ima tko iskustva sa stavljanjem roma sa Desirea HD na običan Desire? navodno bolje radi mob, tj, rom je bolji..
Printable View
ima tko iskustva sa stavljanjem roma sa Desirea HD na običan Desire? navodno bolje radi mob, tj, rom je bolji..
[QUOTE=-->Cionn
A na koju foru imaš 580mb? :-)
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Magija :p
PS: Makni potpis od Tapatalka, tako su modovi odlucili..
Ja sam stavaljao na Desire ROM od HTC Desire-a HD
Što se tiče ROM-ova, oni su "ispeglani" i sve radi bez grešaka i bug-ova, te donose neke stvari koje "obični" Desire nema. ALI, ako staviš Desire HD rom, mobitel će ti raditi malo sporije. bar sam ja primjetio, da nije sve glatko kao kod "običnih" ROM-ova (tj ROM-ova koji su baš predviđeni za Desire)
Molio bih te za informaciju iz prve ruke, kako ocjenjuješ taj ROM? Koliko ti traje baterija u odnosu na neke druge koje si imao i koje su prednosti i mane? Ja imam Leedroid, kojim sam poprilično zadovoljan, pa me zanima da li vrijedi preći na Starburst? Unaprijed hvala!
Tu sam nesto napisao.
Ma nista posebno, baterija mi i dalje izdrzi vise od jednog dana, no ja ga i dalje stavim na punjac. ROM je ful brz, na Quadrantu mi je skor cca 1650, sto je cisto solidno za Sense ROM. Na njega sam se prebacio cisto iz za*ebancije, jer cekam da dodje novi Oxygen (a kako stvari stoje nacekat cu se...).
Koristio sam LeeDrOiD do negdje 2.0 verzije, poslije mi se poceo Sense gadit (bio je ful spor) pa sam presao na Vanilla ROMove (Open Desire, DeFrost, Oxygen-to su svi koje sam koristio na dulje vrijeme).
No kazem, fora je to sto imas preko 500 MB memorije (u stvari nemas, al to je ta skripta). Nista novo/revolucionarno da bi sada odma presao na taj ROM..
HTC Desire ima ukupno 512MB NAND raw prostora. Taj prostor se mora raspodijeliti na /system, /cache, /boot, /data i /misc particije. Uzmemo li u obzir tri particije bitne za operativni sustav /system, /cache, /data , imamo oko 450MB raspoloživog prostora. Kod Sense ROMa ,za system je rezervirano 250MB , /data 150 i /cache 40MB. I to je to.
Korištenjem Apps2SD froyo metode, kreira se ASEC folder na kartici te se dio podataka od aplikacije prebacuje na SD karticu, dakle određena veličina i dalje zauzima interni prostor.
SVE ostalo su određeni pokušaji muljanja sustava, tipa kreiranje EXT3-4 particije na SD kartici. Istina , to je pravi Apps2SD pristup, ali vrlo nesiguran pothvat. Ali i dalje popularan iz nekog razloga...
Ono što je moguće jest staviti drugu particijsku tablicu (koja ruku na dušu isto ovisi o ROMu koji se stavlja, kao i EXT2SD metode), te koristiti to ako je moguće.
I treću stvar koja mi je piknula u oko jest dobivanje prostora rootanjem. Root-om (dobivanjem superuser ovlasti, let's not forget it) ne dobivate nikakav prostor. Maknete li S-ON provjeru, ne dobivate prostor. Maknete li neke sistemske aplikacije koje su došle sa Sense ROMom, dobiti ćete nešto sitno prostora na /data particiji ali i neiskorišten prostor na /system particiji.
Desire HD ROM ne radi dobro na Desireu vulgaris, i dalje postoje problemi, i postojat će.
