[iPhone 5S] vs [Galaxy S5]
@Cionn Prava je retkost naći coveka koji je koristio IPhone 5, Samsung S5 i HTC One M8. Vreme je da zamenim svoj S4 i takodje imam veliku dilemu izmedju S5 i 5s. Moji prijatelji imaju različite savete- neko forsira S5 a drugi pak 5s. Na nekim sajtovima sam citao da se 5s brze odaziva na komande o S5. Jel možeš ukratko da mi kažeš koje bi po tebi bile i mane i pogodnosti ova dva modela i šta je prelomilo da se odlucis za S5. Hvala i pozdrav.
[iPhone 5S] vs [Galaxy S5]
Eto da vise ne spammamo u temu za Galaxy S5.
Kao prvo i osnovno iPhone ovisi o tome da li je trenutno JB vani za njegov OS ili ne. Zadnja je verzija koliko ja znam 7.1.1 i JB nece izac koliko ja mislim prije nego izadje 8.0. Bez JBa i Cydie se ne moze skoro pa nista na njemo promijenit. Samim time ja ga nebi svrsto u kategoriju za powerusere.
Da, koristio sam iPhone 4S/5/5S i mobitel je super. Fluidan, brz, odlicna kamera cak i u situacijama sa manje prirodnog svjetla, kompaktan, ogroman izbor Appova na Appstoreu, i to bi u principu bilo to.
Plus koji je ujedno i minus (po meni) je to unibody kuciste. Nemogucnost mijenjanja baterije bez slanja mobitel na servis i cekanja po cca 2 tjedna. Nemogucnost prosirenja microSD karticama (po nekoj zdravoj logici je bacanje 100$ za 16GB vise memorije; i to jos nepunih, debilizam). Sandiskova 128 GB kartica dodje cca 120-130$ preko Amazona/Ebaya.
Galaxy ne ovisi o novom softwareu (rootanje se moze vec out of the box). Nakon roota, mogucnosti su beskonacne. Skoro duplo veca baterija (doduse isto skoro duplo veci ekran) znaci minimalno 1 dan koristenja. Postoje sad opcije uzimanje vece baterije ili mozda zamjenske. Nadogradnja memorije je jednostavna. Ekran je Full HD za razliku od iPhoneove cudne rezolucije. Vodootporan je i otporan je na prasinu. Ima IR port koji zna dosta cesto bit koristan kada daljinski upadne negdje u kauc ili slicno. Bluetooth koji zaista sluzi svrsi, NFC koji isto tako ima masu mogucnosti.
Fingerprint senzor i HBS su manje vise ekstra opcije koje su tu, eto, zato sto mogu biti.
U svakom slucaju bi nad iPhone 5S (ne znam jos na sta ce liciti 6-ica, obzirom da je 5S izasao 2013) uzeo S5.