http://www.netokracija.com/auto-info...tomobila-13791
Kazu da su to javni podaci.. U svakom slucaju zanimljiva aplikacija![]()
Iste podatke možete dobiti i na www.huo.hr, ali po meni ta aplikacija nema baš neke prevelike koristi, piše da će dobro doći u slučaju sudara da saznamo jeli vozilo s kojim smo se sudarili osigurano, pa ne sudaramo se svaki dan
Može poslužiti ako vidite neki čudan auto a zanima vas marka i model, mada se to jako rijetko događa (barem meni)![]()
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
I podaci nisu baš točni jer mi kod sva tri auta koja posjedujem izbacuje totalno krive godine. Za novi auto kaže da je iz 1993. godine...
preglednik slika
Molio bih ako netko zna kakvu dobru aplikaciju za pregled osobnih fotografija.
mob. android t-mobile puls
ZELJKO211
Bok
Frend mi dao LG-P350 da mu stavim navigaciju. Sve otprilike znam za mob s win. i symbianom..no nije problem ni za android, ali problem mi je jer ne mogu na samom mob. ući u SD card. Našao sam na forumu da mi treba file menađer..
OK..skinuo sam FILE MANAGER FOR LG P350 PECAN / OPTIMUS ME..prebacio ga sa računala na SD karticu..ali kako da ga instaliram kad ga ne mogu pokrenuti iz samog uređaja (mobitela)???
Vjerojatno je nekakva mala caka koju neznam, pa molim pomoć
Hvala
Pokreneš market, skineš i instaliraš neki file manager, preporuke ES File Explorer.
Uspio..hvala puno
U vezi brojača poziva, poruka, interneta...ja koristim call meter 3g - odlično je što ima brdo mogućnosti, upravo zato može se učiniti i prekompliciranim. Ali evo, na primjeru bonbon-a ću dati "kratke" upute:
Skinuti Call Meter 3G s marketa i instalirati- besplatan je.
Već po samom prvom pokretanju on će pokupiti postojeće podatke iz telefona tako da ćemo imati onda Calls In, Calls Out, SMS in, out, mms in, out, Data in/out. Naravno bilježi i broj poziva uz dužinu trajanja.
Kako funkcionira taj program? - funkcionira tako da se sastoji od Profila koji nam prikazuju određene podatke, Pravila kojima određujemo što oće se brojati i kako, i naravno Log dijela gdje je zapravo popis svih poruka, poziva,konekcija na net...Dakle, iz tog Loga program uzima podatke koje ovisno o definiranim Pravilima prikazuje u Profilu. Na primjeru bonbona ovako treba izmjeniti postojeće profile:
Calls Out - Name: Ostali, Mode of billing 1/1 (zato jer je obračunska jedinica sekuna i svaka sljedeća je sekunda). Naravno moguće je podesiti veličinu paketa, kolika je cijena poziva po pozivu (ako ima uspostava)...Ali meni je dovoljno samo da točno broji minute unutar paketa npr. od 80 min.
Bitno je postaviti Rules za taj profil Calls Out - name Ostali. Exclude numbers - tu staviti popis brojeva koji su na bonbonu (može se napraviti grupa).
Evo, sada smo dobili profil koji broji sekunde svih poziva osim onih koji su na bonbonu. Te pozive na bonbu ćemo brojati novim profilom s novim pravilom. Samo ćemo staviti da obračunska jedinica u profilu bude 60/60 jer mislim da od onih 1000 minuta obračunavaju po minuti...a u rules ćemo staviti Inclulde numbers - brojevi koji su na bonbonu. Za ostatale mreže ili detaljnije postavljanje se može poigrati - jer se može staviti ograničenje, cijena, veličina paketa, kako će računati nakon što se potroši paket, kolika je cijena paketa, jel pretplata ili bonovi...uglavnom nije mi se dalo toliko ulaziti u detalje...može se podesiti da prikazuje stanje računa...
Za sms Out sam stavio samo da ne broji poruke prema broju 0977.
Jedino neznam sada kako broji Data - on broji sve do kilobajta, ali mislim da bonbonu je obračunska jedinica 100kb...tako da u konačnici možda ne bude točno...
Bitna stvar kod te aplikacije je to što kada log informacija naiđe na prvo pravilo koje odgovara, prestaje pretraživanje...tj. ako se napravi drugi profil i drugi Rules on neće biti prikazan jer je npr već u Calls out uračunat...
Aplikacija svakih 30 min kupi podatke ili tako nešto...tako da ako se poruke obrišu odmah može se desiti netočnost podataka.
Evo sada sam dodao još grupu Besplatni brojevi: koja se sastoji od 0800% i bonbon služba za korisnike...U plan calls out sam također dodao i tu grupu na exclude, a napravio novi profil i pravilo da broji samo tu grupu...čisto eto...
Morat ću vidjeti koji još brojevi ne ulaze u bonbon minute pa napraviti pravila...npr. pozivi prema inozemstvu...ali, dobro, lako je za to...nema puno brojeva koje zovem van- jedan ili dva...
Uglavnom poanta je kod ovoga programčića da svatko sebi sjedne sat vremena i podesi točno kako koristi. Naravno, kasnije se to prilagođava samo...čak postoji opcija da te pita nakon razgovora s nepoznatim/novim brojem gdje da stavi taj broj u koju grupu, profil..
P.S. Autor kaže da postoji poteškoća u vezi zaokruživanja data prometa...tako da eto, za sada je tako kako je...paše onima kojima je 1kb obračunska jedinica, a za ostale je recimo približan. Vidjet ću na kraju kolika je razlika...tj. koliko zapravo "ukradu" operateri obračunskom jedinicom od 100kb...
Zadnji uredio mlesic : 04-08-2011 u 00:02 Razlog: Data zaokruživanje - trenutno nemoguće riješiti...
Kad vise izlazi croatian traffic za Android???
Imas HAK.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Probao sam koristiti aplikacije koje su predviđene za bicikle ali baš i ne pomaže. A radi se o aplikaciji, da mjeri moju brzinu, znaći da mogu vidjeti gdje sam koliko vozio. Ovo mi sve što sam koristio mjeri maxsimalnu, prosjećnu brzinu, a ja bih ono, od točka A do b vozio 59, od c do d 90 itd....
U my tracks postoji opcija postavljanja markera, i onda se dobiju podaci za od markera A do markera B. Nije teško, uključiš snimanje rute i onda tu i tamo stisneš da stavi marker...po završetku uploadaš na google podatke i analiziraš, uspoređuješ...
skinula sam s marketa handcent i sve namjestila da mi ne dolaze dupla izvjesca poruke...ali nikako ne mogu s one osnovne aplikacije kad mi dode poruka maknuti broj 1.i onda moram otvarati i tu da bih to maknula.
Zna li netko kako da to rijesimovako mi handcent nema smisla...isla sam u postavke ali nigdje nema da to maknem
U defaultnoj Messaging aplikaciji odes na MENU > Settings > provjeris da Notifications nije zakvaceno. To bi trebalo biti to, ako sam dobro shvatio o kojem "broju 1." se radi.
a gle to mi je samo za notifikaciju na statusnoj traci...ovo broj 1 je ono na ikoni koverte
Pa makni tu kovertu sa desktopa i ostavi samo handcentovu![]()
Onda je vjerojatno to sto sam napisao.
@zeljko12345,
Mislim da prica o notification area, ne o home screenu.
probala sam to sto si napisao ali makne mi se samo i status trake gore na vrhu...a ovo je ona ikona u dnu sto se ne moze maknuti ili bar ja ne znampa ne znam kako da to rijesim
Mislim da bi pomoglo kad bi napisala o kojem mobitelu se radi![]()
Bookmarks