Task manager ne da nije potreban nego je cesto i stetan. Ima vec cijela tema o tome, potrazi.
Najjednostavnije tako da iskljucis data promet. Ili si porihtaj kako ti se sto updatea, recimo meni je sve postavljeno na manual pa mi nista ne trosi bez mog znanja (mislim na prognozu i takve aplikacije koje se updateaju obicno svakih sat vremena).
Sto se ubijanja aplikacija tice, skini neki Task manager/killer. Iako to na androidu nije potrebno (pogotovo ne na mocnom mobu kakav je Sensation), ja osobno ga isto ne koristim.
Task manager ne da nije potreban nego je cesto i stetan. Ima vec cijela tema o tome, potrazi.
Zasto imam osjecaj kao da mi zvucnik krci na maximumu tipa kad mi se vrti vrijeme i npr. u Londonu pada kisa pa onaj zvuk kise ili kad piri vjetar?To tako normalno kod HTC-a zvucnika ili? Na Nokiji N8 je zvuk neusporedivo bolji.
Da, HTC ima srot zvucnike, to se vec odavno zna.
Pozdrav, novi sam na forumu, pa nemojte zamjeriti ako ponovim pitanje... Zanimaju me iskustva korisnika Sensationa sa samim mobitelom, sa svim problemima koje se nažalost prečesto mogu naći na forumima... Znači, od death gripa (wlan, bluetooth), trajanje baterije, zvučnici, loše sklopljena maska, prašina između ekrana i zaštite, problemi sa touchscreenom itd. Ima toga dosta. Idući mjesec trebam uzeti novi uređaj, prvo sam bio razmišljao o Xperia Arcu, no kad je izašao Sensation u T-mobile i kad sam vidio da je samo 100kn skuplji u tarifi koja me zanima, mislio sam da je to to. Onda je krenilo googlanje... Tako da me stvarno frka uzeti aparat ako ću imati pola problema kao gomila ljudi sa foruma...
Ja u dva tjedna korištenja Sensationa nisam imao apsolutno niti jedan od navedenih problema. Imao sam doduše problem da mi je mob znao "ispasti" iz mreže, ali obzirom da mi se potpuno ista stvar događa i na LG P500, stvar je sigurno u microSIM kartici, što sam smatrao za uzrok problema od početka, dakle krivnja nije u Sensationu.
Death Grip je po meni vrlo teško reproducirati u stvarnom korištenju, osjećaja sam da moraš biti u rubnom području signala, da bi ti se tako nešto desilo. Ukoliko je signal jak, mislim da je vjerojatnost za Death Grip jaaaaako mala. Baterija je meni trajala između dan i pol i dva i pol dana, ovisno o upotrebi. Tu pravila nema, sam znaš najbolje koliko intenzivno koristiš mob. Što se kućišta tiče, ukoliko ga nećeš otvarati svaki dan nekoliko puta, nemam osjećaj da će se bilo kako jače zaprljati ili oštetiti od nekog prosjeka. Touchscreen mi je funkcionirao izvrsno, možda najbolje od svih 6 touchscreen uređaja koje sam do danas imao. Niti je preosjetljiv, niti neosjetljiv, rekao bih - taman.
Uglavnom, (moj neprežaljeni) Sensation ima toliko izvrsnih karakteristika da zaslužuje epitet najboljeg HTC-ovog uređaja (iako moj nekadašnji HD2 sa 4 različita OSa ima zauvijek posebno mjesto u ladici sjećanja) do sada.
Barem dok se na tržištu ne pojavi Vigor.
Prvo da ti se zahvalim na brzom odgovoru. Koliko vidim na netu, ljudima su se problemi počeli pojavljivati između 7-og i 30-og dana nakon kupovine, tako da ti držim fige... Zaboravih na još jedan problem koji je malo teži... Što je sa pregrijavanjem baterije? Dosta ih piše da se zna toliko ugrijati da se ne može držati u ruci... E da, i gdje si kupio mobitel?
