Darivao krv i dobio samo kemijsku? Dođi kod nas i dobiješ bon za pizzu :p
Printable View
Dobio sam i besplatno jelo.
Ali, kemijska je ostala- jelo je nestalo :D
e da je meni opet dati krv
stao na 26 davanja
išli čoporativno a poslije ćevapi,pivo i bela...
maloljetnici ignorirajte ovaj post
:big smile3:
ms arrow <-> prestigio ne šljaka
sad dal postoji univerzalni ne znam
Ma pitam jel frwnd mi oce prodat neki prestigio za 100 kn, i sad nema adapter. Ak nema, nebum uzel :notooth:
Ne uzimaj.
Ni nebudem.
Odo spat, sutra cu se potrudit da vas ne zivciram, da ne nabijam postove i da ne postavljam glupa pitanja, pa da ne scrollate po 5 stranica i da izbjegavate ovu temu. :wave:
Idi spavaj ffs.
samo cu reci BIG LOL
Nek netko ugradi dugme "Hvala" i ovdje. ;D
Luna- čujem da se ono na rubu Ninske gradi McGavrilović, znaš što o tome ili je netko izmislio pa se proširilo?
McGavrilović :Puke:
Ako već hoće da otvaraju fastfood lanac, očekujem originalnije ime.
;D
To sam bezveze napisao.
Mislim na McDonalds, čiji je vlasnik u Hrvatskoj Gavrilović (ako se nije u međuvremenu promijenio). :)
Naporan dan, opuštam se uz metallicu :)
Danas me neko razveselio malo (sa foruma) :D
*žestoko psovanje* sapunice i *još žestokog psovanja* kuharske emisije!
*još malo žestokog psovanja* u *nabrajanje organa za reprodukciju* *tucet neprimjerenih pridjeva* !!!
odoh se nalijati ko mamlaz, razbiti si pivu na glavi i pregristi pepeljaru...
Otkrio sam creedence clearwater revival,odlična mjuza :)
georgy, ono tam di su zrusili kuce i to?
ja znam da se tamo radi 4 ili 5 manih stambenih zgrada, na Ninskoj kod stajalista autobusa za Novi Jelkovec ti je tabla kak bi to trebalo izgledati.
za Mc nisam cula..
Tamo su zgrade, ali na kraju Ninske- gdje izlaze autobusi- tamo kažu da će McDonalds možda biti.
Tamo gdje je bila ona reklama za optipku koju nisam shvatio :notooth:
@ Georgy
si poceo voziti? ja sam dva sata bio na parkingu i treci izasao na cestu. Rekao mi je instruktor da sam odlicno odvozio. ;)
U ponedjeljak imam prvi sat.
Imaš od prije iskustva u vožnji ili si sad prvi put vozio?
A tako to ide,mora te neke osnove nauciti iako sam to vec znao al eto tako pravila nalazu..huhu jos malo pa vozacka hahaha jedva cekam napokon ici s motorom na posao a da ne molim boga ocu li ili necu Policajcima bjehzati :D
i counta se kao skolski sat a to prode dok reces fico spamer :D
Sutra natjecanje iz prve pomoci...
Wish me luck!
Slomij nogu Cionne.
Ma, slomi obje- valjda će netko tamo znati popraviti :belj:
Kako ste samo dobri sa zeljama :p
OT: Dosta bilo ucenja za danas, sutra od 7 ponovo ucenje..tj za 6:45 min :D
Maloprije vidio nekog lika koj se vozi na biciklu po cesti umjesto po bic. stazi... :facepalm:
A ja ionak niš ne učim :notooth:
Ja maloprije vidio ficu gdje opet piše peezdarije... ;D
jućer :facepalm:
doš`o vidjet jel ima ovdje kaj riječi o xperiii Arc , nema ..
to je kad gledam mobitele van svog ranga
Drz'te fige, idem na natjecanje ;D
Zahvaljujem ficu sto mi je napomenio da mogu skinuti tapatalk ma ovo je nesto savrseno nema vise browsanja ovako je lakse milijun puta
Thank you thank you thank you!!
Nema na cemu ;) a tebi fala za Wolfstein (il kak se vec pise xD)
Ajde fala bogu pa sam i ja nekom pomogel ovde.. :flame: prvi koj me pohvalio LOL
Jel protiv pravila da si ja u potpis metnem link za njuskalo trgovinu sa tekstom "Oprema za iPhone xyz bla bla" il tak nekaj, il se i to smatra oglasavanjem?
nego šta je nego oglašavanje?!pa stavljaš link na stvari koje prodaješ...
Bilo je rasprave o tome ranije jer je jedan mod imao u potpisu.
Potraži
Prosli na zupanijsko iz prve pomoci :D..
"Kasnili" smo samo 5 bodova za 1. ekipom, kiksali smo fakat na preglupim stvarima.
Al ajd, imamo mjesec dana da jos vjezbamooo :D:D:D:D
;D
Došao s vožnje.
Super vrijeme :thumbup:
xlr, wtf? :D
"Biti mali, ali tehnicar..."
Samo cu rec, lol
Došao s prvog sata vožnje.
Trenutno stajanja na mjestu, ali možda bude nešto u srijedu i od vožnje :)
Ja sam prvi dan vjezbao krecanje o stajanje a drugi sat sam vjezbao kreni prva druga stani. Tek sam treci sat izasao na cestu onstruktor mi je rekao da sam odlicno odvozio za prvi put s autom na cesti. Mislim da tako to ide svakome osim onima koji jos ne skuze te nekd osnovne stvari. I dva sata sam naprijed od tebe njubeku hahaha ;)
No vidit cemo tko ce prije polozit toga se ja bojim heheh :p
Mogu ja sa 15 godina polagat vozački? :notooth:
Mislim da se moze sa 17,6 godina i da ne moze prije. A za motor od 50 kubika mozes polagati vec od 16 godina.
Nije li da se od 16 smije polagati za auto, a s 18 dobiješ vozačku...:hm:
A za motor (do 50 kubika) možeš položiti i voziti s navršenih 16.
Tako sam ja nešto zapamtio- iako mi nema smisla polagati 2 godine unaprijed :D
Jok.ba
Polagat možeš sa 17 i kusur a s 18 dobijaš vozačku. Sa 16 nema polaganja osim za mopede i neke slabije motocikle. ;)
Ja sam već prvi čas vozio na cesti, iako pojma nisam imao o vožnji. Instruktor je ili bio lud, ili je prepoznao talent :p
I stvarno, nakon mjesec dana vožnje sam položio :) U to vrijeme se kod nas tako smjelo - auto škole naplate punu cijenu svih časova, a ako vide da ti je dovoljna i polovina časova, odmah te šalju na polaganje. No to je bilo prije skoro 5 godina, danas je taj lopovluk zabranjen :) Ja se nisam bunio, jedva sam čekao vozačku :)
baš vam neću reć kaj radi... :D :P
Da, sa 16 se smije polagati za skutere do 50 ccm, ali po meni je to totalno neisplativo, jer to košta negdje oko 2500 kn, a za dvije godine kada polažete B kategoriju za aute dobijete i tu kategoriju za skutere do 50 ccm.
Da se barem tih 2500 kn odbije od cijene za B kategorije to bi već bilo fer, ovako je to čisto bacanje novca.
OT: Uživam u Jogobeli :D
Isplativo je onima koji samo planiraju voziti moped (M).
Tj. ne planiraju polagati za auto (B).
