hehe
Imaš moju zamjenu za LatinIME, lokaliziranu do kraja, QWERTZ hr layout sa svim dijakriticima i rječnikom s predikcijom. Ima svoj thread..
Sent from my HTC Desire
Je, ali covjek je rekao da zeli keypad-style tipkovnicu, dakle ne qwerty/qwertz...
HTC_IME , u postavkama odaberi kakvu želiš tipkovnicu.
Meni osobno najbolja tipkovnica za Android.
yager, dobra je tipkovnica. Hvala na preporuci. Svidja mi se sto ima veca slova i sto iza zareza ili tocke automatski premjesti razmak dalje.
Postoji li kakva kolekcija lijepih satova, kao npr. ona na stock Androidu?
Zna li netko malo bolju speedometer ili tacho (kako hoćete) aplikaciju, ali da nije usrana ko ove na marketu, da se mogu mjenjati boje skale, eventualno skinovi, da se može odabrati analogni i digitalni pogled, uglavnom, da liči na nešto?
Probaj ZP dashboard (ima na appbrain): http://www.appbrain.com/app/zp-dashb...app.dashboardk
Pretražuj: dashboard.
Izašla službena AutoCAD WS aplikacija. Možda nekome treba
Ovak nešto?
Velox
Speedometer - Speed
SpeedView
Pozz raja. Naumio sam sebi uzeti uskoro neki HTC sa Android OSom, prije sam koristio samo Symbian Nokie...
Pa zanima me, da li netko zna neku dobru app za racunanje, prepoznavanje itd, ugljikohidrata??
Potrebno mi je to jer imam Diabetes Tip 1, pa sada prelazim na novi Inzulin, gdje je potrebo stalno racunanje ugljikohidrata, da bi si mogao odrediti tocnu dozu Inzulina...
Et', pa to je malo tesko, jer ne mozes znati kuhana jela koliko imaju, u mom slucaju ni oko prilike :/...
Znam da im tih aplikacija, no ja nisam uspio naci nesto korisno...
Pa eto, ako neko zna nesto za predloziti, bio bih zahvalan. Pozz :)
Nisam imao potrebe za takvom aplikacijom, ali upisom u tražilicu već ima hrpa rezultata: https://market.android.com/search?q=diabetes
Većina tih je vjerojatno samo za bilježenje, ali trebalo bi valjda biti i kakvih kalkulatora.
I ja sam nasao takvih samo za biljezenje... Al meni bi vecc trebao kalkulator, ono da pise koliko koje jelo nosi ugljikohidrata, pa da se moze izracunati sve ukupno :D
Tebi treba onda običan nutricionistički(za dijetu, fitnes...) kalkulator.
CarbsControl Carb Tracker
Možda ti pomognu i ove aplikacije:
Calorie Counter by FatSecret
Insulin Calculator
Insulin Dose Advisor ControlWi
Hvala, dodao sam u Favorite. Posebno taj Insulin Calculator bi mogao biti od velike koristi :D
Ima li ovdje androidaša biciklista? :D
Trazim neku dobru alternativu Runkeeperu. Inace sam bio zadovoljan njime medutim u zadnje vrijeme me poceo zezat s gps fixom kojeg moram cekat i po 20ak min.
Ono sto mi treba od aplikacije je sljedece: naravno iscrtavanje rute koju sam isao (iako vjerujem da to imaju gotovo sve aplikacije takve vrste), grafovi brzine kao na runkeeperu (gdje se vidi tocno u kojem trenutku na kojem mjestu je bila kolika brzina), te da to sve skupa prati kvalitetna web stranica na kojoj mogu kasnije na kompu provjeravat rezultate te isto tako lako shareat odredenu voznju. Imam ja jos zahtjeva [recimo da ne broji vrijeme kad je brzina < 1 ili 2 km/h (buraz na mobu ima endomondo pa vidjeh da on ima tu opciju)], ali dosta je i ovo :p
I molim vas samo prijedloge za aplikacije koje ste osobno isprobali, jer puno aplikacija po opisu zadovoljava ove gore uvjete medutim ne tako velik broj njih uistinu i radi dobar posao :)
sports traker koristim vec dugo.
Zaboravio sam napomenut da je bitno da je free, jer mi se ne da zafrkavat s crackanim verzijama. Nadam se da ce google uskoro omogucit da i u Hrvatskoj mozemo kupovat aplikacije.
