Bonbon je samo prepaid...
Dok vjerojatno cekas bas bonbonov odgovor, ne budi ti tesko pa prelistaj temu o prebacivanju...
cafe.mobil.hr/threads/70106-Od-1.1.2011.-omogućen-prijenos-broja
posto sam na tele 2 i nisam bas zadovoljan njihovom mrezom i prekidanjem sad bi presao kod vas jer vidim da imate prenos broja pa me zanima koji paketi su ok a da nije pretplata nego samo bonovi a onda bi mi i zena presla sa mnom pa mozda tu ima kakvih pogodnosti...koliko kosta pricanje u mrezi,koliko za druge mreze, cjena sms, i jel ima uspostave poziva...
Hvala!!![]()
Bonbon je samo prepaid...
Dok vjerojatno cekas bas bonbonov odgovor, ne budi ti tesko pa prelistaj temu o prebacivanju...
cafe.mobil.hr/threads/70106-Od-1.1.2011.-omogućen-prijenos-broja
Sve je vrlo jednostavno kezimire, ako se ti i zena prebacite na bonbon svakom nadoplatom od minimalno 40kn dobit ćete 1000 besplatnih minuta unutar bonbon mreže. Bez naknade za uspostavu poziva tako da možete nakon nadoplate pričati potpuno besplatno. Imamo i pakete u kojima biraš što ti od usluga treba, možeš ih provjeriti tu: https://www.bonbon.com.hr/ponuda/paketi
Pozivi prema svim mrežama su: 0,70kn
SMS prema svim mrežama: 0,20kn
Naknada za uspostavu poziva ne postoji.
Spomenuti link paketa pojašnjava da cijene poziva, razgovora i neta mogu biti još i niže.
Malo upadam u razgovor ali me zanima da li imate nekakvu opciju sličnu kao simpa ti & ja broj ili naj broj,tako da se može jeftinije razgovarati sa tim jednim brojem...Hvala unaprijed!![]()
jel postoji kakva naznaka neke nove tarife uskoro...dosta mi je tele 2 ..
trenutne tarife na bonbonu su uvelike povoljnije od tele2-ovih tarifa(govorim za pozive i poruke)
Netočno! Tele2 ima daleko širu paletu usluga koje su jeftinije od Bonbona. To i ne čudi jer Bonbon ne smije previše iskočiti zbog ugrožavanja Simpe.
Pisao sam isključivo o osnovnoj usluzi, znači o samom telefoniranju. Moj je propust što to nisam napomenuo.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Na Forum.hr-u objašnjavao sam nadugačko i naširoko, osobito na primjeru Tomata, pa ste me ismijavali. Samo ti uživaj u Bonbonu (tvoja je osobna sreća najvažnija) i nemoj vrijeđati neistomišljenike.
To što si nešto objašnjavao na Forum.hr i ono što se tamo događalo nema nikakve veze s ovim ovdje. Pitanje cickova13 je sasvim na mjestu. Bilo bi interesantno vidjeti dokaz određene tvrdnje. Svatko ima pravo na mišljenje, ali dokazi su uvijek interesantni.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Da prekopiram dio teksta, napisanoga u travnju, s Forum.hr-a...
Vlastiti osjećaj nije presudan za završnu ocjenu o najpovoljnijem operatoru. To što si ti, ili tvoj krug prijatelja, zadovoljan Bonbonom ne znači da isto vrijedi i za širu skupinu ljudi jer ih ima mnogo na drugim mrežama.
Postoje tri razine potrošnje!
Za 20 kuna Tomato nudi besplatne razgovore unutar mreže. Bonbon nije konkurencija.
Za 40 kuna Tomato nudi 60 minuta prema drugim mrežama i 3000 unutar vlastite. Bonbon nudi 60 minuta prema drugim mrežama i 1000 u vlastitoj.
Za 60 kuna ne želim raditi usporedbe jer je to mnogo. Ako već želiš potrošiti novce, onda 60 ili 100 kuna ne čini razliku. A za 100 kuna najviše nudi Tele2, slijede Vip, Tomato, T-mobile i tek na kraju Bonbon.
Prebacio sam se na bonbon s tele2, više manje cijela obitelj mi je bila na tele2 - jer je tele2 BIO povoljan i jeftin i dobar. Sada više nije ni dobar (zapravo nije nikada ni bio) a pogotovo nije više povoljan ni jeftin...Zato je nas 10-15 iz uže i šire obitelji prešlo na bonbon. Svi smo zadovoljni jer pričamo međusobno džaba (uvjet je uplatiti 40 kn/mj, znači to nije cijena nikakve aktivacije i nema nikakve uspostave poziva), a za one koji žele zvati i ostale mreže jeftino tu su paketi gdje je obračunska jedinica sekunda a cijena minute je 0,375kn...(srednji paket 30kn/80min) Na drugim mrežama čim vidim uspostavu mi se smrači. Ovako ne moram imati ništa na računu cijeli mjesec a opet pričam, šaljem poruke, imam internet...