A takvi su skoro pa budale. ;)
@ oni koji se identificiraju: NHF
cek cek cek, samo malo
sta nije da za skutere ispod 50 kubika NE TREBA vzacka?? ili moras biti punoljetan da ti NE TREBA vozacka??
znam 100% da ne treba za skuter 49 kubika, jer mi je sogor imao i vozio, i murija ga zaustavljala, i nikome nista. nema covjek vozacku.
sta nije to da se sa 16 moze ic polagat za skutere i motocikle od 50 do 125 kubika, ili tako nesto??
eh i da, nekoc davno prije, dok sam ja polagala, bilo je da oni koji su sa 16 polagali za motore, kad su s 18 isli polagati za skutere nisu trebali slusati ponovno prvu pmoc i propise, cak im je broj sati za voznju bio smanjen.
al dobro, to je bilo pred skoro 10 godina tako, moguce da su to promijenili, jer im treba para. ali ovako je bilo sigurno, jer mi je od frendice brat sa 16 polozio za motor, a s 18 je isao za auto i odvozio je nesto sitno sati prije ispita.
Nope Luna.
Za sva motorna vozila ti treba vozačka. Prije dvije godine, ili malo više je promijenjen zakon.
Tipa, za motor imaš nekoliko kategorija:
A1- najmanje 120cm³, odnosno 11kW. Smiješ polagat s 16
A2- najmanje 240cm³, odnosno 35kW max. Smiješ polagat s 18
A- najmanje 490cm³, odnosno više od 35kW. Smiješ polagat s 24, ili ako imaš položenu A2 onda s 20
M- mopedi, skuteri do 49cm³. Smiješ polagat s 16
kad su pomaknuli dobnu granicu za M ??
Ja imam vozačku od svoje 14-e godine
slušam muziku na jubitou
Jadni japanci..radijacija 400 puta visa nego dozvoljena kpd nuklearke...dogodit ce se novi Cernobil 100%
ma yager, mislim da ti za skutere do 50 ccm ne treba vozacka, al kaze muz da moras bit punoljetan. ma to sam sto posto sigurna jer velim ti, moj sogor nikad nista polagao nije, a uredno je do pred godinu dana vozio skuter, registriran i ispravan, i murija ga je zilijun puta zaustavila i nikome nista.
bas cu kasnije kad ulovim vremena ic pogledat taj zakon.
i sjecam se da se prije, bas kako Ico kaze, vec sa 14 moglo polagati za skutere do 50ccm.
inace, cionn, svi iole upuceni kazu da se Cernobil NE MOZE ponoviti, jer je reaktor posve drugacjeg tipa od onog cernobiljskog. najgore sto im se moze desiti je da se jezgra rastali i zavrsi u podzemnom kontejmentu hladeci se kod probijanja postojeceg kontejmenta. do scenarija s eksplozijom kape kontejmenta kao u cernobilju NE MOZE doci, jer nema grafita kao u cernobilu, zapravo ne moze doci do takve eksplozije.
ovo je drugaciji tip reaktora. i puno sigurniji. najgore sto ims e moze desiti jest da se jezgra rastali i da im vise taj reaktor nikada ne bude upotrebljiv.
e,a Krsko je jos moderniji reaktor od ovih japanskih :D
ljudi, drmalo ih je skoro 9 po rihteru, poklopio ih mrcinski cunami. a o nuklearnoj katastrofi nema rijeci!! NEMA! kolicine radijacije su i dalje pyckin dim naspram cernobila.
ako ovo nije dokaz da je NE najsigurnija i najcisca, onda ne znam sta je..
Nije istina da bez vozacke dozvole moze voziti motorno vozilo. Sve kategorije se moraju polagati i platiti. Jer da je dozvoljeno nebi meni naplatili i to 2 puta u par mjeseci kaznu nemam vozacku. Jedini razlog zasto mu nisu pisali dozvolu jer ih vjerovatno zna. Ako ima dozvolu za auto onda ima i za motor jer stjece pravo na moped od 50ccm a motocikli zahtijevaju polaganje iako imas dozvolu za auto.