Maknuo si na SD karticu koliko sam shvatio - nisi obrisao appove. Netko će možda potpuno napuniti memoriju i reći 'nije mi dosta za moje potrebe', a drugi će staviti svega 3 aplikacije i reći 'meni taman'. Meni je 147 MB raspložive memorije malo. Možda te opet ne shvaćam pa možda najbolje pričekaj nekog drugog za odgovor :)
Ma kužim te, je malo bedasto kad se napiše no u mojoj glavi zvuči sasvim dobro :D. Kako bilo pitao sam se da li je moguće da mi je otišlo skoro 100mb na nešto što ne vidim u manageru da je instalirano na memoriju telefona. Uglavnom sam sve pobacao na SD i opet imam jako malo mjesta. Nadam se da je sad jasnije :)
Aha sad kužim - moguće je, jer Froyo app2sd ne miče cijelu aplikaciju na SD već samo dio nje. Pored aplikacije, na internu memoriju se skupljaju i data podaci svake aplikacije pa se i toga zna skupiti. Uglavnom, pričalo se o tome kako Froyo app2sd radi i zaključak je da ti on zapravo samo donekle ublaži onu agoniju po pitanju interne memorije - ali problem njenog manjka je i dalje prisutan :)
Koliko sam shvatio od ranije to je aplikacija za rootane telefone a iz tvog posta imam dojam da bi i nerootani imali koristi od nje ili griješim?
EDIT: zapravo tek sad kontam da bi to trebalo biti urađeno updateom na Froyo koji sam odradio čim sam ga dobio pa nisam niti skužio kako je bilo prije a kako je sad. Pričam o app2sd metodi da ne bude zabune.
Jašte, Apps2SD Froyo metoda je ugrađena u sam ROM, i to je jedino kaj priznam. Sve ostalo je pohvalno, ali velim, to su sve kerefeke koje nisu uvijek stabilne , i zahtijevaju drukčiji pristup korištenja mobitela.= Citat =:
Izvorno postao rabbit
Hm, onda meni nije froyo dobro prošao :D ili bi bez njega imao i puno manje prostora? Nisam si uspio sračunati koliko je to prostora koji ostaje s obzirom na ono što si napisao jer si naveo puno toga u prvom postu :).
Mene zanima sljedeće. Naime, ponekad kad me netko zove pojavi mi se klasični prikaz za odgovorit, tj. prema dolje pritisnit ili prema gore za odbacit poziv.
Ali ponekad se (rjeđe), ali bez kontrole pojave klasični zeleni i crveni gumb za odgovorit tj. odbacit poziv.
Kakva su vaša iskustva? 2.2 originalni softver
^To je ispravan odgovor.
pozdrav, kako prebaciti kontakte na sim a da nije preko contact2SIM app jer ona ne radi na USIM-u, bar meni ne!
kad udeš u people app pritisneš meni i onda import export i tu biraš export to sim
To sam isto i ja primjetio!
Mislio sam da je zbog Widget Lockera ili Simple Lockscreen-a, no izgleda da nisam jedini kome se ovo dešava.
Danas se sjećam da mi je mob bio zaključan kada mi je počeo zvoniti u džepu, i kad sam ga izvadio bilo je zeleni Accept i crveni Decline.
Koristi netko original original HTC autopunjač, a da mu isti može puniti mob dok je upaljena navigacija?
Nađoh tekst o prikazu kada dolaze pozivi.
Ja mislim da je kod mene upravo suprotno.= Citat =:
Depending if the display is on or off, you need to:
If the display is on, tap Answer.
If the display is off, the display will turn on showing the Lock screen. Drag the bar down to answer the call.
@xlr baš razmišljam o kupnji autopunjača, baš nepuni kada je navigacija upaljena??
Kako poslati prazan sms na 2288?
Probao preko njegove i preko go sms ne želi poslati prazan sms na gornji broj?
Neko rješenje?
thx
Upisi nesto, bilo koje slovo.. nemozes poslat prazan sms
Koristim autopunjač od SE X8: http://cafe.mobil.hr/threads/67439-H...l=1#post964094
Puni on, ali slabo. Tj, punjenje radi ok ako na mobu niš ne radiš, ali kad opteretiš mob baterija se krene trošiti. Doduše, malo sporije nego bez punjača, ali svejedno...
Kupio sam HTC Desire prije par dana u Vip-u. Nakon što sam u Opera 10.1 browser upisao cafe.mobil.hr primjetio sam da je pozadinska siva prikazana kao blaga nijansa roze boje... koliko vidim iz postova to je karakteristika AMOLED ekrana. Mislio sam da se oni više ne isporučuju.
Na poledini kutije bi trebalo pisati pod vrsta ekrana 3.7" AMOLED touchscreen. Tako nesto, uglavnom treba bit AMOLED, ako nije onda je S-LCD
Da li netko zna kako da pojacam zvuk na skype dolaznom pozivu? Kad zvoni jedva da se čuje a svi su zvukovi na max.?
htc desire
Jel netko zna zasto ne mogu nekim internet stranicama pristupit ako nisam spojen na wi-fi.
Ni 3g ne pomaže. Npr i ovom forumu.
Ispiše mi: Not allowed, status code 403
Ekipa sad nesto gledam i nije mi jasno...Gdje Desire po defaultu snima slike s kamere?! Kod mene je sdcard/DCIM/100MEDIA i samo tu trpa sve slike...dakle nema nikakvih foldera po datumima/galerijama.. Jel to standardno tako ili?
To je standardno tako. Zar bi trebalo biti drugacije?
Standardno u taj folder idu i slike i videi.
Ako te zanima kojeg su datuma slikane, ili u opcijama mobitela uključi da na svakoj slici "štampa" datum slikanja, ili desni klik na sliku u kompjuteru i properties. Ali one budu poredane po redoslijedu kojim si slikao, tako da nisu izmješane.
Meni je bilo dobro ono kao na Nokiama, da se slika zove po datumu slikanja, npr 25042010113.
To je to. Tražio sam tako nešto ali nikako da natrapam :-). Thx :-)
htc desire
Do sada sam koristio HTC Sense i Widget Locker zajedno, te sam uvijek imao slobodne memorije (u uređaju) preko 50 MB.
Sinoć sam stavio LauncherPro i Beautiful Widgets, i dobivam poruku Low disk space. Oko 15-ak MB mi je ostalo slobodno. Pobrisao sam sve aplikacije koje mi netrebaju (a malo je takvih) i opet sad kad sam sve podesio imam oko 15-ak MB slobodno.
Neznam šta zauzima 100 MB, uopće nemam puno aplikacija, najviše zauzimaju uglavnom igrice al one su same strpane na SD.
Neko rješenje? App2SD?
Rootanje moba i stavljanje custom ROMa.
Jeli itko probao iz Moby Shopa one zamjenske punjače za Desire?
Dođu 40 kn i imaju garanciju. Prodavačica mi je uštekala u mob i probala i pune mob, sad kojom brzinom, tj. dali je brzina punjenja jednaka kao i iz utičnice to neznam.
Mislim da su to univerzalni punjači i da idu na sve mobitele sa microUSB-om.
Gledam po njuškalu nema ispod 50 kn punjača za Desire (originalni). Imaju iznad 100 kn auto držač (a to mi netreba imam univerzalni, odličan je), auto punjač i neki daju screen protectore.
Jel zna itko pošto su originalni u nekom dućanu i gdje ih ima za kupit?
Svi ti punjači su ti iz Kine. http://www.dealextreme.com/c/batteries-chargers-204
I to što piše 1000mA je maksimalna struja koju on može isporučiti. (neznam na kako dugo vremensko razdoblje) Par postova prije je xlr naveo da koristi onaj autopunjač koji dolazi u paketu sa X8 to je zapravo isti punjač kao i ovi iz kine. Radi... tako da će raditi i ovi za 2$. Ako možeš nabaviti punjač koji isporučuje jaču struju ne brini i uzmi ga. Ja uvijek punim svoj magic preko usb huba na kompu koji ima vanjsko napajanje od 2A. nema nikakvih zagrijavanja baterije niti bilo kakvih naznaka da joj šteti jača struja. Baš naprotiv.
A po cemu bi HTC-ovi punjaci bili "specijalizirani"? :rolleyes:
Nemas se tu sta puno filozofirati - pogledaj rating originalnog punjaca (koliko volti i ampera ima na izlazu), onda pogledaj rating tog zamjenskog. Ako je isti, punit ce se jednakom brzinom. Ako je rating manji (najbitniji su amperi), punit ce se utoliko sporije. Ako je rating veci... svejetno ce se puniti istom brzinom.
e ljudi kupio sam u t mobajlu desire i twisepilot je bio na njemu, naravno ne dugo dok nisam stavio gore custom rom i obrisalo se, sad me zanima jel ima igdje za download tu aplikaciju ili nesto, ja googlam ali bezuspjesno.... moze i u inbox ak je zabranjeno postavljat ovdje linkove za dl ! tnx
Možda ovo trebaš?
http://chart.apis.google.com/chart?c...nId%3D15017618
da, ali nema ga , obrisan je :S
Nisam isprobavao. Ako je obrisan ok, nema veze.
Evo ti ovdje sam uploadao wisepilot 3.0 koji sam našao doma među aplikacijama. Imaj na umu da je to trial verzija, kao i onaj koji bi trebao biti na marketu. Osobno nikad nisam probao tu navigaciju. I čak bih ti preporučio da malo pogledaš po forumu i odabereš nešto drugo. Sygic, iGOMyWay (meni osobno najbolje "sjela" jer me valjda još drži sa WM uređaja :-) ili nešto treće...
nasao sam gdje da ga skinem , sad je problem slijedeci, ja sam kupio desire t-wisepilot i dobio na njemu instaliranu navigaciju i aktiviranu ( ne trial ) na ja mislim 2 godine, sad kada sam ovaj instalirao, trial je i neznam kako da dobijem svoj stari kod, zovem u t-mobile, oni me salju u tcentar da odem ( a desire ono haha nista original gore ) .... anyone s idejom?
hvala 84737 ;)
ma smece obicno taj stalak i punjac. stalak i moze proci, ali punjac, na prekide radi, necu ni da spajam mob na njega :D
Koristim system info widget, koji pokazuje temperaturu (baterije vjerovatno).
Danas sam non stop nešto prčkao po njemu, uglavnom internet facebook, i osjećao sam ga u rukama kako je mob vruć, temperatura se do 38°C popela.
Skidao sam Otter box i silicone case i bateriju i nije bila vruća, tek onak malo topla.
Jel moguće da mu temperatura raste zbog silicone case-a i otterboxa? Mislim da mu to dovoljno zatvara "hlađenje".
I kolka je normalna optimalna temperatura?
To je normalno. Ljeti će ti se ruka malo znojiti dok surfaš, imao silicon case ili ne, al jbga. Osobno mi se mob nikad nije toliko grijao otkad sam prešao na custom romove koji su najčešće undervoltani, ali ne mogu sa sigurnošću reći da je stock rom kriv, jer sam počeo modati negdje krajem 8. mjeseca kada su popustile vrućine. Ali krajem 7. i u 8.mj se mob kuhao u ruci :)
ne mora znacit, moj desire iz tele2 ima AMOLED a na poledini kutije ne pise nista.
citao sam ovaj thread od pocetka,iako sam preskocio par str. u sredini,na kraju se vecinom vrte isti problemi,za koje postoje rjesenja,barem kakva tkava. i ja sam ocekivao vise od desire-a kad sam ga kupio,i zato sam odlucio rjesit te neke nedostatke koje su meni smetale (nekima mozda i nisu nedostaci).za pocetak,ako ne mislite rootat mob onda ne morate ni citat dalje. iako sam se na pocetku protivio rootanju,zbog garancije i svega, sad vidim da ako sam nesto pametno napravio onda je to to. Uglavnom...
1- sto se tice interne memorije i dalje mi nije jasno kako neki mogu preporucit app2sd+ i instaliranje custom ROM-ova kad postoji bolje rjesenje, ako ste vec odlucili rootat zbog app2sd procitajte malo o data2sd pa odlucite. ja sam napravio 1.8 GB interne memorije,preko 50 aplikacija i igrica instaliranih i jos mi ostalo puno slobodnog prostora, sve na obicnom stock ROM-u,sustav je stabilan i sense glatko funkcionira,nemam nikakav lag a kamoli boot loops itd...
http://img46.imageshack.us/img46/233...0204025103.png
2- sto se tice baterije. postoji vise batt fix-eva, ja koristim sibere-ov trickle charge. shema je da kad se mob puni i baterija dode do 100% napajanje padne na 0 do 2mA, i ponovno punjenje se aktivira tek kada baterija padna na 90%, tako da ako npr. ostavite mob ustekan preko noci, desi si situacija da pokupite mob ujutro a vec u startu vam je baterija ispod 100%.dugorocno bi taj fix mogao smanjit zivotni vijek baterije,ali to jos nije dokazano.
jos jedna opcija nakon rootanja je instalirati set cpu i napravit profile za ocuvanje baterije itd...
3- sto se tice kamere i snimanja 720p pri kojem dolazi do prekidanja/zamrzavanja slike tu i tamo,i sto je mene jako frustriralo. prva dobra stvar je 128Kb readahead buffer koju ima vecina kernela (a i svejedno ce te morat instalirat kernel koji podrzava ext 4 za data2sd). readahead po default-u je 4 Kb.
druga dobra stvar koja ce pomoc u sveukupnom boljem reagiranju microsd kartice je da se napravi align za fat32 filesystem,sto ce poboljsat read/write performansu kartice (naravno ne preko njenog limita) => bolje snimanje 720p . evo link za taj align http://www.patriotmemory.com/forums/...ead.php?t=3696
te 3 stvari su meni u principu stvarale najveci problem kod desire-a, jos je bilo par malih modifikacija,npr. automatic brightness koji ne valja tikvicu po default-u, mute-anje iritantnog HTC zvuka pri boot-u itd... sve u svemu,mogu reci da je moj desire konacno dosao u stanje koje mene zadovoljava, to je i bio cilj :). nadam se da ce ovaj post pomoci nekome,jer ne trebas biti programer,ili znati nesto posebno linux, samo treba malo vremena, google-anja i citanja foruma, narocito xda.developers forum. Zivjeli
Meni to sve ljepo zvuči ali da će mi pomoći baš i neće jer koliko sam ja shvatio nisi ništa rekao :D. Naveo si posljedice ali ne i kako si došao do svega a kažeš da ne treba biti programer :-). Ja nisam programer samouk sam ali ništa od navedenog ne bi znao napraviti :-).
Objasni molim te način kako si došao do ovih 1.70GB.
Data2sd je kul stvar, ali je riskantnija za sustav od app2sd+. Mob u tom slučaju jako puno šara po kartici i usprkos tome što se autor skripte kune da stvar uredno radi i kad se mob gasi/restarta, uvijek postoji mogućnost da sustav adekvatno ne unmounta karticu i napravi grešku u zapisu ili sl. Koristio sam data2sd i mob mi je bio osjetno brži (zbog brze kartice), ali ne bih se htio dovesti u situaciju da mi se mob prisilno restarta i iz nekog razloga izgubim ili mi se korupta dio podataka, nedaj bože upadnem u bootloop.
Sve u svemu, odličan post. Još netko tko voli čitati i učiti bez da mu se sve servira :)
evo vam linkovi, mogu pomoc ako netko negdje zapne ili nesto ne razumije,ali bas da cu napisat step by step guide bilo bi bzvz,sve sto ne znate napravit, googlajte,stvarno je jednostavno.
link za data2sd http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=852219
link za batt fix http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=841580
link za sve sto se tice desire-a http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=809328
guide za rootanje http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814381
za svaku stvar vec postoje .zip file-ovi koje mozete flashat u recovery-u ,tako da ne morate upisivat code-ove ako vam se neda
da ne bi bilo da sam opet pricao generalno,evo sto sam ja napravio:
1-rootao sa unrevoked
2-flashao init.d. i busybox evo link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=894445
3-flashao novi kernel ovaj
4- kupio 16GB microsd za 250 kn i napravio 2 partition-a ,prvi fat32 a drugi ext 4 , ja sam koristio gparted a moze se napravit i na fdisk (korake imate na netu samo se treba potrudit i napravit par klikova). tu se radi i onaj align koji sam spomenuo,dok vec formatirate karticu,ja sam ga tek prije par dana napravio,al sam zato morao radit backup svega sto sam imao na kartici...
5- flashao data2sd code i to je to
treba samo citat i pokusat shvatit,ja zbog faksa nisam ni stigao pa sam citao 2-3 tjedna sigurno, i na kraju kad sam skuzio sto sve trebam instalirat/flashat i po kojem redoslijedu ostalo je bilo piece of cake..
p.s. ja sam napravio 1.8GB interne ali kad sam uzeo ovaj screenshot vec sam bio instalirao neke aplikacije sto mi je skinulo 100 MB :)
slozio bih se djelomicno :) , jos od prije ljeta su postojale razne verzije data2sd, i tad se jos radilo na tome i sustav nije bio stabilan, isto kako se sada radi na ext2 umjesto ext4 sto ce biti jos bolje i brze,ali im sustav na ext2 jos nije stabilan,jos je to u pocetnoj fazi. sto se tice data2sd (na ext4) mislim da je sibere usavrsio code,osim sto funkcionira gotovo na svim custom ROM-ovima, iz osobnog iskustva mogu reci da do sad nisam imao ni jedan restart,error ili force close. sto je najbolje uskoro (navodno do kraja mjeseca) stize i update koji je trenutno u beta verziji i koji ce jos vise poboljsat stvar. sto se mene tice,meni taj update ni ne treba, mob mi radi kao i prije, nema lag, brz je kao i prije rootanj-a, jedina razlika je sto sam dobio vecu internu memoriju,malo manje koristenja punjaca i bolji fps za kameru :) . razumljiva je tvoja briga oko koruptanja file-ova ili rebootanja,nebi ni ja volio da se meni desi,ali realno gledajuci zato se i rade nand backupovi,u najgorem slucaju morao bi flashat novi rom ak nemas backup :) , ali i dalje vjerujem da je code dovoljno usavrsen da drzi sustav stabilnim i da sve funkcionira kak spada. cilj posta je bio pomoc ljudima, i nekako ih usmjerit gdje i sto treba citat, nadam se da sam uspio :)
gdje si kupio 16GB karticu za 250kn i koja class?
znam ali s obzirom na rezultate koje su neki ljudi dobili (primjer) ipak nisam zadovoljan :)
pozdrav,jedno pitanje...
dali postoji mogucnost da napravim backup svih trenutnih aplikacija,instaliram rom nakon wipe-a cijelog uredaja,i onda vratim sve te aplikacije,da ne moram jednu po jednu vracat??jer bi htio wipe-at sve,a neda mi se instalirat aplikaciju po aplikaciju...
jel ima tko fw od t-mobile desire-a ? znaci original branded fw t-mobajl?
Evo jedno pitanje - zanima me kako smanjiti bljeskalicu? Naime, kada slikam po danu, slike su odlicne. Kada slikam po noci, mobitel mi, naravno, koristi bljeskalicu i slike mi stalno ispadaju previse osvjetljene radi bljeskalice. Kako da ispravim pa da mi sliku budu normalno osvjetljene, a ne ko da sam negdje u sauni pa da se przim.
Kad otvoriš kameru sa ljeve strane imaš klizni menu, tamo nađeš i postavke za blitz.
EDIT: Sorry, kriva uputa to je bilo iz glave no sjećam se da sam tako na wild fireu podesio blitz. Sad kad gledam na Desireu ne nađem, ali sam našo nešto jako korisno sasvim slučajno :-), kad se želi slikati dovoljno je prstom na ekranu držati malo duže mjesto koje želimo da bude glavni fokus i on sam izfokusira i okine. Tako se ne dogodi da se zatrese aparat i zamuti slika. Ludilo da sam to barem prije znao :-).
pozdrav, koju i gdje bluetooth slušalicu kupiti u Rijeci ?hvala
Tower centar :D
Krajem proljeća Desire navodno dobiva upgrade na gingerbread: http://phandroid.com/2011/02/17/comi...he-htc-desire/
pozdrav
imam mali problem, koji se pojavio prije 2 dana, kada me netko zove(a mobitel zakljucan, znaci ekran ugasen) ne pojavi mi se ono slide to answer, nego accept i ono drugo (mislim da je decline), problem je sto su se i pomaknule i one "tipke" i nevidim broj kada me netko zove, niti ime(ako je broj u imeniku), isto mi se desava i kada ja zovem nekog, sve je pomaknuto i ne vidim broj ili ime. ako netko zna u cemu je problem bio bih jako zahvalan
Pozdrav svima.
Puno sam korisnih savjeta ovdje nasao citajuci forum i hvala vam na tome.
Molio bih vas za pomoc i savjet. Novi sam korisnik smartphone-a, ucim se.
HTC Desire. Andorid 2.2. Nije rootan.
1. SKYPE - imam ga instaliranog. Chat i voice call radi dobro (poziv sa PC-a na mob i obrnuto). Mogu li ikako napraviti kad me osoba zove preko videopoziva da ju vidim na svom ekranu? Bar ja nju kad vec ona mene ne moze. Pokusao sam sam testirati sa svog PC-a pozivom na mobitel ali nije uspjelo. Mozda treba nekakav dodatak ili nesto slicno.
