Daš sve informacije, a nedaš ono bitno. Specifikacije laptopa? Ovo bolji samo u provu niš ne znači, daj potpune specifikacije.
I kakvi su laptopi, novi, korišteni, imaju garanciju? Ako nemaju garanciju nemoramo ni ić dalje u raspravu-ne mijenjaj.
Ovako, kanim mjenjati PC dolje navedene konfiguracije s Laptopom koji je bolji jedino u proc-u Intel Core2Duo 2,8 GHz.
Dali mi se to isplati ili ne, pošto mi treba prostor i fleksibilnost a bavim se digitalnim dizajnom znači Photoshop, Illustrator, Solidworks i treba mi za neke HD filmove i ovako ostalo ništa posebno, igrati ne kanim baš puno ili uopće, hoće li mi taj laptop biti "bolji" od ove trenutne konfiguracije i koliko mi se to sve isplati pošto meni stvarno treba mjesta.
Na raspolaganju osim tog laptopa ( HP Pavilion HDX9494 ) je i Toshiba Qosmio.
PC:
-Matična Ploča: MSI GA-G31M-ES2L ( 2x DDR2 slot, PCI x16, PCI Express, LGA 775, HD Audio, LAN 10/100/1000 Mbit, 1x IDE Connector, 4x SATA 3GB/s
-Intel Pentium Dualcore @ 1,70Ghz LGA 775, 8xUSB 2.0/1.1, DualBIOS itd.
-RAM: 3Gb DDR2 @ 800 MHz
-Grafička kartica: ATI Radeon HD 4650 1Gb DDR2 PCI
-Hard disk: 1000Gb 1x Samsung Spinpoint 1 000 Gb ( 2 mjeseca star )
-DVD RAM:CD-R/RW, DVD-R/RW, LightScribe
-Napajanje: Fortron 450W
-Cooleri: 1x Scythe Kamakaze 3000 RPM
-Kućište: Tip-Hightower
4x HDD, 4x Pržilica, 3x Cooler slot, podržava sve matične ploče, kućište je novo i masivno, uz njega dolazi i regulator topline sa mjerilom stupnjeva ( CPU, GPU, Case )
-Uz PC dolazi i 20" LCD monitor Samsung SyncMaster 2043SN VGA/DVI, Tipkovnica Microsoft wired keyboard 600
Molim ozbiljna mišljenja, jer mi je to stvarno velika odluka.
Design creates culture. Culture shapes values. Values determine the future.Robert L. Peters
Daš sve informacije, a nedaš ono bitno. Specifikacije laptopa? Ovo bolji samo u provu niš ne znači, daj potpune specifikacije.
I kakvi su laptopi, novi, korišteni, imaju garanciju? Ako nemaju garanciju nemoramo ni ić dalje u raspravu-ne mijenjaj.
Napisao ti je gore koji su laptopi. "( HP Pavilion HDX9494 ) je i Toshiba Qosmio."![]()
One day, sky went blue...
Vidjeh to
Samo je jedan model Toshibe Qosmio?
Također pronaći specifikacije za HP je nemoguće.
Vjerojatno nisi kupovao laptop pa neznaš da modeli dolaze u nekoliko varijanta(različitih konfiguracija).
Zato te molim, da se ubuduće okaniš ovakvih odgovora u korist skupljana broja postova.
Nemaju više garanciju nažalost, ali piše da su bez ogrebotine ( sad koliko je to istina ), a opet, kakvo vi imate mišljenje, da ste na mojem mjestu, jer se još jako teško dvoumim.
Ovaj HP je jedan od najžešćih HP-ovih laptopa, ali pitanje dal će zamjena prošljakat, mislim, pričamo o 7000kn razlike..
Design creates culture. Culture shapes values. Values determine the future.Robert L. Peters
Ne vidim specifikacije, al ajde, napisat ćemo općeniti odgovor.
Kao prvo, jel ti treba laptop uopće, siguran si u to?
Kao drugo, garancije nemaju. Svjestan si kolke su cijena kvarova ako nemaš garanciju? Rađe ga baci odmah.
Kao treće, nema specifikacija pa usporedba pada u vodu i ne mogu ti reći dal da mijenjaš jer ovo "jedan od najžešćih HP-ovih laptopa", ne znači ništa. Najžešći bi bio da ima i7, 17,3˝, ssd, itd. a nema, tako da.
Kao četvrto, ako hoćeš baš laptop prodaj konfu i kupi neki novi laptop. Ima odličnih Asusa za 4000-4500 kn.
E u tome je problem, nisam baš 100% siguran, znači treba mi prostora i fleksibilnosti, ako je to dovoljan razlog za zamjenu PC-a, onda ok, i znam da su skupi popravci i dijelovi i da se pregrijat znaju, pa baterija ode itd. A to mi je veći minus od tog prostora, mislim mogu ja kupit veći stol, sve super, ali opet te žice bla bla...Znam sad si misliš " A jesi meštar, alat u ruke i sredi žice nekako po zidu ili kako već ", ali mi je laptop neako ko bilježnica više ( dodajmo koju kilu dvije više ), Neznam, tražim neki odgovor koji će me prevagnuti na jednu ili drugu stranu, tvoj me definitivno na PC vuče, ipak sam ga klepao dio po dio više od dvije godine...
Uzmi si onda ove "vrpce" i sredi kablove, 10-15minuta posla, još je shipping free.
Osobno nebi mijenjao za te laptope. Tebi zapravo laptop nije potreban, već ti se sviđa ideja posjedavati ga.
No, ako se ipak odlučiš onda napravi što sam rekao po 4. u postu iznad. Nikako ove stare uzimat.
Problem je u tome što si očito pao pod utjecaj svog društva. Pretpostavljam da većina tvojih poznanika ima laptop pa ga zato i ti moraš imati iako ti realno ne treba. Čak što više, laptop i grafički dizajn ne idu zajedno jer većina laptopa ima jako loš ekran s jako malom rezolucijom koja jedva posluži i za internet. Dakle, morao bi imati još jedan vanjski monitor koji bi sliku prikazivao kako treba. Ostavi taj PC koji imaš i skrati si muke s laptopima bez garancije jer je to prevelika kocka obzirom na "kvalitetu" današnjih uređaja.
Za*ebi laptop. Desktop računala se lakše nadograđuju,izdržljiviji su i bolje se hlade i na sve to možeš lakše utjecat. Laptopi,povrh domy-evog komentara su iste snage po 1000 i kusur kuna skuplji nego desktop računalo iste snage.
Dakle,bacanje para definitivno.
Imaš danas novih laptopa po 2000kn za surfati i za*ebanciju a za posao ostavi desktop.![]()
Ok, za pare koje bi kupio netbook mogu još poštenije nabildat PC i imat duplo više za sljedećih 5-6 god. dok neće trebati opet intervenirati. A i izlazit će raznorazni updateovi za svašta, pa bi onda požalio da sam kupio npr. netbook ili mjenjao PC. Tnx![]()
Zapamti jednom zauvijek da je laptop prijenosno računalo (i ništa više) koje je u pravilu dosta lošije i dosta skuplje od desktop računala iste snage i to objasni svakome tko ti soli pamet.![]()
Bookmarks