Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Desire
    Operater
    092
    Bodovi
    13.983
    Nivo
    28
    Bodovi: 13.983, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ext3 particija postoji - kako ju iskoristiti?

Pozdrav, nakon kupljenog mobitela iz druge ruke (htc desire) htio sam napraviti dvije particije da mi se aplikacije spremaju na sd karticu. Skinuo sam GParted i vidio da dvije particije postoje - jedna EXT3 od 1GB (piše da je 116MB used???) i druga je FAT32 (imam memorijsku karticu od 8GB), tako da nije bilo potrebe da ih sam radim...

...testirajući na andorid marketu i skidajući najveće i bezvezne aplikacije i igrice samo radi probe, vidio sam da se dalje puni unutarnja memorija telefona, tako da mi je od 60-ak MB slobodnog unutarnjeg prostora zasada ostalo oko 20-ak MB, očito da ništa ne ide na tu ext3 particiju?

Mene zanima kako i šta napraviti da te aplikacije popunjavaju taj ext3 particiju a ne unutarnju memoriju telefona i tako zagušuju isti?
    Desire / Oxygen /

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zar nismo to već prošli? Na internoj memoriji će ti uvijek biti neki podaci od aplikacija (/data/data folder). Također, ako ti je ROM uredno prepoznao EXT, sve aplikacije spremaj na internu memoriju a ne SD. Interna memorija je linkana na EXT.

S druge strane, daješ premalo podataka o tome što koristiš na mobu, broju aplikacija, ROMu itd...
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Desire
    Operater
    092
    Bodovi
    13.983
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    Zar nismo to već prošli? Na internoj memoriji će ti uvijek biti neki podaci od aplikacija (/data/data folder). Također, ako ti je ROM uredno prepoznao EXT, sve aplikacije spremaj na internu memoriju a ne SD. Interna memorija je linkana na EXT.

S druge strane, daješ premalo podataka o tome što koristiš na mobu, broju aplikacija, ROMu itd...
    Kužim, čak da se i prikaže da imam 0MB slobodnog unutarnje memorije pod settings->applications, moći ću instalirati, to je kao neki bypass Nemam pojma šta je zaista važno koristim HTC Desire na 092, kartica SD je neka no name (izvučena iz nokije 5800) 8GB, Oxygen ROM

...jučer mi se dešavalo da pomoći app2sd aplikacije prebacujem neke programčiće ručno na SD karticu (tipa Link2SD) i onda kada bi rebootao mob više ne bi mogao pokrenuti aplikaciju, kao da su se negdje izgubili neki potrebni fajlovi?
    Desire / Oxygen /

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dijan Pregledaj post
    Kužim, čak da se i prikaže da imam 0MB slobodnog unutarnje memorije pod settings->applications, moći ću instalirati, to je kao neki bypass
    Hm, pa i ne baš. Prije ćeš imati problema s 'low space' upozorenjem i nemogućnošću instaliranja bilo čega jer jedan dio ide na internu memoriju.

= Citat = Izvorno postao dijan Pregledaj post
    Nemam pojma šta je zaista važno koristim HTC Desire na 092, kartica SD je neka no name (izvučena iz nokije 5800) 8GB, Oxygen ROM

...jučer mi se dešavalo da pomoći app2sd aplikacije prebacujem neke programčiće ručno na SD karticu (tipa Link2SD) i onda kada bi rebootao mob više ne bi mogao pokrenuti aplikaciju, kao da su se negdje izgubili neki potrebni fajlovi?
    A koliko aplikacija imaš instalirano? Imaš li s-off, neku drugu particijsku tablicu...?

Zašto kompliciraš tamo gdje ne trebaš. Link2SD app koristi neku svoju skriptu, Oxygen svoju, pitaj boga što se od toga dvoje prije zblesiralo. Gle ovako, imaš karticu s EXT particijom i koristiš ROM koji nativno podržava app2ext. Ajde ti fino napravi backup aplikacija, poruka, bookmarka itd. i flešaj ROM nanovo. Ovaj put kada ga budeš flešao napravi "wipe data/factory reset" iz recoveryja (obrisat će ti podatke s EXT-a) pa tek onda flešaj.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Desire
    Operater
    092
    Bodovi
    13.983
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oprostiti ćeš, ali prvo mi napišete da će se puniti unutarnja memorija telefona jer "dio fajlova uvijek ostane u memoriji telefona" bez obzira na to šta se sprema na ext3 a onda iz druge ipak je moguće da se popuni unutarnja memorija telefona bez obzira na to šta se sprema na ext3?