2. YAHOO MESSENGER - chat radi. U njemu imam opciju za Voice call i Video call ali kad pokusam zvati sa mobitela na PC (i obrnuto) nema nikakvog efekta. Ne zvoni niti se ista dogada. Sta napraviti?
3. GOOGLE EARTH - ja ga ne mogu pronaci preko marketa. Mogu li ga imati uopce na svom mobitelu?
4. Pri unosu PIN-a za SIM karticu, mogu li isto napraviti da se mora unijeti i PIN za mobitel (dakle, sve to pri paljenju mobitela). Kao da bude zakljucan ako ga netko zeli upaliti da to ne moze uciniti bez unosa PIN-a. (imao sam to na starom SE).
Hvala unaprijed.
Edit.
I jos jedno pitanje.
Na koji nacin prebaciti SMS poruke sa Sony Ericssona K550.
Ne stanu mi sve na SIM karticu. Previse ih je. A zelim ih imati na HTC-u.
Ne, jer Skype za Android to ne podrzava.
Ovo nemam pojma, ne koristim yahoo uopce.
Tko je rekao da to uopce postoji za Android? :jehon:
Vec su ti odgovorili gore. A ne skodi malo i sam prokopati po opcijama mobitela... :whistle:
Ako si mislio PIN samo kod paljenja mobitela, ne znam postoji li to, vjerojatno ne. Ovo sto su ti gore rekli je da moras upisati PIN kod svakog otkljucavanja mobitela (unlock screen), dakle kad ga dizes iz standby na onu power tipku.
Stari, postoji Google Earth, ja kazem. Odi na 4shared i upisi Applanet, to ti je ukratko alternativa Marketu. Kad si instalirao Applanet, udjes i u trazilicu upisi Google Earth i skines. I da, skini najnoviju verziju Applaneta jer ti druge nece raditi. A sto se tice Google Eartha, na mojem Desireu je potpuno isti kao i na kompu, isti princip, zumiranje, trazenje, sve. Odlicna aplikacija. Ak ti nije kaj jasno, samo pitaj, frende.
GT-R, hvala.
Slazem se s tobom. Obicno prokopam, ali kada nesto ne nadem ili ne shvatim tada pitam ;) Svakako, hvala i tebi na odgovorima.
@ jurica_m
Hvala.
Poslao sam ti PM.
Google Earth radi odlicno!
Hvala jurice!
http://i55.tinypic.com/29psraq.jpg
http://i53.tinypic.com/mal2rs.jpg
Pozdrav ljudi! Od nedavno sam vlasnik desirea i imam jedan problem. Kada smanjim brightness na najmanje ili na svega par posto, nekada odmah a nekada u roku od 1 ili 2 minute ekran pocne treperit. Kupljen je u vipu, slcd ekran, nije rootan. Da li je netko uocio slicno? Prijatelj ima isti uredjaj s amoled ekranom i njemu se to ne dogadja. Da li je to moguce zbog slcd-a ili da ga nosim na servis? Hvala!
To bas i nije normalno. Ako ti je kod frenda drukcije, onda znas da nije dobro. Ekran ti ne smije treperiti, vec ako si smanjio svjetlo. Ja bih ga nosio na servis, ako imas garanciju.
Ekipa, ajd da vas pitam nesto....Ne ocekujem ne znam kakve slike od mobitela, ali ovo je prilicna katastrofa...cim ima malo problema sa svjetlom (kontrast/manje svjetla itd...) pojavljuju mi se neke crte po fotkama....Ajde nek su zrnate i mutne to bi jos prozvakao pod normalno, ali ove crte me vec polako zivciraju. Ima li rijesenja nekog ili da nosim na servis?
Evo i slike da vidite o cemu se radi
http://slike.hr/slike-male/i/imag0171_d5a89.jpg
Te crte su normalna stvar kad slikaš u bilo kakvim uvjetima osim vani po danu. Možeš probati malo i leću počistiti, to će ti ukloniti onaj svjetlosni "sjaj" s fotki, ali crte će uvijek biti tu.