Mob je iz VIP-a, trenutno je na aparatima za održavanje života jer mi je pao u more u svom trećem tjednu djetinjstva. Sad čeka novi LCD display i nadam se da će mu on ponovno udahnuti život. Baterija mu se nije grijala, jedini porast temperature je bio prilikom intenzivne upotrebe net prometa preko 3G mreže, ali ništa nepodnošljivo.
Kod mojeg primjerka, nakon 2 tjedna korištenja našao sam zrnce prašine ispod ekrana.
Ostalo sve štima. Nikad problema s ekranom, baterija je takva kakva je, a mob se grije kad se dulje vremena prčka po njemu (npr. igranje). Sve u svemu jako sam zadovoljan, osim te prašine što me bode u oči (btw. koja se ne primjeti, ako ju ne tražiš).
I ja sam korisnik navedenog mobitela od 23.7. na Tele 2. Prezadovoljan sam. To mi je prvi smarthphone, ali nikakvih problema do sada. Baterija mi traje dan dva, zavisno o uporabi. Moja preporuka!
.. death grip nisam niti jednom osjetio, trajanje baterije uz non stop upaljeni wifi/3g uz naravno pozive oko 15min+sms+surf+plants vs. zombies,upaljen sync vrijeme i news,gmail,mail,ekran auto - skinut s punjaca u 05.20 u 19.00 baterija na 28%, maska je vrlo dobra, negdje oko sredine lijevo na ekranu se uz pritisak cuje pokoji skripav zvuk .. prasinu sam primjetio jucer na direktnom suncu, malo .. TS problemi kao sto kazu na XDA nisam imao, mozda prilikom koristenja uredjaja je bilo lag-a, ne na lockscreen, nakon nadogradnje na 2.3.4 vise ne .. zvucnik je zbilja katastrofa kod poziva, ostalo sto se tice zvuka moze se popraviti s volume+ app, grijanje poprilicno, iako ne vidim da mu nesto smeta u radu
Zadnji uredio fango : 20-08-2011 u 07:39
Pozdrav svima!
Sto napisati za trenutno jedan od najboljih smartphona na trzistu? Pa ako nije najbolji svakako je medju top 3 po mojim nekim kriterijama. Nedavno sam postao vlasnik istog. Dugo sam ga cekao i zeljno iskcekivao. Jeli opravdao moja iscekivanja? Odgovor je jednom rijeci DA iako moram kao i svaki kriticar iskazati i napisati i neke mane te manja razocaranja. A ujedno i postaviti pokoje pitanje. Idemo redom
Telefon je brz, i kvalitetno napravljen, a osjecaj u ruci je jako dobar. U odnosu na N8 mogu reci da gledam televizor kad mi se oci vrate na Nokiu. No u nekim podrucjima kaska za Nokiom. Primjer je poklopac za koji imam osjecaj da ce se s vremenom rasklimati. Za sad je sve na svojem mjestu, no tim klik plasticnim poklopcima nevjerujem od kad imam N8, na kojem vec pola godine nema ni traga klimanju bilo kojem njenom dijelu. Jos jedna stvar jest sam volume rocker kod htc-a. Malo je glupavo da ima onako lufta pa da se sav klima pod prstima. Mislim da su to malo bolje mogli rijesiti no nisam bas takva picajzla. Takodjer zvucnik. Necu reci da bih mogao biti glasniji, ali da mogao bih biti no sve u svemu je dovoljno glasan. No zvuk koji reproducira prilikom otvaranja htc sense aplikacije tj. samih animacija vremena je blago reci uzas. Zvucnik krci i neprati nikako zvucnim efektima samu animaciju, te sam te zvucne efekte iskljucio. Malo je preiritantan zvuk suncanog dana prilikom svakog otkljucavanja mobitela, ako ste u pozadini tu temu tj.skin namjestili. Neznam jeste to primjetili i kod vas??
Zaista neznam gdje je problem stavit stereo speaker na takav telefon i jos jednu tipku za kameru sa strane. Zvucnik je neusporedivo boljii jaci kod Nokie.
Registrirao sam se i na htc sense stranicu pa sam svoj smartphone nadopunio nekim sadrzajima i miniaplikacijama, za kojenisam zano da se neistaliraju u folder sa aplikacijama, nego u folder gdje idem na dodaj stavke na pocetni zaslon pa onda na miniaplikacije. Bas sam tup, ali dobro nasao sam.
Takodjer neznam iskljuciti ono podvalacenje teksta crvenom bojom prilikom pisanja poruke, iako sam namjestio u postavkama na hrvatski te iskljucio ono predvidjanje i ostalo. Moze pomoc?
Jos sam jednu banalnu stavr primjetio prilikom skidanja baterije gdje se nalazi ona naljepnica sa IMEI brojem. Bas tamo gdje je naslikan prekrizen kos za smece, osjeti se nekakvo izbocenje, kao spic necega. Neznam sto je? Malo je ali evo primjetio sam to. Takodjer sam baterijom malo nezadovoljniji jer sisa ko blesava i grije se pa sam mislio upecati nesto tipa ovo kao dodatni izvor na nekom putu ili zamjenu za ovu slabiju, pa me zanim ai vase misljenje:
http://www.mobilefun.co.uk/cat/Sensation-Batteries.htm
Konkretno ova Mugenova je od svih nekako najbolja.
Jedan problem sam uocio na Sensation-u.....
U voznji ako je data na automatski (sam bira GSM/3G) kod prelaska sa repetitora na
repetitor pukne veza !
Malo sam istrazivao i testirao, a ako je samo na GSM sve radi, no kod automatskog
odabira jednostavno veza se prekinepa zovi ponovo pa ode 0.25 kn
Tu cak nije ni problem npr. prelazak na t-mobile repetitore, nego se to desi i na tele2
infrastrukturi.
Sensation je iz tele2 i kartica tele2 pretplata.
![]()
![]()
ONE X & Sensation & Desire by HTC
Jos jedno pitanje u vezi Wi-Fi-a. Kad odete tamo na wi-fi postavke i udjete u njih, jel vam pise dolje kod wi-fi mreza nesto vezano uz Wi-Fi hotspot ili vam se samo pokazuju wi-fi mreze koje su dostupne? Zato jer sam ja imao nesto bas u tom meniu vezano uz hot-spot i dugo drzao te pritisnuo na zaboravi mrezu i sad toga vise nemam u tom dijelu wi-fi mreza. Hot-spot naravno imam posebno ispod bluetooth postavki i on mi radi normalno, samo me zanimalo jel treba biti i u tom meni gdje je wi-fi postavke/wi-fi mreze?Hvala.ako mi to netko moze provjerit na njegovom bio bi zahvalan
Zahvaljujem.Ako ti se da baciti pogled na post 163 pa napisati nesto o mojim kritikama i pitanjima![]()
.. nema se sto tu pametovat ako nisi uzeo sgs2 onda je logican izbor sensation u tom cjenovnom rangu .. drugo, sto se tice podcrtavanja teksta nisi iskljucio pod language keyboard-touch input-text input-spell correction, trece, sto se tice baterije gledaj bolje na ebay anker 1900mAh, jeftinija je .. isto odlicna .. narucio sam iz USA za 20$+5$ shipping, cekam ..
Hvala na savjetu za bateriju. U postavkama mi je sve iskljuceno. E sad on meni podcrta rijec kad napisem nesto bez smisla "tipagdgdjdhd". Jel to mogu iskljuciti ili je to tako u njegovom softverskom programu i odabiru hrvatskg jezika?
Postavke su mi sljedece: medjunarodna tipkovnica : samo je kvacica na hrvatski
dvojezicno predvidjanje: nista
unos texta:sve kvacice su maknute
To sam i mislio jer sam zaista sve prekopao i nepomaze. No dobro nije mi to nekakav problem.
2 fango jesi mozda pogledao ono ispod baterije to maleno izbocenje?
Gdje i kako ja to nenadjem? Isto tako zasto prilikom pisanja poruke nema neki jednostavniji nacin nego da ciljam onu malo olovku gore u desnom uglu?
Hm da kad stavim na phone keyboard onda nepodvlaci. Ma dobro bitno mi je da tamo u wi-fi nemam onaj hotspot iako sam ga kao maknio![]()
Bookmarks