NEMA vozacku za auto. nema nikakvu vozacku, nikada nista nije polagao. gle, jedino ako su untar godinu dana postrozili zakon, ali ziher sam da se punoljetnoj osobi za skuter do 50ccm nije pisala kazna (ako je registriran i ispravan!)
tebi su za skuter od 49ccm pisali kaznu?
da, i to je bitno! ako je skuter 49ccm nema kazne, spada u m kategoriju. ako je 50ccm, onda je to vec a1 kategorija.
Imaju 6 reaktora i kod svih je sj*bano hladjenje.
Prva dva su kao fol pod kontrolom, tj pod 2 metra morkse vode (iako i Reuters i NY Times misle kako Japanci skrivaju neke informaicje).
Ostali reaktori su u banani, reaktor 4 je ostao bez onog bazena, tj ima 8 metarske rupe u njemu i kroz njih izlazi radijacija.
Pa dobro, mozda nece isti scenariji da cijela NE grune, ali evo ti, vec je dio radijacije dosao do Rusije.
Japanci se tamo vec prze ko kokice, doslo je i do Tokija..
Sasvim dovoljno da izazove jos vecu katastrofu nego Cernobil.
@ luna
Niti jedan motor nije 50 kubika ili 1000. Oni taj broj zaokruze no kubikaza je uvijek manja
49 ccm je u biti 50 ccm
998 je u biti kubikaza od 1000 kubika
A ista je stvar i s autima, 1997 ccm je u biti 2.0 motor
Provozao se, napisao test, došao doma :)
Počela vrućina, trebao sam stati na neki sladoled :D
isuse, cionn, kak si nedokazan :D
nemoze biti vece sranje od cernobila. jednostavno ne moze. jer nema nacna da onolika kolicina radijacije dospije u atmosferu pa sve da im sve zastitne zgrade eksplodiraju. ono sto gruva je praskavac, vodik+kisik nagomilan zbog para i vode koju upumpavaju, pare su vruce i kabum. ono radijacije sto je izaslo je iz para. sanse da im sam kontejment reaktora grune su prakticki nikakve, jer nema sto izazvati tu reakciju. kod cernobila je imlo. grafit.
ima po netu vec gro sajtova s nacrtima reaktora, i kad malo proucis, skuzis da je katastroficni scenarij prakticki nemoguc.
evo ti pa citaj
i onda za usporedbu (imas i na nasem forumu temu na kojoj smo raspravljali o tome) pogledaj kakav je bio cernobiljski reaktor i zasto je nemoguce da se ista stvar ponovi.
mene je osobno brinulo postoji li sansa da uslijed novog jakog potresa i tsunamija popusti zastitna komora pod kontejmentom jezgre (a u slucaju da se do tad jezgra vec rastali skorz i dospije u podzemni chamber); e, al to se nit kod cernobila nije dogodilo (jos; o tome ima na drugoj temi).
ne citajte informacije iz novina i s portala, pratite ih po stranicama poput HND - a i sl, gdje o tome govore bas strucnjaci koji znaju sto govore, a ne traze senzaciju i prodaju tabloida.
n 76, serijski skutera od ravno 50 ccm nema, ali postoje kitovi koji su legalni i s kojima motor onda ima ravno 50 ccm. bas pitala muza.
Luna- razmišljaš o promijeni karijere, iz vrtića u NE? :p
Zna li netko gdje ima jeftino za nabaviti onaj "switcher" koji ukopčam u kompjuter, u njega idu zvučnici i slušalice pa onda "switcham" da zvuk ide na slušalice ili zvučnike?
Gledao po eBay- u, ali jedva sam jedan našao...
Ne znam ima li to neko stručno ime pa zato ne mogu naći ili... :dunno:
i jos..
