Primjetili smo da se rasprava o nadolazećim Symbian updateovima odvija kroz nekoliko odvojenih tema što može biti nepregledno ukoliko se radi o općenitim informacijama. Ovdje možete slobodno razglabati o Symbian novostima neovisno o kojem se mobu radi.
Ako imate problema s konkretnim modelom, najbolje pitajte u generalnoj temi vezanoj za taj model.
Zadnji uredio xlr : 24-08-2011 u 15:49
Lijepo izgleda. Jedino zašto su skroz makli foldere ne znam? Previše neuredno će bit imat sve u pod menu.
Edit: ovaj 701 model se čini ok, 1Ghz procesor, GPU 4x bolji nego na starim S^3 uređajima, jedino je ostalo 256MB Ram-a.
da, to što su maknuli foldere je bezveze, kao i na HTC..nadam se da će postojati mogučnost pravljenja foldera, da si organiziram menu kao do sada..
samo nek nastave sa izbacivanje novih updatea redovito..a ne kao do sada
Inače napisali su da je za stare uređaju update u četvrtom kvartalu 2011. i nadalje.
Ovo mi sad vec lici na nešto konkretno.
Ova NFC mi je super fora i djeluje poprilično jednostavnije nego traži uređaj, zatraži zahtjev...
A folderi ce sigurno biti mogući kroz daljnji razvoj stog.
Lijepo je vidjeti da više ništa ne zapinje, da se treba cekat kad se odabere drugi prikaz ekrana.
A ono što je po meni najveći plus svega ovoga je da za pogon nije potrebna neka "bolesna" specifikacija ispod haube nego je dovoljno imati malte slicne komponente kao i na N97 koja je bila realjo jako loš mobitel što se tiče symbian-a
Zadnji uredio Ivan599 : 25-08-2011 u 14:30
Danas je drugi dio zemalja dobio Anna update, ne znam koje sve ali provjerite vi koji još niste updejtali, vidio sam da je netko sa C7 u HR dobio update.
Možete i na ovoj str. provjeriti jel update dostupan unosom product code-a - http://www.nokia.com.hr/podrska/podr...e/can-i-update
upravo provjerio i za N8 nema još Anne, bar ne za VIP N8..al nema ni na navifirmu..možda sljedeći tjedan?
Je li tko dobio update na T-Mobile mreži?
jos ne...upravo provijerio na koleginoj C7 i nista ,doduse updejtao sam ga sa 013.006 na 014.002 ali to nije anna
Malo gledam ovu Nokiu 701 i S^3 Belle...
Moram priznati više mi se sviđa nego Android. Onako glatko i brzo izvođenje kao i "overall experience" mi se čini zakon.
Istina, sudim po recenzijama i video uratcima no bez obzira na to vidljivo je da je S^3 vrlo puno napredovao. Ne znam po čemu je on u tolikom "zaostatku" za iOS-om ili Androidom.
Možda se čak i vratim Nokiji, tko zna![]()
Sviđa se i meni. GUI mi nije toliko bitan , a funkcionalnost out of the box je više manje ista s androidom, ali ogroman problem je nedodstatak aplikacija za symbian. Prije tome nisam pridavao toliko pažnje, bitno me je bilo da imam audio player koji vrti vorbis, ali od kad sam nabavio Asus Transformer skužio sam o čemu ljudi pričaju - npr. za symbian nema niti jednog upotrebljivog ebook readera, što je po meni prilično važno za mobilni gadget, dok za android imaš 3-4 odlična.
svakim danom sve vise korisnika dobije mogucnost updatea na Annu..
Za sada je cca Nokia isporucila na 45% trzista, josh ostaje onih 55% u kojima smo i mi.
Neke manje razvijene drzave vec imaju tu mogucnost,mi josh ne!!Ali dobro..Nokia ima neku svoju politiku,poznatu samo njima![]()
Ima li netko (tko se usudio staviti) Belle na N8?
Izašla je Vanilla verzija Belle za Nizozemsku na Navifirmu (24.1, Country Variant Nederlands NL v3).
Just being curious.
Zadnji uredio Bero P. : 05-09-2011 u 00:24
To je isto Anna.
Da. Onda ostaje, bar meni, nejasno zašto su ostali (velika većina) pod release 22.14, a ovo 24.1.
Sve više sam u iskušenju skinuti neki leaked firmware Belle, ali strah me je bugova i nestabilnosti, jer mi se ne da u slučaju problema nanovo flashati, downgradati na 14.2, pa onda opet na Annu (hmmm, na Annu...)
A tko zna, možda se dogodi i to da do kraja godine bude izdana službena Belle i za nas "iz ostatka svijeta" koji ne dobismo službenu Annu, direktno, preskačući Annu?
Silno me zanima ima li tko od uvaženih forumaša Belle na N8 ili bar kakvo iskustvo s njom iz prve ruke.
Samo da pitam jedno trivijalno pitanje-ovo Anna, Belle i tko zna koja će imena još biti, to je šifrirana verzija novoga updatea firmwarea za Nokije po uzoru na Froyo, Gingerbread... kakve ima Android, jesam u pravu? Kao što smo nekada govorili-izišla je verzija softa npr. v51.006, sada kažemo-izišla je Anna?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
aha
HC4L
Ta 24.01 verzija ima razlike samo u nekim jezičnim varijantama, uglavnom izgleda da nema razlike u odnosu na manji broj osim toga. Što se tiče Belle nisam je stavljao pošto mi je bitno da mi mobitel skroz funkcionira a ono je ipak neka beta.
A što se tiče Anne, kad ti dođe brzo ćeš zaboraviti na to jer stvarno nije neki toliko bitan update, e sad Belle stvarno izgleda super za razliku.
@Moby,
obrati pažnju, vidjet ćeš da ta imena idu abecednim redom. I kod Androida i kod Symbiana. Kod androida su izabrali imena slatkiša i slastica, a kod Symbiana - slatkica...
drugim riječima, čeka nas još otprilike 26 updatea, do Z...!
Tako da jedva čekam da, ovim tempom, kad budem 90-godišnjak, updatam na Symbian ZDENKA! Haha
@DASP
Ma imam već Annu, stavio je Phoenixom, dobro i stabilno radi, samo što mi fali hrvatski, i to prvenstveno radi dijakritika (kvačica) u imeniku, i, što je rekao kolega GogyCDTI, osjećaja... ;-)
I da, jedva čekam Belle, jer gledajući sve te silne najave, galerije, videa, pa na kraju krajeva i Belle na ovim novim Nokijama (600, 700 i 701 koje jesu doduše s 1 GHz), baš bih ju volio vidjeti i pod svojim prstima, na N8. Jer čitam, sasvim su optimalno skoristili i ovih 680 Mhz na N8, kažu, "do neprepoznatljivosti", govoreći o brzini...
Zadnji uredio Bero P. : 05-09-2011 u 17:01
26 updateova, možeš mislit, Belle je moguće i zadnji veći update, nebi me čudilo a i ako nije vjerojatno sljedeći updateovi neće bit za stare modele pošto novi svi imaju bolje procesore, više rama i bolji GPU
Jučer/prekjučer procurila novija verzija Belle za N8. A danas službeni update za Ovi store za one sa Belle (i meni se pojavio na Anni update ali piše za vrijedi samo za one s Bellom) pa tako nekako zaključujem da Nokia od svih ovih vlasnika N8 je napravila nekakve beta testere i da je leak Belle namjeran iz Nokie.
Stigla Anna za HR, (OTA, a ima je i u navifirmu)
navalite ljudi..![]()
e upravo i ja vidio dosla ANNA za C7![]()
Bookmarks