evo ovako:
prije jedno 6-7 tjedana ga nisam mogo ugasiti (start --> turn off computer --> turn off) piše ono Windows se iskljucuje bla bla al se ne iskljuci pa moram drzat power tipku 5 sec. e, sad, malo zam se igro sa postavkama u control panelu --> power options, ali ni na jednu opciju nisam kliknuo na OK nego ne CANCEL, a gasim ja lap. i ugasi se.
a to je sve ovak zapocelo:
imam ja dva kompa, i sad, ono, lap manje koristim, pa ga htio u stand by (ne hibernaciju) kad ono ne reagira na tipku FN+još neka za stand by.
probam ja (da vidim da nije FN tipka otišla) FN+još neka za mute, al u taskbaru ne piše da je mute, idem ja propetis volume i stisnem tu mute tipku (sa koombinacojim FN tipke) i piše da je mute, al u taskbaru se nevidi ikonica da je mute (što mi se inace vidjelo)
i niš, reko ja, idem restartat lap. (ja restartam lap. tako da idem shut down pa onta ga opet upalim) i neda se ugasit.
upalim ga ja kad ono found new hardware (niš nije bilo novo prikljuceno) piše bluetooth bla bla... ja stisnuo cancel, a prije nego što sam htio u stand by nije mi bluetooth radio.
--
sada bluetooth radi, normalno gasim lap. al neide na stand by
+ još nekaj:
kada u WMP (windows media player-u) gledam neki film crna je zelena, a žuta neka nijansa tirkizne plave...) - nisu codeci jel se radi o formatu WAV, al svejedno instlairo kodeke i stvar je ista
jel neka greška sa windows XP- ima (radi se o HOME)
i jel oni u servisu mogu dat druge winse i istalirat ih (pošto se radi o legalnim OEM winsima) da nije OEM, može se,a sad, ocu li morat nove kupit)
zahvaljujem se svima koji su htjeli pomoci/pomogli!