Nemam puno, osnovne stvari, dva GPS-a, Skype, mp3 player i slično. Za S-OFF neću ništa tvrditi, ali mogu pretpostaviti da je to napravljeno, svaki put kada rebootam mobitel pojavi mi se onaj lik (nešto kao joker) koji drži karte u rukama i nacrtan android te zelenim slovima S-OFF!
    Desire / Oxygen /

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hm, vidim da se patis s ovime vec (pre)dugo. Mozda bi bilo dobro da procitas koji tekst ili slicno na ovu temu, da skuzis kako to uopce interno funkcionira. Vjerujem da ce ti to razjasniti neke stvari.

Instalacija na karticu (bilo sluzbenom [froyo] ili zaobilaznom [apps2sd] metodom) nikad ne znaci da je cijela aplikacija na kartici. U biti sama aplikacija i jest na kartici, ali podaci od aplikacije su uvijek u internoj memoriji. Uz ponesto hakiranja i carobiranja i to se dade srediti, ali to vec spada u napredniju magiju pa necemo o tome ovdje (osim ako nisi dobar sa linux komandnom linijom i bas ti se dade cackati).

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Desire
    Operater
    092
    Bodovi
    13.983
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav! Jučer navečer sam se malo igrao i odlučio sve izbrisati preko bootloadera, također i napravio factory reset... usput, taman sam stavio i najnoviju verziju Oxygena koja je izašla prije 5-6 dana te napravio sve kako si mi rekao. Particiju EXT3 sam napravio preko bootloadera od 512MB i SWAP 0. Danas cijelo jutro se malo zajebavao na poslu i instaliravao aplikacije koje su mi potrebne preko marketa (u međuvremenu mi se par puta sam od sebe rebootao, ali vjerovatno od vrućine, jer mi je uz skype bilo uključeno još sto aplikacija?) i vidio da se i dalje popunjava unutarnja memorija i to dosta. Zanimalo me dali se stvarno puni i particija EXT3 pa sam pomoću GParteda vidio da se popunjava (od jučer navečer do danas popodne je bilo za oko 150MB manje slobodnog prostora na EXT3-ju)... zaključujem da sam sve dobro napravio ako vi kažete da nešto fajlova ostane na memoriji telefona (po mom mišljenju to je od aplikacije koja ima cca. 20-ak MB ostane barem 5MB na telefonu?), tako da ni to nije baš najsretnije rješenje (niti je moguće instalirati onda 20-ak različitih aplikacija na taj Desire bez obzira na sve te particije)?
    Desire / Oxygen /

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni se cini da ga malo pretjerujes... Koje su ti to monstruozne aplikacije od 20 MB? Jedino znam skype da je gigant i jos pokoje aplikacije za GPS navigaciju, ostalo bi sve trebalo biti relativno malo.

I da, kao sto rekoh - bez daljnjeg carobiranja to je to.

No vidim da ti jos uvijek nije jasno kako to zapravo funkcionira. Kazes da ostane nesto na telefonu... Ne ostane nikad nista, cijela aplikacija je na kartici, ovo sto je u memoriji telefona su korisnicki podaci.
    A koliko toga tocno bude, to ovisi jedino i iskljucivo o samoj aplikaciji. Ja sam imao slucaj da je za neke aplikacije korisnickih podataka bilo 2 do 3 puta vise nego je sama velicina aplikacije.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. + bodovi,kako ih najbolje iskoristiti?
    By drazen991 in forum T - Mobile
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 07-10-2011, 11:56
  2. kako do ext2/3/4 particija
    By bulletdb in forum HTC
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 04-05-2011, 10:01
  3. Odgovora: 9
    Posljednji post: 28-12-2010, 23:04
  4. [N95] kako iskoristiti Media Player (opcija kod spajanja pomoću USB-a)
    By tooooomooooo_f in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 08-05-2009, 16:20
  5. Kako iskoristiti digitalac kao webcam
    By dogerkill in forum Aplikacije
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 24-12-2007, 12:34

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke