Koje IP adrese si stavio na tim karticama?
Pozdrav. dakle imam jedan problem..naime ja dobivam vezu preko privatnog wirellesa koji drži jedan čovjek u selu..vezu primam preko wlan usb adaptera...sad želim podjeliti tu internet vezu na drugo računalo preko lan kabla i kad sve spojim i oznacim u postavkama djeljenje internet veze ja i dalje primam wlan vezu i povezan sam ali ne mogu na internet ni na ovom računalu..kad poništim djeljenje internet veze preko lana sve se vrača u normalu..šta bi moglo stvarati problem?? Hvala..isprike moderatoru ako sam na krivom dijelu foruma..nisam znao di da to stavim
Koje IP adrese si stavio na tim karticama?
računalo s internetom ima 192.168.100.1 a računalo na koje oču podjeliti ima 192.168.100.2
To ne valja, moraju biti različiti subneti ili ih spoji takve u bridge bez ICS-a, ali upitno je hoće li tako raditi.
1. Ištekaj mrežni kabel iz svog kompa.
2. Isključi ICS koji si podigao.
3. IP adrese od žične kartice stavi na automatski.
4. Na PC-u na kojem želiš imati net namjesti da IP adrese također dobiva automatski.
5. Ponovo uključi ICS i ostavi IP adrese koje ti on sam dodijeli, vjerojatno će biti 192.168.0.1.
6. Spoji mrežni kabel i to je to.
Drugi komp bi morao sam pokupiti ispravne IP adrese i net mora raditi. Ako dobiješ link local adresu, nešto ne valja...
nista od toga..sve postavljeno na automatski..i kad je ics uključen onda čak i prvi komp nemože na net...a da se napravi neki proxy il tako nešto??
Nadam se da ICS radiš na toj WLAN konekciji... Ne vidim kako bi ti proxy tu pomogao, brkaš stvari.
LAN kabel MORA bit crossover ako ne koristiš nikakav switch između kompova, tj. ako su spojeni direktno iz mrežne u mrežnu.
Ja imam potpuno istu situaciju (preko wlan-a internet pa kroz LAN na drugi komp) i sve radi ko urica sa klasičnim sharingom u XP-u.
Ne nužno. Svaki noviji komp s 1 Gb NIC-om prihvaća bilo koji kabel jer ima autosense. Kako se autor lijepo raspisao, tako mi možemo samo pogađati...
kabel je crossover..bez switcha sve direktno lan na lan...imamo identičnu situaciju..samo kad ja uključim ics onda ni na svom kompu nemogu na net..a konekcija je spojena...
EDIT: ja sam ICS uključivao na mrežnoj..ne na wirellesu...a sad kad probam na wirellesu uključit ICS dobijem poruku: An error ocured while Internet conecction sharing was bieng enabled.
Internet conecction sharing cannot be enabled.
A LAN conecction is already cofigured with the IP adress thet is required for automatic IP adressing.
Zadnji uredio draz18 : 25-07-2011 u 21:03
Probaj sve veze i postavke istih vratit na "tvorničko" stanje, zatim restart kompa pa napravi novo dijeljenje wlan veze.
Bookmarks