Tako da ovaj sports tracker otpada, a My tracks cu isprobat pa javim dojmove, svida mi se sto je od googlea, nadam se da me nece razocarat :)
Sports tracker mozes kupiti mimo marketa, pay palom. Nije savrsen al mi se pokazao najboljim. Support je takodjer jako dobar i tip je voljan pomoci i saslusati sugestije. Cak je neke stvari promijenio na moju sugestiju :)
Osobno koristim RunKeeper i nisam
imao problema sa GPSom, do sada,
barem. A prije sam koristio MyTracks i kasnije Endomondo,
no prešao sam na RunKeeper zbog
Street Teama
Pozdrav!
Ovako imam Prestigio multipada i trebao bij za njega neku tipkovnicu sa hrvatskim znakovima,slovima....sa marketa nemogu skidati sa njim,pa ako netko ima ili zna gdje skinuti bio bih zahvalan.
Potrazis malo postojece teme pa nadjes i sam...
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=71457
Da tražio sam i pronašao tu tipkovnicu,ali neće instalacija na multipadu na žalost.
Dobra vecer! Znaci, zanima me koja
bi bila jedna od boljih aplikacija za prijavljivanje
na internet u odredjenim satima u danu?
Dakle, kad me nema, da se on sam spoji na
net na koju min., i provjeri mail, updejta
vrijeme i tako to...
I da, postoji li alternativa Tapatalku, i ako da, koja?
Ima li netko apk aplikacije BurzaZG? Nestala je s marketa...
http://www.weewheel.com/android
Jel ima nekakva slična aplikacija ovoj samo da koristi WLAN?
@Robi959,
Ovo nije preporuka aplikacije nego potrazivanje, dakle bilo je u krivoj temi. Drugi put pripazi na to.
E ljudi zanima me posoji li aplikacija kojom htc desire ili lg optimus gt540 pretvorim u web kameru?
IP webcam ili Qik. Prije je bio placaware dobar, no mislim da je projekt stao.
Probo sam IP webcam, ali s tom aplikacijom ne mogu pricati preko skajpa i tak...
Našao sam na marketu droidcam probat ću nešto iskemijat s tim.
Hvala na trudu :D
Jel postoji aplikacija koja snima pozadinu mobitela? Odnosno da ju uključim, a ona snima sve što se događa na mobitelu?
Zanima me dali si moze negdje skinuti besplatno SlideIT Keyboard za android ali da nije na mjesec dana jer mije to vec izaslo.
Hvala decki na pomoci ali se nikako nemogu registrirati a kamoli pronaci za skinuti SlideIT Keyboard za android pogotovo sto je sve na engleskom.Ako netko moze molio bih ga za pomoc.
Eto ga : http://forum.mobilism.org/viewtopic....&hilit=slideit
Zadnja verzija
uspio sam i hvala svima samo sada dok traje jer neznam dali je to demo verzija.
Moze neka preporuka aplikacije koja bi imala funkcionalnost Htc notes aplikacije, dakle da mogu pisati i rukom i tipkovnicom, ali da ju mogu okrenuti i u landscape jer tako imam vise prostora u jednom redu. Po mogućnosti bi bilo super jos i da mogu scrollat prema dolje, dakle kad ispunim jedan screen da se mogu pomaknut malo dolje, kao u biljeznici recimo :D
Imam HTC Desire, počeo me dosta zajebavat power button. Postoji li app s kojim mogu stavit zaključavanje/otključavanje na neku drugu tipku? Thx :)
Nema app, ali ima romova koji omogućavaju buđenje sa trackpadom. No to ti ne rješava problem paljenja i gašenja uređaja tako da bi bilo dobro to popraviti.
A paljenje i gašenje još nekako, ipak ne moram tako često to radit. Netko mi je rekao da ima i appova koji to omogućavaju? Ništa? :(
Ako ti je pod jamstvom odi da ti to poprave. Ako nije i/ili ne želiš ga slati na popravak onda rootaj i nađeš rom ili mod koji to omogućuje. Recimo ovaj stock froyo sa opcionalnim modovima među kojima je i taj koji tražiš :)
Za rootanje imaš temu na ovom forumu. Sve zajedno ti ne bi trebalo oduzeti puno vremena. Ali prvo sve na miru pročitaj i prouči!!!!!!