EDIT: georgy, cernobil i Pripyat su mi opsesija :D :retard:= Citat =:
Može u ovome trenutku može zvučati neprimjereno, ali situacija u ovim reaktorima predstavlja demonstraciju robustnosti jer potres i tsunami koji su pogodili te reaktore najstarijih generacija su izvan kriterija po kojima su oni bili dizajnirani (barem 5 puta jači potres i dvostruko veći tsunami). Također je demonstrirano da noviji reaktori u elektranama Fukushima II i Onagawa nisu imali te probleme unatoč tako nevjerojatno teškim uvjetima.
Činjenica je da trenutno stanje ugroženih reaktora predstavlja stanovitu opasnost za stanovništvo u neposrednoj okolini, ali to ni u kom slučaju nije opasnost za ostatak svijeta. To je tako stoga jer ispuštena relativno velika količina radioaktivnosti, ali ona ima ograničen potencijal za širenje.
tako da sam se potrudila oko domace zadace :D
Da luna ali sigurno neces tjunirati skuter sa 49 na 50 kubika nego na 70 ili vise. To nebi imalo nikakvog smisla. Prosnjofaj malo net.
To isto da platis tuning kit kojo povecava konjazu auta tocno za 1 konj. Pa ko je lud to radit?
Luna,pozdravi mi Nenu i reci mu da ne lupa gluposti. Jest muško,al pojma nema šta priča. Moped od 49 kubika je moped s 49 kubika i amen. Kao takav je i napravljen da ima zasebnu kategoriju u vozačkoj dozvoli koju MORAŠ,ponavljam,MORAŠ imat za ga vozit i te šeme sa šogorom su također peezdarije da ne treba polagat vozački. Treba i amen gospodnji bez diskusije. Kitovi se stavljaju i podižu obujam motora na 70,80 i više kubika (ccm) jer s tim kitovima dolazi veći klip i širi cilindar što bitno mijenja obujam motora na više iz razloga što se kubikaža mjeri kao formula promjer klipa x hod klipa i za s 49 na 50 ne postoji nikakav kit jer to nitko ne pravi. Za takav sitan pomak valjalo bi nanometar proširit cilindar i imat isto toliko širi klip i taj pomak u kubikaži ne bi osjetio ni Valentino Rossi. Zato je ludost to pravit i uopće stavljat na moped.
Ovo ti je ovako i basta. :D
:belj:
Zaboravio si Illuminate :D
Jedni o nuklearci drugi o vozačkom:D
Luna, treba vozačka za bilo koje motorno vozilo. To što je osoba punoljetna ne znači da zna zakone, pravila, prava u raskrižju i ostalo i u krajnosti da zna upravljati skuterom.
Onda kategorija M nebi postojala.
To što njega nisu kaznili, iamo je sreće. Vidli nije klinac, pa ga nisu kaznili.
Ako su ga zilijun puta zaustavili,nije imao sreće. Imao je vezu. ;D
pitala sam bas frenda koji je murjak, cekam da mi odgovori.
moji svi od reda tvrde da ne treba vozacka punoljetnoj sobi koja vozi skuter do 50ccm.
i nikad nikoga nisu trazili vozacku, samo prometnu.
Lol jeste zapeli za vozacke :D ja svoju nebum jos dugo imal, pa valjda bum nekaj naucil od ove vase rasprave :notooth:
A vozacka za kamijone (garant sam krivo napiso...), kad nju smijemo dobit? Ozbiljno pitam, nije da vas zaj*bavam..
Mislim da isto kao i kad za auto.
Zakon... Nekak razmisljam da za to polazem xD
Ot: papam lizalicu ^^
Prvo trebaš jedno od ovih:
C1 – motorna vozila za prevoz tereta čija je najveća dozvoljena masa veća od 3500 kg, a manja od 7500 kg (18 godina)
C1+E – vozilo potkategorije C1, a priključna vozila imaju najveću dozvoljenu masu veću od 750 kg s tim da najveća dozvoljena masa skupa vozila ne prelazi 12000 kg i da najveća dozvoljena masa priključnog vozila ne prelazi masu neopterećenog vučnog vozila (18 godina)
onda tek možeš ovo
C – motorna vozila za prevo tereta čija je najveća dozvoljena masa veća od 7500 kg (uz uslov da je upravljalo vozilom potkategorije C1 ili C1E najmanje jednu godinu)
Boze sta se ovo dogadja u Japanu..