Ljudi, ja imam magica koji je upola (i više slabiji nego desire) kamera nije nešto, imao sam prije njega omniu i ova nije ni do gležnja samsungovoj, ali...
No da se vratim na temu. Evo moje slike koju sam sinoć onako bezveze uslikao pri jako lošem osvjetljenju sa magicom.
[img=http://www4.picturepush.com/photo/a/5174457/640/5174457.jpg] 505kb
Nema crta. Istina da su boje loše, ali nije zrnato i nema crta. Ako svi Desire uređaji imaju taj problem, ok. Ali ako ne, onda nosi na servis. pa to je sve samo ne dobra slika.
Gledam upravo svoje stare slike i moram priznati da ipak nemaju toliko crtica. U nekim situacijama postoje, ali nisu toliko izražene. Defnitivno bi isključio utjecaj prljave leće jer je uvijek pobrišem prije slikanja, a te crte se uvijek pojavljuju u istom smjeru. E sad neznam koliko to ovisi o ROMu kojeg vrtiš gore. Nažalost nemam nijedan primjer slike sa stock ROMa... Za usporedbu možda mogu staviti jednu sliku sa CM7 (gingerbread, nisu modali kameru) i jednu sa Defrosta (froyo, kamera je dosta modificirana). Rekao bi da sve to ovisi o situaciji...
Ja imam stock Froyo i nije rootan, nikakvi modovi, i nemam ovakvih problema s tim crtama.
Naravno jesam malo razočaran kamerom (iako je HTC poznat po lošijim kamerama i zvučnicima), ali barem nemam tih problema s crtama. I da, kamera je bolja nego na Legendu, pogotovo kad se slika s LED flashom, na Legendu sve bude bijelo, odvratna slika, dok na Desire-u to fino izgleda.
Mogu staviti slike slikane s mojim Desire-om u za to predviđenu temu pa da vidiš kako to kod mene izgleda.
Počelo mi se cesto događati kad u marketu skidam neku aplikaciju da mi je ne intalira nego napiše unknown reason- 18? to m ise na više aplikacija događa jel još ko ima slican problem?
da li ce se rootan desire, ali sa original romom updateti OTA kad izadje nadogradnja na gingerbread
Šta se tiče slikanja, jedan mali trik koji je dosta bedast i razočaravajući za ovako skup telefon je da se slika bez poklopca, slike su 10 nputa bolje i boje kud i kamo prirodnije.
E točno to. Čak sam razmišljao probušiti rupicu kroz tu leću i biti spreman svako toliko čistiti kameru od prašine, sve s ciljem da rješim sljedeći problem:
http://www.pohrani.com/t/1J/Bh/2JxBGWda/img0514.jpg
Već duže vrijeme gledam kako mi se pojavljuju ove mrlje na leći. Valjda od brisanja majicim ili sl. Nisu nikakve ogrebotine nego kao da se nekakav sloj skida ili leća degradira, a opet, ne osjeća se razlika na opip. Jbga mob pazim i sve to, pa me ovo smeta.
Se još kome to pojavljuje?
Imam Otter box na mobu, tako da mi je samo "otvoren" prostor oko kamere, flash-a i zvučnika.
Svako malo u zadnje vrijeme na kameri mi se stvara kao neka prašina al ona ljepljiva.
Uvjek to počistim, nekada majicom, ali najbolje je onom finom mekanom krpicom za ekrane.
Neznam zašto se stalno hvata prašina za kameru, nikako za flash ili zvučnik..
Možda nesvjesno kada držim mob u ruci stavim znojan prst na kameru pa se zato ljepi prašina?
Pozdrav,
odlučio sam frendu napravit uslugu i rootati mu i unlockati desire.
Pri tome sam se pretežno bazirao na tutorijalima sa xda develeopersa..
Uspješno sam flashao AmonRa recovery i rootao mob na najnoviju verziju Cyagenmoda, a prije toga sam naravno instalirao preporučeni radio rom.
Nakon toga mi desire ne može pronaći kućni wifi.
Dakle, pod settings mogu paliti ili gasiti wifi na desireu, ali mi nikako ne pronalazi ni jednu mrežu.
Pretpostavljam da je problem u verziji radio roma i da bi sad trebao kemijat sa različitim radio romovima...
Da li je imao netko slična iskustva da mi skrati muke?
Thnx