Tako da DŠ pošto si upućen(a) u ponude mobilnih operatera ako ima nešto bolje i povoljnije molio bih da mi preporučiš...Meni nije bitno kako se mreža zove, bitna je kvaliteta i cijena. Prebacivanje na bonbon vidim trenutno kao najisplativiju i najbolju opciju za svakoga - tko troši puno, malo, prema ovoj ili onoj mreži...kako god...Bonbon je jedna od najboljih opcija - usudim se reći i najbolja! Evo, ako ima kakav dokaz da je tomato, vip ili tko god bolji/povoljniji - rado ću se prebaciti...najlakše se prebaciti u današnje vrijeme...![]()
Ja cijenim tvoje tekstove kojima se nema što dodati.
Sve što si napisao o Bonbonu uglavnom stoji, ali postoje neke "cake" koje nisu za javno spominjanje jer bi forumaši vjerojatno vrtjeli glavom i mislili da ih pravim majmunima.
A onda bi lako moderator mogao aktivirati jednomjesečnu zabranu.
Vjeruj mi na riječ, Tele2 i Vipnet (Vip, Tomato) povoljniji su od T-mobila (Simpa, Bonbon).
No ako ste vi iz šire obitelji prešli na Bonbon i uživate u razgovorima, nema razloga da opet svi prelazite na novu mrežu.
Recimo da je Bonbon najbolji za mlade, a da su Tele2 i Vip pristupačniji poslovnim korisnicima i ljudima kojima telefon služi za najosnovnije potrebe.
Naime, zašto nešto plaćati 40 kuna, ako za 20 kuna dobiješ sasvim dovoljno.
Ili zašto ozbiljniju uslugu ne platiti 100 kuna ako nudi mnogo više nego ona za 60.
Zadnji uredio Inovator : 12-08-2011 u 18:33 Razlog: spojeni postovi, uklonjen OT
@DŠ... slobodno spomeni "cake" koje mogu omogućit povoljniji izbor operatora. Čitajući tvoju analizu ne mogu se oteti dojmu da je nepotpuna, a time i prilično varljiva. Cijena poziva po minuti, ako ne uzmemo u obzir obračunsku jedinicu i postoji li ili ne uspostava poziva je vrlo varljiv podatak. U istu kategoriju možemo svrstati i besplatne minute, ako ne znamo pod kojim uvjetima se mogu iskoristiti.
Osobno koristim i VIP i T-mobile, a koristio sam i Tele2. Kako me je Tele 2 više puta totalno razočarao kvalitetom govorne usluge, a imao sam razloga zadržati broj prenio sam ga u Bonbon. Nisam se pokajao niti jednog trenutka. Istini za volju, taj broj koristim samo za razgovor s određenom grupom ljudi. Za ostale mobilne usluge (kako koje i kako gdje) i dalje koristim VIP i T-mobile.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Meni nije bilo bitno naći samo sebi najpovoljnije rješenje - lako je tako doći do odgovora! Čak možda i platiti 100 ili 200 kn za kvalitetniju uslugu...Ali što sa tetkom (starija žena), tatom (stariji čovjek), mamom, rodicama, bratićima, bratom, sestrom...Ako će i oni svi plaćati 100 kn (a sumnjam da će naći najpovoljnije rješenje sami) gdje ćemo onda doći?
Vjerujem da je bonbon najjeftinija obiteljska opcija za bezbrižno pričanje kao osnovni paket. Naravno, velika stvar je što se za to nemora nadoplatiti 50 ili 100 kn. Nema uspostave poziva kao što sam rekao i onda je to zbilja DŽABA pričanje...jer onih 40 kn koji su uvjet ostaju na računu. Tako je tetka moja prešla na bonbon, nadoplatili smo joj 160 kn i mirna je godinu dana - kada nas želi čuti samo zvrcne i prekine a mi ju zovemo, tj. kad god je želimo čuti, ona je na bonbonu! A ako želi zvati nekoga izvan bonbona, ima 160 kn za takve stvari, minuta je manje od kune (0,7kn) tako da je i to ok.
Na "cake" se ne obazirem puno, bile one javne ili tajne - bitno mi je da ja vidim kako se mjesečni račun smanjio sa 160-200kn na 40 ili 80kn/mj.
A pričama "vjeruj mi na riječ" naravno ne vjerujem - tako kažu i trgovci kada ti nešto žele prodati, tako da DŠ imam pitanje za tebe: kolika je plaća u Vipu?
A sada nakon par mjeseci nakon što je obitelj prešla na bonbon svi su presretni i u čudu kako malo troše na mobitel i svi se zahvaljuju što sam im to preporučio...Što se tiče simpe, t-mobile, vip...napominjem da nemam nikakvih osjećaja prema nikome, zapravo na vipu imam fiksni telefon (na bonove) i mobilni internet na kompu (stick, isto na bonove)....Jer je dobro, jeftino i odgovara mi (fiksni telefon više nije 160kn/mj. nego 30 kn/mj - toliko potroše roditelji, nekad je 20kn, nekad 40...shvatitli ste bit)
Što je dobro i jeftino ne treba puno reklamirati - proizvod sam sebe reklamira!
Bookmarks