Button Savior može simulirati pritisak hardverskih tipki (treba root)
Postoji li program kojim bi mogao mob staviti u Workgroup tako da mogu slati/primati fileove između komp(ova) i moba? Svi kompovi su na win7 . Hvala!
Samba (treba root)
Pozdrav!
Tražim preporuku app-a za snimanje videa.
Treba mi app koji nudi zoom i pauzu tokom snimanja jer na X8 default snimanje nema toga :(
Jel ima kakva aplikacija koja djeluje kao "dodatni" equalizer (kao što sam dobio uz GingerVillain onaj DSP Manager) ili neki volume hack za Froyo?
Onaj Volume+ (sound booster) radi samo na gingerbreadu.
DSP manager bi trebao raditi i na Froyu, jesi ga probao instalirati? Neznam ima li ga za skinuti, izvuci ga iz rom zipa iz /sysem/app foldera pa vidi.
Nisam ga probavao na Froyu, ali na Ipmartu piše velikim crvenim:
I ispod su pitali jel radi na Desire-u, rekli su ako ima Gingerbread onda da.= Citat =:
This Application is ONLY for phones running Gingerbread.
It will NOT work on any other version of Android but should work on ANY phone running Gingerbread (2.3).
Govorim za DSP manager :)
Ahaa, sry, brzo sam čito pa nisam primjetio.
Izvukao sam ga i prebacio na mob, u astro kad odem folder gdje sam ga stavio s ostalim aplikacijama, nema onu zelenu market ikonu, nego neku bijelu i kada ga otvorim, ne nudi mi se nikakva opcija, Package Details je sve prazno.
Izgleda da ću se morat strpit do službenog Gingerbreada.
Ubaci ga ručno u recoveriju, system/app ili gdje ti se već nalaze app u tvom romu...
Jbga, vidim da moram baš napisati for dummies :D Ako imaš rootan uređaj, restartaš u recovery, mountaš system ili možda još nešto (recimo sd-ext), nađeš gdje ti se u tvom romu nalaze applikacije, sa adb push ili još lakše sa nekim grafičkim programom prebaciš .apk u taj folder. Nikakva instalacija! Pazi samo da imaš mjesta na toj particiji... Nadam se da sam sad bio jasniji? :)
Trebalo mi je malo vremena da pohvatam konce, no uspio sam, donekle..
Mountao sam, preko ADB-a prebacio u system/app i vidim preko ADB-a da se nalazi aplikacija u tom folderu ali u mobu je nema nigdje...
EDIT: sredih sve s ovog linka, no kvaliteta zvuka mi nekako nije ista kao što je bila na gingervillainu. Nemože se podesit da bass bude dobar a da ne krče slušalice, uz to se čuje i stalno lagano pucketanje, tako da sam to pobrisao jer neću da mi uništava slušalice.
Jel one aplikacije što navodno produljuju trajanje baterija, tipa battery doctor funkcioniraju ili?
Koristio sam par aplikacija za "štednju baterije" ali nisam primjetio nikakvu značajnu razliku..
Ja koristim DSP na 2.2 vec neko vrijeme i super me sluzi. Dosao uz openetna rom. Ne znam zasto kod tebe pucketa ali kada bass dignem na maximum ne bude nikakvih problema. Da nisi oštetio slušalice (u medju vremenu) ..ili jednostavno tvoj telefon/rom + DSP ne funkcionisu zajedno kako treba.
Ljudi molim pomoć
Ostao mi je još jedan ispit na faksu.. Knjiga je preopsirna.. I sad imam neke skripte u wordu i pdfu sa pitanjima i odgovorima..
Sad mi treba neki program gdje cu ubaciti sav taj tekst i koji ce mi raditi dobar i brz pregled.. Imam galaxy s, i svidja mi se nacin pretrazivanja u "zapisima" na mobu.. ali ne mogu tamo staviti text jer u jedan zapis stane 1500 znakova max.. A znam ljude koji su ispit polagali na ovaj način.. Molim za neki program.. Ali ne "documents to go" - spor je na velikoj kolicini teksta.. nadam se da sam bio jasan.. hvala!!!
hm.. nije to brzo.. ali hvala.. nadam se da ima netko bolju ideju.. daj ko se sverca?? niste valjda svi posteni...
Evernote ili simplenote mozda? Imaju search ugradjeni, a mislim da nema nekog ogranicenja velicine pojedine datoteke...