Potresi po 20-30 sec..
i svi su oko 5 po richteru i vecinom s epicentrom na moru (osim ovog danas od 6 recimo)
zanimljivo za pratiti
nista neobicno. to su jos sve aftershockovi.
mnogi strucnjaci predvidjaju jos jedan gadniji iznad 7. osobno mislim da bi mogao opet ici iznad 8.
inace, zanimljivo stivo
Neki malo jaki aftershockovi..
Ok, Japan se i nalazi u tom vatrenom prsten, al jbt svakih par sati potresi od cca 6 po Richteru?? O.o
Ja se nadam da nece biti..
Kad ste već počeli o skuterima, moram i ja :D
Dakle, svi skuteri od 50 kubika imaju zapravo 49 ccm, ali se to zaokružuje na 50.
Podizanje kubikaže se postiže kitanjem na 70, 80 ccm.
Naravno da taj kit nemože "sam" davati najbolje za tih 70, 80 ccm, nego se mora staviti rezonantni auspuh, više manje svi sportski djelovi, no neću dalje u detalje to nije bitno..
Ono što meni nije jasno i dan danas..
Zašto svi skuteri do 50 ccm nesmiju ići preko 50 km/h?? Nije mi jasno, zašto??
Svi tvornički imaju blokade na ~45km/h, ali se te blokade lako skidaju i onda motor ide negdje 70-80 km/h (sve zavisi od modela).
Naravno kitanjem, tj. podizanjem kubikaže se dobiva puno agresivniji i bolji start te veća krajnja.
Većina skuteraša se "šverca" tako što se tokom čitave godine voze bez blokade, a kada idu na tehnički stave blokadu i motor opet ide do 50 km/h (iako je recimo kitan).
I mene zanima zašto postoji taj šugav zakon da skuter nesmije ići preko 50 km/h??
Pa nek ide koliko ide!! Nevidim u čemu je problem..
gle, ja to pratim danima, od prvog udara, i svi su uvijek tu, izmedju 4 i 5 po rihteru. poklikas ikonice pa ces vidjeti vemena i jacine.
sve su to aftershockovi, bas danas na nekom dnevniku rekli da ce se na tim magnitudama japan drmati jos cca godinu dana.
realno, njima je to nis'.
ko nama 2 i pol.
da nije bilo tsunamija (a najvjerojatnije ga nebi bilo da je potres bio plici) ovaj potres od gotovo 9 po rihteru danas se vise ne bi nit spomenuo. cak nit steta nekih vecih ne bi imali zbog svoje ubergradnje. svaka im cast.
mislim, oke, da, steta bi bilo da je bio plici potres (sto je plici, to je razorniji na povrsini) ali opet to ne bi bilo toliko kaoliko im je stete nanio tsunami)
dok bi nas u zagrebu 6 vec sravnilo sa zemljom.
a potresi od 6 su moguci za nase podrucje.
zadnji jaci (preko 4) je bio u rujnu 1990. ja ga se sjecam :D prvi dan prvog osnovne. fino se zdrmalo.
inace, da, to s tim blokadama i tehnickim, tak i moj muz radi. stavio taj rezonantni auspuh i sad yamahica zna doci i preko 80 :ninja: al za tehnicki vraca blokadu.
GT-R- vjerojatno da bi napravili neke granice, tj. da bi se vidjele neke razlike, tj. da bi morao posebno polagati (plaćati) za svaku "kategoriju".
Luna, čestitam ti :beer:
Došao s prvog sata vožnje.
Vozio po poligonu, nisam se u ništa zabio, niti sam srušio koji čunj :proud: